If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 5
Karpatski vulk,
странно, как така познаваме главно хора с заплати 1500-2000лв., а смятаме че средната заплата в София е 1000лв.?
Иначе, за да съм честна трябва да кажа че и аз (семейно разбира се) се здобих с нов апартамент миналата пролет, но без да тегля заем. Просто смятам че е много рисково и неопределено да изтеглиш дори и 50% от стойността на имота. По-разумния подход тогава беше просто да изчакаш момента когато ще си спестил необходимите средства (вкл. и за обзавеждане, много хора просто забравят и недооценяват това перо).
При сегашната инфлация е по-добре да се използва и кредит, защото реално ти идва без пари.
Радослава,излиза,че всички сме по-умни и предвидливи от банкерите.
Няма такъв филм.Аз лично се сдобих с апартамент ВЗЕТ ОТ БАНКА.
Радослава,колко с поред Вас получава директора и зам. директорите в някоя от фабриките на Бела (все пак са един от лидерите в хран. ин-
дустрия),ТЕЦ-Варна,МИ и други подобни от енергетиката.
Питам конкретно за тези,защото са ГОЛЕМИ (а и знам какво получават
там).
Хайде стига с тези легенди познат на мой познат,който имал познат ня-
къда си и взимал за минимум отговорности 5000лева/месец.
Коментар
harpoon
Първоначално изпратено от Radoslava
Първоначално изпратено от yerdna
Първоначално изпратено от Radoslava
И аз попадам в средната според мен категория за София: 1500лв. до 2000лв.
Само да уточним - за брутна или за нетна заплата иде реч? Щото между 1500 БРУТО и 2000 НЕТО разликата е дооооооста голяма... ;-)
Мисля, че на всички е ясно че се говори за нето. А и всички знаят, че реално почти никога не се декларират истинските доходи.
Ами в нормалните фирми, в каквито работим жена ми и аз, доходите са напълно реални - тоест декларира се всичко. Такива фирми с 200 лева официална заплата и останалото "на ръка" без никакви документи намаляха драстично. Не мисля, че имат голямо бъдеще. Нали се сещаш, че ако фирмата, в която работиш, излезе на светло, а това неминуемо ще стане рано или късно, твоята нетна заплата ще падне с няколкостотин лева :-)
Статията е от Калин Христов, нарича се "Балони има само в лунапарка" и няма нищо общо с морето , защото разглежда НИ изобщо.
Всичко хубаво, ама тая статия е от преди 1 година. Само за справка - през 2006-а ПЧИ са покривали 110 процента от търговския дефицит, през 2007-а покриват 92%...
Не съм коментирала същността на статията (макар че я споделям) - това беше коментирано отдавна. Факт е, че от публикуването й цените нарастнаха с още 30 % (според НСИ).
Просто исках да уточня, че в статията не става въпрос за никакво море .
Пепи,
не виждам какво има да се изразяваш по-грубо?
Иначе, работя съвсем обикновена работа, снабдявам материали за производство на фирмата ни, от страната и чужбина. Имам висше образование + англ. и руски езици. Обикновена средностатистическа работа за София. С две думи, нищо особено. И аз попадам в средната според мен категория за София: 1500лв. до 2000лв.
Статията е от Калин Христов, нарича се "Балони има само в лунапарка" и няма нищо общо с морето , защото разглежда НИ изобщо.
Всичко хубаво, ама тая статия е от преди 1 година. Само за справка - през 2006-а ПЧИ са покривали 110 процента от търговския дефицит, през 2007-а покриват 92%...
gadjimoto,
ако това което си писал е истина е въпрос на време или фирмата да вдигне заплатите до едни нормални нива, или да остане без персонал. Управител под 2000лв.? Ами ще поседи още малко човека и ще отиде при конкуренцията.
Така е ...текучеството на персонал е голямо, но нима допускаш ,че само в тези 2 фирми е така?
Друга заблуда от по-долу - милиардите евро от чужбина в наши имоти почти никога не са за сметка на кредити. Време е да се научите на методологията на платежния баланс. Кредитите, които има да връщаме ("ние"!), са по-другаде.
Милиарди евро идват от чуждите банки в нашите банки, и от нашите банки в нашите кредитополучатели.
А милиардите евро с които са купени НИ от чужденци са само за надуване на балона със спекулативна цел.Нима допускаш че чужденеца е краен клиент и ще живее в жилището което е купил?
Естествено ще го продаде на българчетата с кредитите.
Приемам. Не можах да прочета статията в някъв сайт днес че беше платена. Вярно е също, че повечето време 22 не съветваше да се инвестира във ваканционни. Но след като истината лъсна за тях, иначе по принцип говореше че имотите са ни евтинки, видите ли в Монако било по-скъпо. Днес извадих и цитат за това. Просто под един знаменател поставяше и ваканционните известно време.
Както и да е, 22 със сигурност сгреши и за лихвите и за доходите на средния БГ чалгиджия.
Друга заблуда от по-долу - милиардите евро от чужбина в наши имоти почти никога не са за сметка на кредити. Време е да се научите на методологията на платежния баланс. Кредитите, които има да връщаме ("ние"!), са по-другаде.
Профит ти си в голяма заблуда.
Първо вярно има доста строителни фирми /чуждестранни/ които строят в БГ познай откъде са им парите, кредити от банки и второ специално за англичаните Банката, в която аз работя /но лондонския ни офис/ има супер оферта за ипотечни кредити за да си купят имоти по черноморието и големите градове /т.е. англичаните също купуват с кредит/ и трето нашенците дето гледат възр. хора и деца или берат маслини, портокали, доят крави и т.н. в Испания, Гърция и където се сетиш също са кредитирани от бълг. банки за да си купят жилища, радвайки се на опцията без доказване на доход. Хайде сега чакам да ме опровергаеш и да ми кажеш кой голям световен богаташ си е налял милиардите спестявания за да си купи НИ у нас?
За доходите в София съм бе коментар, далече съм от провинцията, аз живея на морето и съм на едно мнение с Хемингуей
Коментар