gadjimoto - изпускаш водещата мотивация на сривльовците да опищяват този форум колко им било скъпо. Те чисто и просто са изпуснали да си купят жилище. В интерес на истината, те никога не са и имали пари

Не съм изпуснал да си купя евтино жилище защото тогава тъкмо завършвах и започвах работа за 300-400 лв. Естествено като нямам родители който да ми исипят 30 000Е да си взема апартамент спадам към хората които "никога не са имали пари".(може би ти Profit си се родил със 100 000Е в ръцете)
Имам се за обикновен жител (както повечето) на София и с тези си доходи бих могъл да отделям 1/3 за жилище т.е. 320Е/месец. Нормалана цена за мен и за повечето хора в този град за 70кв.м апартамент е тази ,че с тези 320 Е да си плащам ипотека за 15 г.
А именно за 15 г. се събират 57 000 Е , при 10% лихва на година първоначалната цена на апартамента излиза 38 000Е.
38 000 Е за 70 кв.м е нормално за моите доходи.
А реално в момента се оферират 70 кв.м мизерен апартамент на никакво място за над 60 000 Е.
Аз не претендирам да живея луксозно в центъра, има си хора и за там, както си има хора и за мизерията. С моите доходи не съм нито за едното нито за другото...но реално не мога да се класирам за апартамент дори в мизерията...
Та кажи ми сега Profit ...значи според теб съм сривльо на който му е скъпо, но не наричасх ли така над 80 % от хората в София?
А не трябва ли жилищата да служат на човека и цените им да се определят спремо доходите, а не обратното?
Сега може би ще ми кажеш че с тези доходи да ходя във Враца (примерно) където ще мога да си купя апартамент...да ама там дохода на семейството ми ще бъде не 1900 лв. ами 700лв.
И в крайна сметка не мисля ,че нормален (за нормално приемаме болшинството) човек може да твърди че НЯМА балон.
Тези които твърдят ,че НЯМА балон го твърдят поради личния си инерес, който интерес е много далеч от общия, а именно жилището да служи на човека.
Друг е въпроса ,че 5% от хората печелят от труда на останалите 95 % е нещо нормално (в смисъл че отмного време е така) в скапаното ни общество. Всички се натискат да влязат в тези 5 %...а възможно ли е?
В момента в България голям процент от Up-ърите се опитва да се класира в заветните 5%...и познайте какво ще се случи...ми нищо ново пак 95-те процента ще издуаме супата
Коментар