Първоначално изпратено от DidoDinev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Решение за проблема с фалшивите обяви за наеми
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнениеХммммм....виж сега....
Нещо много си се объркала, ако питаш мене...
Аз....ние, сме просто брокери.
От нас не се иска нищо повече, от това да свържем двете страни по сделката.
Договори, проверки, изповядване.....всичко това, не е наша грижа....има си юристи за това.
Поне така е по белия свят.
Ние продаваме информация.
На нас ни се плаща информацията и спестеното от безсмислени огледи на клиента време.
Само където....информацията и времето, тук в България, все още никой не цени.
Затова и колегите са принудени да бъдат и брокери и психолози и адвокати и всичко, за което се сетиш.
За да има повече принадена стойност. И Сульо и Пульо да не се чувстват прецакани, че са платили 2% комнисионна....
Та...не мисля, че само ние, сме виновни за тази мила родна картинка
Ха,ама как ще съм се объркала,като това го пиша и аз
Колкото до онуй черничкото,може да поспорите с колегата ти tbm2.net,ще ми е интересен спора.Успех !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеДобре,тук присъстващите бокери не сте от тези "лошите" креватни брокери или не коректни агенции с млади и симпатични брокерки
Никой от вас не казва,а и не може да каже,че фалшивите обяви не се пускат от Брокери и то съвсем умишлено.Представете си само клиент,който е на пазара на НИ,повече години от вас и видял всичките ви номера,какво отношение ще има към всички вас ?
И отново не мога да отмина въпроса с адвокатите,без да се обиждате
Всички вие сте водили и водите ежедневно преговори,но някакси не си ви представям когато преговорите са с мултинационална компания,банкова институция / не става дума за кредит /,още по-малко си ви представям в ролята ви на преговарящи от която и да е от страните при сделка за строеж.
Ваши колеги при една покупка на къща ми донесаха справка от агенцията по вписвания само с отбелязана последна продажба,ако се занимавате сериозно с това си представете при последваща от мен проверка какво излезе.
И всички вие съм убедена,че сте прекрасни филолози,икономисти,психолози и т.н.,но повярвайте не сте юристи.Колкото до това дали сте добри брокери не знам,но съм изключително внимателна с вас от години и да,ползвам ви само като "търсачи" на интересуваща ме сделка.
Нещо много си се объркала, ако питаш мене...
Аз....ние, сме просто брокери.
От нас не се иска нищо повече, от това да свържем двете страни по сделката.
Договори, проверки, изповядване.....всичко това, не е наша грижа....има си юристи за това.
Поне така е по белия свят.
Ние продаваме информация.
На нас ни се плаща информацията и спестеното от безсмислени огледи на клиента време.
Само където....информацията и времето, тук в България, все още никой не цени.
Затова и колегите са принудени да бъдат и брокери и психолози и адвокати и всичко, за което се сетиш.
За да има повече принадена стойност. И Сульо и Пульо да не се чувстват прецакани, че са платили 2% комнисионна....
Та...не мисля, че само ние, сме виновни за тази мила родна картинка
Коментар
-
Ами много работи ме интересуват, примерно наемите на четиристаен в Левски, наем на двустаен в Слатина, наем на къща в Редута, наем на магазин в Овча купел и на бул. Тодор Каблешков, наем на магазин в пряка между Симеон и Екзарх Йосиф, както и на самия Симеон.
А това повдигнатото, не е лошо да им го обясниш по- разбираемо на форумните апокалиптици.
- първо, не знам какъв наем вземаш от тези имоти, за да ти кажа дали си на далавера или си прецакан.
- Симеон и Екзарх Йосиф - е местоположение, което ще се развива тепърва - има доста хляб там. Повечето хора като чуят Женски пазар - и бягат, но мястото се облагородява, малко по малко, за мене си е златна мина.
- Левски / много зависи какво даваш там - състояние, по-скоро/ - има плюсове - лесен излаз за към двете пътни артерии в БГ, има и доста минуси. Много зависи в какво състояние ти е имота.
- Слатина - местоположение кажи - Слатина е подценена - заради близостта до Гео Милев - Плиска - пак сериозна пътна артерия. Тук трикове безброй -ако те делят две преки, които са на границата на двата квартала - можеш да си на плюс, ако си зачукан / с извинение за израза / - Слатина е непредпочитан квартал и не мисля, че ще му се промени цената скоро време.
- Редута - мина звездния момент на квартала. Докато не уредят транспорта дотам - няма какво да се случи. Един автобус дестинация - Факултета / Редута / не съм расист, ама......./.....
- Овча купел - ще тръгне нагоре, цените са поносими засега, има хляб там
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaya Разгледай мнениеИмам си мъж, не се притеснявай за това И доста клиенти имам, не се оплаквам Задай си по - конкретно въпроса.........Че няма да падат наемте, няма да падат - поне не осезателно вече......има райони, които ще се доразвиват, има дупки още - кажи ми точно какво те интересува, имам брутално наблюдение за наемите в София.
А това повдигнатото, не е лошо да им го обясниш по- разбираемо на форумните апокалиптици.
Коментар
-
Имам си мъж, не се притеснявай за това И доста клиенти имам, не се оплаквам Задай си по - конкретно въпроса.........Че няма да падат наемте, няма да падат - поне не осезателно вече......има райони, които ще се доразвиват, има дупки още - кажи ми точно какво те интересува, имам брутално наблюдение за наемите в София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaya Разгледай мнениеОтговарям веднага Млада, симпатична брокерка съм
Коментар
-
Отговарям веднага Млада, симпатична брокерка съм За последните 3 месеца прекратих 2 сделки, по моя инициатива - клиентите ми купувачи, бяха влюбени - едните в един имот, другите в друг. Зарових се в историите на имотите, извадих всичко - предоставих им преписката, ако искат и юрист да я разгледа и казах само, че ако тия сделки се случат - аз не нося отговорност и ги посъветвах да не го правят. За щастие не го направиха ни едните, ни другите. Разберете, че за мен е по-важно да спя спокойно, отколкото да взема 2 или 3 %, които да изям и изпия
Коментар
-
Добре,тук присъстващите бокери не сте от тези "лошите" креватни брокери или не коректни агенции с млади и симпатични брокерки
Никой от вас не казва,а и не може да каже,че фалшивите обяви не се пускат от Брокери и то съвсем умишлено.Представете си само клиент,който е на пазара на НИ,повече години от вас и видял всичките ви номера,какво отношение ще има към всички вас ?
И отново не мога да отмина въпроса с адвокатите,без да се обиждате
Всички вие сте водили и водите ежедневно преговори,но някакси не си ви представям когато преговорите са с мултинационална компания,банкова институция / не става дума за кредит /,още по-малко си ви представям в ролята ви на преговарящи от която и да е от страните при сделка за строеж.
Ваши колеги при една покупка на къща ми донесаха справка от агенцията по вписвания само с отбелязана последна продажба,ако се занимавате сериозно с това си представете при последваща от мен проверка какво излезе.
И всички вие съм убедена,че сте прекрасни филолози,икономисти,психолози и т.н.,но повярвайте не сте юристи.Колкото до това дали сте добри брокери не знам,но съм изключително внимателна с вас от години и да,ползвам ви само като "търсачи" на интересуваща ме сделка.
Коментар
-
Като цяло иначе те разбирам - за изтеклите оферти - от извора ти казвам как стоят нещата - звъни Наемодател и си дава апартамента под наем, ама звъни наред - на 10 агенции - огледи ежедневни, някой колега го дава, собственикът, първо не помни на кого е звъннал, кой е ходил на оглед, кой не е, кой снимал, кой без снимки качва, кой знае адреса..............................и ми звъниш ти по дадена обява и аз казвам - ще проверя и ще върна обаждане......................и звъня и Собственикът ми казва - оооооооооооооооооооооо, ама аз оня ден го дадох не ви ли казах ))) е, актуализирай си ти ежедневно базата данни
Коментар
-
http://www.imoti.net/search/results/...gency_id=19837 - едно реално да има - главата си режа - ма се мотат там между другите оферти и пречат и на вас и на нас...всички трябва да подаваме жалби за подобни безумия, не да обвинявате ВСИЧКИ БРОКЕРИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaya Разгледай мнениеТук малко си в грешка - под неактуална оферта нямам пред вид нещо, което е дадено преди два дена и брокерът е забравил, по някаква причина да си свали офертата. Говоря за оферти, които видимо са измислени - мегалуксозни апартаменти за 150 Е. Давам ти пример, без да кажа името на агенцията. Наскоро се запознах с млада брокерка - чудесна, на 25 години, която е била брокер и е сменила агенцията скоро - защото, казва тя: - Отивам на предварителен оглед, снимам, описвам имота, давам го на секретарката да го качи - след 1 ден си поглежда офертата и казва - " Ама това не са моите снимки, това не е този имот" Секретарката казва: " Ти не се меси тук, ние така работим " = не може да сложиш снимка на 2 - ен апартамент в Бъкстон и от терасата да имаш изглед към МОРЕТО ! Това ми е идеята !
Коментар
-
Тук малко си в грешка - под неактуална оферта нямам пред вид нещо, което е дадено преди два дена и брокерът е забравил, по някаква причина да си свали офертата. Говоря за оферти, които видимо са измислени - мегалуксозни апартаменти за 150 Е. Давам ти пример, без да кажа името на агенцията. Наскоро се запознах с млада брокерка - чудесна, на 25 години, която е била брокер и е сменила агенцията скоро - защото, казва тя: - Отивам на предварителен оглед, снимам, описвам имота, давам го на секретарката да го качи - след 1 ден си поглежда офертата и казва - " Ама това не са моите снимки, това не е този имот" Секретарката казва: " Ти не се меси тук, ние така работим " = не може да сложиш снимка на 2 - ен апартамент в Бъкстон и от терасата да имаш изглед към МОРЕТО ! Това ми е идеята !
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaya Разгледай мнение2. Порталите за имоти нямат полза всичко да е актуално, защото офертите ще намалят ДРАСТИЧНО - а месечният абонамент е на КАЧЕНА ОФЕРТА!!!!! Колкото повече оферти в портала, толкова повече парички в джоба на собственика му.
Това, че има много неактуални оферти не е проблем на портала, а на този, който не си е свалил неактуалната обява. Ако брокерите са коректни да си свалят неактуалните обяви какво може да направи порталът?
Коментар
Коментар