Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ипотечен кредит от Пощенска Банка: минаване от франкове в левове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеБанките не са форекс дилъри, така че едва ли търсят начин да заемат насрещната страна при такав сделка и да "прекарат" клиентите си. Има си други начини за това.
Ситуацията всъщност е точно обратната на вашите предположения - банката най-вероятно се страхува от ново поскъпване на франка и иска да ограничи риска кредитополучателите да изпаднат в затруднено положение при високите вноски. Освен това, банката най-вероятно не е печелила от валутни разлики до момента тъй като е хеджирала този риск още при отпускането на кредита. Сега въпросния суап вероятно изтича и банката дава възможност на клиента да се превалутира и така хем ще намали риска от трудности при изплащането, хем ще намали разходите си за новия хедж - оттам и по-ниската лихва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от irena Разгледай мнение+1
И аз съм се чудела същото
Коментар
-
Първоначално изпратено от rado 42 Разгледай мнениеЗначи вариантите са два :
Валутния отдел на банката е препоръчал превалутиране на франковите кредити в евро. Защото очаква поевтиняване на франка , т.е. ШНБ ще задържи нивото 1,2 при Е/Ф и се очаква поскъпване на еврото.
Друга уловка трябва да има и сигурно е свързана с лихвите. Още повече - учудвам се, че му предлагат да премине от франкове в левове, а не в евро......
Дано създателят на темата описва реален случай, а не търси валутен съвет.
Коментар
-
Значи вариантите са два :
Валутния отдел на банката е препоръчал превалутиране на франковите кредити в евро. Защото очаква поевтиняване на франка , т.е. ШНБ ще задържи нивото 1,2 при Е/Ф и се очаква поскъпване на еврото. По същата логика би трябвало евро-депозитите да искат да ги обърнете във франкове. Защото е "световна " валута . Не е задължително , но някоя по-нагла банка може да го предложи ...!!!
Втория вариант е банката умишлено да предлага по-изгодни условия за кредитополучателя с цел да не спре той да плаща.
Това второто ми се струва нереално. Трябва да са много зле финансово , за да мислят така. Така се мисли когато си опрян до стената... Тогава на всеки се назначава охрана и личен лекар само и само да си плаща кредита
Първия вариант е по-логичен , като смятам , че ако кредитния отдел не се допитва до валутния то в тая банка лявата ръка не знае какво прави дясната
Друг е въпроса дали валутните дилъри са прави - пазара ще реши !!
Коментар
-
Първоначално изпратено от hippo Разгледай мнениеЗдравейте,
имам ипотечен кредит във франкове от Пощенска Банка. Остават ми 3 години.
От Пощенска Банка ми предложиха да обърна кредита в лева, като от 7.15% във франкове минава на 6.5% в лева, като сумата е една и съща при курс 1,62.
Сега ми се обадиха, че трябва да кажа да/не до края на месеца.
Много ми е чудно, защо ми правят това предложение. Да няма някаква врътка, която не мога да хвана, щото по-големи мошенници от банките не съм виждал и те не пряват нишо без изгода.
Някой може ли да ми обясни врътката?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеБанките не са форекс дилъри
Най вероятно банката е отрязана от международния банков пазар и вече не може дългосрочно да хеджира позиции във франкове или евро.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеМного интересно ..... Това предложение означава, че банката очаква в скоро време франкът да се срине яко спрямо еврото. Което може да означава едно от следните две неща или и двете:
1. Кризата си отива
2. Няма да има война в Иран или ако има - ще е светкавична и Иран ще бъде смазан.
Защо тая смотана банка има такива очаквания, не мога да знам
Ситуацията всъщност е точно обратната на вашите предположения - банката най-вероятно се страхува от ново поскъпване на франка и иска да ограничи риска кредитополучателите да изпаднат в затруднено положение при високите вноски. Освен това, банката най-вероятно не е печелила от валутни разлики до момента тъй като е хеджирала този риск още при отпускането на кредита. Сега въпросния суап вероятно изтича и банката дава възможност на клиента да се превалутира и така хем ще намали риска от трудности при изплащането, хем ще намали разходите си за новия хедж - оттам и по-ниската лихва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hippo Разгледай мнениеЗдравейте,
имам ипотечен кредит във франкове от Пощенска Банка. Остават ми 3 години.
От Пощенска Банка ми предложиха да обърна кредита в лева, като от 7.15% във франкове минава на 6.5% в лева, като сумата е една и съща при курс 1,62.
Сега ми се обадиха, че трябва да кажа да/не до края на месеца.
Много ми е чудно, защо ми правят това предложение. Да няма някаква врътка, която не мога да хвана, щото по-големи мошенници от банките не съм виждал и те не пряват нишо без изгода.
Някой може ли да ми обясни врътката?
Коментар
-
Първоначално изпратено от centar Разгледай мнениеНе съм недоволен,просто ми е интересно,защото пишеш във всяка тема и незнам защо,но държиш винаги да компетентен във всичко.Както и да е,Господ здраве да дава.
И аз съм се чудела същото
Коментар
-
Първоначално изпратено от centar Разгледай мнениеЙоска,батко,що си на всяко гърне мерудия?
ти от кое точно не си доволен...
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеа ако ти паднат килотите ,дали ще има кой да те избръмчи отзад...а?
сигурно това чака банката ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от assfucker_1 Разгледай мнениеAko мине в левове и борда падне какво става
Да не би това да чака банката
сигурно това чака банката ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от assfucker_1 Разгледай мнениеAko мине в левове и борда падне какво става
Да не би това да чака банката
Коментар
Коментар