IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Решение за проблема с фалшивите обяви за наеми

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всъщност, има един прост тест, който на момента би показал какво мислят клиентите за АНИ-тата. Достатъчно е да не се подписва договор при развеждането на купувача.
    Дава се точния адрес и телефона на продаващия и се оставя клиентът сам да реши дали да ползва услугите на брокер, или да си се оправя както знае.

Разбира се, нито едно АНИ не си прави илюзии какъв ще е резултатът. И се започват простотиите. То не са снимки с пуснати пердета, то не са снимки от терасата към облаците, то не са снимки за апартамент на 5-ти етаж, на които се вижда тревата през прозореца. То не са договори, подставени лица, театри и какво ли още не.

До сега брокер не е успял да ми даде смислен отговор на въпроса: защо комисиона за апартамент, който струва 80К Евро, е по-голям от комисиона за апартамент, който струва 50К Евро. От къде идва разликата? Каква повече работа върши един брокер за да продаде, примерно, един 2-стаен спрямо един 3-стаен апартамент, които се намират на един етаж, в една и съща сграда?

Коментар

• Хайде пусни ги тези обяви пък да видим как ще стане да не е ясно , че са ментета ?
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Не мога да се съглася - не съществува такъв проблем , дори да падаш от Луната е достатъчно са си интелигентен до ниво под средното и да се сетиш, че има средна цена за която трябва да се информираш. То и в сайтовете за автомобили се почва от цена 10лв. , ама не вярвам някой да хуква да прозвънява тези обяви първо или казваш има такива екземпляри и трябва с регулация да им се помага . Според мен трябва да се пуснат такива обяви и на звънкащите да им се отбележи в личните документи примерно с жълта точка , за да нямат право да участват в управлението на държавата, вземането на законодателни решения например.
        Ти как научи кой обяви са ментета , чрез прозвъняване ли ?
        Е тук имоти за по 50лв няма и никой не се връзва на очеизвадно фалшиви обяви, но мишоците, които ги пускат постоянно сменят репертоара и повявай ми е не е толкова лесно да ги различиш. Ако беше толкова лесно нямаше 20 години да живуркат от този "маркетинг". Аз лично го научих още когато бях начинаещ брокер от колегите в агенцията.

Добре...мога днес или утре ако ми остане време да пусна 5-6 линка към обяви от различни сайтове и да видим ще познае ли някой без да им звъни кои от тях са фалшиви.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Някаква отговорност, която носите би ли цитирал?
          Срещу таксите ви има ли компенсация за недобре свършена работа?

Мдаа, погледни по-наблизо какъв е пазара, на юг из Европа
          Например, Гърция - във всеки павилион за вестници се продава лепенка(20х40) с надпис Продава или Дава под наем - разпознаваем, унифициран формат - и във всяка сграда собствениците поставят обявата, с телефон и малко подробности
          Има вестник и сайт с хиляди обяви от собственици, не мисля, да имат проблем с фалшиви обяви...
          А Гърция е страна с ...тъпи регулации, но явно цени свободата на мнозинството

И да се върнем на темата ти - нали не беше реклама
          Та, как точно ще оправите проблема с фалшивите обяви?
          И един въпрос като за брокер - има ли признаци за оживяване на пазара?

btw...като си работил в банка- жилищно кредитиране, съветваш ли клиентите си за "подводните камъни" или ги стимулираш бързо да взимат кредита?
          Надявам се и да не ги препращаш на старото си работно място...срещу някой %
          Добре защо така все с лошо?

В някои от нашите договори с купувачите на имоти фигурират неустойки ако не си свършим работата да върнем сумите в двоен размер, но до сега не се е случвало да се изложим. Отговорност носим с името си много ясно - ако не си свършим добре работата това веднага ще се отрази на имиджа ни. А без имидж в нашия бранш си въздух под налягане. Не сме едноневки да изкараме 1000 евро и да закрием фирмата.

Как точно ще оправим проблема с фалшивите обяви незнам и аз - за това пуснах темата с надеждата да я прочетат повече хора и евентуално някой да дава добри идеи, но повечето хора се заяждат, което е тъпо.

Относно клиентите, които консултираме при избора на банка кредитор - да съветваме ги къде са подводните камъни за разлика от инспекторите от клоновете на банките, които могат само да хвалят собствения си продукт.

Има признаци за оживяване на пазара, но ще се оживи по-осезаемо догодина или в края на тази.

Добре след като в Гърция има такива вестници...какво предлагаш ти за решението с фалшивите обяви? Да се пуснат вестници и още сайтове като тези безпосредник.бг?
          Last edited by tbm2.net; 13.02.2013, 10:02.

Коментар

• tbm2.net

Не мога да се съглася - не съществува такъв проблем , дори да падаш от Луната е достатъчно са си интелигентен до ниво под средното и да се сетиш, че има средна цена за която трябва да се информираш. То и в сайтовете за автомобили се почва от цена 10лв. , ама не вярвам някой да хуква да прозвънява тези обяви първо или казваш има такива екземпляри и трябва с регулация да им се помага . Според мен трябва да се пуснат такива обяви и на звънкащите да им се отбележи в личните документи примерно с жълта точка , за да нямат право да участват в управлението на държавата, вземането на законодателни решения например.
            Ти как научи кой обяви са ментета , чрез прозвъняване ли ?
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от tbm2.net Разгледай мнение
              Ами то нали има такива вече няколко места ето тук тези - http://www.bezposrednik.net/
              http://www.bezposrednik.bg/ тази възможност я предоставят всички нормални портали за имоти всеки човек да си пусне сам имота.

Относно брокерите по различните страни...в САЩ нотариусите са агенциите, във Франция комисионната е 7-8-10%, а цените са доста по-високи от тук, в щатите е 6%...
              Някаква отговорност, която носите би ли цитирал?
              Срещу таксите ви има ли компенсация за недобре свършена работа?

Мдаа, погледни по-наблизо какъв е пазара, на юг из Европа
              Например, Гърция - във всеки павилион за вестници се продава лепенка(20х40) с надпис Продава или Дава под наем - разпознаваем, унифициран формат - и във всяка сграда собствениците поставят обявата, с телефон и малко подробности
              Има вестник и сайт с хиляди обяви от собственици, не мисля, да имат проблем с фалшиви обяви...
              А Гърция е страна с ...тъпи регулации, но явно цени свободата на мнозинството

И да се върнем на темата ти - нали не беше реклама
              Та, как точно ще оправите проблема с фалшивите обяви?
              И един въпрос като за брокер - има ли признаци за оживяване на пазара?

btw...като си работил в банка- жилищно кредитиране, съветваш ли клиентите си за "подводните камъни" или ги стимулираш бързо да взимат кредита?
              Надявам се и да не ги препращаш на старото си работно място...срещу някой %

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Има много прост начин хората сами да диференцират кои от обявите не са реални ! Опитай сам - прозвъни тези от обявите в които цената е средната за район и няма да откриеш нито една фалшива обява !!! Такъв проблем не съществува , има проблем че има търсене на най ниската възможна ценаи набутвация с телефонни сметки и разговори, за тези които си го поставят за цел..кой е виновен и какво трябва да се регулира.. ????
                Прозвънявал съм много, но си имам черен списък и отдавна не си губя времето. Когато си сменят имената и логата аз пак ги разпознавам, но аз ги гледам всеки ден, а наемателите и наемодателите само когато търсят едните квартира, а другите наематели. Веднага ти отговарям какви проблеми изникват от хилядите фалшиви обяви:

1. Наемодателите се объркват когато им казваме каква е реалната цена, защото аз и колегите им казваме едно, а в сайтовете стоят стотици дори хиляди ментета, а те не могат да ги разпознават.

2. Наемателите се объркват и дори някой вземат грешни решения да си напуснат квартирата където плащат 400лв наем, защото виждат повече от 10 оферти за по-изгодни имоти в техния район.

3. Защо да търсиш средна цена ако наистина това, което търсиш го има по-изгодно?

4. Настава хаос и нито хазяите могат да си направят добре сметката нито наемателите. Изгубеното време и сметките за телефони аз не ги плащам - плащат ги кандидат наемателите.

5. Проблема с търсенето на най-евтината обява ще го има ВЕЧНО и от това живеят тези мишки вече 20 години.
                Last edited by tbm2.net; 13.02.2013, 00:56.

Коментар

• tbm2.net

Има много прост начин хората сами да диференцират кои от обявите не са реални ! Опитай сам - прозвъни тези от обявите в които цената е средната за район и няма да откриеш нито една фалшива обява !!! Такъв проблем не съществува , има проблем че има търсене на най ниската възможна ценаи набутвация с телефонни сметки и разговори, за тези които си го поставят за цел..кой е виновен и какво трябва да се регулира.. ????
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Крайно време е да има подобно място
                    Който има време и желание трябва да има тази възможност да предлага и сам жилището си.

И тук, брокерите все им се ще да е като в Щатите - силно регулиран пазар в тази област, но пропускат редица европейски страни, в които няма регулации.

И ...аман от регулации на регулациите, а в крайна сметка - няма пазар, но някои седнали да се чудят как да си администрират местенцето...
                    Ами то нали има такива вече няколко места ето тук тези - http://www.bezposrednik.net/
                    http://www.bezposrednik.bg/ тази възможност я предоставят всички нормални портали за имоти всеки човек да си пусне сам имота.

Относно брокерите по различните страни...в САЩ нотариусите са агенциите, във Франция комисионната е 7-8-10%, а цените са доста по-високи от тук, в щатите е 6%...
                    Last edited by tbm2.net; 13.02.2013, 00:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнение
                      Хммммм....виж сега....
                      Нещо много си се объркала, ако питаш мене...
                      Аз....ние, сме просто брокери.
                      От нас не се иска нищо повече, от това да свържем двете страни по сделката.
                      Договори, проверки, изповядване.....всичко това, не е наша грижа....има си юристи за това.
                      Поне така е по белия свят.
                      Ние продаваме информация.
                      На нас ни се плаща информацията и спестеното от безсмислени огледи на клиента време.
                      Само където....информацията и времето, тук в България, все още никой не цени.
                      Затова и колегите са принудени да бъдат и брокери и психолози и адвокати и всичко, за което се сетиш.
                      За да има повече принадена стойност. И Сульо и Пульо да не се чувстват прецакани, че са платили 2% комнисионна....
                      Та...не мисля, че само ние, сме виновни за тази мила родна картинка
                      Нещо не мога да се съглася с теб...мога да говоря за мен и за моята агенция, но ние си консултираме клиентите ако са купувачи при избора за ипотечен кредит (работил съм в банка жилищно кредитиране), консултираме ги какво да НЕ правят за да можем да водим преговорите вместо тях за цената когато си харесат имот, проверките са ясни - там при нас няма пропуск - банките искат тежестите да са за 10 години назад, а ние проверяваме максимално назад, защото максималната давност за претенции наистина е 10 години, но ако има предпоставки за претенции към избрания имот от трети лица или институции тогава съветваме какво и как да се процедира нататък. На нашите клиенти купувачи предоставяме набор от услуги, които не се предлагат от нито една адвокатска кантора или поне аз не съм чул и видял адвокат да разбира от ипотечни кредити. Има и други проверки, които са свързани със сградата където се купува имота и други тънкости, които не смятам да споделям с всички тук. Да не говорим какви неща изникват ако се търси за покупка парцел - там юристите са в пълна мъгла, защото не е като да отвориш закона и да прочетеш не всичко го пише в ЗУТ и в учебниците от университета.

Ако се е получило отново някакъв вид хвалба от моя страна...не ми е било това целта пък и не е сериозно да си правим реклама във форум. Тук идеята ми беше да помагам без да се налага да се рекламирам, но ме провокирахте да се оправдавам от постоянните нападки и заяждания. Не се ли изморихте? Спрете се вие и спирам и аз да затапвам всеки анонимен хейтър, който плюе наред без да има идея за какво говори Това последното е само към агресивните, които се заяждаха с мен и продължават да го правят скрити зад анонимността си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                        До ТВМ 2

Напротив. Решава проблема точно по линията на това, че в сайта ще качават обяви ЕДИНСТВЕНО частни лица с всички необходими данни, за да се удостовери легитимността на обявата и нужните контакти за да се свърже директно с тях всеки заинтересован. Качваш веднъж (и както отбеляза колегата по-долу) никакви обновявания, такси, ВИП/ШИТ обяви и прочие. Ако си броки или спамър без нужните данни, обявата се трие и остават само реалните продавачи/наемодатели. Всъщност, въпросните елементи ще си направят още по-лоша с реклама с подобни действия, така че и това е ок. Както виждаш, системата е идеално замислена и то главно с цел да се направи това, което не съществуваше по времето, когато аз си блъсках главата с фактора продажба чрез брокер в БГ. А дали сайта ще се развие вече си зависи от самите участници. Ние сме дали покрив за обявите им + всички необходими за целта на продажбата инструменти. Който има желание ще ни намери. Ако не интернет и профи/броки/сайт/корпорейшън им предлагат достатъчно богат избор.
                        Крайно време е да има подобно място
                        Който има време и желание трябва да има тази възможност да предлага и сам жилището си.

И тук, брокерите все им се ще да е като в Щатите - силно регулиран пазар в тази област, но пропускат редица европейски страни, в които няма регулации.

И ...аман от регулации на регулациите, а в крайна сметка - няма пазар, но някои седнали да се чудят как да си администрират местенцето...

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                          Ами много работи ме интересуват, примерно наемите на четиристаен в Левски, наем на двустаен в Слатина, наем на къща в Редута, наем на магазин в Овча купел и на бул. Тодор Каблешков, наем на магазин в пряка между Симеон и Екзарх Йосиф, както и на самия Симеон.
                          А това повдигнатото, не е лошо да им го обясниш по- разбираемо на форумните апокалиптици.
                          За наемите и аз мога да кажа, че дъното е треснато вече, а не е лъжа, че и фалшивите оферти оказаха влияние върху спада.

Коментар

• Хммммм....виж сега....
                            Нещо много си се объркала, ако питаш мене...
                            Аз....ние, сме просто брокери.
                            От нас не се иска нищо повече, от това да свържем двете страни по сделката.
                            Договори, проверки, изповядване.....всичко това, не е наша грижа....има си юристи за това.
                            Поне така е по белия свят.
                            Ние продаваме информация.
                            На нас ни се плаща информацията и спестеното от безсмислени огледи на клиента време.
                            Само където....информацията и времето, тук в България, все още никой не цени.
                            Затова и колегите са принудени да бъдат и брокери и психолози и адвокати и всичко, за което се сетиш.
                            За да има повече принадена стойност. И Сульо и Пульо да не се чувстват прецакани, че са платили 2% комнисионна....
                            Та...не мисля, че само ние, сме виновни за тази мила родна картинка

Ами, според мене ти си се объркала По тази причина хората НЕ НИ ХАРЕСВАТ - ние не сме туристическа агенция, поне не сме с такъв статут - ние свързваме хората и оттам насетне им помагаме с идея да им спестим нерви, време и допълнителни парички.....3 % не са малко - 3 - тте % - трябва да си ги заслужим - ама не само с обиколки, ами и с интелектуален труд Не искам да нарушавам добрия тон, но .... ме провокираш

Коментар

• Първоначално изпратено от kaya Разгледай мнение
                              Тук малко си в грешка - под неактуална оферта нямам пред вид нещо, което е дадено преди два дена и брокерът е забравил, по някаква причина да си свали офертата. Говоря за оферти, които видимо са измислени - мегалуксозни апартаменти за 150 Е. Давам ти пример, без да кажа името на агенцията. Наскоро се запознах с млада брокерка - чудесна, на 25 години, която е била брокер и е сменила агенцията скоро - защото, казва тя: - Отивам на предварителен оглед, снимам, описвам имота, давам го на секретарката да го качи - след 1 ден си поглежда офертата и казва - " Ама това не са моите снимки, това не е този имот" Секретарката казва: " Ти не се меси тук, ние така работим " = не може да сложиш снимка на 2 - ен апартамент в Бъкстон и от терасата да имаш изглед към МОРЕТО ! Това ми е идеята !
                              Айде бе не може ли наистина )? Тези хора аз не ги наричам брокери това не може да са наши колеги. Не може да ни оприличават с тях на мен ми е обидно и за това пуснах тази тема с надеждата всички да им знаят схемичките и да не могат да лъжат хората повече по този начин. Обаче не - ти си правиш реклама и си търсиш клиенти във форума...

Коментар

• Първоначално изпратено от kaya Разгледай мнение
                                Добър вечер и от мен......чета, чета и накрая се ядосах много.......Аз съм също брокер, работя 8 години в тази област, имам филологическо и икономическо образование - не съм юрист, когато имам заплетен казус си имам юрист, към когото се обръщам - външен човек, който няма интерес дали дадена сделка ще се случи или не - хонорарът му не зависи от това.......
                                1. Преките участници в пазара на имоти имат право да не харесват брокерското съсловие, но нямат право да слагат всички под един знаменател. Аз работя основно с търсачи - дали за наем, дали за продажба. Всеки, който звънне 10 телефона и попадне на фалшива обява - се изнервя и си казва - абе тия нещастници.........За наемите: - защо ти е брокер, читав брокер - защото като си няколко месеца дори на пазара и следиш информацията ежедневно знаеш кой как работи. Аз лично като задам параметри за търсене по дадени критерии - дори не се зачитам сериозно в офертите, а гледам в дясно логото на фирмата. И вие, частни лица, ако 3 месеца си търсите квартира - ще се научите да го правите, не е философия голяма......, но няма да си спестите 50 % комисион от първия наем - ще сте загубили много време и много нерви и пак ще си платите половин наем - нищо друго.И на нас брокерите, не ни е приятно да получаваме мейли, гласящи - абе какво ми пращаш, я виж какви красоти има по порталите за имоти - на двойно по - ниски цени......Аз лично репортвам всяка фалшива оферта - имат подобна опция порталите, ма не мога по цял ден да седя пред компютъра си и да цъкам фалшиви оферти, за да е по - чист пазара......и за да не се изнервяме ВСИЧКИ.
                                2. Порталите за имоти нямат полза всичко да е актуално, защото офертите ще намалят ДРАСТИЧНО - а месечният абонамент е на КАЧЕНА ОФЕРТА!!!!! Колкото повече оферти в портала, толкова повече парички в джоба на собственика му.
                                3. Подавайте жалби, където и както смятате за добре - аз съм ЗА, С ДВЕТЕ РЪЦЕ. Била съм наемател и съм висяла на - 15 градуса в 19.30 в Младост 3 - 40 минути и никой не дойде, еле да ми звънне да ми каже, че няма да има оглед - затова и започнах да го работя това, защото имам изострено чувство на справедливост и затова не позволявам моите клиенти да минават през това. Така че ако решите сами да търсите наем - нищо не ви струва, само един клик, да подадете към администратора жалба и да се спре офертата, поне така ще спестите мъките на десетки хора, които ще се опитат да се свържат с този брокер.
                                4. Добрият брокер знае как да изкара сделката до финал - до предаването на ключа. Не рядко срещам хора в Агенция по вписвания, които ги препращат от гише на гише, сърдити лелки им се карат, няма кой да ги информира какво трябва да направят и защо, по дяволите, пак трябва да отидат на еди кое си гише, ама оттам ги препращат в архива, а оттам на майната си.........Има продавачи / респ. купувачи - които могат да си го направят, чудесно, брокерът няма да им попречи, има хора, които се вкарват в жесток филм и съжаляват след това. Тук мненията са основно против брокерите, не казвам, че нямате основания - имате, аз също имам много основания да се ядосвам ежедневно с креватни селски изпълнения от 'КОЛЕГИ" - но не сме орган за регламентиране.
                                МОЛБАТА МИ Е - НЕ СЛАГАЙТЕ ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ - не ни харесвайте, но не е приятно да четеш подобни неща за себе си, пред вид, че си вършиш работата съвестно и спиш спокойно, че клиентът ти е щастлив с това, което си направил за него !
                                Така де

Коментар

Working...
                                X