IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярно ли ако някои ти обработва земята 10 г., става негова?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето затова казах,че е заплетен казус и да се обърнеш към адвокат.Защото хора,които не познават вещното право започват да си го тълкуват на посоки. В случая трябва да се види дали има действащ договор за отдаване под наем- ако да тогава няма какво да се притеснява човека

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Това с децата е различен казус, щото те са законни наследници.

Хубаво - да си харесаме няколко евреински къщи, да им плащаме данъците 10 години - и тогава стават наши - ще ги бутним и баси билдингът ще вдигнем там...
      ами давай, ако са толкова тъпи,че да не си плащат данъците - ето ти законен наичн да се облажиш
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Импе, не се излагай, щото в момента говориш пълни глупости, а не ти отива - такива можеш да пишем само за цска в тема Спорт Като имаш от какъвто и да в ид, никой не може да те барне по никакъв начин, пък ако ще на Антарктида да си. Че системата ни е факана, факана е и позволява много врътки, но точно този член си е перфектен и го има от много, много години и то не само в нашето право. Идеята му, че не трябва да се оставя земята да пустее, щото тя е средство за препитание и ако някой борсук (щото у градо всички забравихме откъде идва хляба - не, не е от рафта в Била или Кауфланд) не го ебе за имотеца му и го е оставил да буренясва, а някой селтик иска да си бачка и да прави хляб - ами нека, некак се накаже малоумника, който не знае какво има и го е оставил пустеещо. Това е и е много просто, друг е въпросът, че точно по този член стават най-много кражби, но не от обикновените селяци, те хал хабер си нямат, а от адсиц-ите и крадливите арендатори. Питай Бате Пешо, той е по-близо до нещата, може да ти разкаже нещо от неговата практика, примерно
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          уф, импе. ти пък съвсем заби някъде си - ми нали тези къши имат данъци и те се плашат, това ти е и доказателството. И за къще често се прави същото, по същият член - умрял бащата, оставил 2 деца, едното забило нанякъде и не плаща данъци, другото плаща данъците и за на първото - ами след 10 години къщата е негова и никой копче не може да му каже. Та и с твоите евреински къщи е същото - ако си плащат данъците и ти се навреш там, най-много да те бият милиционерите за самонастаняване и нищо повече
          Това с децата е различен казус, щото те са законни наследници.

Хубаво - да си харесаме няколко евреински къщи, да им плащаме данъците 10 години - и тогава стават наши - ще ги бутним и баси билдингът ще вдигнем там...
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• "Ако някой живее в домът ти под наем 10 и повече години, то той става негова собственост"

"Ако някой гепи твоя недвижима собственост и побегне и ако ти не успееш да го фанеш в срок от 10 минути, то вещта става негова"

Ето ви два проектозакона, които са идентични с тази глупост !!!! То ако беше така, кой ще тегли ужасяващи кредити, за да има дом? - Избираш такъв под наем в центърът, плащаш си 10 години наемът, после той става твой - и готово.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Това е юридически абсурд.

Представи си - заминаваш за чужбина за 10 години, някой ти се настанява в имотът - значи ли, че той става негов? Ми то аз така мога да си харесам огромни площи земи - да бодна тук-там по някое гнездо компири (нищо че мангалите ще ги обират после) и след 10 години да река - тия 2318 декара са МОИ !!!

Конкретен пример - в северната част на центърът (около Пиротска основно) има куп къщи, дето буквално се разпадат - законните им собственици не са в България (а са основно в Израел) но никой не смее да ги пипне !!! А собствениците им ти няма не от 10, а от 50-60 години.

уф, импе. ти пък съвсем заби някъде си - ми нали тези къши имат данъци и те се плашат, това ти е и доказателството. И за къще често се прави същото, по същият член - умрял бащата, оставил 2 деца, едното забило нанякъде и не плаща данъци, другото плаща данъците и за на първото - ами след 10 години къщата е негова и никой копче не може да му каже. Та и с твоите евреински къщи е същото - ако си плащат данъците и ти се навреш там, най-много да те бият милиционерите за самонастаняване и нищо повече

Коментар

• Това е юридически абсурд.

Представи си - заминаваш за чужбина за 10 години, някой ти се настанява в имотът - значи ли, че той става негов? Ми то аз така мога да си харесам огромни площи земи - да бодна тук-там по някое гнездо компири (нищо че мангалите ще ги обират после) и след 10 години да река - тия 2318 декара са МОИ !!!

Конкретен пример - в северната част на центърът (около Пиротска основно) има куп къщи, дето буквално се разпадат - законните им собственици не са в България (а са основно в Израел) но никой не смее да ги пипне !!! А собствениците им ти няма не от 10, а от 50-60 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                  Импе, не съм юрист, но ми се струва, че отдаването под наем или аренда си е съвсем нормално управление на собственост, т.е. полагаш грижи за имота, като го управляваш.
                  Ако бъркам, нека някой обади как е.

уф, аз ли съм единственият с юридическо образивание - да, ако е по аренда няма никакви проблеми, стига арендата да си е сключена с договори и т.н. Тук иде реч за друг грабеж и то на всякакъв вид земя - общинска, частна, все едно - ако си у градо и те боли фара за земицата ти на село, дет я имаш само на документи, си гориш като пушка, ако нямаш аренда, не е в някаква кооперация или нещо от сорта.

Да не говорим, че това е много правилен текст (чак се учудвам, че сега откривате топлата вода) - идеята му е да наказва точно тъпите гражданя, дет не се вясват на село и не им се занимава с имотеца им. Друг е въпроса, че чрез него стават много измами, но принципно текстът си е много добър и колкото и да псувам герб, те тук нямат грам вина, така че темата не еполитическа...

Да не гоеорим, че според мен е крайно време за данък върху земеделската земя, който да помогне за комасацията и че в момента е ултра разпокъсана, но сега ще почне един лай

Коментар

• Тънкият момент според мен е владеенето да е продължило през 10-годишния период без противопоставяне от страна на собственика. Преди години така са били узаконявани парцели покрай големите градове в т. нар. вилни зони. Заграждаш едно парцелче без правно основание (без договор) и ако до 10 години никой не изреве от теб, водиш 2-3 свидетели пред нотариус и той ти изкарва т.нар. констативен нотариален акт.
                    |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                    |___________||__|___|)
                    (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Импе, не съм юрист, но ми се струва, че отдаването под наем или аренда си е съвсем нормално управление на собственост, т.е. полагаш грижи за имота, като го управляваш.
                      Ако бъркам, нека някой обади как е.
                      И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от хендехох Разгледай мнение
                        Моля за отговор
                        В началото на миналия век, ако плащаш данък на имот 10g,са ти давали документ за собственост.Сега е важно кой как е документално.Ако ти е плащал тихомълком от негово име данъците на имота,бил ти е дуспа. Далаверите ги правят тежки офчорни инвеститори,май?

Скоро намалиха на 5 години срок за нещо подобно

Навременно питaне!!!
                        Last edited by Minavast; 18.11.2011, 15:08.

Коментар

• До колкото съм чувал от близки роднини, съществува такава опасност, но има някаква декларация, която се подава веднъж годишно от собственика. Като нейната цел е да покаже точно, че не е безстопанствена и се управлява съвестно.
                          Прочети нормативната уредба внимателно, най-добре ползвай адвокат :P

Коментар

• Това е хитър начин за гепване на общинска земя.

Надали е особено разпространено за частна земя.

Но от както Герб дойде на власт май земята може да се обработва без знанието на собственика и така след 10 години хем земята ти обработват хем накрая оставаш без нея.

Не е никак смешно.
                            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Чл. 79. Правото на собственост по давност върху недвижим имот се придобива с непрекъснато владение в продължение на 10 години.

Ако владението е добросъвестно, правото на собственост се придобива с непрекъснато владение в продължение на 5 години.

Що за смешка е това? Следва ли, че ако си дал апартаментът си под наем или земята си под аренда за 5 или 10 години, то те стават собственост на арендаторът или наемателят?

Но вижте чл. 80:

Който придобие владението на движима вещ чрез престъпление, не може да придобие собствеността й по давност.

Частната собственост е неприкосновена, тоест ако някой без ти да знаеш ти заграби земята и я ползва, то той извършва престъпление, следователно не може да придобие собственост върху нея... то по тая логика всеки мангал, който си е струпал катунът на чужда земя, я придобива по право, ако собственикът не успее да го прогони 5 или 10 години !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от хендехох Разгледай мнение
                                Моля за отговор
                                дубрутру, че откъде иначе "арендаторите" и Адсиц-ите да изкярат далавера, а

Коментар

Working...
                                X