IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хора, вие какво работите бре?
    Аз все си мислех 2000 лв месечно е висока заплата... Явно са оправили заплащането и у Кремиковци...
    Моля ви огледайте се преди да пишете глупусти.

Коментар

• val/she, според мен не става дума за 20%, а по-скоро за около 40-50%. Има и хора получаващи по около 1000лв. (може би 20-30%), но има и много които работят за 3000лв. че и за 5000лв. (20%). Затова казах че според мен средната реална запалта за София е между 1500лв. и 2000лв.
      Реално за НИ в София са определящи тези 20% с доходи над и около 3000лв. и тези със средни доходи около 2000лв. (на човек, а не на семейство). Между другото много хора купуват НИ с финансиране с ипотека, и очевидно нямат проблеми за изплащането й. Защото ако имаха вече щеше да има достатъчно имоти за разпродажба от банките, а такива почти няма. Това ознаава, че имотите са си на пазарната си цена, не мисля че са надценен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslava
        Първоначално изпратено от gadjimoto
        Първоначално изпратено от Профит
        Разбира се, че бедните не определят пазара.
        Разбира се, че богатите инвестират по морето. И не само по морето. Инвестират в София, в Момчиловци, дори на БФБ
        Не разбирам какъв ти е проблемът - че обясняващите преди години защо и как жилищата поскъпват оправдано са познали, а сривльовците още мрънкат по форума ли?
        За психологията на мрънкащия сривльо - вж. долу
        Щом твърдиш че семейство в София с доход 2000лв. е БЕДНО и не определя пазара, би ли ми казал какъв е средния доход на семейство от средната класа (т.е. поне 70 % от хората) в София ?
        Кажи също какъв е твоят доход и колко апартамента имаш с които определяш пазара?

Да си забелязал успели хора да се оплакват от "скъпотията"?
        След като ти ПРОФИТ не се оплакваш от "скъпотията" явно си от успелите хора. И колко сте вие?
        Извинявам се че се намесвам, но ако става дума за среден семеен доход 2000лв. е сравнително нисък. От началото на годината, повечето ми познати и аз включително) получихме увеличения. Е не е кой знае какво, но като гледам средна заплата за София вече е между 1500лв. и 2000лв. Вярно че миналата пролет нивото беше между 1000лв. и 1500лв., но нещата се променят, имаме и 12% инфлация (само да я компенсираме означава още 100-150лв. увеличение).
        Така че според мен средния семеен доход за София се движи между 3000лв. и 4000лв. Не искам да обидя gadjimoto, но семеен доход от 2000лв. е нисък за София и не е репрезентативен.
        Разбирасе,че 2000лв семеен доход не е репрезентативен защото го по
        лучават по-малко от 20% от населението,а останалите 75% имат доход
        под хиляда 5% с висок доход не са интересни в случая.

Коментар

• Първоначално изпратено от gadjimoto
          Разбира се, че богатите инвестират по морето. И не само по морето. Инвестират в София, в Момчиловци, дори на БФБ
          Не разбирам какъв ти е проблемът - че обясняващите преди години защо и как жилищата поскъпват оправдано са познали, а сривльовците още мрънкат по форума ли?
          Щом твърдиш че семейство в София с доход 2000лв. е БЕДНО и не определя пазара, би ли ми казал какъв е средния доход на семейство от средната класа (т.е. поне 70 % от хората) в София ?
          Кажи също какъв е твоят доход и колко апартамента имаш с които определяш пазара?

След като ти ПРОФИТ не се оплакваш от "скъпотията" явно си от успелите хора. И колко сте вие?
          Извинявам се че се намесвам, но ако става дума за среден семеен доход 2000лв. е сравнително нисък. От началото на годината, повечето ми познати и аз включително) получихме увеличения. Е не е кой знае какво, но като гледам средна заплата за София вече е между 1500лв. и 2000лв. Вярно че миналата пролет нивото беше между 1000лв. и 1500лв., но нещата се променят, имаме и 12% инфлация (само да я компенсираме означава още 100-150лв. увеличение).
          Така че според мен средния семеен доход за София се движи между 3000лв. и 4000лв. Не искам да обидя gadjimoto, но семеен доход от 2000лв. е нисък за София и не е репрезентативен.

Коментар

• Здравейте, прави ми впечатление злобата с която някои от пишещите тук се отнасят към собствените си сънародници. Едва ли някой от т.нар. сривльовци има желание за сваляне на цените за да спекулира на пазара. Повечето са обикновени (т.нар. средна класа) люде, които като мен и gadjimotо единствено искат да имат къде да живеят със семейството си и да не се налага за това "удоволствие" да се заробват доживот. Това обаче, явно не може да бъде разбрано от Профит, Афтъра и др. такива, които самодоволно потриват ръце и си мерят метрите и еврото, и за тях всички които не са се родили в пурпур са плебеи и нещастници. Бих желал само да припомня, че сегашното ви самодоволство ще ви излезе солено след 20 години, когато българите в България ще сме (сте) едва 40-50%, а основната ви цел ще бъде да си опазите скъпоценните имоти от ордите братовчеди или от нововнесените виетнамци които въпреки отчайващата липса на кадри ще продължават да си живеят така скотски както и сега, и единствено кражбите ще са им реална алтернатива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Профит

Когато няма къде да отидеш - ела на себе си!

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                Първоначално изпратено от redman
                Вижте в imotenbalon.com има 2 интересни статии на тема "защо си вече си заминават псевдоинвесторите-тъпанари"
                Да де, ама вашите прогнози са СРив дето ги четем поне от 2005 година, се разбиха на пух и прах. И няма изгледи скоро да се сдобиете с добро жилище на 300 евро квадрата в София.... Гроздето е кисело, сривльовци?

Дано поне на набалончената борса сте се справили по-добре през последните 5 месеца.
                "Всеки балон се надува по-дълго, отколкото са предполагали и най-големите оптимисти. Когато се пукне обаче, последствията са по-лоши, отколкото са предполагали и най-големите песимисти".

През 2002-а доларът беше стигнал 2.40 лева. Прогнозите бяха за нива от около 3 лева през 2003-а. Точно тогава, ако си спомняте, Милен Велчев в качеството си на министър на финансите преобразува външния дълг на България от долари в Евро, защото "доларът щял само да расте в близко бъдеще". Тоест, "финансовият гуру" Велчев действа точно като дребен инвеститор на фондовата борса, който купува на връх, а продава на дъно :-)
                Ако тогава някой беше прогнозирал, че през 2007-а доларът ще е 1.30 лева, всички щяха да го сметнат за луд. Точно както сега никой не може да си представи, че примерно през 2012-а доларът пак може да е 2.40 лева.
                Но какво да се прави, кратка е човешката памет, особено тази на глупците. Моментната ситуация се приема като вековечна и непроменима даденост, ако и съвсем близкото минало да показва, че това съвсем не е така.
                Това ми хареса,.
                Вероятносста за грешкана бг икономистите е 90% май,
                на по-изтъкнатите чужди е - 79%

Коментар

Първоначално изпратено от redman
                  Вижте в imotenbalon.com има 2 интересни статии на тема "защо си вече си заминават псевдоинвесторите-тъпанари"
                  Да де, ама вашите прогнози са СРив дето ги четем поне от 2005 година, се разбиха на пух и прах. И няма изгледи скоро да се сдобиете с добро жилище на 300 евро квадрата в София.... Гроздето е кисело, сривльовци?

Дано поне на набалончената борса сте се справили по-добре през последните 5 месеца.
                  "Всеки балон се надува по-дълго, отколкото са предполагали и най-големите оптимисти. Когато се пукне обаче, последствията са по-лоши, отколкото са предполагали и най-големите песимисти".

През 2002-а доларът беше стигнал 2.40 лева. Прогнозите бяха за нива от около 3 лева през 2003-а. Точно тогава, ако си спомняте, Милен Велчев в качеството си на министър на финансите преобразува външния дълг на България от долари в Евро, защото "доларът щял само да расте в близко бъдеще". Тоест, "финансовият гуру" Велчев действа точно като дребен инвеститор на фондовата борса, който купува на връх, а продава на дъно :-)
                  Ако тогава някой беше прогнозирал, че през 2007-а доларът ще е 1.30 лева, всички щяха да го сметнат за луд. Точно както сега никой не може да си представи, че примерно през 2012-а доларът пак може да е 2.40 лева.
                  Но какво да се прави, кратка е човешката памет, особено тази на глупците. Моментната ситуация се приема като вековечна и непроменима даденост, ако и съвсем близкото минало да показва, че това съвсем не е така.

Коментар

Редман, ти се проваляш от години в прогнозите си, не аз. За морските ваканционни имоти ("май" както пишеш) никога не съм бил фен.
                    Не съм забелязал пазарът да е залят от ипотекирани имоти. Нито беше през 2007 г.
                    Гроздето е кисело
                    Къде съм се провалил като най-ранната ми прогноза е за след края на 2007?
                    И кой се е надявал САМО на изпаднали ипотеки? Малко ли се строи? Малко ли се емигрира?

Коментар

• Редман, ти се проваляш от години в прогнозите си, не аз. За морските ваканционни имоти ("май" както пишеш) никога не съм бил фен.
                      Не съм забелязал пазарът да е залят от ипотекирани имоти. Нито беше през 2007 г.
                      Гроздето е кисело

Коментар

• Да, индианец. Всеки мечтае за ново и хубаво, вкл. на сривльовците тук затова не им харесват цените

Коментар

Редман - не разбрах къде съм давал прогноза за ваканционните имоти?!
                          Сигурен съм, че защитаваше някаква статия "балони има само в лунапарка" и беше за морето май. Може и да си си изтрил мнението вече. Не мога и не искам да отделям време да ти търся стари постове. Сега да не кажеш че и лихвите и инфлацията си предвидил че ще скочат толкова?

Коментар

• слушай бе профит,

стига си спамил тука бегай при оная стъкмистическата невроза жоан в другата тема. там си разтягайте лукуми надълго и нашироко.

Коментар

• Първоначално изпратено от lide
                              Я се замислете на фона на бързото развитие на новите технологии какво ще представлява една панелка след 30 години, когато ако е с ипотека - още няма да е изплатена
                              Е ти току що даде аргумент за поскъпване на новото строителство ..
                              30 годишните ипотеки не ги търси при панелите, гражданите ги не искат, а също банките не щат да дават пари за 30 г. с/у обезпечение панел на 40 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от redman

Коментар

Working...
                                X