IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gino
    Pi4ove, cenite na imotite v USA padaha 1-1.5 godina predi statistikata oficialno da go hvane tozi moment. Homebuilders praviha kakvi li ne trikove samo i samo da ne prodavat na padnali ceni. Taka 6te stane i v BG...
    To veche zapochna...Indikaciata e tochno sdelkite minavashti na po-niski ceni . Principa e sdelka na vsjka cena. Brokerite se nahvurliha kum malkite apartamenti,zashtoto samo te se prodavat mnogo burzo.
    Malkite agencii se chudjt nakude da poemat.
    Veche i samite golemi agencii zapochnaha da govorjt oficialno za dosta po-niski obemi na prodagbi...
    Nadjvam se obache naistina da ne se stiga do sriv,zashtoto togava shte stane dosta neprijtno za ikonomikata...

Коментар

• nassky - да знаеш, всички ти повярвахме че си само с един никнейм А мен лично ме трогна изповедта ти на какво се крепяла българската държава 1300 години.

Очевидно е, че шепата сривльовци тук се клонирате и предъвквате мечтите си за евтино апартаментче. Но защо не отговорихте:

Първоначално изпратено от Профит
      И защо казвате се провалиха прогнозите на сривльовците за 2005, 2006, 2007 година?

И защо примерно Петър от Мюнхен смята, че цените ще продължат да растат и през 2008 година, а някои тук извивате на умряло, че сте изпуснали евтините имоти и сега се самонавивате че щяло да има нечуван СРРРИв?

Към изброените вчера от мен разлики между поскъпващите имоти и сриващата се БФБ сега добавям още една - сивата икономика. Тя играе мощно на имотния пазар, но не на "Три уши".
      А дали София е скапана за живот е отделна тема - в Скопие цените на жилищата са дори по-високи

Коментар

• V USA statistikata ulovi to4no cifrite no problema be6e 4e ne be byaha obektivni. Zna4i statistikata e standartizirana za single-family house, koeto grubo zna4i 2 floors, kitchen+living room+garage za 2 koli - 1st floor i 2-3 stai na 2nd floor+ 1-2 bathrooms. Kakvo praviha homebuilders:

1) Prodavat ka6ta za primerno $230K i ti podaryavat kola primerno Chevy za $15,000. Statistikata ot4ita $230K, vsa6tnost cenata e $215K.
        2) Prodavat ka6ta za $230K i ti slagat dopalnitelno jakuzi u garaj za 3, vmesto za 2 koli. Statistikata ot4ita $230K, no tova ve4e obektivno ne e ordinary single-family house.

Ima i drugi trikove. Homebuilders 6te otlagat do posledno nominalno namalyane na cenata poneje mnogo ne6ta zavisyat ot neya: loan-to-value ratios (predstavi si ako se prodade esna ka6ta v edin nov kvartal na cena po-niska ot ostanalite. Tova avtomati4no zna4i 4e valueto na ostanalite pada, saotvetno loan to value ratio pada, equity namalyava ili iz4ezva, i nyakoi zaemi moje i da stanat iziskuemi predvaritelno...). lo6o, mnogo lo6o. Padne li vednaj cenata, stava novuyt benchmark i homebuilders nyamat sila da pregovaryat s informed buyers i se otpuskat po-malko zaemi za po-malki stoinosti.
        In Goze We Trust

Коментар

• Първоначално изпратено от gino
          Pi4ove, cenite na imotite v USA padaha 1-1.5 godina predi statistikata oficialno da go hvane tozi moment. Homebuilders praviha kakvi li ne trikove samo i samo da ne prodavat na padnali ceni. Taka 6te stane i v BG...
          gino,
          Не пишеш често, пък и си пестелив откъм думи, но ми прави впечатление, че винаги успяваш да кажеш много.
          В рамките на изтичащата седмица пуснах тук една много сходна теза, по-скоро хипотеза.
          Казвам хипотеза, защото аз лично никъде не съм срещал сериозна информация, че официалната статистика на САЩ "е хванала" този момент с голямо закъснение. Не съм я и търсил.
          Не ми трябват линкове, просто ми е интересно, дали си срещал сериозни и критични материали/коментари по този въпрос.

Коментар

• към Профит :

Недей да съдиш по себе си за хората.Това ми е единствения никнейм.Модератора може да потвърди.Присъединявам се към казаното от съфорумците - Ние сме хора на достойнството.На такива като нас се крепи 1300 години тази страна.А такива като тебе тарикати както изгреят така и изгорят - я на борса , я на НИ. Откъдето дошло - там отишло.

Коментар

• Тоя веселяк от Imoti.net...
              иска високи наеми и цени,а му пречат "всички които прииждат на пълчища в София". А те точно вдигат цените на жилищата и наемите, благодарение на които тоя филЕсоф има време да организира синдикати.
              Отскоро се наблюдава деление на софиянци (от кварталите) и по-софиянци (от центъра). Едните пак искат бариери и другите да си ходят

Коментар

• Negramoten, това което си постнал е много показателно Абсолютно сигурен съм че по-старите брокери и те са инвестирали голяма част от заработеното в НИ и сега като виждат какво става виж какви тъпотии пишат и тука и в имоти и по вестниците....
                Бай брадърите имат някои доводи които наистина работят, но за всичко друго са КОНЕ С КАПАЦИ !!!! И преди съм казвал младите хора в момента предпочитат да инвестират в повишаване на стандарта - плазми, коли телефони, после идват почивките в чужбина.......
                Или да ви го кажа на достъпен за облъчени брокери език - разликата между наема и хипотетичната ипотечна вноска се консумира на 100% ... За огромно съжаление на 22 поколението на динозаврите, които ходят голи и гладни почиват веднъж в годината за по 10-на дни но изплащат собствено жилище отдавна си отиде. Така че спри да смяташ с колко се вдигат доходите, да не говориме реално покупателната способност колко е изостанала спрямо ръста на цените....
                И аз забравих кой беше пича дето продаде в младост един ден преди за излезе обявата, ама да ходи на редман да му обясни как става, че човека вече има няма 1 месец продава....

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
                  Понеже за първи път ми се случва брокерите да са толкова агресивни, си направих някои изводи
                  1. Сигурно са доста изгладнели!
                  2. Дрънкат едни и същи глупости, щом това го разправят на мене си представям какво чертаят на някой непознат......
                  3. Щом всичко се продава за 24часа защо сами се мятат на непознати - толкова ли са изпаднали.

...просто исках да покажа на който се интересува колко са го закъсали цялото братсво на брокерите....
                  Bouns, във форума на имоти-нет в началото на месеца един брокер пусна следната тема: "Вдигайте им наемите!"
                  Удебелявам, това което ми направи впечатление.
                  Вдигайте им наемите!
                  Изпратено от: zestate (IP съхранено)
                  Дата: February 1, 2008 09:13PM

Аз лично така смятам да направя с моите наематели, още от 1-ви март!

След като си позволяват да карат и двамата чисто нови коли на лизинг, а детето им да учи в частно училище, мисля че трябва да плащат по 400 Е наем, а защо не и повече?

Иначе как ще вдигна доходността от апартамента ми?

Моля всички които са в чужбина да споделят какви наеми плащат там, та да вземем и ние тук, балъците, да се ориентираме и да коригираме нашите наеми.

Като вдигнем всички наемите, ще принудим всички под наем да вземат кредити и да си закупят жилища, а не да ми дрънкат врели - некипели че било по изгодно да са под наем.
                  Така ще освободим и още повече място за всички които прииждат на пълчища в София.
                  А ние ще отидем на село и с парите от наемите ще си живеем царски!
                  И най важното - ще попречим да паднат цените на жилищата!

Наемодатели от всички страни - съединявайте се!
                  Явно доста са изпаднали... нали всичко се изкупува още преди да е излязла рекламата? Кой твърдеше, че в Младост за 24 часа се продава апартамент на цена над средната на офертите? Защо ли се мъчат да направят от наемателите купувачи? Нали АНИ и от наематели прибират комисионни?

Коментар

• Pi4ove, cenite na imotite v USA padaha 1-1.5 godina predi statistikata oficialno da go hvane tozi moment. Homebuilders praviha kakvi li ne trikove samo i samo da ne prodavat na padnali ceni. Taka 6te stane i v BG...
                    In Goze We Trust

Коментар

• nassky - честит ти нов никнейм!

И защо казвате се провалиха прогнозите на сривльовците за 2005, 2006, 2007 година?

И защо примерно Петър от Мюнхен смята, че цените ще продължат да растат и през 2008 година, а някои тук извивате на умряло, че сте изпуснали евтините имоти и сега се самонавивате че щяло да има нечуван СРРРИв?

Коментар

• Профит ,
                        и за цените на доматите лъжеш.Бил ли си скоро на пазара да купуваш домати.Коя зима е имало толкова евтини домати, а карфиол, а ягоди , а .........
                        Как мислиш - европейския съюз си има и своите предимства.Да не би да усещаш вече дебелия и при НИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Профит
                          Да не се повтарям, защото явно не се харесва на мнозина - но се пригответе за по-високите цени И на доматите това лято.

Завидно е как такива с по 42 мнения като luboil смело лъжат, че цените на имотите ВЕЧЕ (или ОТДАВНА?) падали.... Самозаблудите нямат край. В друга тема обсъждаме защо някои вярват на хороскопи.

Всички аргументи за поевтиняване и срив на имотите през 2005, 2006 и 2007 г. в този форум се опровергаха от пазара. Написаното тук може да се провери лесно... Обратно, аргументите за поскъпването се оправдаха.

Това само по себе си разбира се нищо не значи за бъдещето... Но... тук идва моментът на напрягане на мозъчните клетки! Номерът е човек трезво да прецени кои от факторите са се изменили:
                          1. Доходите ли намаляват?
                          2. Градове като София ли престават да растат?
                          3. Ипотечното кредитиране ли намалява?
                          4. Инфлацията ли намалява?
                          5. Парите отвън (емигранти плюс чужденци) в наши имоти ли намаляват?

Важно е само да не бъркате действително с желано - и истината ще ви удари по главата

А защо БФБ се срина е друга тема. По-долу написах поне 2 от разликите с имотите....

Леле, то настанало време за пиене!!!!!!!!!!! Чао.
                          Всъщност много е вероятно да видим смъкване на цени не само на НИ,
                          а и на домати-капитализъм в действие.
                          Доходите относително намаляват (по-малко неща можеш да си купиш с 1000лв.).
                          Парите отвън също намаляват.
                          Кредитирането-ами погледни КАКВО рекламират банките-ДЕПОЗИТИ.
                          Относно инфлацията-припомни си 1996-97г. -голяма инфлация и срутва
                          не на цените на имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
                            За сега офертите са останали на старите си нива но отстъпката започва да расте това действително не може да се брои за спад но вещае не много светло бъдеще за бай брадърите......

За последния месец вече два пъти ми се случи хора с които се запознавам току що (служебно) да ми пробутват визитки на брокери за НИ. И двамата бяха много "услужливи" да ме "светнат" как покупката на имот е една много "изгодна" сделка от която може да се изкарат 20-30к евро за има няма 2г. Първия път само се усмихнах - беше познат на добър мой познат, но втория направо се смях и започнах да разпитвам как става врътката с лесното изкарване на кинтите.......
                            Понеже за първи път ми се случва брокерите да са толкова агресивни, си направих някои изводи
                            2. Дрънкат едни и същи глупости, щом това го разправят на мене си представям какво чертаят на някой непознат......
                            3. Щом всичко се продава за 24часа защо сами се мятат на непознати - толкова ли са изпаднали.
                            5. На въпроса защо доста от новите блокове седят празни, извадиха дежурния жокер с чужденците.
                            Последното са лични впечатления, ако на някой му е било скучно да ги чете се извинявам предварително, но просто исках да покажа на който се интересува колко са го закъсали цялото братсво на брокерите. И едно не ми е ясно - защо е тази агресия и защо лъжат хората при положение, че всичко е цветя и рози - сделките растат не с дни а с часове.... (ако някой от тукашните брокери обясни тези странни явления ще съм дълбоко признателен)
                            Напълно съм съгласен с това мнение, само с това, че отстъпката се калкулира в цената, т.е. цената е паднала.

Иначе за тези, които говорят за пазарни цени и как пазарът бил най-великият, който определял цените, да четат внимателно:
                            Щом има такова голямо търсене, брокерчетата на имоти надали щяха да тръгнат едва ли не от врата на врата да предлагат.
                            Направо ми дойде до гуша от такива въздухари, чак на работа плъзнали. Куцо и сакато станало брокерче на недвижим имот. А в много случаи даже не са и брокери, а набутали се да купят второ жилище и вадещи кой от кой по тъпи аргументи.
                            Иначе професията брокер на НИ е необходима, но не в изкривения български вариант.

Коментар

• За сега офертите са останали на старите си нива но отстъпката започва да расте това действително не може да се брои за спад но вещае не много светло бъдеще за бай брадърите......

За последния месец вече два пъти ми се случи хора с които се запознавам току що (служебно) да ми пробутват визитки на брокери за НИ. И двамата бяха много "услужливи" да ме "светнат" как покупката на имот е една много "изгодна" сделка от която може да се изкарат 20-30к евро за има няма 2г. Първия път само се усмихнах - беше познат на добър мой познат, но втория направо се смях и започнах да разпитвам как става врътката с лесното изкарване на кинтите.......
                              5. На въпроса защо доста от новите блокове седят празни, извадиха дежурния жокер с чужденците.
                              Последното са лични впечатления, ако на някой му е било скучно да ги чете се извинявам предварително, но просто исках да покажа на който се интересува колко са го закъсали цялото братсво на брокерите. И едно не ми е ясно - защо е тази агресия и защо лъжат хората при положение, че всичко е цветя и рози - сделките растат не с дни а с часове.... (ако някой от тукашните брокери обясни тези странни явления ще съм дълбоко признателен)

Коментар

• Първоначално изпратено от Профит
                                Да не се повтарям, защото явно не се харесва на мнозина - но се пригответе за по-високите цени И на доматите това лято.

Завидно е как такива с по 42 мнения като luboil смело лъжат, че цените на имотите ВЕЧЕ (или ОТДАВНА?) падали.... Самозаблудите нямат край.
                                Точно за това говоря.
                                Профит беше с колко, 34 мнения?

Без коментар!!! Това показва на какво ниво си.

А как ти се струва това:

luboil написа:
                                Завидно е как такива с по 34 мнения като профит смело лъжат, че цените на имотите само ще растат.Самозаблудите нямат край. В случая профит не е в самозаблуда, а по-лошо,
                                СТРЕМИ СЕ ДА ЗАБЛУЖДАВА И МАНИПУЛИРА.
                                Ама като няма кой да му се хване на лъжите...

Коментар

Working...
                                X