Първоначално изпратено от playmen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение на цените на парцелите за къща очаквате
Collapse
X
-
За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
-
Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнениеНо преживяванията,които ще ти произведе кемпера... апартаментчето неможе.Всичко трябва да се смята в рамките на един живот....Увековечаването с недвижимости е изтощително и неблагодарно занимание за "малкия" човек.
а парцела като дългосрочна инвестицийка , ДОРИ за "малкия" човек, не е никак лоша идея!Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТака е обаче:
Кемпер - 15-20 хил евра.
Студио по морето / 40-50 квадрата / - 25-30 хил. евра
след петнадесет години обаче кемпера 0
апартамента все нещо ще струва и тогава ...Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнениеСпоред мен не грешиш!Ами една приемлива каравана струва 15000Е и ще те кара по света 15години.А една вила край морето 150000Е и през две години ремонти ,данъци,такси за по 4-5000лв...пък и да отидеш от София до там 100Е...,НО усещането за собствено "ранчо" е друга тръпка а и караванинга омръзва.
Кемпер - 15-20 хил евра.
Студио по морето / 40-50 квадрата / - 25-30 хил. евра
след петнадесет години обаче кемпера 0
апартамента все нещо ще струва и тогава ...Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от market Разгледай мнениеНа времето през 2000 година, си купих за 6 000 $ къща със 720 кв.м. у центъра на Равно поле. Щото мислех че е време да се купува. Това през 2008 струваше безумни Евра, то и сега пак за безумни, ма инвестицията в твоя дом са умрели пари, ма най умрелите. Какъв е смисъла в Каварна Софиянец да строи, като на гръцкото море една почивка годишно е със символична цена. Пък десет пъти по красиво е. Може да греша светнете ме.Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
На времето през 2000 година, си купих за 6 000 $ къща със 720 кв.м. у центъра на Равно поле. Щото мислех че е време да се купува. Това през 2008 струваше безумни Евра, то и сега пак за безумни, ма инвестицията в твоя дом са умрели пари, ма най умрелите. Какъв е смисъла в Каварна Софиянец да строи, като на гръцкото море една почивка годишно е със символична цена. Пък десет пъти по красиво е. Може да греша светнете ме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеНикога не казвай никога.
Първото което ми попадна в нета, лично за мен е скъпичко но :
http://www.imoti.net/hotel-burgas-ob...no1925872.htmlМнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнениеказах "повечето" не защото знам че има други, а защото допускам че може да има други за които да не знам ????
та всички за които аз знам са зем. земи... мисля че ще се окажат ВСИЧКИ !!
а за парите... ами за една тъпа първа линия дето беше на 200м от морето собственика на зем.земя от бивш къмпинг получи 95е/м2 и то за 1дка в идеална част от целия парцел от 10-ина дка! бяха се разбрали със новия собственик от къде до къде да ползва (2-3 стари бунгала)... и сега е в натура 2000 без никакви шансове за регулация за винаги!...
Първото което ми попадна в нета, лично за мен е скъпичко но :
http://www.imoti.net/hotel-burgas-ob...no1925872.htmlНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЗа повечето че е така се солидаризирахме ...кажи за парите ще е интересон да чуем ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЗа повечето че е така се солидаризирахме ...кажи за парите ще е интересон да чуем ..
та всички за които аз знам са зем. земи... мисля че ще се окажат ВСИЧКИ !!
а за парите... ами за една тъпа първа линия дето беше на 200м от морето собственика на зем.земя от бивш къмпинг получи 95е/м2 и то за 1дка в идеална част от целия парцел от 10-ина дка! бяха се разбрали със новия собственик от къде до къде да ползва (2-3 стари бунгала)... и сега е в натура 2000 без никакви шансове за регулация за винаги!...Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнениеКолегата NNS ти е отговорил. Повечето "бивши" къмпинги се връщат на наследниците като земеделски земи и горски фонд! Няма в регулация... но за сметка на това мога да ти кажа приблизително какви пари искатНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеБлагодаря за обясненията.
Говорейки с теб по темата за парцел около морето сега ми хрумва нещо.
В социализма почти всяко предприятие имаше почивна станция с бунгала / къмпинг /. Част от тези къмпинги/бунгала на юг са доста запуснати и вероятно собствениците им биха се отървали от тях на разумна цена.
Тези парцели би трябвало да са в регулация от време ОНО и не би трябвало да има проблеми по Закона за устроиство на краибрежието ....Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nns Разгледай мнениеТе точно за това са в плачевно състояние - почти 100% са поставени върху чужда земя , в/у която в момента са възстановени права на собственост на различни местни физ. лица , но пък бунгалата имали документи за поставяне , но пък вече много от тях не могат да се ползват - ток вода достъп и тн. и се чака да се самосрутят , има и такива които са изкупили земята от новите/стари собственици има и такива които са поставени на земя горски фонд , но такива в регулация да седят и да чакат ти да се сетиш за тях
Бърз преглед по сайтове за НИ показва доста къмпинги които се продават и в момента..... част разбира се на доста неразумна цена. Но има и няколко предложения които са прилични.
Разбира се трябва точен анализ на правното и регулационното състояние на съответния имот да няма подводни камъни .....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеБлагодаря за обясненията.
В социализма почти всяко предприятие имаше почивна станция с бунгала / къмпинг /. Част от тези къмпинги/бунгала на юг са доста запуснати и вероятно собствениците им биха се отървали от тях на разумна цена.
Тези парцели би трябвало да са в регулация от време ОНО и не би трябвало да има проблеми по Закона за устроиство на краибрежието ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнениеКак разбра по телефона дали е "читав парцел"? ами ако е земеделска земя САМО с ПУП - демек почти нищо като процедура без абсолютни никакъв шанс за довършване на процедурата... и 1е/м2 е много, МНОГО висока цена! А ако съседния е истинско УПИ и цената му е 100е/м2 какво правим? и коя цена е реална за "читав парцел" в този случай?
Та по този повод да дам съвет на "бъдещите инвеститори" по морето - под 2% от "парцелите в регулация" които се продават са истински УПИ-та, и водещото при покупка не трябва да са толкова параметри като панорама и цена , а ДОКУМЕНТИ!
- хубавата панорама не струва нищо ако не можеш нищо да правиш на "парцела"!
- намесих се в разговора на МАРКОВ и ННС, не на теб с ВАБО !!
Тези парцели би трябвало да са в регулация от време ОНО и не би трябвало да има проблеми по Закона за устроиство на краибрежието ....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар