Ето затова казах,че е заплетен казус и да се обърнеш към адвокат.Защото хора,които не познават вещното право започват да си го тълкуват на посоки. В случая трябва да се види дали има действащ договор за отдаване под наем- ако да тогава няма какво да се притеснява човека
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вярно ли ако някои ти обработва земята 10 г., става негова?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова с децата е различен казус, щото те са законни наследници.
Хубаво - да си харесаме няколко евреински къщи, да им плащаме данъците 10 години - и тогава стават наши - ще ги бутним и баси билдингът ще вдигнем там...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Импе, не се излагай, щото в момента говориш пълни глупости, а не ти отива - такива можеш да пишем само за цска в тема Спорт Като имаш от какъвто и да в ид, никой не може да те барне по никакъв начин, пък ако ще на Антарктида да си. Че системата ни е факана, факана е и позволява много врътки, но точно този член си е перфектен и го има от много, много години и то не само в нашето право. Идеята му, че не трябва да се оставя земята да пустее, щото тя е средство за препитание и ако някой борсук (щото у градо всички забравихме откъде идва хляба - не, не е от рафта в Била или Кауфланд) не го ебе за имотеца му и го е оставил да буренясва, а някой селтик иска да си бачка и да прави хляб - ами нека, некак се накаже малоумника, който не знае какво има и го е оставил пустеещо. Това е и е много просто, друг е въпросът, че точно по този член стават най-много кражби, но не от обикновените селяци, те хал хабер си нямат, а от адсиц-ите и крадливите арендатори. Питай Бате Пешо, той е по-близо до нещата, може да ти разкаже нещо от неговата практика, примерноNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеуф, импе. ти пък съвсем заби някъде си - ми нали тези къши имат данъци и те се плашат, това ти е и доказателството. И за къще често се прави същото, по същият член - умрял бащата, оставил 2 деца, едното забило нанякъде и не плаща данъци, другото плаща данъците и за на първото - ами след 10 години къщата е негова и никой копче не може да му каже. Та и с твоите евреински къщи е същото - ако си плащат данъците и ти се навреш там, най-много да те бият милиционерите за самонастаняване и нищо повече
Хубаво - да си харесаме няколко евреински къщи, да им плащаме данъците 10 години - и тогава стават наши - ще ги бутним и баси билдингът ще вдигнем там...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
"Ако някой живее в домът ти под наем 10 и повече години, то той става негова собственост"
"Ако някой гепи твоя недвижима собственост и побегне и ако ти не успееш да го фанеш в срок от 10 минути, то вещта става негова"
Ето ви два проектозакона, които са идентични с тази глупост !!!! То ако беше така, кой ще тегли ужасяващи кредити, за да има дом? - Избираш такъв под наем в центърът, плащаш си 10 години наемът, после той става твой - и готово.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова е юридически абсурд.
Представи си - заминаваш за чужбина за 10 години, някой ти се настанява в имотът - значи ли, че той става негов? Ми то аз така мога да си харесам огромни площи земи - да бодна тук-там по някое гнездо компири (нищо че мангалите ще ги обират после) и след 10 години да река - тия 2318 декара са МОИ !!!
Конкретен пример - в северната част на центърът (около Пиротска основно) има куп къщи, дето буквално се разпадат - законните им собственици не са в България (а са основно в Израел) но никой не смее да ги пипне !!! А собствениците им ти няма не от 10, а от 50-60 години.
уф, импе. ти пък съвсем заби някъде си - ми нали тези къши имат данъци и те се плашат, това ти е и доказателството. И за къще често се прави същото, по същият член - умрял бащата, оставил 2 деца, едното забило нанякъде и не плаща данъци, другото плаща данъците и за на първото - ами след 10 години къщата е негова и никой копче не може да му каже. Та и с твоите евреински къщи е същото - ако си плащат данъците и ти се навреш там, най-много да те бият милиционерите за самонастаняване и нищо повечеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Това е юридически абсурд.
Представи си - заминаваш за чужбина за 10 години, някой ти се настанява в имотът - значи ли, че той става негов? Ми то аз така мога да си харесам огромни площи земи - да бодна тук-там по някое гнездо компири (нищо че мангалите ще ги обират после) и след 10 години да река - тия 2318 декара са МОИ !!!
Конкретен пример - в северната част на центърът (около Пиротска основно) има куп къщи, дето буквално се разпадат - законните им собственици не са в България (а са основно в Израел) но никой не смее да ги пипне !!! А собствениците им ти няма не от 10, а от 50-60 години.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеИмпе, не съм юрист, но ми се струва, че отдаването под наем или аренда си е съвсем нормално управление на собственост, т.е. полагаш грижи за имота, като го управляваш.
Ако бъркам, нека някой обади как е.
уф, аз ли съм единственият с юридическо образивание - да, ако е по аренда няма никакви проблеми, стига арендата да си е сключена с договори и т.н. Тук иде реч за друг грабеж и то на всякакъв вид земя - общинска, частна, все едно - ако си у градо и те боли фара за земицата ти на село, дет я имаш само на документи, си гориш като пушка, ако нямаш аренда, не е в някаква кооперация или нещо от сорта.
Да не говорим, че това е много правилен текст (чак се учудвам, че сега откривате топлата вода) - идеята му е да наказва точно тъпите гражданя, дет не се вясват на село и не им се занимава с имотеца им. Друг е въпроса, че чрез него стават много измами, но принципно текстът си е много добър и колкото и да псувам герб, те тук нямат грам вина, така че темата не еполитическа...
Да не гоеорим, че според мен е крайно време за данък върху земеделската земя, който да помогне за комасацията и че в момента е ултра разпокъсана, но сега ще почне един лайNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Тънкият момент според мен е владеенето да е продължило през 10-годишния период без противопоставяне от страна на собственика. Преди години така са били узаконявани парцели покрай големите градове в т. нар. вилни зони. Заграждаш едно парцелче без правно основание (без договор) и ако до 10 години никой не изреве от теб, водиш 2-3 свидетели пред нотариус и той ти изкарва т.нар. констативен нотариален акт.|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
Първоначално изпратено от хендехох Разгледай мнениеМоля за отговор
Скоро намалиха на 5 години срок за нещо подобно
Навременно питaне!!!Last edited by Minavast; 18.11.2011, 15:08.
Коментар
-
До колкото съм чувал от близки роднини, съществува такава опасност, но има някаква декларация, която се подава веднъж годишно от собственика. Като нейната цел е да покаже точно, че не е безстопанствена и се управлява съвестно.
Прочети нормативната уредба внимателно, най-добре ползвай адвокат :P
Коментар
-
Това е хитър начин за гепване на общинска земя.
Надали е особено разпространено за частна земя.
Но от както Герб дойде на власт май земята може да се обработва без знанието на собственика и така след 10 години хем земята ти обработват хем накрая оставаш без нея.
Не е никак смешно.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Чл. 79. Правото на собственост по давност върху недвижим имот се придобива с непрекъснато владение в продължение на 10 години.
Ако владението е добросъвестно, правото на собственост се придобива с непрекъснато владение в продължение на 5 години.
Що за смешка е това? Следва ли, че ако си дал апартаментът си под наем или земята си под аренда за 5 или 10 години, то те стават собственост на арендаторът или наемателят?
Но вижте чл. 80:
Който придобие владението на движима вещ чрез престъпление, не може да придобие собствеността й по давност.
Частната собственост е неприкосновена, тоест ако някой без ти да знаеш ти заграби земята и я ползва, то той извършва престъпление, следователно не може да придобие собственост върху нея... то по тая логика всеки мангал, който си е струпал катунът на чужда земя, я придобива по право, ако собственикът не успее да го прогони 5 или 10 години !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от хендехох Разгледай мнениеМоля за отговорNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар