If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна ли ценовата стабилизация на пазара на имоти у нас?
Прав е Инди, днес един простак, дето продава къща във Филиповци, реши, че за да склони към идеята да продаде твърдо къщата, трябва да прави кекс с брокерката.
Награби ме този див селянин на стълбите, които даже бяха без парапет.
Рязко го атакувах с токчетата върху селските му галоши и лакет в дебелото шкембе.
Последваха разни оплаквания, брокерка ли съм била или терористка, но бързо му свих сърмите, че 9-то районно е близо и ако иска вместо продавач да стане арестант да ми се извини и да ми плати таксата за огледа.
Ми с тая такса, човека явно си мисли, че му се полага
На някои брокерки услугите са с такси, ти от космоса ли падаш ?
Услугите са с такси, но при сделка. Поне аз така съм купувал, но за огледи не съм плащал. Ако трябва да плащам за да видя уникален апартамент с ламинат от 10 лв. кв., на уникална цена, много Благодаря!
Прав е Инди, днес един простак, дето продава къща във Филиповци, реши, че за да склони към идеята да продаде твърдо къщата, трябва да прави кекс с брокерката.
Рязко го атакувах с токчетата върху селските му галоши и лакет в дебелото шкембе.
Последваха разни оплаквания, брокерка ли съм била или терористка, но бързо му свих сърмите, че 9-то районно е близо и ако иска вместо продавач да стане арестант да ми се извини и да ми плати таксата за огледа.
Ама и такса ли има за огледа? Аз не съм плащал такси като ходя на огледи.
Ниски са цените понеже банките не кредитират , не кредитират понеже нали трябва да не спрат кредитите за само свои хора ссс големи фирми, сигурни монопололисти..Тя работата ще се избистри след като всички загубят. Ето, че другарката Меркел и на Германия докара вече криза.. Сега кредиторите, ще се присетят, че щом не работят и Германия няма да им върне 4 трилиона които им дължи..и кредитния рейтинг, ще се спусне по наклона надолу..
Ликвидността е много важна наистина , така е. Но ликвидността е важна до момента в който дойде часът на истината, а той винаги идва..и тогава просто губиш желание да продадеш. НИ скоро ще са в тази фаза и на везните, ще тежат много ..но няма да има продавачи.
Свойството на активите да променят от един вид в друг, бързо без да губят ценноста си.
Или бързината при който един актив(НИ) се променя в кеш и да запази стойността си.
Ако имаш 100к имот и искаш го продадеш колко време ще ти отнеме и не само това ами и като нямаш търсене ще трябва и сваляш от цента и губиш ценност/стойност и не случайно си плаща някой тази премия.
Като идеш купиш ДЦК за част от секундата правиш промяната и запазваш стойност.
Затова НИ се счита за ниско ликвиден актив!
Тези неща като не ги знаеш къв инвеститор си тогава.
А бе той не знаеше че от кредитният рейтинг зависи цената на кредита. Като гледам ще го обучите доста бързо. И ще почне да обяснява
Коментар