Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение на цените на парцелите за къща очаквате
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеМоже би трябва да се уточни за кои парцели става дума. Около София и морето най-вероятно ще поскъпнат, а цената на парцел в регулация в някое село из Делиормана или където и да е другаде, ще започне да клони към абсолютната НУЛА.
На там са тръгнали и апртаментите в малките градове.Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
В местноста "Златна рибка"край ККАлбена ...СОБСТВЕНИК продава Парцел 2250кв.м в регулация на 300-400м от морето/права линия/ и на 3км от ККАлбена,без непосредствени съседи ...с петно за строеж.Кинт,ток,вода,септична яма.25-30градуса наклон на терена.Южно изложение.Асфалтов път непосредствено до входа на парцела.Открит панорамен изглед 280градуса към морето на юг, ККАлбена на запад и нос Калиакра на изток.Пълна документация.Предложете приемлива и за двете страни цена за сделкаЖивотът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеАйде леко с оценките, говоря ти за конкретни неща, приятелката знае всичко за парцелите, законите и квото ти дойде на ум в тая материя, ти ме фърляш у некви ПУП, ПУТ, МУТ.
Виждам, че имаш желание да обясняваш, давай!
Хубав ден!Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнениеГовориш безсмислени неща! Нещата от към законодателство се промениха от 3 години с такава СКОРОСТ и СИЛА, че в 90% от случаите ще те излъжат дори и без да съзнават за това
- например! Преди навсякъде можеше да стартираш бавничко процедура по промяна предназначение която започава с допуск за ПУП... сега тези започнати ПУП-ове са невалидни в болшинството от случаите, а и в ЗОЗЗ сложиха едни срокове за завършване на процедурите, които за повечето "парцели" са изтекли отдавна!... абе какво да обяснявам... всеки с акъла си
Виждам, че имаш желание да обясняваш, давай!
Хубав ден!И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеДедо има тоя адет да верва на телефона, ако ти имаш винаги едно на ум, че отсреща те лъжат, това е друга тема.
Моите критерии за читав парцел аз си ги знам.
Ако си забелязал, с Вабо си говорим за едни неща, с конкретна локация, брокерчето беше достатъчно учтиво да ми каже за кои става въпрос и т.н., то пък случайно там има две каки, които живеят на три преки едната и малко по-далече другата. На мен ми стига за извода, че читавите парцели вместо по 20К евро са от 30 нагоре.
- например! Преди навсякъде можеше да стартираш бавничко процедура по промяна предназначение която започава с допуск за ПУП... сега тези започнати ПУП-ове са невалидни в болшинството от случаите... а и в ЗОЗЗ сложиха едни срокове за завършване на процедурите, които за повечето "парцели" са изтекли отдавна!... абе какво да обяснявам... всеки с акъла си
- видиш ли обява съдържаща "съдействие за промяна предназначение" - бягай на 100кмLast edited by iivanoff; 02.10.2012, 12:33.Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнениеКак разбра по телефона дали е "читав парцел"? ами ако е земеделска земя САМО с ПУП - демек почти нищо като процедура без абсолютни никакъв шанс за довършване на процедурата... и 1е/м2 е много, МНОГО висока цена! А ако съседния е истинско УПИ и цената му е 100е/м2 какво правим? и коя цена е реална за "читав парцел" в този случай?
Моите критерии за читав парцел аз си ги знам.
Ако си забелязал, с Вабо си говорим за едни неща, с конкретна локация, брокерчето беше достатъчно учтиво да ми каже за кои става въпрос и т.н., то пък случайно там има две каки, които живеят на три преки едната и малко по-далече другата. На мен ми стига за извода, че читавите парцели вместо по 20К евро са от 30 нагоре.И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеСамо на телефона и нещата почват да се променят, от това, което разговарях, оставам с усещане, че читав парцел под 60 евро/кв.м. няма, или ще е нещо случайно.
Та по този повод да дам съвет на "бъдещите инвеститори" по морето - под 2% от "парцелите в регулация" които се продават са истински УПИ-та, и водещото при покупка не трябва да са толкова параметри като панорама и цена , а ДОКУМЕНТИ!
- хубавата панорама не струва нищо ако не можеш нищо да правиш на "парцела"!
- намесих се в разговора на МАРКОВ и ННС, не на теб с ВАБО !!Last edited by iivanoff; 02.10.2012, 12:31.Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнениеДиректно на въпроса:" Какво понижение на цените на парцелите за къща очаквате ? "
Не очаквам понижение на цените в голямите градове,сателитите им и в курортите.
Мисля, че трябва да отворим тема "Какво повишиение за парцелите за къщи очаквате?"
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеПрегледах го по диагонала , значи според теб в неурбанизираните територии на 2,1 километра от брега не може да се прави нищо поради забраните в закона.....
Даже е по-зле отколкото си мислиш... на повечето места при определени условия нямаш право даже до земята си да стигнеш... особенно с автомобил, ако е земеделска! Затова изобщо не се занимавай със земеделски земи до 2,5км от морето !!Last edited by iivanoff; 02.10.2012, 11:55.Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнениеА колко са В нета гледам обяви по толковаИ това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнениеНищо не може да направи нито да сложи нито да огради! По морето действат "други закони" - казва се Закон за Устройство на Черноморското Крайбрежие - чети:
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135555697Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар