IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Недвижими Имоти в Германия,Австрия...??

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    И понеже джерманският не е много разпространен и долюбван, да кажа 2 приказки на кръст.
    Облага се само горницата. Положителната разлика между цената на продажбата и цената на придобиването.
    Облагането се извършва, при условие че от момента на придобиване до продажбата са изминали по-малко от 10 години.
    Благодаря! Така изглежда нормално.
    Моите познати явно са в грешка. Опитах се настоявам, че да ти вземат половината от продажната цена е невероятно, но предполагах че след като живеят там, е нормално да знаят по-добре от мен нещо което тях ги интересува в първо лице.

    Коментар


    • Някой спомена по-долу за данък при продажба на имот в Германия. Моя позната, която живее точно в Мюнхен ми беше казала, че не желае да продава свой имот именно поради причина, че се влиза в хипотеза на тежки данъци. Признавам си, че не знаех как точно е регламентиран този въпрос там.
      Дойде време да погледна сега. Може да е полезно, че да не се разгарят излишни страсти.
      Зададох на Гооо следния въпрос:
      gewinnsteuer nach wohnungsverkauf in deutschland
      Данък печалба след продажба на жилище в Германия.

      Зачетох се в Това

      Излиза, че германците са въвели понятието Spekulationsfrist (период за спекулация),
      образният превод е: период, в рамките на който продажбата на имота се счита за спекулативна. Считана от момента на придобиването.

      И понеже джерманският не е много разпространен и долюбван, да кажа 2 приказки на кръст.
      Облага се само горницата. Положителната разлика между цената на продажбата и цената на придобиването.
      Облагането се извършва, при условие че от момента на придобиване до продажбата са изминали по-малко от 10 години.

      В статията се изтъкват и някакви специални регламенти, които засягат конкретика:
      - дали имотът е ползват като жилищен от самия собственик.
      - дали е бил втори жилищен имот,
      - дали е бил ваканционен имот,
      - и т.н.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
        Българина е по-скоро еснаф отколкото сноб.Има тънка разлика между двете понятия.Зависи какво има в един имот като обзавеждане и разбира се големина за да струва 300К евро.
        Но като сравнявам цените в други държави по света, включително екзотични, където също ми се налага да ходя, макар и по рядко, цените на имотите в България ми се струват най-ниските в света.
        Говоря за тухлено жилище с бетон.В Чад и Конго, както и в Танзания цените на бетонни жилища в столиците са над 1000евро на кв/м.
        Да ама колега за тея Африканските те са екзотични туристически дестинации и освен това имат диаманти, и разни други полезни изкопаеми, където някои дебели компании имат интерес да купуват, при нас като гледам не знам с какво можем да примамим някой да купи нещо, особено на морето където можеш да прескочиш в комшията в отсрещния блок без а се налага да слизаш, тъй като отсрещната сграда е на 2м разтояние от другата .... То да правиш бизнес добре, но след като нашите не знаят как, нямат право просто да искат и тея цени където са ги обявили. Аз лично не бих дал 500€ m² за няква си тухла в БГ където няма инфраструктура и системата е синджира си иде, козата я нема ....

        Коментар


        • Намери ми в Гърция имот по 150евро кв/м, аз ще предложа 200 и ще купя 2-3 ей така да има.

          Коментар


          • ..............С цел да се освободят от плащането на високи данъци, гърците масово започнали да продават своите къщи и апартаменти на цени от по 100-300 евро на квадратен метър, съобщават местни медии. .............

            Коментар


            • Българина е по-скоро еснаф отколкото сноб.Има тънка разлика между двете понятия.Зависи какво има в един имот като обзавеждане и разбира се големина за да струва 300К евро.
              Но като сравнявам цените в други държави по света, включително екзотични, където също ми се налага да ходя, макар и по рядко, цените на имотите в България ми се струват най-ниските в света.
              Говоря за тухлено жилище с бетон.В Чад и Конго, както и в Танзания цените на бетонни жилища в столиците са над 1000евро на кв/м.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                Балон стана в САЩ защото хора без пари започнаха да се сдобиват с неща, които няма как да имат.
                Докато вкорененото желание за показност и пичовщина у англо-саксонците и американския тип поведение на демонстрация пред другите им изигра лоша шега.
                Както и в България става, защото и нашата снобщина не е за подминаване, като си спомня 300 000€ за апартамент в Лозенец/София ужс ..., добре, че има чат пат такива кризи да свали летящите малко на земята ....

                Коментар


                • Имай предвид че в Лондон за топ локация се стига до 100 000евро кв/м.Вярно кратък въпрос по който цял докторат може да се изпише, аз ще опитам с 2-3 изречения.
                  Не мисля че е балон защото......
                  Първо да уточня като казвам престижен квартал имам предвид наистина бохемски квартал.В Мюнхен са съсредоточени централите на множество индустриални и финансови гиганти, където живеят постоянно висшите мениджъри на тези корпорации, както и така нареченото средно управленско ниво.
                  Втората група са определящите пазара и те са със среден доход 150 000-200 000евро годишно.Повечето от тях искат да живеят в такъв тип бохемски квартал.Когато тръгнат с тези суми естествено, че цената се нагажда според техните възможности.
                  А и там е просто задължително когато пораснеш във фирмената йерархия да отидеш там където са себеподобните.
                  Та чисто и просто тухли ли са , сополи ли са, изпразнения ли са, когато много хора с пари на едно място ги искат тези неща балон няма.
                  Балон стана в САЩ защото хора без пари започнаха да се сдобиват с неща, които няма как да имат.В Германия кредитен балон не се появи може би именно заради тази култура и подреденост или чисто и просто казано, защото там всяка жаба си знае гьола.Докато вкорененото желание за показност и пичовщина у англо-саксонците и американския тип поведение на демонстрация пред другите им изигра лоша шега.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                    Това сигурно е така, както го разправяш.... Но не мислиш ли, че 20 000 еуро за 1 квадрат с тухли си е чист балон?
                    На вид това е един обикновен, делничен въпрос, който обичайно може да с е срещне в подобна раздумка във форум, но не съм сигурен, дали и сам си даваш сметка, колко дълбоко си бръкнал в нещата.

                    Това е част от един дълъг и сложен разговор, който освен това ще породи и неизбежни напрежения и недоразумения, та такъв разговор по-скоро не ми се води.
                    Бих казал така: Като се оглеждат в света, в който живеем и като оценяват перспективите, обективните дадености и възможните рискове, хората с много пари вероятно си казват нещо от рода: 20 000 Е за бетон и тухли са много пара, но ако става дума за специални местенца и то в град като Мюнхен, то си струва!

                    Теза, от която могат да се изведат много изводи, но аз предпочитам да не правя опити.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                      Като човек почти всеки месец пътуващ до Германия по работа мога да ви кажа следното..
                      Да, така стоят нещата.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                        Пончо, тези 50% може да са данък от капиталовата печалба , т.е покачване на цената му, спрямо цената на придобиване в рамките на 10 години. Това не е данък при прехвърлянето, както някой може да си помисли.
                        И на мен така ми изглежда нормално, но хора живеещи в Бавария, собственици на апартамент отдаден под наем, ми казаха точно това - ако го продадат до 10 г. след придобиване - 50 % данък върху цялата получена сума, не само върху печалбата. Ако не е отдаван под наем периода на задържане е 3 г.
                        Немския ми е чужд и не открих информация по въпроса.

                        Коментар


                        • Това сигурно е така, както го разправяш.... Но не мислиш ли, че 20 000 еуро за 1 квадрат с тухли си е чист балон?

                          Коментар


                          • Като човек почти всеки месец пътуващ до Германия по работа мога да ви кажа следното.Да има малки апартаменти по 30-40 000евро в малки градчета.Но това са населени места тип гр.Джебел или гр.Мездра.В тези населени места тук се намират имоти за 10 000-12 000лева.Даже май в Джебел разпродаваха апартаменти от НАП на търг за 3000-4000лева.
                            В големите градове, където има добре платена работа (да и в Германия в малките населени места заплатите са по-ниски) в нормален квартал тип Кършияка Пловдив или Гео Милев в София цените тръгват от 2500-3000евро на кв/м.В Мюнхен и Берлин тези цени започват от 4000евро.Има и по 1500евро кв/м в Мюнхен в разни квартали населени с малцинства тип Факултето или Столипеново.Там също има така изглеждащи квартали, разбира се не точно като споменатите български, но вероятността да излезете от там нощно време без да е упражнено спрямо вас насилие клони към нула.
                            Действително разходите за разпореждане с имота (покупко-продажба, дарение и т.н), както и подръжката му са огромни.
                            Така че ако искате да придобиете що-годе качествен имот в голям немски град в приличен квартал си пригответе поне 150 000евро и това за 40-45кв/м жилище.
                            Тъй като по ред причини съм наясно и с цени на имоти в доста интересни държави по света мога да ви кажа, че толкова буквално обидно и смешно ниски цени като в България няма никъде другаде.Все пак в цивилизована страна до море може да се купи апартамент за 25 000-30 000$ или къща на 10 км от морето.Това и в Мадагаскар и Папуа-Нова Гвинея го няма.
                            Само да допълня че тези 4000евро на кв/м в Мюнхен в приличен квартал ще е някой партерен апартамент граничещ със стаята на портиера или нещо от сорта.Както сме си капризни ама да е с хубаво изложение, ама да е среден етаж, ама да има гледка 8 000-10 000евро кв/ не ви мърдат.В престижен квартал на Мюнхен цените за такъв имот отиват 15 000-20 000евро кв/м.
                            Last edited by nedev75; 07.05.2014, 23:36.

                            Коментар


                            • Пончо, тези 50% може да са данък от капиталовата печалба , т.е покачване на цената му, спрямо цената на придобиване в рамките на 10 години. Това не е данък при прехвърлянето, както някой може да си помисли.

                              Коментар


                              • Наскоро научих, че в Германия данъкът при продажба на апартамент е 50 % от цената, ако е даван под наем и не са минали 10 год. от покупката.

                                Коментар

                                Working...
                                X