IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 3

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско
    При "тоя" криза цените паднаха около с 10-15%. При предната също. А при по-предната бяха станали направо без пари. И това си е нормално за всеки пазар.Обаче това което според мен е годно за живеене, за последните 20 години си увеличи цената 3 до 4 пъти. И в следващите 20 ще си е увеличи поне оше 50%.
    Това е мойта прогноза. За такъв малък срок какъвто искаш не мога да кажа, защото при продажба на имот в рамките на 5 години мисля, се дължи данък печалба.
    Типично за дребните душички е, когато няма какво да кажат да почнат да правят проверка на правописа, така се чувстват по-големи. Защо не потърсиш грешки и в твоя цитат. Да не мислиш, че е безгрешен?

Значи не правиш прогнози, че аз да съм искал прогноза?!
    Първоначално изпратено от Веско
    Това което се продаваше над хиляда евро и сега се продава за толкова.
    При "тоя" криза цените паднаха около с 10-15%. При предната също. А при по-предната бяха станали направо без пари. И това си е нормално за всеки пазар.
    Е кое от двете, цените паднаха ли или останаха същите? А за цените след 50 години, погрешно е да ги сравняваш. Айде понеже не си от най-досетливите, ще ти подскажа - инфлация. Има едни понятия за това как един и същи продукт струва едно днес и съвсем друго утре. Но ако почнем съвсем, ще разводним темата.
    Първоначално изпратено от lidmon
    Нали все искаш пример, а ти дай пример де е тоя имот, дето и преди и сега има една и съща цена.
    Ей на това отговори и си подкрепи първия цитат, а не да ми пишеш глупости, че и прогнози да даваш.

Коментар

• Когато кажеш на един луд, че е луд, той започва да ти се смее и не ти вярва. За себе си той си е напълно нормален. За съжаление един луд никога няма да разбере че е такъв.

Коментар

• Към winner:Кажи нещо за митичните руснаци,които купуват по морето-че имам длъжници строителни фирми и общо взето всички пеят тази песен.
        http://milom.blog.bg/

Коментар

Първоначално изпратено от yerdna
          Що се заяждаш не мога да разбера.Това че някой бил дал 3000 евро цена на метър щото искал да живее на Витошка си е негов проблем. От това можеш да правиш извод че такива са били цените само ако искаш да видиш Големия СРИВ. Аз не познавам нито един човек, направил покупка на имот последните години с ипотечен кредит. Същевременно знам поне десетина, които продадоха едно нещо а купиха друго. И пак ти казвам, като давам мнение, то е базирано на собствен опит за нещо което го знам със сигурност. Примерно моя апартамен за повече от година цената му е паднала от 900 на 800 евро на квадратен метър. Говоря за реални клиенти. И това е една много сериозна цена за обикновен апартамент. И ако питаш защо не съм продал, отговора е ясен. За апартамент със съизмерими показатели искат средно 1400 евро на кв. метър. Къде ги видя падналите цени? И не ми размахвай графики и демографски статистики, а покажи реален имот.
          Веско,
          Според мен твоят проблем е, че гледаш пазара на имоти във Варна и екстраполираш заключенията си върху пазара в София. Разликата е колосална. Варна винаги е била градът на тарикатите и на хората с пари - дали от моряшки заплати, дали от далавери - не се наемам да преценя. Затова нищо чудно, че голяма част от имотните сделки се сключват с пари кеш и без кредити. В София нещата стоят по съвсем, съвсем друг начин. Тук заплатите са доста по-високи и има немалко хора, които скочиха на ипотечни кредити и разчитат само на заплатите си, за да се оправят.
          До голяма степен си прав. Но и екстраполацията, че щом цените в някво гето станали 400 значи имотите в София са без пари, хич не ме топли. Аз искам да купя двустаен в Лозенец за 60-70 хиляди.
          Разбира се, така е. Това, че един апартамент във Вълчедръм струва 10 000 лева няма никакво отношение към цената на сходен апартамент в София. Проблемът е, че дори и при по-високите заплати в София цените пак са непосилни.

Коментар

Първоначално изпратено от yerdna
            Що се заяждаш не мога да разбера.Това че някой бил дал 3000 евро цена на метър щото искал да живее на Витошка си е негов проблем. От това можеш да правиш извод че такива са били цените само ако искаш да видиш Големия СРИВ. Аз не познавам нито един човек, направил покупка на имот последните години с ипотечен кредит. Същевременно знам поне десетина, които продадоха едно нещо а купиха друго. И пак ти казвам, като давам мнение, то е базирано на собствен опит за нещо което го знам със сигурност. Примерно моя апартамен за повече от година цената му е паднала от 900 на 800 евро на квадратен метър. Говоря за реални клиенти. И това е една много сериозна цена за обикновен апартамент. И ако питаш защо не съм продал, отговора е ясен. За апартамент със съизмерими показатели искат средно 1400 евро на кв. метър. Къде ги видя падналите цени? И не ми размахвай графики и демографски статистики, а покажи реален имот.
            Веско,
            Според мен твоят проблем е, че гледаш пазара на имоти във Варна и екстраполираш заключенията си върху пазара в София. Разликата е колосална. Варна винаги е била градът на тарикатите и на хората с пари - дали от моряшки заплати, дали от далавери - не се наемам да преценя. Затова нищо чудно, че голяма част от имотните сделки се сключват с пари кеш и без кредити. В София нещата стоят по съвсем, съвсем друг начин. Тук заплатите са доста по-високи и има немалко хора, които скочиха на ипотечни кредити и разчитат само на заплатите си, за да се оправят.
            До голяма степен си прав. Но и екстраполацията, че щом цените в някво гето станали 400 значи имотите в София са без пари, хич не ме топли. Аз искам да купя двустаен в Лозенец за 60-70 хиляди.
            Хе хе хе,

Въсо, ти амен амен и ще заплачеш

Коментар

• Първоначално изпратено от volatilnia
              момчета и момичета бъдете реалисти.падането ще е главоломно.аз принципно никога не съм бил привърженик на фундаменталния анализ но при сегашната обстановка ще замълча.всеки втори мой познат е без заплата.в градовете извън софия над половината семейства са със 2 безработни.моля ви махнете си розовите очила. някой сантименталист сега ще ми каже - ето ти си много беъриш , затова нещата ще се обърнат.да ама не. не се знае колко беъриш може да стане един човек.а пък тия руснаци на които разчитаме да не стане като руския газ.рибата в тигана преди да сме я уловили.и понеже работя в строителния сектор и съм бил доста в чужбина ще ви кажа - пука им на чужденците за нашите помииски сгради. и една прогноза за квадратен метър на дъното - 100 евро е добре.
              Стига бе, 50 евро не е ли по-добре. 100 е много.

Коментар

• момчета и момичета бъдете реалисти.падането ще е главоломно.аз принципно никога не съм бил привърженик на фундаменталния анализ но при сегашната обстановка ще замълча.всеки втори мой познат е без заплата.в градовете извън софия над половината семейства са със 2 безработни.моля ви махнете си розовите очила. някой сантименталист сега ще ми каже - ето ти си много беъриш , затова нещата ще се обърнат.да ама не. не се знае колко беъриш може да стане един човек.а пък тия руснаци на които разчитаме да не стане като руския газ.рибата в тигана преди да сме я уловили.и понеже работя в строителния сектор и съм бил доста в чужбина ще ви кажа - пука им на чужденците за нашите помииски сгради. и една прогноза за квадратен метър на дъното - 100 евро е добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                  Веско,

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra
                    winner,

Казвал съм го преди, ще го напиша и сега. Евтино и хубаво няма. Още през 1998г като купувах на Генералите цената беше около 350 долара на квадрат при средна заплата от около 70 до 100 долара на месец и всичко беше разпродадено. Ако някой си мисли, че такива цени ще се появят пак , то той живее в един негов си свят.
                    Евтиното и хубавото винаги са поотделно. Тоя апартамент сега ако тръгнеш да го продаваш ще му вземеш 900-1000 ? при средна заплата 250-300 ?. Същото съотношение 3/1 приблизително. През 1998 пак нямаше кредити и пак бяхме в криза и т.н.

Коментар

• И какво сега, имотите ще се понижават ли още или това беше?

Коментар

Веско,

Коментар

• winner,

Казвал съм го преди, ще го напиша и сега. Евтино и хубаво няма. Още през 1998г като купувах на Генералите цената беше около 350 долара на квадрат при средна заплата от около 70 до 100 долара на месец и всичко беше разпродадено. Ако някой си мисли, че такива цени ще се появят пак , то той живее в един негов си свят.

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon
                            Това което се продаваше над хиляда евро и сега се продава за толкова.
                            Разбери! Не искам 50 или 99% процента под някакъв пик. Това са търговски хитринки. Искам цена под 1000 евро за чиста жилищна площ. Плюс всички удобства на които съм свикнал в сегашния си апартамент, който струва 800 евро квадрата. Толкова е просто, че чак не мога да разбера само малоумници и прошляци ли има в този форум.
                            п.с. И ако не можеш да кажеш нещо полезно си спести отговора, моля.
                            Ми явно си голЕм бате, щом още смяташ, че при тоя криза цените на имотите не са паднали. Нали все искаш пример, а ти дай пример де е тоя имот, дето и преди и сега има една и съща цена.
                            При "тоя" криза цените паднаха около с 10-15%. При предната също. А при по-предната бяха станали направо без пари. И това си е нормално за всеки пазар.Обаче това което според мен е годно за живеене, за последните 20 години си увеличи цената 3 до 4 пъти. И в следващите 20 ще си е увеличи поне оше 50%.
                            Това е мойта прогноза. За такъв малък срок какъвто искаш не мога да кажа, защото при продажба на имот в рамките на 5 години мисля, се дължи данък печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil
                              Първоначално изпратено от winner
                              ...
                              Winner,

пратих ти ЛС, ама не знам дали си го получил.
                              Ако е така смигни само!
                              ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra
                                Това къде - в Мюнхен или в Силистра?
                                София, Варна , Пловдив, големите градове. То и без това в малките градове пазара е умрял. Имам роднина с АНИ в Шумен и мога да ти кажа, че положението е трагично.
                                Много са различни тия пазари. За Шумен и Силистра е ясно - миграция към Варна или емиграция към Мюнхен примерно. Същото и с Пловдив - голям град, обаче много близо до София, в активния пазар цените бяха с 30% по-ниски от София и Варна. А разликата между софийския и варненския пазар е в километри.

То и в Германия е много различно в различните райони. Имам оферти в северна Бавария - в Зелб, три апартамента за 10 000 ? общо. Състоянието - лошо според германците, прекрасно в сравнение с панелите в "елитния" квартал Чайка. В Мюнхен май няма такива оферти.

Коментар

Working...
                                X