IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поливно земеделие - царевица!!!??

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от novzemedelec Разгледай мнение
    Напълно съм съгласен със теб Vikhunter ,проблема е че не мога да стигна до правилните хора. Готов съм да си платя предварително за консултиране ,вместо да загубя много пари по късно. Сигурно се чудиш защо точно тук съм започнал да търся експерти в тази област като някой лапнишаран,ще ти кажа просто че нещата са сериозни със качестените специалисти и ти сигурно го знаеш по добре от мен. И обикновено се допира до някой да ти продаде нещо и да те набута, а не реално да ти даде платена но точна и изчерпателна консултация. Та да бъда конкретен - дайте начина и формата за съвместна работа ,като покажете знания и приложени умения в областа за която говорим и насреща ще получите подобаващо заплащане и отношение!!
    Аз съм от Варна.
    Пусни един телефон на "лични". Ще се свържем.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
      Така е. Липсва конкретика.
      Ако си готов да финансираш такъв проект отдели 10 000лв за конкретика.
      Без режийните.
      Напълно съм съгласен със теб Vikhunter ,проблема е че не мога да стигна до правилните хора. Готов съм да си платя предварително за консултиране ,вместо да загубя много пари по късно. Сигурно се чудиш защо точно тук съм започнал да търся експерти в тази област като някой лапнишаран,ще ти кажа просто че нещата са сериозни със качестените специалисти и ти сигурно го знаеш по добре от мен. И обикновено се допира до някой да ти продаде нещо и да те набута, а не реално да ти даде платена но точна и изчерпателна консултация. Та да бъда конкретен - дайте начина и формата за съвместна работа ,като покажете знания и приложени умения в областа за която говорим и насреща ще получите подобаващо заплащане и отношение!!

Коментар

• Тук чичо може много да помогне. Не го виждам напоследък.

Коментар

Ok! Това е добра информация, но липсва конкретика. Аз такава цена за вода не съм чул? 45 ст? А как сметна 200лв на декар за рента,наемна техника ,семена и препарати? Арендата ще ми е 25лв на Дка, ама тези другите 175 лв малко множко ми се струват! Не е заяждане,съвсем сериозен въпрос.Ще ми помогнете много!!
          Така е. Липсва конкретика.
          Ако си готов да финансираш такъв проект отдели 10 000лв за конкретика.
          Без режийните.

Коментар

И какви неизвестни има тука?
            Царевицата се сее на на 70см междуредово разстояние, т.е.1 дка е 1400м. За 1000дка ти трябва 1 400 000 м. маркуч за капково - по 12ст на линеен метър - 170 000лв
            Магистрални водопроводи, фитинги, филтри, помпи и др още 30 000лв
            За една поливка минимум 30 кубика на дка. Минимум три поливки - 100000кубика по 45ст. - 45 000лв.
            Рента, наемна техника, семена, препарати за РЗ, торове, логистика - 200лв/дка 200 000лв
            Ще изкараш по 1500кг/дка царевица с влажност 34%. След бонификацията за примеси и влажност ще получиш по 260лв/тон или 390лв/дка или 390 000лв
            Много е просто.
            Ok! Това е добра информация, но липсва конкретика. Аз такава цена за вода не съм чул? 45 ст? А как сметна 200лв на декар за рента,наемна техника ,семена и препарати? Арендата ще ми е 25лв на Дка, ама тези другите 175 лв малко множко ми се струват! Не е заяждане,съвсем сериозен въпрос.Ще ми помогнете много!!

Коментар

• Абе какво капково ми дърдорите ,да не е пустиня че капково ,при условие че реката е до земята ,прави вади ,взема двама Аргати ,запрятат крачолите и поливат ,правят се около 3-4 поливки според зависи . Целта на капковото е :1/рационално и равномерно изразходване на водата 2/ възмозна автоматизация 3/ подаване на торове със поливането 4/ намаляне на заплевяването
              Тази инвестиция за царевица е Безумие ,за една година не може да се възвърне ,защото се преорава на следващата година както се сещате,освен това трябва и специална техника ...
              Няколко помпи и маркуч според растоянието 2-сезонни работника на повикване и 2 капели да не слънчасат ....

Коментар

Най смешно е, че на някой въобще му хрумва да полива царевица с капково.
                Отделно, че 1500кг/дка е изключително трудно постижим добив.
                Отделно, че с изцяло наемна техника не може да постигне технологията.
                Отделно, че да пибереш и продадеш 1000т мокра царевица е много трудна работа.
                И т.н.
                Сметките са си сметки, но факт е, че с 1000дка поливна земя е нормално да си много богат човек.
                Точно така, царевица с капково напояване в БГ не ми се вижда оправдано. Най-добре е гравитачно - стига терена да го позволява - т.е. да може да се полее голяма част от площа. Това е най-евтиното. Добив от 1500дек при стандартни условия на площ от 1000 дек е невъзможно за се получат. Както написах в най-добрия случай 1000-12000кг. Също така технологията няма как да се изпълни добре с наемна техника особено като се има предвид какво означава наемна техника в БГ. Пак подчертавам, че без да имаш база много трудно се прибира влажна царевица. Плащането за сушене ще е доста скъпо ако въобще някой се наеме да го прави. Завода в Разград изкупува влажна царевица, стига да се споразумееш с тях.
                Трудно можеш да си представиш какво те чака по този път без да си го правил дори и на малки площи.

Коментар

• Колеги, пишете ми на личен.
                  Предоставяме безсплатни семена и възможност за ниско лихвен кредит.
                  Лизинг на семена! Да това е най-добрия бизнес, производство на храна!
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Mи по твоята сметка дотук е на 55000 кинта загуба.Разходите са толкова ма приходите са несигурни както и цените.Като прибавим и факта че ще разчита на чужди машини което означава че най благоприятните дни са пропуснати щото никой няма да отиде на чуждата нива преди да оправи своята добивите няма да са такива.Повече от тон да не се надява.От тази афера ще загуби много пари.Ма щом има желание нека се учи.Земеделието не е проста работа и не е за всеки.Желая успех.Ще си позволя да дам един съвет.Не се започва с 1000 декара а с малко и постепенно се увеличават площите.С големи площи могат да си позволят да почват големи и яки фирми които могат да си позволят загуби първите няколко години.
                    Най смешно е, че на някой въобще му хрумва да полива царевица с капково.
                    Отделно, че 1500кг/дка е изключително трудно постижим добив.
                    Отделно, че с изцяло наемна техника не може да постигне технологията.
                    Отделно, че да пибереш и продадеш 1000т мокра царевица е много трудна работа.
                    И т.н.
                    Сметките са си сметки, но факт е, че с 1000дка поливна земя е нормално да си много богат човек.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                      Имам представа и знам че не се полива в жегите и какво става когато поливаш със студена вода. Затова те питам ти как си поливал за да вадиш по 800 кг.?
                      По най обикновения начин но моите площи не са големи.И аз поливам само при нужда.Тия глупости с наводненията не са за мен

Коментар

Царевицата се сее на на 70см междуредово разстояние, т.е.1 дка е 1400м. За 1000дка ти трябва 1 400 000 м. маркуч за капково - по 12ст на линеен метър - 170 000лв
                        За една поливка минимум 30 кубика на дка. Минимум три поливки - 100000кубика по 45ст. - 45 000лв.
                        Рента, наемна техника, семена, препарати за РЗ, торове, логистика - 200лв/дка 200 000лв
                        Ще изкараш по 1500кг/дка царевица с влажност 34%. След бонификацията за примеси и влажност ще получиш по 260лв/тон или 390лв/дка или 390 000лв
                        Много е просто.
                        Mи по твоята сметка дотук е на 55000 кинта загуба.Разходите са толкова ма приходите са несигурни както и цените.Като прибавим и факта че ще разчита на чужди машини което означава че най благоприятните дни са пропуснати щото никой няма да отиде на чуждата нива преди да оправи своята добивите няма да са такива.Повече от тон да не се надява.От тази афера ще загуби много пари.Ма щом има желание нека се учи.Земеделието не е проста работа и не е за всеки.Желая успех.Ще си позволя да дам един съвет.Не се започва с 1000 декара а с малко и постепенно се увеличават площите.С големи площи могат да си позволят да почват големи и яки фирми които могат да си позволят загуби първите няколко години.

Коментар

Много е просто.
                          Аз го смятам с мобилните пръскачки. Излиза доста по-евтино като инвестиция. Тези 200 лв/дка ми се виждат малко завишени. Субсидията защо не я включваш в сметката?
                          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Ти имаш ли представа какво ще стане с едно растение лятос при 40 градуса да го обливаш нон стоп с вода 7-8 градуса.И колко ще струва това?
                            Имам представа и знам че не се полива в жегите и какво става когато поливаш със студена вода. Затова те питам ти как си поливал за да вадиш по 800 кг.?
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Парцела е до река и може да се полива със помпи или да се изкопат плитки кладенци в близост,защото подпочвените води са на 2-3 метра. Поливането ще стане със маркучи за капково напояване,найстина доста данни сочат 2 тона добив,но на мен самия не ми се вярват. Мен повече ме притесняват неизвестните,а те май са доста!!!
                              Много е просто.
                              Last edited by vikhunter; 21.12.2011, 17:08.

Коментар

• Незнаех, че се налагат глоби ако поливаш от реката. Сигурно трябва да платиш нводана - незнам.
                                Царевицата може да се гледа като монкултура, но трябват повече средстваза препарати и агротехника за справяне с плевелите, особено при поливне.
                                Неободимо е ипвече пари за торове, за д се използва потенциала на културата.
                                Не трябва да е модифициран сорт. Може и Кнежа от късните, които дават при тези условия над 1тон. Но ще прибираш зърното при висока влага. Това също трябва да го съобразиш - на кого ще продаваш или евентуалнода сусиш и съхраняваш, но е по-скъпо.
                                Според мен долу горе ще се движиш в диапазона 150лв разходи пи 300лв приходи, ако си добър в земеделието.
                                Но като гледам, че си аджамия по-добре почни с 20 декара да видиш какво става!!!

Коментар

Working...
                                X