Вижте в imotenbalon.com има 2 интересни статии на тема "защо си вече си заминават псевдоинвесторите-тъпанари"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 5
Collapse
Заключена.
X
X
-
Разбираемо е защо сривльовците се изнервят. Те от години бълват тук постове за СРРРив, но пазарът ги опровергава.
Който се интересува за незадоволеното търсене на имоти, да прочете долу историята на gadjimoto.
И да, разбира се че доходите определят цените - но не доходите на мрънкащите от скъпотията тук... За психологията на мрънкащите сривльовци от форума писах долу!
Някой знае ли колко е вече средната заплата в София? Не питам за официалната.
Втори въпрос: според данните на БНБ, колко милиарда евро са наляти в сектора на НИ през 2007 г? А през 2006?
Редман - не разбрах къде съм давал прогноза за ваканционните имоти?!
Първоначално изпратено от Профитgadjimoto - опитай да разделиш емоциите от реалността.
Твоят случай е типичен. Днес вече имаш уж добри доходи, но си изпуснал влака. Нямаш голям избор, освен заем. Трябва ти жилище.
Опитвам се да обясня, че и преди 5 години имаше хора с пари. И пари отвън. Затова жилищата дръпнаха. Днес вече има достатъчно хора, които могат да си позволят ипотека. А както се вижда, незадоволено търсене още има. Има и пак хора с пари, които даже не чакат ипотека.
Мога да те уверя, че във всяка една страна в Европа днес се намира голям процент от хора, които не могат да си позволят жилищата в страната. В доста страни съм сигурен, че този % е доста над 50. Но няма нищо необичайно. Цените не се определят от тези хора... А нима всички български граждани могат да си позволят да инвестират на БФБ???
Успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Профитgadjimoto - опитай да разделиш емоциите от реалността.
Мога да те уверя, че във всяка една страна в Европа днес се намира голям процент от хора, които не могат да си позволят жилищата в страната. В доста страни съм сигурен, че този % е доста над 50. Но няма нищо необичайно. Цените не се определят от тези хора... А нима всички български граждани могат да си позволят да инвестират на БФБ???
Успех.Я се замислете на фона на бързото развитие на новите технологии какво ще представлява една панелка след 30 години, когато ако е с ипотека - още няма да е изплатена
А иначе сегментацията и тук важи с пълна сила и има луксозни имоти, които имат потенциал за ръст.Истината е винаги някъде по средата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Heraclitusкато от България емигрира 1 милион какво незадоволено търсене има бе умник.
Не ми се мисли какво ще става след 10-15 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПрофитЕто пак за психологията на мрънкащия сривльо във форума на Инвестор.бг:
P.S. Тренировките, които ти препоръчах преди време, явно не са дали резултат, т.к. този път те хванах още на 20-ия ти пост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Профитgadjimoto - изпускаш водещата мотивация на сривльовците да опищяват този форум колко им било скъпо. Те чисто и просто са изпуснали да си купят жилище. В интерес на истината, те никога не са и имали париТова са обикновено хора на ниска или средна заплати и/или направили някой лев случайно на борсата (но не много, защото никога не са имали голям начален капитал). Е, напоследък балонът БФБ леко пукна, но....
Да си забелязал успели хора да се оплакват от "скъпотията"? Да се тормозят защо в Прищина е по-скъпо от София и пак тук апартаментите им са "недостъпни"?
П.С. През годините купуващите с ипотечен кредит бяха дори по-малък %. Има хора с пари. Чете ли и чуждите инвестиции за миналата година колко са били?При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура
Коментар
-
http://forum.investor.bg/viewtopic.p...6c1030fdc7ee14
22
Местожителство: някъде, където имотите поскъпват
Пуснато на: 22:17:27 ч. | 05.11 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Ла Коста, съжалявам.
Ти за мен си сред ценните участници - въпреки, че съм понесъл от теб доста лични обиди, и въпреки че дори днес ти демонстрира фалшиви и нагласени аргументи - примерно измислените 8% инфлация за 2006 г или твърдението, че данните на НСИ били на база на оферти "продава". Също, заяждането ти с Тутанкамон...
Нивото се определя от всички нас. Повече аргументи, повече статистика (когато я има), повече логика - и по-малко лични реплики и обсъждания на персони.
Пазарът на НИ си върви независимо от нас. За разлика от пазара на акции - който се манипулира успешно дори от този форум (признавам си греха, че през годините и аз съм го правил, с други никове в другите теми). Времето ще покаже кой е прав и кой е крив.
Както за мен времето досега показа най-добре, че онези които преди 2-3 години откриха теми за "надценяването" на пазара на НИ (при тогавашните цени!?) се оказаха дълбоко заблудени.
В бъдещето обаче винаги има елемент на несигурност. Иначе всички щяхме да сме еднакво богати, или само богати, или еднакво бедни.
До нови срещи, Ла Коста - може би под други никове и в други теми
Коментар
-
Твоят случай е типичен. Днес вече имаш уж добри доходи, но си изпуснал влака. Нямаш голям избор, освен заем. Трябва ти жилище.
Опитвам се да обясня, че и преди 5 години имаше хора с пари. И пари отвън. Затова жилищата дръпнаха. Днес вече има достатъчно хора, които могат да си позволят ипотека. А както се вижда, незадоволено търсене още има. Има и пак хора с пари, които даже не чакат ипотека.
Успех.
кажи ти бе умнико - като от България емигрира 1 милион какво незадоволено търсене има бе умник.
И ОТКОГА ДА ИМАШ ПО СРЕДНО 2-3 АПАРТАМЕНТА Е СТАНДАРТ.
ти виждал ли си възрастовата структура на населението в бг?
Коментар
-
Аз по принцип също съм за, че има балон, ама като гледам мрънканици и не се стърпявам.
Жилище да служи на човека, дрън дрън мрън мрън. Не знам какво работиш, ама ако искаш нещо, започваш втора работа. Жена ти също, че да не вземе да кривне докато се бъхтиш.
Както си го направиш, човеко. Тия 5% са се уредили, гледай да се уредиш и ти, вместо да обясняваш колко ни е скапано обществото. В момента дохода ми е няколко хилки, като само преди 1 година беше малко над твоя, така че без мрънканици моля.
Първоначално изпратено от gadjimotoТези които твърдят ,че НЯМА балон го твърдят поради личния си инерес, който интерес е много далеч от общия, а именно жилището да служи на човека.
Друг е въпроса ,че 5% от хората печелят от труда на останалите 95 % е нещо нормално (в смисъл че отмного време е така) в скапаното ни общество. Всички се натискат да влязат в тези 5 %...а възможно ли е?
В момента в България голям процент от Up-ърите се опитва да се класира в заветните 5%...и познайте какво ще се случи...ми нищо ново пак 95-те процента ще издуаме супата
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПрофитМога да те уверя, че във всяка една страна в Европа днес се намира голям процент от хора, които не могат да си позволят жилищата в страната. В доста страни съм сигурен, че този % е доста над 50. Но няма нищо необичайно. Цените не се определят от тези хора... А нима всички български граждани могат да си позволят да инвестират на БФБ???
Успех.
Коментар
-
gadjimoto - опитай да разделиш емоциите от реалността.
Успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПепиЕксперте, аз мисля, че при това ежемесечно покачване лихвите по
кредитите и свръхпредлагането на НИ, ще принуди байбрадърите да
започнат да се упражняват в действието изваждане.........хахахахахахаха...............! :-)))[/b]
Коментар
-
Разбира се, че бедните не определят пазара.
Разбира се, че богатите инвестират по морето. И не само по морето. Инвестират в София, в Момчиловци, дори на БФБ
Не разбирам какъв ти е проблемът - че обясняващите преди години защо и как жилищата поскъпват оправдано са познали, а сривльовците още мрънкат по форума ли?
За психологията на мрънкащия сривльо - вж. долу
Коментар
Коментар