IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярно ли ако някои ти обработва земята 10 г., става негова?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Кака Дечка Разгледай мнение
    Извинявам се, но кака е руса и има нужда от разяснения. Значи според Вас г-н Груев какво трябва да правим: да си копаем един декар земя, да си сеем жито, орем, жънем, мелим и печем? да си насадим доматки върху това декарче земя? и не на последно място - да си отглеждаме една овчица, която ще ни дава вълна, млекце и агънца? Какво предлагате г-н Груев с това - забравихме откъде идва хляба? Не, не сме забравили.

А и нека и аз кажа един юридически факт, извинете ме, ако не се изразя терминологично правилно. Доколкото знам за земя под 3 дка не се издава НА на собственик (в случай на наследствена земя с повече наследници). Директно казва моя случай - парцел 8 дка с 5-ма наследника. Имаме един НА на нас петимата. Ами ако ние не се разберем как (или кой) да го обработваме, какво правим?
    каке, дано освен да си руса, да си млада и с големи "очи", че иначе не е на добре Никъде не съм казал да си копате земята, а просто да не я отебавате, т.е. да се интересувате от нея и то не се иска много - веднъж на 10 години, толкова ли е сложно Или с други думи казано - ходиш на село веднъж годишно и ако някой лешперник ти в разорал задния двор, веднага се обръщаш към родната съдебна система, за да ти издадат конститутивен иск и си фитка. Нали ако ти разора другия заден двор (както си руса и си с големи очи) ще реагираш по някакъв начин - или ще ти е кеф, или нешо друго, ама ще реагираш, що не реагираш за другите работи.....

А за наследниците е друга бирата, но да, и там има вариант, рпи подкупен нотариус и ако един от наследниците е в мястото на имота, а другите са у градо, да им го нахендри на всички останали в задния двор. Малко по-трудно е, ама става - имаш ли нещо, трябва да си го пазиш, ако си безхаберен - сори, явно не ти трябва (малко по-образно се изразявам, но то е от респект към русите ти коси). И да, от римско време е тази практика
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
      Честно казано НЕ ВИ РАЗБРАХ - ако е сключен договор за аранда например и с анекси е подновяван /или има клауза че сред изтичането му се подновява за нов 5годишен срок, без анакс/ и са минали 10г. може ли да има претенции арандатора за собственост или НЕ. ДА или НЕ тоава не разбрах. Извинявам се, че се повтарям.
      не, ако не си е позакупил някой нотариус
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Честно казано НЕ ВИ РАЗБРАХ - ако е сключен договор за аранда например и с анекси е подновяван /или има клауза че сред изтичането му се подновява за нов 5годишен срок, без анакс/ и са минали 10г. може ли да има претенции арандатора за собственост или НЕ. ДА или НЕ тоава не разбрах. Извинявам се, че се повтарям.
        Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          ... Идеята му, че не трябва да се оставя земята да пустее, щото тя е средство за препитание и ако някой борсук (щото у градо всички забравихме откъде идва хляба - не, не е от рафта в Била или Кауфланд) не го ебе за имотеца му и го е оставил да буренясва, а някой селтик иска да си бачка и да прави хляб - ами нека, некак се накаже малоумника, който не знае какво има и го е оставил пустеещо. ...
          Извинявам се, но кака е руса и има нужда от разяснения. Значи според Вас г-н Груев какво трябва да правим: да си копаем един декар земя, да си сеем жито, орем, жънем, мелим и печем? да си насадим доматки върху това декарче земя? и не на последно място - да си отглеждаме една овчица, която ще ни дава вълна, млекце и агънца? Какво предлагате г-н Груев с това - забравихме откъде идва хляба? Не, не сме забравили.

А и нека и аз кажа един юридически факт, извинете ме, ако не се изразя терминологично правилно. Доколкото знам за земя под 3 дка не се издава НА на собственик (в случай на наследствена земя с повече наследници). Директно казва моя случай - парцел 8 дка с 5-ма наследника. Имаме един НА на нас петимата. Ами ако ние не се разберем как (или кой) да го обработваме, какво правим?

Коментар

• За да не правите свободни съчинения - държавни имоти не могат да се придобиват по давност.

Коментар

• Това ми се струва крайно несправедливо .. мутра Х обработва общинска земя 10 години и става негова .....
              освен да пусна някое протесно писъмце до Брасълз .. така и така ония ми ти чиновници нищо не правят, поне да ми напишат някой вежлив отказ и да ми обяснят, че това не е в тяхната юрисдикция

Коментар

• С тази част от закона един вид се задава нещо като "давност" в широкия смисъл на думата за правото на собственост, ако не го упражняваш известно време просто го губиш. На прима виста се сещам за едно друго вещно право - правото на строеж. И при него, ако не го упражниш до 5 г. - гориш.

P.S. Без да съм юрист, струва ми се, че нещата стоят така от римско време насам.
                Last edited by equal; 18.11.2011, 16:27.
                |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                |___________||__|___|)
                (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

Все пак правото и медицината с единствените директно магистърски програми в Бг (доколкото ми е известно) - учат се задължително по 11 семестъра
                  Нека добавим и архитектурата.

Коментар

• Малко е извън темата - ама ето защо вместо глупости в средното училище е нужно да се учат право, икономика и разни други полезни неща. Ама приложно-практически, а не тъпи плямпания!

Коментар

• Импе, запъваш се като магаре на мост и не знаеш основни постулати във вещносто право - простено ти е, все пак не си го учил, но не се опитвай да пренаписваш неща, от които хабер си нямаш. Все пак правото и медицината с единствените директно магистърски програми в Бг (доколкото ми е известно) - учат се задължително по 11 семестъра, а всичко друго се учи по 9 семестъра и си бакалавър. ако се позамислиш, може и да разбереш защо

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                        Това е хитър начин за гепване на общинска земя.

Надали е особено разпространено за частна земя.

Но от както Герб дойде на власт май земята може да се обработва без знанието на собственика и така след 10 години хем земята ти обработват хем накрая оставаш без нея.

Не е никак смешно.
                        айде пак герб
                        ти верно си болен политикан
                        това е открай време така и няма нищо общо с герб.
                        Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

Импе, не се излагай, щото в момента говориш пълни глупости, а не ти отива - такива можеш да пишем само за цска в тема Спорт Като имаш от какъвто и да в ид, никой не може да те барне по никакъв начин, пък ако ще на Антарктида да си. Че системата ни е факана, факана е и позволява много врътки, но точно този член си е перфектен и го има от много, много години и то не само в нашето право. Идеята му, че не трябва да се оставя земята да пустее, щото тя е средство за препитание и ако някой борсук (щото у градо всички забравихме откъде идва хляба - не, не е от рафта в Била или Кауфланд) не го ебе за имотеца му и го е оставил да буренясва, а някой селтик иска да си бачка и да прави хляб - ами нека, некак се накаже малоумника, който не знае какво има и го е оставил пустеещо. Това е и е много просто, друг е въпросът, че точно по този член стават най-много кражби, но не от обикновените селяци, те хал хабер си нямат, а от адсиц-ите и крадливите арендатори. Питай Бате Пешо, той е по-близо до нещата, може да ти разкаже нещо от неговата практика, примерно
                          Не, ти говориш глупости по-скоро. Щом нещо е твоя собственост, то ти можеш да се разпореждаш с нея, както искаш. Ако искаш - отглеждай полски мишки на земята си. Да не говорим, че огромна част от земята пустее, именно защото държавата не си върши работата и не защитава частната собственост. Много хора са се отказали вече да сеят каквото и да е, защото са се трепали, трепали, а накраят идва Мангау и обира всичко. По тоя начин и аз мога пръво да саботирам всякакво земеделие, което ти се опитваш да развиваш на твоят имот, а после - като ти писне и спреш да сееш - да ти го заграбя.

В подкрепа на моите думи - виж член 93 - добивът от земята принадлежи на собственикът и - цитирам:
                          Чл. 93. Добивът от вещта, като плодове, прираст от добитък, наем и други такива, принадлежи на собственика й.
                          Обръни внимание - написано е НАЕМ - с цел ако си дал земята под аренда и арендаторът ти дава нещо, да не може да претендираш И за реколтата. Значи - ако селтакът е засял компири на моята земя без да ме пита и без да съм му дал земята под наем (аренда), то те са МОЯ собственост.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            "Ако някой живее в домът ти под наем 10 и повече години, то той става негова собственост"

"Ако някой гепи твоя недвижима собственост и побегне и ако ти не успееш да го фанеш в срок от 10 минути, то вещта става негова"

Ето ви два проектозакона, които са идентични с тази глупост !!!! То ако беше така, кой ще тегли ужасяващи кредити, за да има дом? - Избираш такъв под наем в центърът, плащаш си 10 години наемът, после той става твой - и готово.
                            Къде ги намери тези "два проектозакона" и на базата на какво си правиш тия лапешки изводи?

Очевидно не правиш разлика между държане и владение (добросъвестно/недобросъвестно), а коментарът ти за член 80 ЗС дава основание да се счита, че отграничението движима/недвижима вещ също е нещо ново за теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sh00tHer Разгледай мнение
                              До колкото съм чувал от близки роднини, съществува такава опасност, но има някаква декларация, която се подава веднъж годишно от собственика. Като нейната цел е да покаже точно, че не е безстопанствена и се управлява съвестно.
                              Прочети нормативната уредба внимателно, най-добре ползвай адвокат :P
                              Така както го описваш,това е много опасно за доверчиви хорица от селата.Законен документ от кметството че са декларирали еди коие си и заверено копие от декларацията.Друго е развъждане на тежка квалифицирана престъпност
                              Нали наскоро загубиха документи на напоителни системи,канали и язовири.Откраднат компютър уж било. Па нека дядо Пенчо пласта на адвокати по правата на човека после

Коментар

• Освен това държавата е длъжна да защитава собствеността на гражданите, но пък в нейн интерес е да събира сухо от данъци, тоест получава се ного сериозен конфликт на интереси !!! По този начин всеки може да заграби сосна недвижима собственост, плащайки данък вместо законният собственик, държавата ще си прибира сухото и ще си трае, узаконявайки по тоя начин кражбата.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X