IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно продажба на жилище без посредник

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Много хора искат да спестят парички от посредници, но после се оказва, че са се прецакали яко. Едва ли покупката на жилище, при което даваш толкова много пари си заслужава да се скъпиш за някакви малки парички.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнение
      Ми...то по тая логика, трябва да държим на страни и строители, адвокати и нотариуси.
      Също така и ресторантьори, бармани и сервитьори...
      Всъщност....я ми дай един бизнес, който да не е озверял от глад в момента
      Обобщенията на едро обикновено водят до погрешна представа, общо взето във всяка ниша могат да се намерят успешни фирми дори самата тя да не изглежда особено перспективна.

      А добър пример за добре развиващ се сектор е ИТ-то. Тихомълком България се превърна в IT съпорт и кол център на цяла Европа поради простия факт,че е изгодно да се оутсорсва тук заради ниските заплати. Като цяло ИТ сектора ни работи с чужди клиенти, а не с мизерния български пазар. В България имаме кадърни програмисти, дизайнери, маркетолози, копирайтъри и прочие. ИТ-то няма нужда от физическо представителство, нито пък от физическо присъствие на служителите, което дава неограничени възможности за развитие.

      Коментар


      • нищо няма да направиш

        Първоначално изпратено от Bones56 Разгледай мнение


        Решението е взето. Сайта ще се изгради за седмица, две, а след това ще продължи да се развива, който, както намери за добре. Говори си, не ми пречиш. Когато тъпках тези пътеки, никой не ми подаде ръка. Е, сега, аз и компания може да променим условията.....
        защото приличаш на тези , които биха го ползвали ........

        Никой не иска такъв сайт ,

        навремето дадох акъл без пари на един сходен ти в мерака , не ме послуша и скоро погледнах сайта му - "притихнал е " ........
        вероятно се сещаш за кого иде реч ?

        много преди вас стигнах до идеята за обединена база/данни за Точните бенефициенти , направих подобен сайт - не за имоти а за нещо много по-важно , ...много по-широк като възможности от "И-бей" и се прееб**х

        един поляк ме "поля със студен душ" още на старта му , след пресконференцията .........
        теглих му една дълга българска , както ти е в главата сега по мой адрес ..........

        трябваха ми шест месеца , за да разбера че знае повече от мен
        беше написал във форума на сайта - ще го цитирам точно : "такъв ресурс в БГ предварително е обречен"

        на теб Шест години няма да ти стигнат за да разбереш смисъла

        Коментар


        • Брокерите правят пазара по информиран и съответно по ликвиден. Колкато един актив е по ликвиден, съответно към цената му се прибавя премия за ликвидност и е по скъп, така че говорим за Ликвидна премия, с цена Брокерски комисион... Брокерите са нещо полезно, друг е въпроса че не всеки, който се прави на брокер, това което прави е Брокеруване.... Освен това всеки брокер си има сфера на влияние от потенциални клиенти, които би могъл да ги манипулира в полза на сделката....

          Коментар


          • Вече има създаден такъв сайт, където купувачите и продавачите на имоти правят директна връзка помежду си и извършват покупко-продажбата на имоти без посредник. Той напълно обезсмисля ролята на брокерите, с което няма нужда да се плащат и комисионните.
            Last edited by модератор; 06.12.2012, 09:55.

            Коментар




            • Решението е взето. Сайта ще се изгради за седмица, две, а след това ще продължи да се развива, който, както намери за добре. Говори си, не ми пречиш. Когато тъпках тези пътеки, никой не ми подаде ръка. Е, сега, аз и компания може да променим условията.....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Bones56 Разгледай мнение
                3 %, а? Хич не е прецакване, казваш....А, какво ще кажеш за безплатен сайт, с отворена платформа, където всеки сам ще може да продава без да хвърли и стотинка!!! По мое време нямаше, но сега ще се създаде. Писна ми от паразити!

                П.С.

                И на кого са му нужни брокери, когато цялата тежест се изнася от адвокати и нотариуси. Я, малко на чист въздух да е освестите!
                Добре съгласен съм с това, но има хора които нито могат да се ориентират добре в пазара, нито имат нюх за преговори, договаряне на цена и тнт. Да не говорим че времето което ще изразходваш да свършиш цялата тази работа в някой случай е по-ценно от 3%-те процента. За такива хора е добре да има брокери. Не ги защитавам, моето мнение също е че по-голямата част от тях са абсолютно неадекватни, пречат и играят според свойте интереси, но във всяка професия си има черни овце. А и ако не се довериш на посредник, ще трябва да се довериш на адвокат и нотариус, а те не работят безплатно. Така де. За 3% си купуваш спокоиствие и не мислиш за нищо. Пак казвам - ако попаднеш на читава агенция.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nikkin Разгледай мнение
                  Прецакал се е че е платил 3% ли? Не мисля. Щеше да се е прецакал ако беше потърсил по-евтина агенция и беше действал сам. Един пропуск и току виж след месец цъфне по някаква линия някой наследник да претендира за част от имота. Да не говорим че може и да загуби целия имот при друг вид измами... За купувачи мисля че така е по-редно да се работи. За продавачи е по-различно. Според мен позлването на брокерски услуги на голяма агенция е значително по-сигурно.
                  3 %, а? Хич не е прецакване, казваш....А, какво ще кажеш за безплатен сайт, с отворена платформа, където всеки сам ще може да продава без да хвърли и стотинка!!! По мое време нямаше, но сега ще се създаде. Писна ми от паразити!

                  П.С.

                  И на кого са му нужни брокери, когато цялата тежест се изнася от адвокати и нотариуси. Я, малко на чист въздух да се освестите!
                  Last edited by Bones56; 29.11.2012, 21:34.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от papi_chulo Разгледай мнение
                    Няма да казвам, че се прецака значително, тъй като плати солена комисионна, която беше повече от 3%. В интерес на истината честните и почтени професионалисти в тази сфера стават все по-малко, а "прецакалите" се хора все повече....
                    Прецакал се е че е платил 3% ли? Не мисля. Щеше да се е прецакал ако беше потърсил по-евтина агенция и беше действал сам. Един пропуск и току виж след месец цъфне по някаква линия някой наследник да претендира за част от имота. Да не говорим че може и да загуби целия имот при друг вид измами... За купувачи мисля че така е по-редно да се работи. За продавачи е по-различно. Според мен позлването на брокерски услуги на голяма агенция е значително по-сигурно.

                    Коментар


                    • Прочетох цялата тема и тъй като и мен лично в момента ме вълнува написаното реших и аз да се включа. Изчетох доста материали в интернет относно продажбата на имоти без посредник и без комисионна, какви са плюсовете и както минусите и гледам, че и тук хората, които имат опит в продажбата на такива имоти са ги изтъкнали.
                      Morenna доза риск винаги има в покупката и продажбата на имоти без посредник или поне така твърдят експертите в тази област. Аз също съм в дилема дали сам или с помощта на брокер да продам един наследствен имот. В интерес на истината не ми е спешен и мога да изчакам, и определено смятам да опитам да го пласирам сам с помощта на интернет и всички видове сайтове за обяви и други подобни опции. Все си мисля, че ще получа обаждания и от частни лица, макар че брокерите дебнат и винаги при появата на нова обява се опитват да те прилъжат те да продадат имота ти. Така се случи и с един приятел, на които вече му беше писнало да му звънят предимно агенции и накрая се съгласи те да продадат апартамента му. Няма да казвам, че се прецака значително, тъй като плати солена комисионна, която беше повече от 3%. В интерес на истината честните и почтени професионалисти в тази сфера стават все по-малко, а "прецакалите" се хора все повече....

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Много дъбър съвет. Подкрепям. Но за продавачи.
                        Мисля си че за купувачите обаче е по удачно през брокер. Разбира се добър.

                        Така и смятам да направя другата година когато ще бъда и от двете страни.
                        И на продавачите и на купувачите.
                        Специално за това което ще продавам брокер не ми трябва.
                        Точно така е! И аз бях твърдо против да ползвам брокери (като купувач), но попаднах на читави и съм много доволен, наистина изнасят всичко на гърба си и само времето което ти спестяват е по-скъпо от комисионната, пък била тя и 3%. А големите фирми държат на репутацията си и поемат задълженията си сериозно!

                        Коментар


                        • Абе много разбирачи има в тая тема. Мене брокерите си ме кефят , плащам им 10% , продадоха ми 90% на зелено едно проектче това лято, вие обаче сте по-големи спецове явно , ама аз не съм и си плащам. Гадни брокери , гадни
                          успех с продажбите на всички които се съобразяват с пазара

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Времената се променят , в момента бизнеса на брокерите е много зле и въобще не е препоръчително около себе си да допускаш озверели от глад хора. Преди се работеше лесно , дори мутрите играеха честно в частни сделки между двама. Сега се връщаме в едни времена от миналото.
                            Ми...то по тая логика, трябва да държим на страни и строители, адвокати и нотариуси.
                            Също така и ресторантьори, бармани и сервитьори...
                            Всъщност....я ми дай един бизнес, който да не е озверял от глад в момента

                            Коментар


                            • mirandi

                              Времената се променят , в момента бизнеса на брокерите е много зле и въобще не е препоръчително около себе си да допускаш озверели от глад хора. Преди се работеше лесно , дори мутрите играеха честно в частни сделки между двама. Сега се връщаме в едни времена от миналото.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                                Ако попаднеш на истински професионалист несъмнено има полза да се ползва брокер (общо взето ще изнесе цялата тежест по сделката - огледи, преговори, събиране / вадене на документи, организация на подписване и пр.). Имай предвид обаче, че повечето брокери са изключително слаби професионалисти, ако изобщо могат да се нарекат такива. Т.е. реално не трябва да се очакваш, че обичаен брокер ще ти даде добавена стойност към организацията на сделката (напр. да я сключиш по-лесно или бързо), а по-скоро ще има някаква функция по логистиката, която обаче едва ли си заслужава 2-та процента комисионна. Забелязал съм дори, че на определен етап, когато сделката е много близо до сключване, брокерите откровено започват да пречат поради слабата си подготвеност, да не кажа откровена алчност, глупост и простотия. Така че предлагай имота си сам и само ако видиш, че не се справяш с организацията на сделката наеми препоръчан и опитен брокер, който да помага. Успех!
                                Май ще си дойдем на думата Първото ти изречение е безценно...Брокерите могатат единствено да са от полза и никога не са излишни....ако са професионалисти
                                Хайде всички дружно се замислете, кой от вас е ходил при случаен лекар, адвокат, строител или счетоводител ????
                                Всеки ходи при доказани професионалисти, най-вече след консултация с приятели, колеги и познати...
                                Та....другаде е заровено кучето, мене ако питате....

                                Коментар

                                Working...
                                X