IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярно ли ако някои ти обработва земята 10 г., става негова?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
    Сигурно е така но самия факт, че подобен закон вече го има за мен не е нещо хубаво.

Аз ако съм арендатор ще отида в община и ще отбележа, че обработвам чужда земя 10 декара а реално ще обработвам 100 После хем рента не плащам хем след 10 години не добросъвестно обработване тая земя става моя а ако някой се усети ще се съдим аз ще цитирам закона за правото да обработвам без да питам те ще кажат, че не съм ги декларирал нещата в общината и ще се съдим поне няколко години накрая ще кажа, че от нивата им нищо не е излезнало и ще получат едно голямо нищо.

Те и в момента арендаторите съм убедем, че лъжат клиентите си щото първоначално им се дадоха две ниви за обработване после казаха, че обработват само едната а най-вероятно си ги обработват и двете примера не е само един.

Както и да е установихме от цялата тема, че шашма може да се направи това е крайния извод.
    да, точно така става на практика, но не защото арендаторите са супер подковани юридически а защото в селското стопанство все още живеят дебеловрати индивиди тип 1995 година. ... но това е друга тема.
    инак пак казвам - ако арендатора не е някой супер мутрафон или с голям гръб зад себе си просто проверяваш в общината дали това че ти обработват земята не е напълно законно - в такъв случай можеш да си вземеш рентата от общината и за предни години - няма проблем. ако пък е незаконно и имаш ТОПКИ, то може да си подадеш жалба - при положение че арендатора е декларирал твоя парцел към неговия масив незаконно то при жалба няма да получи полагащата се субсидия за целия масив. а субсидията е МНОГО голямо перо в печалбата на арендатора.

НО, няма просто смисъл да се прави това незаконно, защото има съвсем легални начини да си вземеш общинска земя за обработка горе долу на цената на годишната субсидия, че и по-малко, да не говорим пък за частната която все още на много места в БГ се арендира за няколко бутилки олио на година.

иначе това със закона съм попадал на случаи на завземане на имот в малък град - в софия е почти неприложимо защото говорим за много пари, но в малкия град за 5г може да се докаже че си владял без противопоставяне от страна на собственика и с един адвокат за 1000-2000 лева си готов. (колко софиянци нехаят за на тати къщата в провинцията, че даже и не ходят на място да си платят данъка...) а колкото и да е евтин един градски имот си струва 25-50,000 на декар.но не е масова практика.

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение
      И няма пустеещи секси парчета!
      Щом е добро за теб, ще е добро и за още някой... Започнеш ли процедура по "обсебване", веднага ще се намери кой да ти мушне прът в колелата!
      Шанс имаш, ако си с извратен вкус и си харесаш нещо нестандартно...
      Аз съм в такава процедура сега - едно сметище граничещо с общинско място. Търся собственика от три години, първо да ми го продаде, за да го почистя и поддържам. След многократните опити, разбрах че не продава и не го интересува! След това го затърсих, да си стопанисва имота и да не позволява да го ползват за сметище...
      Пак не стана!
      Почистих го и започнах да възпрепятствам опитите за новото му замърсяване!
      Вече го и обработвам, за да се види че се поддържа...
      Като заприлича на нещо, някой хора взеха да проявяват нездрав интерес...

Добрите пустеещи са само държавни и общински, но тях не може да бараш!

Та за това и в предни пост ти казах - Граби, щом е лесно!
      "
      Шанс имаш, ако си с извратен вкус и си харесаш нещо нестандартно..." ;га!- !Шега!-Това е много рискoво поведение-като подсъзнанието на аптекарката и клиента,почти......А либидото си е природен дар 18.11.2011, 12:42 http://forum.investor.bg/forum/showt...68#p1321734440
      Last edited by Minavast; 20.11.2011, 20:16.

Коментар

Щом е добро за теб, ще е добро и за още някой... Започнеш ли процедура по "обсебване", веднага ще се намери кой да ти мушне прът в колелата!
        Аз съм в такава процедура сега - едно сметище граничещо с общинско място. Търся собственика от три години, първо да ми го продаде, за да го почистя и поддържам. След многократните опити, разбрах че не продава и не го интересува! След това го затърсих, да си стопанисва имота и да не позволява да го ползват за сметище...
        Пак не стана!

От твоята гледна точка си абсолютно прав, бих постъпил по същия начин с надеждата,че никой от собствениците няма да се усети,ама пък все ще се намери някой "предател" да им подшушне,какво се случва си имота им

Коментар

• Тогава отново предният въпрос - що има пустеещи секси парчета земя,
          Пак не стана!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Напротив - твърде лесно е, като се има предвид, че говорим за недвижимости. И "спам" е да пишеш неща несвързани с темата, нещо което аз НЕ правя.
            Не е лесно,Импе.Давам ти простичък пример:Имаш си дадено имотче,нива или някоя съборетина с прилежащо и парцелче.Не си се сещал за тях 3-4 години.Решаваш да ги навестиш и разбираш,че в съборетината ти се е самонастанила някоя гад,или нивичката ти я обработва друга гад.Заявяваш им ,че са длъжни да ти плащат наем или аренда,те естествено най-нагло ти заявяват,че няма да ти плащат,ти от своя страна подаваш в местното РПУ една жалба и с това си заличил владеенето за тези 3-4 години.Друг е въпросът как ще си вземеш или взимаш полагащото ти се или как ще ползваш лично имота си ..
            Last edited by retro_69; 20.11.2011, 19:02.

Коментар

Не, не е толкова лесно!
              Само ти не го разбра...
              Щом на теб ти се струва лесно - граби!
              Само те моля, да понамалиш спама!
              Напротив - твърде лесно е, като се има предвид, че говорим за недвижимости. И "спам" е да пишеш неща несвързани с темата, нещо което аз НЕ правя.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                не си наясно с процедурата, затова се бъркаш - арендатора може да взима неползвана чужда земя - да, но за това се ходи в общината и се оформя документално. след това ако човека се усети има право да си вземе рентата от общината. не е заграбване а просто арендиране като в общината подписват вместо собственика. по този начин не може да ползва закона за 10г/5г.
                самия факт че за този закон чувате сега говори че не се използва масово в практиката - има къде по ефективни и бързи методи за прибиране на сосни парцели (макар и не толкова легални някои от тях - но то в селското стопанство ако някой търси феър плей и закон...)
                Сигурно е така но самия факт, че подобен закон вече го има за мен не е нещо хубаво.

Аз ако съм арендатор ще отида в община и ще отбележа, че обработвам чужда земя 10 декара а реално ще обработвам 100 После хем рента не плащам хем след 10 години не добросъвестно обработване тая земя става моя а ако някой се усети ще се съдим аз ще цитирам закона за правото да обработвам без да питам те ще кажат, че не съм ги декларирал нещата в общината и ще се съдим поне няколко години накрая ще кажа, че от нивата им нищо не е излезнало и ще получат едно голямо нищо.

Те и в момента арендаторите съм убедем, че лъжат клиентите си щото първоначално им се дадоха две ниви за обработване после казаха, че обработват само едната а най-вероятно си ги обработват и двете примера не е само един.

Както и да е установихме от цялата тема, че шашма може да се направи това е крайния извод.
                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• щом е толкова лесно същата да бъде гепена? Толкова са, че трябва да си луд да купуваш, когато можеш да заграбиш.
                  Не, не е толкова лесно!
                  Само ти не го разбра...
                  Щом на теб ти се струва лесно - граби!
                  Само те моля, да понамалиш спама!

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                    То по скоро вие тука сте единствените "тарикати" дето не знаеха за тази "абсурдна юридическа опция" до вчера - тва го учат и децата в средните училища или поне в някои
                    Тогава отново предният въпрос - що има пустеещи секси парчета земя, щом е толкова лесно същата да бъде гепена? Толкова са, че трябва да си луд да купуваш, когато можеш да заграбиш.

Коментар

• Класика

Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                      вчера мръсните гербаджии са го направили тва , за да се облагодетелстват от бедния народец. днес вече планове кроиш как и ти да се нагушиш

Коментар

• То по скоро вие тука сте единствените "тарикати" дето не знаеха за тази "абсурдна юридическа опция" до вчера - тва го учат и децата в средните училища или поне в някои

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Нима ний туканка сме единствените тарикати, които знаят за тая абсурдна юридическа опция?

Коментар

• Задачка-закачка в неделя сутрин ...
                          Преди няколко години се носеше "градска легенда", че двама bros със силни позиции във ваканционното строителство по южното черноморие са били "оземлени" по долната схема от собствената си майка по времето, когата тя е била кмет и съответно е била наясно кои са изоставените имоти в землището, едно поради това, че наследниците отдавна са се изселили в града и второ, земята не се обработва заради висока соленост на почвата поради близостта й до морето ...

Някой наясно ли какво стана с идеята за промени в закона, ако искаш да си продадеш земеделската земя, първо да отправиш писмена покана за покупка от арендатора, който я обработва ???
                          |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                          |___________||__|___|)
                          (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Кравов - така е. Иначе и аз мисля, че мангалите трябва да бъдат оземлени, но не да им бъде ПОДАРЯВАНА Бългаерска земя, а да им се дава под аренда - земя от Държавният поземлен фонд - на всеки кафяв - от чаавето до дъртата мангалка - по 1 декар. Да им се дадат и семена за посем - където каквото вирее, да им се тури по един агроном на 1000-2000 мангала - да им дава акъл... а след 6 месеца да им се спрат помощите... Ако вместо да засеят и обработват земята, да си дръгнали задниците - никой няма да им е виновен повече - да мрат от глад. Тогава вече оправданията, че нямали работа и препитание няма да вървят.

Дидо - за да докажеш, че си започнал да работиш земята преди 10 години ти трябват трима свидетели. Намираш значи три хъхряка, даваш им по един Ревлю и те ще се закълнат ако трябва, че тая земя е била още на прабаба ти, а техните прадядовци са и били ратаи.

Коментар

• Това е малко, ни рак ни риба. Един реален пример - мой приятел има 20 декара земя - нива в масива, който се обработва от местната кооперация. Тъй като не са в добри взаимоотношения, не им я дава да я обработват, но и той не я обработва. На всеки 2-3 години кооперацията я засява на своя глава, и като дойде време за жътва, моят приятел си я жъне
                              "Кой ги е карал да я сеят" му е отговора.
                              А и другото, как ще докажеш, че точно преди 10 години си започнал да я обработваш, а не преди 9 или 8?
                              Всичко е възможно,само желание да има!
                              Делян Костов ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Мисля подготвят почвата да узаконят незаконните мангалски развъдници. Струпва си значи Мангау колибата на твоята земя и след 10 години земята става негова... няма значение, че не си съгласен, че си се оплаквал дето трябва от престъпното му деяние - просто животното е вардило ТВОЯТА земя от самият теб с брадва няколко годинки и - готово.

Пак казвам - самата идея едно незаконно действие да бъде узаконено поради давност, е юридически абсурд.
                                мангалот не ще да е собственик - имаше вече идеи да им се подарява или продава за желти стотинки заграбеното, ама се опъват. мангалот си знае правата - заграбеното няма да му го отнемат, ама ако е собственик ще трябва да плаща. пък и далаверите им с лизинги и т.н. няма да вървят. мангал - собственик, магаре и космос....

Коментар

Working...
                                X