IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Банките вдигат лихвите до края на месеца - 2008-02-17 19:46
    Увеличенията вървят от миналата есен

„Класа“

Няколко от най-големите банки у нас ще увеличат лихвите по някои свои кредитни продукти до края на февруари, показа проверка на „Класа“. Очаква се увеличението да бъде в размер на 0,5%, но конкретният ръст ще бъде обявен тази седмица. За тази промяна се готвят не само обявилите по-рано плановете си УниКредит Булбанк, Райфайзенбанк и Банка ДСК, но и още няколко, сред които и Първа инвестиционна банка и вероятно ОББ, съобщиха от трезорите.

Лихвите у нас се покачват от миналата есен, когато по изискване на БНБ бяха увеличени от 8 на 12% минималните задължителни резерви на търговските банки. Това оскъпи кредитния ресурс, а последиците от ипотечната криза, довели до проблеми с ликвидността, също оказаха влияние, коментират анализатори. Не на последно място, тенденция за ръст на лихвите се наблюдава в новите членки на Европейския съюз и Русия, където имотният и банковият сектор се развиват с бързи темпове и провокират засилено търсене. Повишеният интерес към ипотечните кредити е провокиран и от ръст на цените на имотите.

При Банка ДСК повишението на лихвите по кредитите ще е около 0,5 на сто, но засега се анализира кои заеми ще засегне – ипотечните или потребителските. Преди време шефката на трезора Виолина Маринова обясни, че при вторите, които са с по-малък размер, няма да се усети толкова повишената месечна вноска гражданите. Докато при жилищните увеличението би натежало повече.
    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
      Първоначално изпратено от Radoslava
      Първоначално изпратено от Пепи
      Радослава, що ми се струва, че спестяваш истината, да не се

изразявам по грубо, айде накрая кажи какво работиш,

че нещо големи балони наду, голямо духане беше, голяма работа се

издокара................хахахахахахаха............ ...:-)))
      Пепи,
      не виждам какво има да се изразяваш по-грубо?
      Иначе, работя съвсем обикновена работа, снабдявам материали за производство на фирмата ни, от страната и чужбина. Имам висше образование + англ. и руски езици. Обикновена средностатистическа работа за София. С две думи, нищо особено. И аз попадам в средната според мен категория за София: 1500лв. до 2000лв.
      Tuk bi triabvalo da se zainteresuva NSBOP. Snabditel s 2000lv chista zaplata - edinstvenata vuzmovnost e da snabdiava s narkotici.
      Това твое изказване напълно обяснява начина ти на мислене и "експертните ти познания"... Не гледай в чуждата паничка ами вземи се стегни. Аз лично смятах 2000 лв за добра заплата 2001-ва година. Оттогава минаха 7 години... Още колко ти трябва да пораснеш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslava
        Първоначално изпратено от Пепи
        Радослава, що ми се струва, че спестяваш истината, да не се

изразявам по грубо, айде накрая кажи какво работиш,

че нещо големи балони наду, голямо духане беше, голяма работа се

издокара................хахахахахахаха............ ...:-)))
        Пепи,
        не виждам какво има да се изразяваш по-грубо?
        Иначе, работя съвсем обикновена работа, снабдявам материали за производство на фирмата ни, от страната и чужбина. Имам висше образование + англ. и руски езици. Обикновена средностатистическа работа за София. С две думи, нищо особено. И аз попадам в средната според мен категория за София: 1500лв. до 2000лв.
        Tuk bi triabvalo da se zainteresuva NSBOP. Snabditel s 2000lv chista zaplata - edinstvenata vuzmovnost e da snabdiava s narkotici.

Коментар

• Bouns,
          да питам

Как ще реагираш в следната ситуация:
          Взел си ипотека, обаче след 2-3-4 вноски започва имотна криза.
          Ще спреш ли да обслужваш заема си, ако си почти сигурен, че след още някой месец ще можеш да купиш същото жилище на 15-20% по-ниска цена?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
            но искам да обърна внимание на някои самозабравили се персони тука, че вие може да взимате по 3000, ама като си купувате хляб утре или вдруги ден попитайте продавачката колко взима, питайте учителите, после се обърнете към професорите......... Така че гледайте на вашия доход като на едно хубаво нещо, недейте да се хвалите и да ми обикаляте тука като пауни в размнижителен период, защото има хора с начално образование които взимат колкото вас!!!!!!
            Последното можете да го приемете като обида, защото наистина започнахте да витаете из облаците, а отвисоко наистина НИ изглеждат евтини.
            +1

А нека бачкат маймуните и да пращат смс-и за Могилино и др. подобни.

Коментар

• И аз съм бачкал общ работник като ученик - 1994-1995 г. Разтоварваш 50 кг торби с цимент (тогава нямаше други), бъркаш бетон, носиш с количките - полезно е човек да знае как се наливат основите. Никога не крия, че и оттам съм минал.
              И наистина изкарвах много добри пари - които сега бих ги сравнил с 80-100 лв. на ден, плюс премии за добре свършена работа от шефа, стават много. Определено са повече от сегашните ми доходи.
              Но и натоварването на строителния работник е в пъти по-голямо от писането по форумите. Идваш си в 20 ч., изяждаш цял хляб с половин тенджера манджа и лягаш, нямаш сили за друго.
              И на сутринта към обекта....
              Да живей, живей труда

Коментар

• Днешната дискусия е много ползотворна. Искам да отбележа, че единственото вярно нещо което 22 е казал днеска е че отбора на сривльовците и преди е давал прогнози за ССССрив, които не са се сбъднали.
                От тук започват фантазиите. Многократно съм го давал за пример как доказва неписаното правило че всеки който е завършил университет в развита държава и се е върнал в България е неудачник който не е могъл да се реализира...... това не е обида а констатация!
                За всички на които са им "евтини" имотите спрямо доходите искам да им споделя, че не веднъж и два пъти съм чувал хора които са милионери да споделят ЧЕ НА ТЯХ АКО ИМ СЕ НАЛОЖИ ДА КУПУВАТ НА ЦЕНИТЕ ОТ 2007г. ще им е скъпо!!! А вие си пейте какви сте баровци, не пречите. Хората с пари се чудят как подобни индивиди изплащат толкова скъпи имоти, а вие СТЕ ГОРДИ. Ей това е типичната бай ганьовщина, не брадърщина.
                Радослава, колкото и да смяташ, както и да въртиш нещата (гледам сравняваш разходите си от преди 4г. с приходите си от 2007г.!) всички видяха че си купувала със семейни пари ( и някаква част спестени). Ето за това е прав Афтъра това буташе имотите към балона че за един апартамент се борят не семейство от двама души а половин фамилия всеки продава ниви, кокошки, крави.... То така е много лесно - чужди пари лесно се набиват в "изгодни" сделки.
                Спора за това колко е средната заплата в София е воден неведнъж аз също твърдя че е около 1000лв. но искам да обърна внимание на някои самозабравили се персони тука, че вие може да взимате по 3000, ама като си купувате хляб утре или вдруги ден попитайте продавачката колко взима, питайте учителите, после се обърнете към професорите.........
                ЗА СВЕДЕНИЕ НЕ СЕ ХВАЛЕТЕ КОЛКО ВЗИМАТЕ защото на един приятел общите му работници взимат по 80лв. на ден!!!!!!!! Един багерист без образование и той взима по 80-100 лева на ден. Така че гледайте на вашия доход като на едно хубаво нещо, недейте да се хвалите и да ми обикаляте тука като пауни в размнижителен период, защото има хора с начално образование които взимат колкото вас!!!!!!
                Последното можете да го приемете като обида, защото наистина започнахте да витаете из облаците, а отвисоко наистина НИ изглеждат евтини.

Коментар

• Реално 1 месец можеш да го искараш за: 50лв. дреболии и развлечения, 200лв. храна, 200лв. наем, 50-60лв.ток, вода и др. и 50-100лв. други. (това по цени отпреди 4-5г.). Просто пестиш както е нормално, а не само да говориш че пестиш.[/quote]

Радослава ако се разведеш /да не дава господ/ взех та веднага!
                  Ей такава булка търся спестовна и умна!
                  А иначе ти желая дълги години щастлив семеен живот.

Коментар

• имало е едно рамо и от старите

Коментар

• 16 000 лв са 8000 евро
                      46440 - 8000 =38440 евро
                      1000 лв на месец = 12000 лв на година = 6000 евро на година
                      38440 : 6000 = 6 години и 3 месеца
                      А са изминали 4 години
                      Ами за обзавеждане? Браво Радослава,мъжът ти е извадил късмет с теб.Имате и допълнителни доходи май.

Коментар

• Радослава, че вие с 200лв за храна ще умрете от глад,

разходите на моята баба за манджорене са по-големи от вашите,

..........хахахахахахахах................:-)))

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she
                          Радослава,колко с поред Вас получава директора и зам. директорите в някоя от фабриките на Бела (все пак са един от лидерите в хран. ин-
                          дустрия),ТЕЦ-Варна,МИ и други подобни от енергетиката.
                          Питам конкретно за тези,защото са ГОЛЕМИ (а и знам какво получават
                          там).
                          Хайде стига с тези легенди познат на мой познат,който имал познат ня-
                          къда си и взимал за минимум отговорности 5000лева/месец.
                          В повечето случаи тези които твърдят как някой познат бил вземал по амнайси хиляди и т.н. просто избиват разни комплекси.

Имам много приятели и познати, които от доста време вече не са в България. Както може би и повечето от вас имат такива познати.
                          От тях 10% са наистина добре и с престижни професии и сериозно заплащане. Обаче останалите 90% са или таксиджии или миячи или нещо от рода. Ама всички като се върнат само как се хвалят колко били вземали. Ама като им гледам изтърканите ризи, които понягока са и на лекета ми става смешно.
                          Всеки сам си избира съдбата, обаче котката по гръб не пада.
                          Никой, никога и при никакви условия няма да си признае неуспех или грешка или колко малка заплата вземал. Просто да не се почуства зле.

Коментар

• Това, което казвам, е че с пестене не може да си купиш жилище. Не и когато ти трябва. С пестене ще го купиш на децата си. Това е.
                            Затова и банките раздават най-активно ипотеки на хора от 28-35 години.

В разходната част сте го ударили на оптимизъм, и то сериозен. Явно нямате деца още. Заплатите ви се качват, но това което не разбирате, е че разходите ви също се катерят и то със същата, че и по-голяма сила. И не става дума само за плюскане, ток и парно.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианец
                              Хехе, да спести 100000 еуро с 2000 лв. заплата.
                              Умница
                              Кога съм казала 100000евро?
                              Цената беше 46,440евро за 72квадрата, купено на зелено преди вече 4г. (есента на 2004г.). Е не е центъра на София, но и нямахме толкова пари. И разбира се не платихме всичко на веднъж, а на етапи, последно при акт16. Иначе, какво странно има да сте спестявали (2 човека) 1000лв. и малко повече на година за 5г. (до акт 16) ? Имахме и малко резери, общо 16х.лв. преди да започнем да пестим (от предни работи). В момента вече моожем да пестим по 2х.лв. на месец, и дори ни е малко яд че не си взехме малко по-голям апартамент с малък кредит.
                              В момента може апартаментите да струват и повече, но и заплатите са много по-високи, така че сметката е долу-горе същата.
                              И още нещо, говорим за истинско пестене, а не само да се казва че пестим. Реално 1 месец можеш да го искараш за: 50лв. дреболии и развлечения, 200лв. храна, 200лв. наем, 50-60лв.ток, вода и др. и 50-100лв. други. (това по цени отпреди 4-5г.). Просто пестиш както е нормално, а не само да говориш че пестиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
                                Първоначално изпратено от yerdna
                                Първоначално изпратено от Joan
                                Специално за захарчето :

http://www.capital.bg/show.php?storyid=315945

Статията е от Калин Христов, нарича се "Балони има само в лунапарка" и няма нищо общо с морето , защото разглежда НИ изобщо.
                                Всичко хубаво, ама тая статия е от преди 1 година. Само за справка - през 2006-а ПЧИ са покривали 110 процента от търговския дефицит, през 2007-а покриват 92%...
                                Не съм коментирала същността на статията (макар че я споделям) - това беше коментирано отдавна. Факт е, че от публикуването й цените нарастнаха с още 30 % (според НСИ).

Просто исках да уточня, че в статията не става въпрос за никакво море .
                                + 1 (т.е. +30% оттогава досега, въпреки нервите, които СРивльовците тук потрошиха да "доказват" че аргументите от статията не били верни )

И сега такива като Редман се чудят как да прикрият годините на грешни оценки и прогнози, които са давали сривльовците от форума на Инвестор.БГ. Както се видя, аз съм от групата на винаги позналите, досега, и не съм се изхвърлял с глупави прогнози Така че се отнасяйте с нужния респект към експерта ха ха ха

Какъв СРРив очаквате ТАЗИ година? Конкретно, моля.

Радослава, браво моето момиче. Странно и за мен обаче беше да открия ТОЧНО В ТОЗИ форум шепа хора, които не желаят да повярвят, че някой може да изкарва добри пари и в България.

Коментар

Working...
                                X