IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Решение за проблема с фалшивите обяви за наеми

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добър вечер и от мен......чета, чета и накрая се ядосах много.......Аз съм също брокер, работя 8 години в тази област, имам филологическо и икономическо образование - не съм юрист, когато имам заплетен казус си имам юрист, към когото се обръщам - външен човек, който няма интерес дали дадена сделка ще се случи или не - хонорарът му не зависи от това.......
    1. Преките участници в пазара на имоти имат право да не харесват брокерското съсловие, но нямат право да слагат всички под един знаменател. Аз работя основно с търсачи - дали за наем, дали за продажба. Всеки, който звънне 10 телефона и попадне на фалшива обява - се изнервя и си казва - абе тия нещастници.........За наемите: - защо ти е брокер, читав брокер - защото като си няколко месеца дори на пазара и следиш информацията ежедневно знаеш кой как работи. Аз лично като задам параметри за търсене по дадени критерии - дори не се зачитам сериозно в офертите, а гледам в дясно логото на фирмата. И вие, частни лица, ако 3 месеца си търсите квартира - ще се научите да го правите, не е философия голяма......, но няма да си спестите 50 % комисион от първия наем - ще сте загубили много време и много нерви и пак ще си платите половин наем - нищо друго.И на нас брокерите, не ни е приятно да получаваме мейли, гласящи - абе какво ми пращаш, я виж какви красоти има по порталите за имоти - на двойно по - ниски цени......Аз лично репортвам всяка фалшива оферта - имат подобна опция порталите, ма не мога по цял ден да седя пред компютъра си и да цъкам фалшиви оферти, за да е по - чист пазара......и за да не се изнервяме ВСИЧКИ.
    2. Порталите за имоти нямат полза всичко да е актуално, защото офертите ще намалят ДРАСТИЧНО - а месечният абонамент е на КАЧЕНА ОФЕРТА!!!!! Колкото повече оферти в портала, толкова повече парички в джоба на собственика му.
    3. Подавайте жалби, където и както смятате за добре - аз съм ЗА, С ДВЕТЕ РЪЦЕ. Била съм наемател и съм висяла на - 15 градуса в 19.30 в Младост 3 - 40 минути и никой не дойде, еле да ми звънне да ми каже, че няма да има оглед - затова и започнах да го работя това, защото имам изострено чувство на справедливост и затова не позволявам моите клиенти да минават през това. Така че ако решите сами да търсите наем - нищо не ви струва, само един клик, да подадете към администратора жалба и да се спре офертата, поне така ще спестите мъките на десетки хора, които ще се опитат да се свържат с този брокер.
    4. Добрият брокер знае как да изкара сделката до финал - до предаването на ключа. Не рядко срещам хора в Агенция по вписвания, които ги препращат от гише на гише, сърдити лелки им се карат, няма кой да ги информира какво трябва да направят и защо, по дяволите, пак трябва да отидат на еди кое си гише, ама оттам ги препращат в архива, а оттам на майната си.........Има продавачи / респ. купувачи - които могат да си го направят, чудесно, брокерът няма да им попречи, има хора, които се вкарват в жесток филм и съжаляват след това. Тук мненията са основно против брокерите, не казвам, че нямате основания - имате, аз също имам много основания да се ядосвам ежедневно с креватни селски изпълнения от 'КОЛЕГИ" - но не сме орган за регламентиране.
    МОЛБАТА МИ Е - НЕ СЛАГАЙТЕ ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ - не ни харесвайте, но не е приятно да четеш подобни неща за себе си, пред вид, че си вършиш работата съвестно и спиш спокойно, че клиентът ти е щастлив с това, което си направил за него !

Коментар

• Първоначално изпратено от tbm2.net Разгледай мнение
      Имаме достатъчно знания и квалификация заповядай в офиса ни за да ти предоставя писмено от къде ни идват компетенциите. Нямаш идея от сделки с имоти щом пишеш такива общи приказки. Извинявай, но ти с какво се занимаваш та така смело даваш оценки на брокерите? Ползвал ли си техни услуги и ако да на кои фирми моля напиши или спри да се заяждаш аман от ежк форумни локуми. Нямам повече време в близките 7-8 часа днес да си разтягаме локуми.
      Не се занимавам със самозванци, братле, търси си клиенти другаде...

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
        От това, което сте написали излиза само и единствено, че сте самозванци, които предоставят на крайни клиенти професионални услуги без необходимата квалификация и по този начин застрашават имуществените им интереси в много голяма степен. И имате наглостта да се рекламирате с това. Как може да сте по-добри от 9 от 10 адвоката без да сте завършили право, вие въобще осмисляте ли какви неща пишете???

Пак питам - какво ви е образованието та предоставяте срещу заплащане правни услуги като част от "комплексната" ви услуга, какви знания и квалификация имате в областта?
        Имаме достатъчно знания и квалификация заповядай в офиса ни за да ти предоставя писмено от къде ни идват компетенциите. Нямаш идея от сделки с имоти щом пишеш такива общи приказки. Извинявай, но ти с какво се занимаваш та така смело даваш оценки на брокерите? Ползвал ли си техни услуги и ако да на кои фирми моля напиши или спри да се заяждаш аман от ежк форумни локуми. Нямам повече време в близките 7-8 часа днес да си разтягаме локуми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
          tbm2,не ми казвай какво да чета защото само брокерите сте тези които ги пускате.
          Не ми обяснявай,че това са "фалшиви" брокери,щом са на пазара на НИ са брокери.
          Оправете си собствената "кочинка",сайтове и т.н.
          Не искам да си мислиш,че нападам лично теб и агенцията ти,но вие и ние страдаме от липсата на регулация на сектора и докато това не стане,отношението към вас ще е негативно.
          С теб няма да се разбереме за нуждата от юристи при сделките с НИ,но за фалшивите обяви - да.
          Работим по въпроса да си оправим кочинката и то от доста време насам.

Коментар

Хората нямат идея, че това е комплексна услуга, но дори в частта с договорите и проверките сме по-добри от 9 от 10 адвоката. Интересно как имаме клиенти адвокати с над 20 години трудов стаж, преподаватели от Софийския университет, програмисти и все грамотни хора... Млъквам, че ще стане пак хвалба и реклама.
            От това, което сте написали излиза само и единствено, че сте самозванци, които предоставят на крайни клиенти професионални услуги без необходимата квалификация и по този начин застрашават имуществените им интереси в много голяма степен. И имате наглостта да се рекламирате с това. Как може да сте по-добри от 9 от 10 адвоката без да сте завършили право, вие въобще осмисляте ли какви неща пишете???

Пак питам - какво ви е образованието та предоставяте срещу заплащане правни услуги като част от "комплексната" ви услуга, какви знания и квалификация имате в областта?

Коментар

• tbm2,не ми казвай какво да чета защото само брокерите сте тези които ги пускате.
              Не ми обяснявай,че това са "фалшиви" брокери,щом са на пазара на НИ са брокери.
              Оправете си собствената "кочинка",сайтове и т.н.
              Не искам да си мислиш,че нападам лично теб и агенцията ти,но вие и ние страдаме от липсата на регулация на сектора и докато това не стане,отношението към вас ще е негативно.
              С теб няма да се разбереме за нуждата от юристи при сделките с НИ,но за фалшивите обяви - да.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                Eй,това брокерите умора нямате
                "Закон за брокерите" ,чувате /четете/ ли се какви ги пишете ?
                Само това и вече доказа колко можете да се оправите с писането на договори и нот.акт.
                Как си мислиш,че брокерите могат да са по-добри от юристите незнам и не ме интересува,който иска да ви се доверява,аз поне не съм от тези хора.
                Темата ти е : "Решение за проблема с фалшивите обяви за наеми",та да попитам,кой ги пуска тези фалшиви обяви,сигурно са клиентите ви и техните адвокати,че като те чета какви корифей сте брокерите не мога да си представя,че ги пишете вие.
                Ужас...нямам време да ти чета "писанията" тези фалшиви обяви не ги пускат брокери, но трябва малко да се позачетеш преди да пишеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                  Университетите бълват буквално по 7-8 хиляди юриста на година. Единствено полезни при пазара на НИ е ГПК-то което го учат по-задълбочено. От закони за собствеността , ЗУТ или архитектура повечето си нямат хабер. Относно удостоверение за тежести при покупка на НИ биха били полезни, но ако става въпрос да купуваш НИ като инвестиция, брокера е в пъти по-полезен. Особено брокера с опит и наблюдение на пазара на бизнес имоти. Нали всеки ден общува с продавачи и купувачи и отлично е разбрал за недостатъците и плюсовете на даден тип имот, локация и прочее.
                  Хората нямат идея, че това е комплексна услуга, но дори в частта с договорите и проверките сме по-добри от 9 от 10 адвоката. Интересно как имаме клиенти адвокати с над 20 години трудов стаж, преподаватели от Софийския университет, програмисти и все грамотни хора... Млъквам, че ще стане пак хвалба и реклама.

Коментар

Не е юридическо и нямам намерение да ти пиша фермани........................................... .................................................. ................

На нас не само няма да "се забрани", а по-скоро е на път да се случи нещо друго и от две години насам работим по проект за закон за брокерите за да не може всеки пенкилер да ни слага под общ знаменател. Но предстоят избори и едва ли ще се случат нещата преди те да минат.
                    Eй,това брокерите умора нямате
                    "Закон за брокерите" ,чувате /четете/ ли се какви ги пишете ?
                    Само това и вече доказа колко можете да се оправите с писането на договори и нот.акт.
                    Как си мислиш,че брокерите могат да са по-добри от юристите незнам и не ме интересува,който иска да ви се доверява,аз поне не съм от тези хора.
                    Темата ти е : "Решение за проблема с фалшивите обяви за наеми",та да попитам,кой ги пуска тези фалшиви обяви,сигурно са клиентите ви и техните адвокати,че като те чета какви корифей сте брокерите не мога да си представя,че ги пишете вие.

Коментар

• кви адвокати, кви пет леФа

Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                      Не обичам празните приказки - колкото и да е опитен един брокер без да е учил право не бих му поверил и платил да ми пише договор или да проверява документите, точка. Както на фармацевтите изрично забраниха да правят диагнози и да предписват и продават лекарства (щото и те бяха доста по-опитни от лекарите), така това трябва явно да се забрани и на вас. И преди да седнеш пак да ми пишеш фермани, кажи на аудиторията какво ти образованието, да се посмеем всички
                      Университетите бълват буквално по 7-8 хиляди юриста на година. Единствено полезни при пазара на НИ е ГПК-то което го учат по-задълбочено. От закони за собствеността , ЗУТ или архитектура повечето си нямат хабер. Относно удостоверение за тежести при покупка на НИ биха били полезни, но ако става въпрос да купуваш НИ като инвестиция, брокера е в пъти по-полезен. Особено брокера с опит и наблюдение на пазара на бизнес имоти. Нали всеки ден общува с продавачи и купувачи и отлично е разбрал за недостатъците и плюсовете на даден тип имот, локация и прочее.

Коментар

Не обичам празните приказки - колкото и да е опитен един брокер без да е учил право не бих му поверил и платил да ми пише договор или да проверява документите, точка. Както на фармацевтите изрично забраниха да правят диагнози и да предписват и продават лекарства (щото и те бяха доста по-опитни от лекарите), така това трябва явно да се забрани и на вас. И преди да седнеш пак да ми пишеш фермани, кажи на аудиторията какво ти образованието, да се посмеем всички
                        Не е юридическо и нямам намерение да ти пиша фермани. А аудиторията може да посети сайта на агенцията и да "се посмее" ако има на какво. Предубеден човек каквото и да му обясняваш когато не иска да чуе и види е като кон с капаци - гледа само в една точка и не вижда какво става около него. Да споря с анонимни хора по форумите не ми е точно хоби. Пуснах темата с друга идея, но явно злобата и комплексите вземат връх

На нас не само няма да "се забрани", а по-скоро е на път да се случи нещо друго и от две години насам работим по проект за закон за брокерите за да не може всеки пенкилер да ни слага под общ знаменател. Но предстоят избори и едва ли ще се случат нещата преди те да минат.

Коментар

Динев незнам колко точно сделки си затворил, но изглежда нямаш никаква представа с какви неща се занимават брокерите. Пет пъти написах, че адвокати от кол и въже има всякакви, но явно трябва да се изясни нещо друго. В юридическите факултети трябва да се преподават освен основни неща, които ние много добре ги знаем и им липсва практика. Нещата са динамични и се променят и който не е в манджата и разчита на "знанията" си от университета как да ти кажа нямаш идея колко назад може да изостане. Брокерите, които си нямат понятие от право са само тези, които се занимават само с наеми има и такива. Знам, че масовата заблуда е много мащабна и аз няма да успея да я разсея, но пак казвам - брокер с опит 4-5 или повече години е МНОГО ама много по-надежден и опитен от дипломитан юрист по накзателно, семейно или търговско право. Пак повтарям адвокат, които работи приоритетно с недвижими имоти е съвсем друго нещо, но те са много малко.

Нещата, които се учат в университета нямат почти нищо общо с практиката и затова ние брокерите познаваме нещата от близо и ги правим по-добре от масата адвокати, които се занимават с наказателни дела, семейни спорове, търговски договори, писане на искови молби и т.н. Мога и по-просто да го обясня - как се изхранват брокерите ако всеки един адвокат е по-квалифициран, по-разбиращ и по-опитен от всеки един брокер? Това не е така иначе 200 000-те хиляди адвокати отдавна да са ни изяли хляба.

Коментар

За повечето хора покупката на имот е сделката на живота. Затова им ТРЯБВА адвокат, а не някой дипломиран музикант преквалифициран в брокер, който не е учил право, а само е виждал отстрани как стават нещата. Каква професионална отговорност носи брокера ако се сговнят нещата юридически? Как брокера преценя дали една клауза в договора предложена от другата страна е добра или не, след като не е учил право и не може да прави такива преценки, т.е. могат да го прецакат без никаква трудност дори неопитни адвокати? Не знам как може да се излагате с такива твърдения, абсолютно безотговорно е спрямо клиентите!

Аз лично без адвокат не затварям никоя сделка, включително имотна и трябва да кажа, че досега всяка стотинка платен хонорар си е струвала. Същото обаче не мога да кажа за платените брокерски хонорари - там си е пълна набутвация, отвсякъде. Правя уговорката, че все пак зависи от човека - адвокат и брокер, но да плащам 2% от стойността на сделката на някакъв, който говори два пъти по телефона, два пъти ходи до имота и евентуално вади скица и данъчна оценка си е пълна набутвация, пълна... И да давам да ми пишат договорите някакви дето си нямат понятие от право, когато става въпрос за стотици хиляди левове, не, благодаря ви на "професионализма"!
                            Динев незнам колко точно сделки си затворил, но изглежда нямаш никаква представа с какви неща се занимават брокерите. Пет пъти написах, че адвокати от кол и въже има всякакви, но явно трябва да се изясни нещо друго. В юридическите факултети трябва да се преподават освен основни неща, които ние много добре ги знаем и им липсва практика. Нещата са динамични и се променят и който не е в манджата и разчита на "знанията" си от университета как да ти кажа нямаш идея колко назад може да изостане. Брокерите, които си нямат понятие от право са само тези, които се занимават само с наеми има и такива. Знам, че масовата заблуда е много мащабна и аз няма да успея да я разсея, но пак казвам - брокер с опит 4-5 или повече години е МНОГО ама много по-надежден и опитен от дипломиран юрист по наказателно, семейно или търговско право. Пак повтарям адвокат, които работи приоритетно с недвижими имоти е съвсем друго нещо, но те са много малко.

Нещата, които се учат в университета нямат почти нищо общо с практиката и затова ние брокерите познаваме нещата от близо и ги правим по-добре от масата адвокати, които се занимават с наказателни дела, семейни спорове, търговски договори, писане на искови молби и т.н. Мога и по-просто да го обясня - как се изхранват брокерите ако всеки един адвокат е по-квалифициран, по-разбиращ и по-опитен от всеки един брокер? Това не е така иначе 200 000-те хиляди адвокати отдавна да са ни изяли хляба.
                            Last edited by tbm2.net; 12.02.2013, 11:10.

Коментар

• еееееее , Дидо , де да са сички като теб?

Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                              За повечето хора покупката на имот е сделката на живота. Затова им ТРЯБВА адвокат, а не някой дипломиран музикант преквалифициран в брокер, който не е учил право, а само е виждал отстрани как стават нещата. Каква професионална отговорност носи брокера ако се сговнят нещата юридически? Как брокера преценя дали една клауза в договора предложена от другата страна е добра или не, след като не е учил право и не може да прави такива преценки, т.е. могат да го прецакат без никаква трудност дори неопитни адвокати? Не знам как може да се излагате с такива твърдения, абсолютно безотговорно е спрямо клиентите!

Аз лично без адвокат не затварям никоя сделка, включително имотна и трябва да кажа, че досега всяка стотинка платен хонорар си е струвала. Същото обаче не мога да кажа за платените брокерски хонорари - там си е пълна набутвация, отвсякъде. Правя уговорката, че все пак зависи от човека - адвокат и брокер, но да плащам 2% от стойността на сделката на някакъв, който говори два пъти по телефона, два пъти ходи до имота и евентуално вади скица и данъчна оценка си е пълна набутвация, пълна... И да давам да ми пишат договорите някакви дето си нямат понятие от право, когато става въпрос за стотици хиляди левове, не, благодаря ви на "професионализма"!
                              то адвокати дал господ но ЗУТ е един от най-тежките закони..........
                              проверка за тежести , вадене на скица изготвяне на договор и пр...........това е най-малкият Дявол

много малко адвокати работят ЗУТ (конфликтната точка м-у Правото и архитектурата не се Учи и не се търси в съдебна зала - стигнеш ли до СЪД.....)..

така че дори с адвокат няма гаранция (само в САК са 5000 адвоката)

не са виновни т.н. брокери - работят според човека
                              има ли будало - има и брокер

а с това за "дипломираните музиканти" направо отсече клона - Лек да ти е деня

Коментар

Без нотариуси все още не могат да минават продажбите, наемите минават без нотариус, а адвокат не е нужен никому ако си имаш брокер с опит. Между другото знаеш ли как се случват нещата в щатите - там нотариуси няма има само брокери и комисионната (понеже тя явно е разковничето) е 6%. Виж графиката за комисионните в Европа.

Коментар

Working...
                                X