IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• gadjimoto - изпускаш водещата мотивация на сривльовците да опищяват този форум колко им било скъпо. Те чисто и просто са изпуснали да си купят жилище. В интерес на истината, те никога не са и имали пари
    Живея в София под наем, нямам собствено жилище, работя за 1000 лв., жена ми работи за 900 лв.
    Не съм изпуснал да си купя евтино жилище защото тогава тъкмо завършвах и започвах работа за 300-400 лв. Естествено като нямам родители който да ми исипят 30 000Е да си взема апартамент спадам към хората които "никога не са имали пари".(може би ти Profit си се родил със 100 000Е в ръцете)
    Имам се за обикновен жител (както повечето) на София и с тези си доходи бих могъл да отделям 1/3 за жилище т.е. 320Е/месец. Нормалана цена за мен и за повечето хора в този град за 70кв.м апартамент е тази ,че с тези 320 Е да си плащам ипотека за 15 г.
    А именно за 15 г. се събират 57 000 Е , при 10% лихва на година първоначалната цена на апартамента излиза 38 000Е.
    38 000 Е за 70 кв.м е нормално за моите доходи.
    А реално в момента се оферират 70 кв.м мизерен апартамент на никакво място за над 60 000 Е.
    Аз не претендирам да живея луксозно в центъра, има си хора и за там, както си има хора и за мизерията. С моите доходи не съм нито за едното нито за другото...но реално не мога да се класирам за апартамент дори в мизерията...
    Та кажи ми сега Profit ...значи според теб съм сривльо на който му е скъпо, но не наричасх ли така над 80 % от хората в София?
    А не трябва ли жилищата да служат на човека и цените им да се определят спремо доходите, а не обратното?
    Сега може би ще ми кажеш че с тези доходи да ходя във Враца (примерно) където ще мога да си купя апартамент...да ама там дохода на семейството ми ще бъде не 1900 лв. ами 700лв.
    И в крайна сметка не мисля ,че нормален (за нормално приемаме болшинството) човек може да твърди че НЯМА балон.
    Тези които твърдят ,че НЯМА балон го твърдят поради личния си инерес, който интерес е много далеч от общия, а именно жилището да служи на човека.
    Друг е въпроса ,че 5% от хората печелят от труда на останалите 95 % е нещо нормално (в смисъл че отмного време е така) в скапаното ни общество. Всички се натискат да влязат в тези 5 %...а възможно ли е?
    В момента в България голям процент от Up-ърите се опитва да се класира в заветните 5%...и познайте какво ще се случи...ми нищо ново пак 95-те процента ще издуаме супата
    Когато няма къде да отидеш - ела на себе си!

Коментар

• 22, Дума по дума са точни. Контекстът е , че паралиите инвестират по морето и че бедняците няма да съборат пазара. Е, наинвестираха се по морето! Псевдоинвестори-ингилизи, сещаш ли се?

Коментар

• Първоначално изпратено от redman
        22

Местожителство: някъде, където имотите поскъпват
        Пуснато на: 15:59:15 ч. | 17.04 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Хайнц, не говори от името на пазара. Той както винаги най-добре оцени имотите ни през последните години. Виж движението на цените.

Дълбоко погрешно е да мислим, че цените се диктуват от хората на заплата (ниска заплата) и с ниски доходи. Но че на тях не им харесват цените е ясно Има емигранти, има чужденци, има богати българи. Има и кредити от банките. И чуждите фондове да не забравя, които инвестират във всякакви имоти в БГ. Чужди инвеститори пък директно строят по морето, но дори и жилищни квартали - съответно си ги продават директно навън.

Въпреки хилядите изписани постинги на ШЕПАТА хора в този форум, цените растяха. А същите фактори остават в сила и занапред.
        [/i]
        Не знам коя година са написани горните думи, но са изключително точни! Сривльовците към днешна дата могат само да се срамуват от хилядите си несбъднати постинги за апокалипсис и срив.

Мисля да отворя отделна тема с "познатите" прогнози на сривльовците.

Коментар

• Първоначално изпратено от Профит
          Никога и дума не съм обелвал в този форум за ваканционните имоти. Архивът на форума си стои. Моята слабост са (винаги са били) жилищните имоти в големите градове.
          Сривльовците се провалиха във всяка една прогноза за срив от 2005 г досега - главно защото смесват желано с действителност. Ето пак за психологията на мрънкащия сривльо във форума на Инвестор.бг:
          ТОва намерих, мързи ме да търся още. "Балони по морето има само по сергиите", как беше...

http://forum.investor.bg/viewtopic.p...dd5a8027ef41a9

22

Местожителство: някъде, където имотите поскъпват
          Пуснато на: 15:59:15 ч. | 17.04 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Хайнц, не говори от името на пазара. Той както винаги най-добре оцени имотите ни през последните години. Виж движението на цените.

Дълбоко погрешно е да мислим, че цените се диктуват от хората на заплата (ниска заплата) и с ниски доходи. Но че на тях не им харесват цените е ясно Има емигранти, има чужденци, има богати българи. Има и кредити от банките. И чуждите фондове да не забравя, които инвестират във всякакви имоти в БГ. Чужди инвеститори пък директно строят по морето, но дори и жилищни квартали - съответно си ги продават директно навън.

Въпреки хилядите изписани постинги на ШЕПАТА хора в този форум, цените растяха. А същите фактори остават в сила и занапред.

Коментар

• Първоначално изпратено от redman
            Първоначално изпратено от Профит

Да си забелязал успели хора да се оплакват от "скъпотията"? Да се тормозят защо в Прищина е по-скъпо от София и пак тук апартаментите им са "недостъпни"?
            Профит, кажи бе, човек, защо изостави ника 22. 22 беше легенда, БашБайБрадър! Заради срива на ваканционните или нещо друго?
            A, сетих се! И заради прогнозите за забогатяване на народеца и все по-достъпната лихва. "Слушайте батка си 22, те от МВФ не разбират!"

Коментар

• Ogi?

Коментар

• Никога и дума не съм обелвал в този форум за ваканционните имоти. Архивът на форума си стои. Моята слабост са (винаги са били) жилищните имоти в големите градове.
                Сривльовците се провалиха във всяка една прогноза за срив от 2005 г досега - главно защото смесват желано с действителност. Ето пак за психологията на мрънкащия сривльо във форума на Инвестор.бг:

Първоначално изпратено от Профит
                gadjimoto - изпускаш водещата мотивация на сривльовците да опищяват този форум колко им било скъпо. Те чисто и просто са изпуснали да си купят жилище. В интерес на истината, те никога не са и имали пари Това са обикновено хора на ниска или средна заплати и/или направили някой лев случайно на борсата (но не много, защото никога не са имали голям начален капитал). Е, напоследък балонът БФБ леко пукна, но....

Да си забелязал успели хора да се оплакват от "скъпотията"? Да се тормозят защо в Прищина е по-скъпо от София и пак тук апартаментите им са "недостъпни"?

П.С. През годините купуващите с ипотечен кредит бяха дори по-малък %. Има хора с пари. Чете ли и чуждите инвестиции за миналата година колко са били?

Коментар

• Първоначално изпратено от Профит

Профит, кажи бе, човек, защо изостави ника 22. 22 беше легенда, БашБайБрадър! Заради срива на ваканционните или нещо друго?

Коментар

• exexe,

многолики 22, само ти се занимаваш със Прищина и Скопие, аз едва вчера разбрах колко струват там.

Коментар

• http://pazari.dnevnik.bg/show/458696/
                      А като се сетя че моловете започнаха да се строят сравнително късно...
                      Какво ли се пише на апартаментите?

Коментар

• gadjimoto - изпускаш водещата мотивация на сривльовците да опищяват този форум колко им било скъпо. Те чисто и просто са изпуснали да си купят жилище. В интерес на истината, те никога не са и имали пари Това са обикновено хора на ниска или средна заплати и/или направили някой лев случайно на борсата (но не много, защото никога не са имали голям начален капитал). Е, напоследък балонът БФБ леко пукна, но....

П.С. През годините купуващите с ипотечен кредит бяха дори по-малък %. Има хора с пари. Чете ли и чуждите инвестиции за миналата година колко са били?

Коментар

• Ето ме и мен с моя 1-ви коментар с риск да бъда заподозрян , че това е n-тия ми ник.
                          От няколко месеца чета темите за НИ в този форум, доста е изписано от години насам и е забавно да се проследи историята.
                          И си мисля ,че няма да е зле да се направи една равносметка за писаното до тук.
                          Има няколко типа :
                          1. Хората които са си купили НИ през годините до днес (предполагам над 95% от тях са ги взели на кредит), било то едно жилище в което живеят(може би процентът на тези хора е най-малък, а и те най-малко се обаждат), или повече от едно с цел инвестиция(отдаване под наем или продажба на по-късен етап с цел печалба). Или казано накратко UP-ъри.
                          2. Хората които са като свободни електрони (било то със или без собствено жилище) и с времето преминават на страната на Up-ърите ,като (благодарение на обещанията за голяма печалба които летят от всички страни от масмедии и анализатори) теглят кредит и се включват в рефрена Up Up Up.
                          3. Хората които живеят под наем чакащи приемливи цени на НИ (от 2002 година насам) за да се сдобият с такова. Сривльовци.

Втората група хора се вливат в Up-ърите и докато е така цените ще растат. Което естествено устроива Up-ърите или поне първите от тях които са купили на по-ниско стъпало в обърнатата пирамида.Тези които купуват в момента дават мило и драго да убедят следващия ред в пирамидата да ги покрие за да излязат на нула и да се надяват на още няколко реда за да излязат на печалба (макар и илюзорна печалба, защото първо трябва да продадът след което да си изплатят кредита и едва тогава да си броят пеалбата)
                          Но колкото и да не им се иска на Up-ърите рано или късно(а вече е бая късно, 2004 беше само късно) тези подлъгани хорица без грам икономическа мисъл поставят последния ред на пирамидата.
                          Върха на пирамидата е обърнат на долу и спечелилите ще са малко в сравнение дори само с последните 2-3 реда най-горе.
                          За да продължи тренда трябва и Сривльовците да започнат да купуват...но е очевидно ,че това няма да се случи.
                          Естествено последните редове чакат да ги покрият "милионите провинциалисти запътили се към големия град", и може би щеше да са прави ако това не беше България а Китай.
                          И най-голямата ирония е ,че самите Up-ъри ще предизвикат срива.
                          Защото всеки нов ред върху обърнатата пирамида я прави все по-нестабилна, и съответно ще се падне от много по-високо и почти всички ще ги заболи.
                          Твърди се ,че цените щяли да се запазят на тези нива. И може би ще бъде вярно , но само докато не излезе лек ветрец който да срути всичко. Било то мусон от инфлация (неизбежно предизвикана от кредитната експазия), или лек морски бриз от Запад.
                          И най-лошото е ,че ще страдат всички та дори и Сривльовците, па макар и в пъти по-малко в сравнение с кредитополучателите.
                          Чудя се защо хората не се поучават от грешките на другите ...защо не погледнат какво се е случвало при подобни ситуации в други държави в други времена, 4е дори и пресният пример с България 97-ма....ама не, това не може да се случи на нас не и сега....
                          В един хубав момент когато цените тръгнат надолу глупавите спекуланти ще започнат да обясняват как това е само лека корекцийка и видите ли ей сега ще тръгне пак нагоре...и ще си 4акат , 4акат, докато излязат на минус.
                          Единствения + е за хитрите спекуланти купили няколко НИ преди 4-5 години, но и продали ги 2007... но те са пренебрежимо малко (повечето от тях отново набутват печалбата в НИ, а други чакат още по-голяма пеалба че да си я приберат) в сравнение с днешните хитретци който ще чакат 2011 да продадат на 3000 Е.
                          Кервана си върви , кучетата си лаят, а овцете ги стрижат.
                          Когато няма къде да отидеш - ела на себе си!

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
                            Първоначално изпратено от redman
                            Специално за Байбрадърите да допълня - цената която обявих не е толкова надута - по техния начин на смятане са 1000 - 1100 евро/кв с общите части. Абе предлагаха ми 950 евро на зелено центъра да купувам, правете му сметката. Смятам даже, че там наистина си струва тия пари. Абе, дето вика Пепи - метър, че и КВАДРАТЕН!
                            Redman, ne znam seriozno li mislish da prodavash, no shte ti kava, che momenta ne e podhodiasht /imam predvid situaciiata v Kosovo/ 1999-ta biah obiavil za prodajba apartament. Burzah, poneje veche biah kupil drug po-goliam i mi triabvaha parite. V nachaloto na mart imashe ogromen interes /po niakolko ogleda na den i povecheto s konkretni predloveniia/. Az izchakvah, za da polucha max. cena. Togava obiaviha nachalo na voennite deistviia v Ugoslaviia..... Ciala sedmica - nikakuv interes, horata se zapasiavaha s konservi..... S trista zora go prodadoh na niakakva chalgadjiika, koiato veroiatno ne beshe chula za voinata
                            Dosta vreme mina, dokato horata se zainteresuvaha otnovo ot nedvijimi imoti.....
                            А кажете сега не е ли пълен тука цирка! Чалгиджии били Байбрадърите пък сега! Кючек свири! ЛАМИРАНИ паркети купували! Ще ме уморите бе хора, аз тука си вдигам настроението на работа, ама днес ефекта е обратен, едвам се сдържам да не почна да се хиля на глас. Аз чакам да дойде Профит, наточил съм му едни бъзици не ти е работа! :-) На Афтъра не му издържаха нервите ама профит носи повече.

Коментар

• Експерте, аз мисля, че при това ежемесечно покачване лихвите по

кредитите и свръхпредлагането на НИ, ще принуди байбрадърите да

започнат да се упражняват в действието изваждане.........хахахахахахаха...............! :-)))

Коментар

• Първоначално изпратено от Human
                                Първоначално изпратено от redman
                                Специално за Байбрадърите да допълня - цената която обявих не е толкова надута - по техния начин на смятане са 1000 - 1100 евро/кв с общите части. Абе предлагаха ми 950 евро на зелено центъра да купувам, правете му сметката. Смятам даже, че там наистина си струва тия пари. Абе, дето вика Пепи - метър, че и КВАДРАТЕН!
                                Щом смяташ, че ипотекираните кимизарници струват по 1300 евро метъра, представяш ли си колко струват тухлените апартаменти в хубавите квартали?
                                Да, забравих да спомена че апартаментът ми не е тухлен а е от плоскости Фризомат! И като вее вятър една тенекия хлопа по цяла нощ и не се спи, братче. И се клати целия блок! Няма основа, а е на шейна като фургон. Искахме дори да дръпнем блока с 10 метра за се отвори място за беседка. А кви хлебарки има няма да отварям дума. Кимизарник и още как! Не е НИ а ДИ - движим имот!

Коментар

Working...
                                X