IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Решение за проблема с фалшивите обяви за наеми

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от space-man Разгледай мнение
    Спорът ви е безсмислен. В повечето сделки няма някакъв проблем човек да си ги направи сам и без брокер и без адвокат дори, пък ако казусът е по сложен , няма лошо и да се потърси помощ. По важният въпрос е цената на имота. В повечето случаи цената от собственик е твърде висока и няма нищо общо с реалностите. Миналата година купих и стана през агенция, именно поради по ниската цена която ми компенсира комисионната няколко пъти. Сега пак мисля да купувам и пак от агенция харесах нещо което е доста по изгодно от обявите от собственик. Та в този смисъл всеки брокер, който успее да направи една оферта продаваема си заслужава парите. Казвам го като купувач. Ако продавам бих предпочел да продам сам.
    Цената е нещото, което собствениците на имоти не могат да определят сами и се започват с експериментите - пускат по-висока цена за да пробват (нали могат сами) и след половин-една година идват да ни питат когато вече цената им е спаднала още повече и вече са загубили някое друго евро. Изгубеното време в България не се брои за загуба на пари то някак си се приема като необходимото загубено време за убеждение, че не сме могли наистина да се оправим сами. Реално погледнато времето е единствения невъзстановим ресурс.

Разводнихме темата - Bones57 на теб разчитах за свежи идеи как да разкараме паразитите с фалшивите обяви, но ти изглежда ги пазиш за промоцията на новия проект. Мога да помагам дистанционно (безплатно) виж колко идеи ти дадох и съм сигурен, че не сте ги мислели до сега, а ако наистина сте решили да правите нещо си нямате още идея с какви глупости ще се сблъсквате.

Коментар

• Спорът ви е безсмислен. В повечето сделки няма някакъв проблем човек да си ги направи сам и без брокер и без адвокат дори, пък ако казусът е по сложен , няма лошо и да се потърси помощ. По важният въпрос е цената на имота. В повечето случаи цената от собственик е твърде висока и няма нищо общо с реалностите. Миналата година купих и стана през агенция, именно поради по ниската цена която ми компенсира комисионната няколко пъти. Сега пак мисля да купувам и пак от агенция харесах нещо което е доста по изгодно от обявите от собственик. Та в този смисъл всеки брокер, който успее да направи една оферта продаваема си заслужава парите. Казвам го като купувач. Ако продавам бих предпочел да продам сам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
        Т.е. ВИЕ подготвяте документите и нотариусите САМО бият печата и носят нотариалните актове, които ПОНЯКОГА са написани от ВАШИТЕ адвокати, които пък разбира се са ТЕСНИ специалисти. Ок, разбирам, че имаш огромно желание да убедиш всички, че брокерите едва ли не изповядват цялата сделка, но фактите са, че тя може да мине без брокер, но не и без адвокат и нотариус. Поправи ме, ако греша.
        Приятелю не се опитвам да убедя никого в нищо...и не говоря за "брокерите" аз не съм им адвокат. Мога да отговарям за себе си и моите колеги от агенцията. Иначе да точно така брокерите от нашата агенция изповядват цялата сделка от - до мога да те запозная с 50-ина от нашите клиенти за да ти разкажат в детайли. Не мога да разбера желанието на всички да се заяждат на база ЕЖК. Аз знам и разбирам, че българите могат, знаят и разбират от всичко, но все пак трябва човек малко от малко да се усеща. А с теб не си ли писахме нещо за някакъв сайт или и ти мина на тема дай да се заяждаме с брокерите как така могат и знаят повече от който и да е адвокат?

Без нотариуси все още не могат да минават продажбите, наемите минават без нотариус, а адвокат не е нужен никому ако си имаш брокер с опит. Между другото знаеш ли как се случват нещата в щатите - там нотариуси няма има само брокери и комисионната (понеже тя явно е разковничето) е 6%. Виж графиката за комисионните в Европа.
        Last edited by tbm2.net; 11.02.2013, 23:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от tbm2.net Разгледай мнение
          Кои са алчните паразити? Ние от нашата агенция си вършим нашата работа. Нотариусите си вършат тяхната работа когато им поднесем готовите за сделка документи - те удрят печатите и носят нотариалните актове, които понякога са написани от нашите адвокати до агенция по вписванията където се вписват като продажби. Работата на адвокатите основно е да водят дела, да пишат искови молби, нотариални покани и много други неща от които изкарват страхотни пари. А тези адвокати чийто услуги ползваме за нашите договори са едни от малкото тесни специалисти в България.

Работата на брокерите е да си консултират клиентите относно продажната цена или цената на която могат да купят имот, да им съдействат относно ваденето на документите необходими за продажбата на имота, да съдействат при избора на най-добрия ипотечен кредит за купувачите, да водят преговорите, да проверят документалната история на имота когато са от странат на купувача, да извършват огледи, да оформят рекламата, да приемат обаждания 24/7 на своите телефони, да осъществяват първоначални огледи на имотите преди да ги оферират и мнгоо други неща, които сега нямам време да описвам...

Вашия сайт кое от тези неща ще предложи на посетителите си ?
          Т.е. ВИЕ подготвяте документите и нотариусите САМО бият печата и носят нотариалните актове, които ПОНЯКОГА са написани от ВАШИТЕ адвокати, които пък разбира се са ТЕСНИ специалисти. Ок, разбирам, че имаш огромно желание да убедиш всички, че брокерите едва ли не изповядват цялата сделка, но фактите са, че тя може да мине без брокер, но не и без адвокат и нотариус. Поправи ме, ако греша.

Коментар

Пак благодаря за пожеланията и сериозната загриженост. Както вече казах, за всичко е помислено в детайли и не забравяй, че всичко започна на няколко бири с цел да се създаде нещо безплатно като услуга и най-вече ефикасен спрей срещу алчни паразити.

Та ми стана интересно. До колкото разбирам от написаното вие вършите работата на адвоката и нотариуса или съм в грешка нещо?
            Кои са алчните паразити? Ние от нашата агенция си вършим нашата работа. Нотариусите си вършат тяхната работа когато им поднесем готовите за сделка документи - те удрят печатите и носят нотариалните актове, които понякога са написани от нашите адвокати до агенция по вписванията където се вписват като продажби. Работата на адвокатите основно е да водят дела, да пишат искови молби, нотариални покани и много други неща от които изкарват страхотни пари. А тези адвокати чийто услуги ползваме за нашите договори са едни от малкото тесни специалисти в България.

Работата на брокерите е да си консултират клиентите относно продажната цена или цената на която могат да купят имот, да им съдействат относно ваденето на документите необходими за продажбата на имота, да съдействат при избора на най-добрия ипотечен кредит за купувачите, да водят преговорите, да проверят документалната история на имота когато са от странат на купувача, да извършват огледи, да оформят рекламата, да приемат обаждания 24/7 на своите телефони, да осъществяват първоначални огледи на имотите преди да ги оферират и мнгоо други неща, които сега нямам време да описвам...

Вашия сайт кое от тези неща ще предложи на посетителите си ?

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
              Правилно ли разбирам, че не препоръчвате ползване на адвокат, а вие вършите адвокатската работа (писане на договори и проверки на собствеността) без да сте квалифицирани за това? И как по-точно го правите, на база "опита" ви?

Това е все едно медицинска сестра да поставя диагнози и да препоръчва на пациентите тя да ги оперира (и тя да вземе таксата за операцията), защото е виждала десетки пъти как става, а повечето лекари дори не знаят от коя страна се хваща скалпела...

Доста професионално, даже може да се замислите пред вас да се сключват направо и нотариалните актове, те повечето нотариуси и без това повечето имоти не са ги виждали и на картинка и не знаят за какво става НА въпрос....

В тоя ред на мисли, браншовият ви девиз спокойно може да е "Я го знам уе, скакауец!"...
              хахахахаха доооообре доста нелепи сравнения, но нали за това са форумите да се чешат езиците. Пак повтарям за недоразбралите - препоръчвам ако се използват адвокати те са да такива, които се занимават с имоти, защото повечето не се занимават професионално с това. Въобще няма да си губя времето да отговарям на тези "неща", които са написани. Предварителните ни договори специално на нашата агенция се пишат от адвокати с многогодишен опит в сферата на недвижимите имоти. Проверките сме достатъчно компетентни да си ги извършваме сами и се справяме доста добре за което имаме множество доказателства и доволни клиенти.

Аз лично в София познавам 5-6 такива опитни във вещното право и практикуващи адвокати. Вероятно има и други, но едва ли са повече от 50-60 тесните специалисти в тази област в София. Хонорарите им можете да ги проверите какви са

Вижте от всички юридически факултети всяка година колко адвокати се дипломират и върнете лентата 20 години назад и сумирайте ще получите вероятно цифра около + - 100 000 юриста...кой с опит кой без... и това без да броим юристите дипломирани преди 89-та година всъщност ако някой има данните за точните цифри няма да е лошо да ги спомене за да видим на една сделка с недвижим имот по колко юриста се падат и така лесно да приключим спора, който въобще не е бил на дневен ред

Е как да очакваме всеки един от тях задължително да има нужните компетенции и опит за да се справи по-добре от един практикуващ от 3-5-10 години брокер макар и без юридическо образование? И да точно така правим го на база опита си и до сега не сме сбъркали нито веднъж, а миналата седмица адвокат практикуващ от до колкото знам поне 10 години (но какво право незнам - май търговско) поиска да включим една безумна клауза в предварителния договор, която е без коментар...ако някой се заинтересува мога да спомена името на адвоката и да цитирам клаузата за да не бъда голословен пък после ще коментираме кой какво образование има, какъв опит и кое е по-важно когато нещата опрат до практиката. Виждал съм уникални адвокатски бисери, но не искам да превръщаме темата в спор кой е по-по най както казах всяка жаба да си знае гьола. Ние сме хората за недвижимите имоти, а те са хората за съда
              Last edited by tbm2.net; 12.02.2013, 00:00.

Коментар

Ключовия момент в една сделка с недвижим имот независимо дали е за под наем или е за продажба е как ще се проведат преговорите и какъв договор ще сключите по между си. "Намирането" на имота не е това за което си плащат клиентите на нашата агенция, но наистина цари масова заблуда, че това е основното. Втората най-разпространена заблуда е - намирам си имота сам директно от собственика и си викам адвокат да ми довърши нещата. Незнам дали някой се е замислял, но адвокатите в България са може би около 70 пъти повече от брокерите и в тази връзка повечето от тях нямат нужния опит в сделки с недвижими имоти. Та ако си търсите адвокат поне търсете такъв, който да се е специализирал във вещното право, а не адвокат по семейно, наказателно или търговско право, който има зад гърба си цели 3 продажби и 6 договора за наем А хонорарите на адвокатите, които са специалисти в тази област са по-високи от нашите особено за договори за наем. А в цената на нашия комисион влизат не само преговорите, изготвянето на договора и проверките...има и други неща, но те са според клиента и според имота.

Иначе за сайта:

1. Кой ще финансира проекта ви?
                2. Кой ще менажира обявите и кой ще му плаща за това?
                3. Какъв бюджет сте заделили за промотиране?
                4. Проучихте ли конкуренцията?
                5. Смятате ли, че концепцията ви е добра и хората ще останат доволни?
                6. Как ще "удостоверявате легитимоността на обявата"?
                6.1. Няма как да им поискате сканиран нотариален акт да ви изпратят, а сигурен съм няма да имате човек, който да палне колата и да отиде на място да види има ли такъв имот наистина.
                6.2. Ако пък вземе да отиде дали някой ще му покаже документа си собственост...?

Пъ. Съ.
                Сори за дългия роман

Успех!

То всъщност кой ще ви финансира не е толкова интересно, но наистина ми е любопитно как сте решили въпросите по точка 6, 6.1. и 6.2. ?

Още вендъж успех желая!
                Пак благодаря за пожеланията и сериозната загриженост. Както вече казах, за всичко е помислено в детайли и не забравяй, че всичко започна на няколко бири с цел да се създаде нещо безплатно като услуга и най-вече ефикасен спрей срещу алчни паразити.

Та ми стана интересно. До колкото разбирам от написаното вие вършите работата на адвоката и нотариуса или съм в грешка нещо?

Коментар

Ключовия момент в една сделка с недвижим имот независимо дали е за под наем или е за продажба е как ще се проведат преговорите и какъв договор ще сключите по между си. "Намирането" на имота не е това за което си плащат клиентите на нашата агенция, но наистина цари масова заблуда, че това е основното. Втората най-разпространена заблуда е - намирам си имота сам директно от собственика и си викам адвокат да ми довърши нещата. Незнам дали някой се е замислял, но адвокатите в България са може би около 70 пъти повече от брокерите и в тази връзка повечето от тях нямат нужния опит в сделки с недвижими имоти. Та ако си търсите адвокат поне търсете такъв, който да се е специализирал във вещното право, а не адвокат по семейно, наказателно или търговско право, който има зад гърба си цели 3 продажби и 6 договора за наем А хонорарите на адвокатите, които са специалисти в тази област са по-високи от нашите особено за договори за наем. А в цената на нашия комисион влизат не само преговорите, изготвянето на договора и проверките...има и други неща, но те са според клиента и според имота.
                  Правилно ли разбирам, че не препоръчвате ползване на адвокат, а вие вършите адвокатската работа (писане на договори и проверки на собствеността) без да сте квалифицирани за това? И как по-точно го правите, на база "опита" ви?

Това е все едно медицинска сестра да поставя диагнози и да препоръчва на пациентите тя да ги оперира (и тя да вземе таксата за операцията), защото е виждала десетки пъти как става, а повечето лекари дори не знаят от коя страна се хваща скалпела...

Доста професионално, даже може да се замислите пред вас да се сключват направо и нотариалните актове, те повечето нотариуси и без това повечето имоти не са ги виждали и на картинка и не знаят за какво става НА въпрос....

В тоя ред на мисли, браншовият ви девиз спокойно може да е "Я го знам уе, скакауец!"...

Коментар

• Ключовия момент в една сделка с недвижим имот независимо дали е за под наем или е за продажба е как ще се проведат преговорите и какъв договор ще сключите по между си. "Намирането" на имота не е това за което си плащат клиентите на нашата агенция, но наистина цари масова заблуда, че това е основното. Втората най-разпространена заблуда е - намирам си имота сам директно от собственика и си викам адвокат да ми довърши нещата. Незнам дали някой се е замислял, но адвокатите в България са може би около 70 пъти повече от брокерите и в тази връзка повечето от тях нямат нужния опит в сделки с недвижими имоти. Та ако си търсите адвокат поне търсете такъв, който да се е специализирал във вещното право, а не адвокат по семейно, наказателно или търговско право, който има зад гърба си цели 3 продажби и 6 договора за наем А хонорарите на адвокатите, които са специалисти в тази област са по-високи от нашите особено за договори за наем. А в цената на нашия комисион влизат не само преговорите, изготвянето на договора и проверките...има и други неща, но те са според клиента и според имота.

Иначе за сайта:

1. Кой ще финансира проекта ви?
                    2. Кой ще менажира обявите и кой ще му плаща за това?
                    3. Какъв бюджет сте заделили за промотиране?
                    4. Проучихте ли конкуренцията?
                    5. Смятате ли, че концепцията ви е добра и хората ще останат доволни?
                    6. Как ще "удостоверявате легитимоността на обявата"?
                    6.1. Няма как да им поискате сканиран нотариален акт да ви изпратят, а сигурен съм няма да имате човек, който да палне колата и да отиде на място да види има ли такъв имот наистина.
                    6.2. Ако пък вземе да отиде дали някой ще му покаже документа си собственост...?

Пъ. Съ.
                    Сори за дългия роман

Успех![/QUOTE]

То всъщност кой ще ви финансира не е толкова интересно, но наистина ми е любопитно как сте решили въпросите по точка 6, 6.1. и 6.2. ?

Още вендъж успех желая!
                    Last edited by tbm2.net; 11.02.2013, 11:31.

Коментар

Уважавам загрижеността ти, затова мога само да те уверя, че за всичко е помислено в детайли. Пак благодаря.

А по въпроса за нуждата от брокери и компетентността на адвокатите и нотариусите ще дам следния пример. След като си намерих САМ купувач, документацията беше оформена единствено от оплютите от Вас лица, т.е. някак си не изпитах липсата на брокер по цялата верига. Сега да погледнем нещата от друг ъгъл. Ако мога сам да си предлагам имота, за какво точно са ми Вашите усулги?
                      Аз не оплювам никого...напротив препоръчвам ако ще се ползват услугите на адвокати - те да са адвокати по вещно право. Не отговори на въпросите ми по-долу, но се надявам да си вникнал в тях

Можеш да си предлагаш сам имота, а моите услуги както казах аз не ги предлагам на хора, които сами си оферират имотите, защото те явно имат или горчив опит от разни подобия на брокери, или пък смятат, че няма с какво агенцията да им бъде полезна. В тези случаи аз въобще не се хабя да се промотирам - щом човека е оправен нека се оправя сам.

Иначе нашите услуги са най-полезни изначално - предлагаш си сам имота, но как определи неговата цена? На база на предлагането на сходни имоти в имот.бг?

Коментар

• ЧОВЕЧЕ, ако са ти е скъпа комисионата

Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                        Уважавам загрижеността ти, затова мога само да те уверя, че за всичко е помислено в детайли. Пак благодаря.

А по въпроса за нуждата от брокери и компетентността на адвокатите и нотариусите ще дам следния пример. След като си намерих САМ купувач, документацията беше оформена единствено от оплютите от Вас лица, т.е. някак си не изпитах липсата на брокер по цялата верига. Сега да погледнем нещата от друг ъгъл. Ако мога сам да си предлагам имота, за какво точно са ми Вашите усулги?
                        избягвай дори да си мислиш за жилища. Хипотетично продавай или копувай в мечтите си, ама реално си стой в скосената квартирка на подпокривно ниво.
                        С цената на комисиона нищо няма да спестиш, само може допълнителни проблеми да си навлечеш.

Коментар

• "Всички внимавайте,когато брокери ви призовават да им се доверявате на тях,не на адвокатите си !
                          Това е честа практика,изразяваща се с пълна некомпетентност относно материята свързана със сделки с недвижими имоти,липса на уважение към материята и желание да се облагодетелстват материално,без да имат коректив.
                          Възможно е дори и да се преследват доста по недостойни да не кажа престъпни цели.
                          Дори и обвинените в престъплние имат нужда и им се предоставя адвокатска защита.

Ето Предупредих четящите тук за една от практиките на агенциите за недвижими имоти !!!

ПП : Повече няма да ти отговарям и да вдигам темата,за да не бъда обвинена,че имам нещо общо с рекламираната ти агенция.
                          Разбира се оставям си правото на намеса при друга такава "изцепка",като тази с адвокатите !"

Всеки има право да се филмира както намери за добре...да дава съвети за предпазване от "престъпни цели" абе въобще...нямам думи Никой не казва, че хората нямат нужда от "защита" (май си адвокат?), а да си наемат да ги защитават ако не опитни брокери (все пак не сме в съда, а правим сделки с имоти), то тогава поне да бъдат адвокати специалисти в тази област, а не адвокати специалисти в други области, които нямат нужния опит.

Не ми слагай в устата думи, които не съм изрекъл (написал) моля, моля без излишни превземаници И наистина с теб няма за какво да си отговаряме повече. Безпочвени обвинения аргументирани с общи приказкия, обиди и заяждане...

Пъ. Съ.
                          "изцепка" - ако е изцепка да кажа, че адвокатите по вещно право са по-компетентни от тези, които не им е това специалността съм съгласен да това е страхотна изцепка )) Или ако е "изцепка" да кажа, че един опитен брокер разбира повече от имоти от един адвокато по семейно право - ок. А на теб ти пожелавам да бъдеш по-позитивен/позитивна ще се чустваш по-добре.
                          Last edited by tbm2.net; 11.02.2013, 11:25.

Коментар

Както вече казах желая успех, но от теория до практика има един дълъг път.

Сори за дългия роман

Успех!

Коментар

• [QUOTE=tbm2.net;................................... .................................................. ..

Не виждам лошо да споменеш конкретни случки и имена това би помогнало на други да не ползват техните услуги иначе остават общи приказки ЕЖК... Ако ли не...да коментираме темата, а не незнайните брокери с които някога някой някъде евентуално се е сблъсквал...

[/QUOTE]

Искаш отговор и имена на агенция с опасно поведение ? Ето една :

Цитат:
                              Първоначално изпратено от tbm2.net
                              Както вече казах желая успех, ................

Другия проблем е кой ще направи читав договор за наем след като се срещнат най-накрая двамата "спестители" ?

Ключовия момент в една сделка с недвижим имот независимо дали е за под наем или е за продажба е как ще се проведат преговорите и какъв договор ще сключите по между си. "Намирането" на имота не е това за което си плащат клиентите на нашата агенция, но наистина цари масова заблуда, че това е основното. Втората най-разпространена заблуда е - намирам си имота сам директно от собственика и си викам адвокат да ми довърши нещата. Незнам дали някой се е замислял, но адвокатите в България са може би около 70 пъти повече от брокерите и в тази връзка повечето от тях нямат нужния опит в сделки с недвижими имоти. Та ако си търсите адвокат поне търсете такъв, който да се е специализирал във вещното право, а не адвокат по семейно, наказателно или търговско право, който има зад гърба си цели 3 продажби и 6 договора за наем А хонорарите на адвокатите, които са специалисти в тази област са по-високи от нашите особено за договори за наем. А в цената на нашия комисион влизат не само преговорите, изготвянето на договора и проверките...има и други неща, но те са според клиента и според имота "

Всички внимавайте,когато брокери ви призовават да им се доверявате на тях,не на адвокатите си !
                              Това е честа практика,изразяваща се с пълна некомпетентност относно материята свързана със сделки с недвижими имоти,липса на уважение към материята и желание да се облагодетелстват материално,без да имат коректив.
                              Възможно е дори и да се преследват доста по недостойни да не кажа престъпни цели.
                              Дори и обвинените в престъплние имат нужда и им се предоставя адвокатска защита.

Ето Предупредих четящите тук за една от практиките на агенциите за недвижими имоти !!!

ПП : Повече няма да ти отговарям и да вдигам темата,за да не бъда обвинена,че имам нещо общо с рекламираната ти агенция.
                              Разбира се оставям си правото на намеса при друга такава "изцепка",като тази с адвокатите !
                              Last edited by Dury; 10.02.2013, 16:16.

Коментар

• продължаваме с общите приказки...

Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                                tbm2,казах каквото имам да казвам от позицията на човек сблъскващ се повече от 20 год. с брокерското съсловие.
                                Лично не се познаваме и дори да се наложи да се запознаеме отношението и начина ми на работа с агенцията ти няма да се различава от това което съм написала по-долу.
                                Колкото до това да взема да споменавам имена,ами не съм на 15 год. за да го направя,мнението ми е крайно негативно към всички агенции за недвижими имоти и има ли начин да не контактувам с тях ще съм много доволна.
                                Точно за това искам да се намери начин за регулация на този сектор.
                                Не става въпрос за пари,а за липса на знание !
                                Уважавам твоето мнение...аз също съм виждал некъдърни брокери, но през последните пет години са доста малко и кризата ги отвя. Без да се обиждаш, но не понасям повърхностни обобщения и общи приказки - всички брокери са неграмотни, всички доктори са некъдърни, всички полицаи са подкупни, всички адвокати са много умни...

Общия знаменател може да е лична позиция, която всеки да отстоява както намери за добре, но е хубаво да се знае до каква степен кореспондира с истината все пак

По темата ще коментираме ли нещо или ще продължим да плюем анонимно брокерите и няма да посочваме техните имена, защото е по-удобно да ги слагаме под общ знаменател Не виждам лошо да споменеш конкретни случки и имена това би помогнало на други да не ползват техните услуги иначе остават общи приказки ЕЖК... Ако ли не...да коментираме темата, а не незнайните брокери с които някога някой някъде евентуално се е сблъсквал...

Коментар

Working...
                                X