IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето защо руснаците купуват имоти в България и Европа - защото 3 млн. са осъдени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз друго се чудя сега.
    Що им е толкоз висок лихвения процент???
    Гледам имат едни 514 млрд долара резерви,
    но още ли искат да привличат и има ли
    мераклии да им дават????
    Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
      Jay Gould основния лихвен процент на
      ЦБ на Русия в момента е 8% и ми се струва,
      че всичко над 11-12% е твърде надценено ))
      Трябва да ги питам.. Или някой от руснаците ако идва ще проверя. Обаче имай предвид, че и там като тук основната лихва много няма значение. Тя и тук е ниска, но кредитите са скъпи.. Не знам обаче някой руснак да е теглил кредит за да купи тук имот. Повечето идват с готов бюджет
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Jay Gould основния лихвен процент на
        ЦБ на Русия в момента е 8% и ми се струва,
        че всичко над 11-12% е твърде надценено ))

Коментар

Че сигурно са били демоде ние нямаше как и от къде да знаем !!! Обаче имаше едни RIFLE класическия модел за едни смешни 16 долара
          Ако не се бъркам де, но едва ли
          Levi's - 70 те и началото на 80 те си бяха класика.. RIFLE ехе... тази марка от кога дори не съм я чувал.. И да имат магазини вероятно дори не съм ги забелязвал... А какво бяха като име..... За цената не се чудя.. В Кореком имаше и между 15 и 25 $ дънки. Днес и Levi's е мода за старчоци.. До колкото зная компанията е пуснала младежката си линия като съвсем ново име и марка - дори е като отделна дъщерна компания, доста известна сред младите, ама утрепи ме не помня коя е точно.
          Last edited by Jay Gould; 11.07.2012, 21:27.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Имаше една карикатура от него време
            Levi's = 100 Levа's - между другото едни свестни дънки от 70 те г. (детството ми) насам са си все около 100 Levа's И сега да искаш да си купиш, под 70-80 лв. общо взето са боклуци, а над 120 надценени прекалено.
            Че сигурно са били демоде ние нямаше как и от къде да знаем !!!
            Обаче имаше едни RIFLE класическия модел за едни смешни 16 долара
            Ако не се бъркам де, но едва ли

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
              Без претенции за представителност на мнението ми...... та мои приятели руснаци са купили недвижимост у нас поради следните причини...
              Ипотечните проценти в Русия са над 12%, много хора си дават сметка че покупката на недвижимост при тези проценти води до надуването на Имотния Шар, пукането Му и след това принудителен пазар, което наблюдаваме в момента у нас. Хората си правят сметката и пазаруват с акъл... Даже един от тях наскоро си продаде недвижимост в Русия и си купи първа линия в Равда преди А16, нещо като арбитраж и очакване за балон.Приятелите ми познават добре дестинациите за отдих, Тайланд, Турция, Египет, Испания и действително харесват България, даже един от тях проучваше БГ законодателството, дали има смисъл да се роди дъщеричката му у нас.... В моя случай бих казал, какви олигарси, какви 5 лева, интелигентни и чисти хора са, Славяни...
              Не съм много сигурен, но мисля, че лихвите в Русия са доста над тези 12 % или поне така ми бяха казвали пролетта едни мамаши. Не съм запомнил много, но се споменаваха някакви 22-23%, но не съм сигурен дали е ставало дума за ипотечен. Това което ми прави впечатление, че много добре поне тия които съм виждал, си правят сметката какво купуват, макар понякога да са малко смешни с претенции за района - в смисъл че те един друг се надъхват къде трябва да се купи. Вероятно обаче има и неориентирани или направо глупави купувачи, щом се купуват апартаменти на места като хотел Берлин например. Където зимата няма как да се ползва този апартамент, дори ютия не може да включиш защото мрежата не е предвидена за нещо повече от лампи и където няма нормани ВИК, а водата от чешмите е от сонда която хотелиерите са били и не става за пиене.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                Аноне - де да беше прав за моите години ))
                Валутни Бонове бяха - имаше и други - например за бензин се сещам
                Преди 89-та нямаше бонове за бензин. Аз затова ти казвам, че си млад - да си жив и здрав!

Коментар

Шибано,,,,,,,,,,,,
                  Помня 88 или 89г. на един виетнамец дадох
                  100 лефа за едни дънки, а бяха много пари !!!
                  Може и 120 да бяха
                  Имаше една карикатура от него време
                  Levi's = 100 Levа's - между другото едни свестни дънки от 70 те г. (детството ми) насам са си все около 100 Levа's И сега да искаш да си купиш, под 70-80 лв. общо взето са боклуци, а над 120 надценени прекалено. В Кореком обаче освен парфюми другото бе общо взето боклук.. Дънките и маратонките им бяха демоде, а за един гел за коса искаха по $ 20 при цена не повече от $ 5 при поляците. Парфюмите им обаче бяха трепач, а не като днес нетрайни.
                  Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  А помните ли когато на мода бяха ластичните и варените дънки? Имаше преди това и една мода на т.н. люски панталони с много басти отпред. Те бяха преди варените дънки. Доста отдавна ще да е било, щото тогава нямах нито един имот на мое име Ама сега осъдените руси ще ни ги изкупят
                  Тия варени бяха след средата на 80 те .. и сега не мога да ги понасям, макар преди година две да бяха излезли пак на мода и си взех един чифт. Бяха излезли и дънки с басти.. Пирамид и тем подобни..
                  Last edited by Jay Gould; 11.07.2012, 21:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                    Аз пък си спомням как първия си Levi's за 52 долара го протрих с керемида. След 2 месеца ми се "оголиха" коленете, но тогава все още не бяха модерни прокъсаните дънки.
                    А помните ли когато на мода бяха ластичните и варените дънки? Имаше преди това и една мода на т.н. люски панталони с много басти отпред. Те бяха преди варените дънки.
                    Доста отдавна ще да е било, щото тогава нямах нито един имот на мое име
                    Ама сега осъдените руси ще ни ги изкупят Мисля да опна по един транспарант от балконите продава се на осъдени души /Продажа осужденных/
                    Last edited by LANDLORD 31; 11.07.2012, 21:01.

Коментар

Личи си, че си набор след 1975 - 1980-та.
                      Не се казваха "валутни бонове", а само "бонове".
                      По онова време нямаше други "бонове".

И както казах - това си бяха купони за пазаруване в Кореком. За нищо друго не ставаха.

Дори някой да е работил в чужбина - то той също нямаше право да пазарува в Кореком директно с долари (чужда валута).
                      Имаше право само с бонове (валутни левове - купони). По спомени и не съм напълно сигурен, но май бяха с подпис. Като чековете.

Шибано време беше.... ..... времето на Форекс Майстора!!!!!
                      Аноне - де да беше прав за моите години ))
                      Валутни Бонове бяха - имаше и други - например за бензин се сещам
                      А режима за пазаруване в Кореком се сменяше периодично - в един момент беше само с валута, после смесено (с валута и бонове), само с бонове ....... и т.н.
                      А времето не беше шибано - всъщност няма шибано време
                      Има само такива които се адаптират/приспособяват и такива които - не
                      аре че оспамихме темата
                      Поздрави и лека вечер на всички
                      remember remember the fifth of november

Коментар

Шибано,,,,,,,,,,,,
                        Може и 120 да бяха
                        Аз пък си спомням как първия си Levi's за 52 долара го протрих с керемида. След 2 месеца ми се "оголиха" коленете, но тогава все още не бяха модерни прокъсаните дънки.

Коментар

Шибано,,,,,,,,,,,,
                          Може и 120 да бяха

Коментар

Джей - във връзка с предишния ти пост - "валутни бонове" се казваха и бяха отпечатани само от едната страна
                            Личи си, че си набор след 1975 - 1980-та.
                            Не се казваха "валутни бонове", а само "бонове".
                            По онова време нямаше други "бонове".

И както казах - това си бяха купони за пазаруване в Кореком. За нищо друго не ставаха.

Дори някой да е работил в чужбина - то той също нямаше право да пазарува в Кореком директно с долари (чужда валута).
                            Имаше право само с бонове (валутни левове - купони). По спомени и не съм напълно сигурен, но май бяха с подпис. Като чековете.

Last edited by anon6706; 11.07.2012, 19:06.

Коментар

• Без претенции за представителност на мнението ми...... та мои приятели руснаци са купили недвижимост у нас поради следните причини...

Ипотечните проценти в Русия са над 12%, много хора си дават сметка че покупката на недвижимост при тези проценти води до надуването на Имотния Шар, пукането Му и след това принудителен пазар, което наблюдаваме в момента у нас. Хората си правят сметката и пазаруват с акъл... Даже един от тях наскоро си продаде недвижимост в Русия и си купи първа линия в Равда преди А16, нещо като арбитраж и очакване за балон.

Приятелите ми познават добре дестинациите за отдих, Тайланд, Турция, Египет, Испания и действително харесват България, даже един от тях проучваше БГ законодателството, дали има смисъл да се роди дъщеричката му у нас....

В моя случай бих казал, какви олигарси, какви 5 лева, интелигентни и чисти хора са, Славяни...

Коментар

Джей - във връзка с предишния ти пост - "валутни бонове" се казваха и бяха отпечатани само от едната страна Аз никога не съм имал такива - само съм виждал - валута се купуваше основно от студенти от братските африкански и арабски страни, живущи в Студенски Град, в един момент обаче Корекомите искаха и чужд паспорт на пазаруващия .......та сме ги мъкнели и тях по Корекомите - пък интересно навсякъде имаше опашки .....
                                А поляците, доколкото си спомням, също бяха източник на валута - щото пътуваха (почти) свободно навсякъде

а за пендарите - НЕ, не е имало Златни Райхсмарки - като монети - който не вярва може да си направи справка в каталозите на Краузе - намират се из нета.
                                Било е точно така както го обяснява Форекс Мастъра - само търговско понятие .........
                                До колкото имам спомен с поляците бе така, но след един момент и особено след като Войчех Ярузелски се закрепи на власт можеха свободно да внасят валута в Полша и никой не ги пита от къде е.... Всъщност последните 2 г. точно те изстреляха курса на долара на черно, защото бяха като прахосмукачки. Имаш ли долари и има ли поляк няма начин да не му продадеш. Зорът бе с цветните валути. Те долари и марки си знаеха, ама иди му обяснявай що е то датска или норвежка крона и какъв и е курса спрямо долара. Пък понеже в един момент бърмчахме само на златните, а там шведски крони, белгийски франкове, кой каквото гадже си хване.. Тръбите на чадърите на плажа бяха като федералния резерв...
                                Това с кореком от един момент бе така - искаха документи и да обясняваш от къде са парите, а тия черни и араби които кибичиха отпред да пазарят вместо нас скубеха безбожно.. Да си купя дънки оня ми иска 5-10 лв.. и затова започнахме друго. Пазарене само от златните и ако някое от гаджетата е с нас, а зимата ловях щерката на един моряк, приятелче..
                                Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
                                Jay Gould цената на тез хартии вървеше
                                нагоре през целите 80-те години. Някъде към 83-84 година се купуваха за около 3-4 лефа докато в 89 след средата и вече вървяха по 10-ка Ич нямаше инфлация особенно турците като истеглиха парата тогава и тръгнаха на изкурзия надоле
                                +++++++++++ Бях изключил за тях ... Одъртявам, ама си прав че и те надуха много курса..
                                Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                                Аз без да съм запознат в подробности мога да си дам мнението че не може да е имало райхс-пендари щот Хитлер е бил зле с златцето
                                Това да, защото както споменах по-назад е ошушкал централните банки на Австрия и Чехия от злато и валути.. Тук ако прегледам една книжка може и да намеря по колко долара са позволявали да се обменя ако си немец и ходиш в чужбина.. Много е била подобна ситуацията на нашата от по времето на соца.
                                Last edited by Jay Gould; 11.07.2012, 18:51.

Коментар

Working...
                                X