IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поливно земеделие - царевица!!!??

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от novzemedelec Разгледай мнение
    Имам възможност да работя 1000 дка поливна земя и съм решил да се пробвам като за начало с царевица.
    Как мислите,какви са ми шансовете да затъна още на първата година или има и вариант да изкарам някой лев?
    Имам пари за инвестицията:аренда,маркучи,торове и обработка без да закупувам собствена техника ще ползвам наемна такава!
    Цялото място може ли да се полива? С каква техника ще го поливаш и от къде ще вземеш вода?
    Според мен при добра агротехника и масово поливане на цялата площ ще изкараш около 1-1,2 т царевица от декар. Много е важно на кого ще япродадеш, защото със сигурност при жътва царевицата ще бъде с висока влажност. Обикновено така я купува завода в Разград, ако можеш да продаваш там. Пазенето също е много важно.

Коментар

• Може да опиташ 500 дка царевица и 500 дка слънчоглед. Диверсификация, освен ако нямаш вече купувач за цялото количество царевица. Аз бих платил еднократна сума на специалист агроном /с опит/ да ми направи план за обработките и за няколко посещения на място.
      Вероятно не казвам нищо, за което не си помислил де, аз съм от тези за които казват, че всички в България разбират от футбол, земеделие и не знам кво още
      но ще ми е интересно ако споделиш развитието...

Коментар

• Първоначално изпратено от novzemedelec Разгледай мнение
        Имам възможност да работя 1000 дка поливна земя и съм решил да се пробвам като за начало с царевица.
        Как мислите,какви са ми шансовете да затъна още на първата година или има и вариант да изкарам някой лев?
        Имам пари за инвестицията:аренда,маркучи,торове и обработка без да закупувам собствена техника ще ползвам наемна такава!
        С поливки можеш да изкараш и до 2т от декар!Смятай!!!

Коментар

• Питай някой от темата за Химимпорт
          Те имат опит в тези неща
          There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Поливно земеделие - царевица!!!??

Working...
          X