IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето защо руснаците купуват имоти в България и Европа - защото 3 млн. са осъдени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
    с поляците си малко в грешка-те продаваха какво ли не/стоки,дрехи/ и купуваха долари и марки
    може и да бъркам - едим поляк ми обясняваше навремето "пътя на пътешествията" им
    помня че имаше някаква врътка през СССР за кожени палта - после май отиваха в Истанбул - и от там се връщаха с валута пак в соца - но съм позабравил ......
    remember remember the fifth of november

Коментар

• Jay Gould цената на тез хартии вървеше
      нагоре през целите 80-те години.
      Някъде към 83-84 година се купуваха
      за около 3-4 лефа докато в 89 след
      средата и вече вървяха по 10-ка
      Ич нямаше инфлация особенно
      турците като истеглиха парата тогава
      и тръгнаха на изкурзия надоле
      Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
        Джей - във връзка с предишния ти пост - "валутни бонове" се казваха и бяха отпечатани само от едната страна Аз никога не съм имал такива - само съм виждал - валута се купуваше основно от студенти от братските африкански и арабски страни, живущи в Студенски Град, в един момент обаче Корекомите искаха и чужд паспорт на пазаруващия .......та сме ги мъкнели и тях по Корекомите - пък интересно навсякъде имаше опашки .....
        А поляците, доколкото си спомням, също бяха източник на валута - щото пътуваха (почти) свободно навсякъде

а за пендарите - НЕ, не е имало Златни Райхсмарки - като монети - било е точно така както го обяснява Форекс Мастъра - само търговско понятие .........
        с поляците си малко в грешка-те продаваха какво ли не/стоки,дрехи/ и купуваха долари и марки
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Последно, имало ли е райхс-пендари, или не
          Аз без да съм запознат в подробности мога да си дам мнението че не може да е имало райхс-пендари щот Хитлер е бил зле с златцето
          Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Последно, имало ли е райхс-пендари, или не
            Джей - във връзка с предишния ти пост - "валутни бонове" се казваха и бяха отпечатани само от едната страна Аз никога не съм имал такива - само съм виждал - валута се купуваше основно от студенти от братските африкански и арабски страни, живущи в Студенски Град, в един момент обаче Корекомите искаха и чужд паспорт на пазаруващия .......та сме ги мъкнели и тях по Корекомите - пък интересно навсякъде имаше опашки .....
            А поляците, доколкото си спомням, също бяха източник на валута - щото пътуваха (почти) свободно навсякъде

а за пендарите - НЕ, не е имало Златни Райхсмарки - като монети - който не вярва може да си направи справка в каталозите на Краузе - намират се из нета.
            Било е точно така както го обяснява Форекс Мастъра - само търговско понятие .........
            Last edited by marin1; 11.07.2012, 18:14.

Коментар

• Последно, имало ли е райхс-пендари, или не
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Mepoooo Разгледай мнение
                Какъв в този валутен лев. Може ли подробности
                Тук има макар и много малко по темата - Валутни недоразумения при социализма

Тук са обявените обаче само официалните курсове. Реално тия розовобежави хартийки бяха обменяни наравно с долара пред корекомите на черния пазар. Тоест ти си работил примерно в Алжир или Либия, или си моряк. В един момент в 80 те г. държавата ти вземаше доларите и ти даваше (не им помня точно името - бонове или нещо подобно) с което по същия начин както с долари може да си купиш от Лада до дънки Ливайс или парфюм Армани от Кореком. Веднага влязоха в обръщение наравно с долара на черно и за учудване курсът им бе равен на черния курс на долара. Разбира се някой другари имаха право да си купуват по официалния курс, тоя описан в статията. Така например аз купувах по едно време редовно от сина на главния секретар на партията (в Зимбабве е имало по време на инфлацията подобна схема - тия които са на власт купуват валута евтино и я препродават после на плебоса) не помня на областта или на града, щото гадините комунистически си ги вземаха на официалния, а после ги продаваха или на такива като мен мръсни спекуланти или на някой закъсал направо за валута гражданин - по черния курс. Всъщност това което ние носихме не е точно валутен лев (той е само за внос и износ) и не е наличен (или поне така си мисля), а това си бяха истински хартийки, макар и не съвсем с вид на пари защото бяха отпечатани ако се не лъжа само от едната страна. Но пък си бяха точно със стойността на валутния лев и на официалния курс и на черния (още по-официалния ). Проблем бе ако имам такива левове, а искам да продавам долари на поляците. Да, ама с тия левчета в Кореком нямаш проблем, ама полякът на Камчия иска долари. Тогава или ползвах един черен (не помня от коя страна бе) с който след половин ден пазарлъци обменях парите, но ме е одирал и до 8 стотинки комисион, или по едно време бях забил една кифла работеща в Кореком и тя ми даваше долари за тия валутни левове (за тях нямаше значение - важно бе цифрата в касата да е наред). Ако обаче не е голяма сума и не ти трябва да продаваш $ на поляци си вървяха точно 1 към 1 с долара.
                Позабравил съм... Това бе все пак в 80 те г..

Един поздрав от тогава http://vbox7.com/play:1f265207

Инфлацията и стагфлацията в България от 1970 година до днес
                Last edited by Jay Gould; 11.07.2012, 18:02.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
                  Ето го тук,
                  То казва, което аз казах:

UK energy costs for different generation technologies in pounds per megawatt hour (2010)
                  Technology Cost range (£/MWh)[citation needed]
                  New nuclear 80–105
                  Onshore wind 80–110
                  Biomass 60–120
                  Natural gas turbines with CO2 capture 60–130
                  Coal with CO2 capture 100–155
                  Solar farms 125–180
                  Offshore wind 150–210
                  Natural gas turbine, no CO2 capture 55–110
                  Tidal power 155–390

French energy costs for different generation technologies in Euros per megawatt hour (2011)
                  Technology Cost (€/MWh)
                  Hydro power 20
                  Nuclear 50
                  Natural gas turbines without CO2 capture 61
                  Onshore wind 69
                  Solar farms 293

California levelized energy costs for different generation technologies in US dollars per megawatt hour (2007)
                  Technology Cost (USD/MWh)

Advanced Nuclear 67
                  Coal 74–88
                  Gas 87–346
                  Geothermal 67
                  Hydro power 48–86
                  Wind power 60
                  Solar 116–312
                  Biomass 47–117
                  Fuel Cell 86–111
                  Wave Power 611

The following figures arise for the costs of electricity production in newly constructed power plants in 2010:[citation needed]

Energy source Costs of electricity production in euros per megawatt hour
                  Nuclear Energy 107.0 – 124.0
                  Brown Coal 88.0 – 97.0
                  Black Coal 104.0 – 107.0
                  Domestic Gas 106.0 – 118.0
                  Wind Energy Onshore 49.7 – 96.1
                  Wind Energy Offshore 35.0 – 150.0
                  Hydropower 34.7 – 126.7
                  Biomass 77.1 – 115.5
                  Solar Electricity 284.3 – 391.4

Предвиждания за 2017, повлияни, естествено, от ... хъммм, ще го обсъдя в следващ пост.
                  Regional Variation in Levelized Costs of New Generation Resources, 2017[9]
                  Plant Type Range for Total System Levelized Costs
                  (2010 USD/MWh)
                  Minimum Average Maximum

Advanced Nuclear 108.4 112.7 120.1
                  Solar PV 122.2 156.9 245.6

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Щом истината е болшевишка пропаганда, тогава нямам нищо против ме наричате болшевик!... И аз приключих с тази тема и това смехотворно заглавие!
                    Бузлуджа е опасна, продължава да се руши.
                    http://news.ibox.bg/news/id_1294733105
                    Forex Master вместо да се пънеш с разни неща
                    дето не ги разбираш да вземеш да организираш
                    една кампания сред останалите болшивики у нас
                    да съберете пари за ремоната на тоз памитник
                    дето се намира под връх Хаджи Димитър !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Едно не мога да отрека на ФМ...
                      Преди да купува злато, добре се е запознал с историята му и научил урока си....
                      Обикновено, историята показва дали един човек си е "научил урока", когато трябва да продаде купеното (или изяде купеното, но при златото не стои тази опция ).
                      Дотогава всичко е форумна спекулация и галене на егото.

Коментар

• Едно не мога да отрека на ФМ...
                        Преди да купува злато, добре се е запознал с историята му и научил урока си....
                        Аз си позволявам да пиша, че не винаги цената си заслужава покупката.....хеле пък инвестиционното.....Мастъре, ти да не се централна банка ...
                        Когато липсват аргументите се набляга на политиката. и стамбулето винаги е там....
                        Типично в новия стил на управление. Ако нещо не върви, виновни са тройната, двойната, времето и разбира се Русия.....Тя винаги е виновна...на комплексарите....

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          Абе моруна1, ти да не се връщаш от Форд Нокс, та знаеш
                          Ама и ти си един смешен нумизмат.............
                          1-во - моруна е на майка ти - синО
                          2-ро - не е необходимо да се ходи до форт нокс - това което ти казвам си го пише и на линка който си дал ........
                          ама как да го прочетеш с твойте n-на брой Фиши ОбразУвания
                          3-то - никога не съм твърдял че съм Нумизмат за разлика от теб

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                            Поре, пореееее
                            спри да се излагаш
                            Това са СРЕБЪРНИ МОНЕТИ със Златно покритие - нещо като сувенири ......
                            И ти твърдиш че си НУМИЗМАТ ........
                            Абе моруна1, ти да не се връщаш от Форд Нокс, та знаеш
                            Ама и ти си един смешен нумизмат.............

Коментар

• Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение
                              А защо мислиш, че е Той. Може и да е Тя.
                              Патосът е като на Велислава Дърева.
                              В коя тема ще се прехвърли сега. Има ли залози?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                Щом истината е болшевишка пропаганда, тогава нямам нищо против ме наричате болшевик!... И аз приключих с тази тема и това смехотворно заглавие!
                                Имаш пропуски за истината
                                по отношение на ОРАНЖЕВИТЕ РИЗИ
                                и кои точно са били фашистите.
                                Не каза и за Кимон Героргиев към
                                кои точно го определяш?????

Коментар

Working...
                                X