IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кредит в лева и превод в евро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от velchev Разгледай мнение
    Курсът на банката ще е не по-лош от същия в чейндж бюро. Някои банки имаха по едно време такса превалутиране, но тя беше незначителна и винаги може да се провери.

В българския език има обикновена и бройна числителна форма.
    "Притежавам десетки ЛЕВОВЕ", "Струва 10 ЛЕВА" - двете изречения са верни.
    Верни са. Но, не е правилно "притежавам десетки лева". Ако на монетата пишеше "една лева" - тогава, както и да емакар че, тогава би трябвало да е "в леви";
    ако не бяхме учили в училище, как се казва - ОК, но...
    Но, тук вече, имаме извращение. Цената не може да е в "лева", щото това би означавало "ВЪТРЕ В", а не "измерена с". "В лева" означава "в монетата, парата ЛЕВ". Малко отиваме към падежната система - нещо, което "признаваме" на руския и забравяме за българския език. Да, не съм филолог /всеки филолог би ви го обяснил къде по-систематично/ но, ужасно ме дразни това войнстващо невежество. Никой не казва /за валутата долар/ "цената е в доларА", а в "доларИ"., нали? Има единно и ясно словообразуване в езика - останалото е оциганяване. Започнало край морето, когато трябва да се впише цената и как се изговаря /заради чужденците но, бе за им се обяснява надълго и нашироко българската граматика/ и...нашите всеобщи и вездесъщи тиквеници тихомълком пренесоха тази тъпня в банките, от банките, взеха да се изтърват по телевизиите...
    Срам на срамотиите.
    Last edited by Pyramid; 22.01.2013, 15:50.

Коментар

• Курсът на банката ще е не по-лош от същия в чейндж бюро. Някои банки имаха по едно време такса превалутиране, но тя беше незначителна и винаги може да се провери.

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Множествено число от "лев" е "ЛЕВОВЕ". Сметките и сумите и "парите" са в ЛЕВОВЕ. В природата "лева" не съществува.
      В българския език има обикновена и бройна числителна форма.
      "Притежавам десетки ЛЕВОВЕ", "Струва 10 ЛЕВА" - двете изречения са верни.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
        Не, не се занимавай с чейнджове и разнасяне на пари в кеш по улиците за търсене на някакъв имагинерен добър курс за обмяна. Директно продавачът да отваря сметка в твоята банка и му превеждай сумата от кредита и твоите пари. Курсовите разлики в евро/лев и таксите за превод в една и съща банка са нищожни. Някои банки дават и по-добър кърс при обмяна на по-големи суми. Това е част от сделката. За теб важното е сигурността. Най-добре се осведоми в самата банка колко ще ти струват преводите и обмяната.
        Първо се разводни темата. После започнаха да се дават грешни съвети.

Това е правилното, което трябва да направиш, като преди това си наредиш парите в левове от другата твоя банка, към банката, която отпуска кредита.

Коментар

• Първоначално изпратено от krosli Разгледай мнение
          Здравейте, имам едно питане към вас, ще се радвам да прочета отговорите ви
          Очаквам да купя жилище, но парите с които разполагам са в лева. Продавачът обаче иска да изплатя сумата в евро. Бихте ли ми казали как най - безболезнено за мен може да се осъществи това? Една част от парите ми са в една банка, а парите от кредита - в друга. Мой познат ми спомена, че по - малка такса ще платя за обмяната ако продавача си открие сметка в същата банка, от която ще му преведа парите от кредита.
          Благодаря ви предварително!
          Нареди ги в левове по неговата сметка в евро, като му добавиш и разликата до "курс продава" на приемащата банка.
          "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Здравейте, имам едно питане към вас, ще се радвам да прочета отговорите ви
            Очаквам да купя жилище, но парите с които разполагам са в лева. Продавачът обаче иска да изплатя сумата в евро. Бихте ли ми казали как най - безболезнено за мен може да се осъществи това? Една част от парите ми са в една банка, а парите от кредита - в друга. Мой познат ми спомена, че по - малка такса ще платя за обмяната ако продавача си открие сметка в същата банка, от която ще му преведа парите от кредита.
            Благодаря ви предварително!
            Колега, българската парична единица се нарича "ЛЕВ". Виж там монетата, пише го НА БЪЛГАРСКИ : "ЕДИН ЛЕВ". "ЛЕВ" е от мъжки род и означава "лъв", ако не знаеш.
            Множествено число от "лев" е "ЛЕВОВЕ". Сметките и сумите и "парите" са в ЛЕВОВЕ. В природата "лева" не съществува. Има "десна", ама и тя се уморява от време на време, да ви обяснява тук. Това, че някой неграмотник е писал за друг неграмотник, не оневинява останалите. А, щом не знаеш, как се нарича и как се пише собствената ти валута, къде си тръгнал? Отделно, предпоследното ти изречение е сложно, двуподложно, и продавачЪТ се членува пълно. Тук-таме, в изреченията, се използват и запетайки, само че се слагат малко по-внимателно и, често, на други места...
            Иначе, по въпроса: Ако не мърдаш по време на обмяната, няма да боли. Наистина. Предполагам, по-важно е не толкова къде си е открил купувачът сметката, а къде и кога обменяш ти парите. Провери, дали банката не може да ти вземе левчетата, като направи превода към сметката директно в евро. Или намерИ контактните координати на вашите банки, и питай служителите по телефона, като, предварително, си направиш списъче с въпросите на лист, задаваш ги поред и си отбелязваш техните отговори.
            -Нещо такова.

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
              В София кешовия пазар според мен е 1,9545-1,9555... Сметковия пазар е около 1,955

За кешови сделки Политурс, Краун, Тавекс, Никар, 999... За суми 10 евра навсякъде ще ти дадат добър курс
              Пари в брой не разнасям, работя с банки ........
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                Чичо де на фиксинг бе ?
                Обменям понякога над 10 хил евро в лева и след пазарлъци с брокери не съм виждал по добър от 1.954 от евро в лева......
                В София кешовия пазар според мен е 1,9545-1,9555... Сметковия пазар е около 1,955

За кешови сделки Политурс, Краун, Тавекс, Никар, 999... За суми 10 евра навсякъде ще ти дадат добър курс

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  +1
                  над 10 К е на фиксинг
                  Чичо де на фиксинг бе ?
                  Обменям понякога над 10 хил евро в лева и след пазарлъци с брокери не съм виждал по добър от 1.954 от евро в лева......
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                    Можеш да искаш брокерски курс, договаряш директно с банков служител обменния курс, различнитте банки имат различен праг... Инфото ми е за суми между 10-30К евра имаш право... Курса е малко над междубанковия, демек около фиксинга
                    +1
                    над 10 К е на фиксинг

Коментар

• Можеш да искаш брокерски курс, договаряш директно с банков служител обменния курс, различнитте банки имат различен праг... Инфото ми е за суми между 10-30К евра имаш право... Курса е малко над междубанковия, демек около фиксинга

Коментар

Благодаря ви, така си потвърждавам мнението да ги обменя в банката. И без това банката мисля, че няма да ми даде парите, а директно ги превежда!
                        мхм,и аз така правих,директно в сметката на другия ,но в същата банка-от това по-евтин вариянт няма.
                        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Благодаря ви, така си потвърждавам мнението да ги обменя в банката. И без това банката мисля, че няма да ми даде парите, а директно ги превежда!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Прав си. Не си струва риска.

на чейндж може да намери 1,956, в банките обикновено 1,958/60
                            2 пипса на 100К евро са 200 лева.
                            Е, като му ударят и една комисиона за теглене в брой съвсем няма да му излезе сметката

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                              Не, не се занимавай с чейнджове и разнасяне на пари в кеш по улиците за търсене на някакъв имагинерен добър курс за обмяна..
                              Прав си. Не си струва риска.

на чейндж може да намери 1,956, в банките обикновено 1,958/60
                              2 пипса на 100К евро са 200 лева.

Коментар

• Не, не се занимавай с чейнджове и разнасяне на пари в кеш по улиците за търсене на някакъв имагинерен добър курс за обмяна. Директно продавачът да отваря сметка в твоята банка и му превеждай сумата от кредита и твоите пари. Курсовите разлики в евро/лев и таксите за превод в една и съща банка са нищожни. Някои банки дават и по-добър кърс при обмяна на по-големи суми. Това е част от сделката. За теб важното е сигурността. Най-добре се осведоми в самата банка колко ще ти струват преводите и обмяната.

Коментар

Working...
                                X