IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
    Въпреки че иксеос маи беше от другия отбор май е прав за заплатите защото ги има на предвид след данъци ако взимаш над over £37,400 годишно данъците са 32.5% - 40%

http://en.wikipedia.org/wiki/Taxatio...dom#Income_tax

Lower rate N/A 10% N/A £0 - £2440
    applies only if total income falls in this band
    Basic rate 10% 20% 20% £0 - £37,400
    Higher rate 32.5% 40% 40% over £37,400
    Additional rate N/A 50% 50% over £150,000

иначе не е зле 70 000 старотови за C девелопър
    Маркетлевъридж,

не се занимавай с хора, които ти дават месечни заплати в УК! Там са или седмични или годишни...

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов Разгледай мнение
      Нещо май не си много в час ???

www.efinancialcareers.co.uk

с подробности за заплатите

http://jobs.efinancialcareers.co.uk/...ey_Markets.htm
      Въпреки че иксеос маи беше от другия отбор май е прав за заплатите защото ги има на предвид след данъци ако взимаш над over £37,400 годишно данъците са 32.5% - 40%

http://en.wikipedia.org/wiki/Taxatio...dom#Income_tax

Lower rate N/A 10% N/A £0 - £2440
      applies only if total income falls in this band
      Basic rate 10% 20% 20% £0 - £37,400
      Higher rate 32.5% 40% 40% over £37,400
      Additional rate N/A 50% 50% over £150,000

иначе не е зле 70 000 старотови за C девелопър
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
        Ба си заплатите . започвам да се замислям за емиграция... въпреки евтиния паунд в момента.
        Hhhhhhhhhhmmmmm
        Стоилов, ако взема да им покажа
        некоя търговиика за 20-25 фигури
        профит, дали ще ме цанят за
        Strategist или Analyst по ингилизия ???????????
        Срещу 100-тина К паунда ще им
        правя не по един , а даже по два
        анализа на пазаря на ден !!!
        --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
        http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение
          +1... В малко думи много смисъл. Но това да си на заплата не означава, че човека не е стока...
          Но за съжаление голяма част от тези хора са наистина жалки бачкайки нещо само за да има какво да ядат без да им дреме за нищо друго. Ходи му обяснявай на такъв човек какво е отговорност . Личното ми впечатление е че именно тези хора са винаги най-недоволните от живота и най-много плюят, но в същото време не правят абсолютно нищо за да променят нещата... Пият биричка всяка вечер в парка, пушат тревица, купони, безделничене... И като станат на 30 се чудят защо нещата са на зле и започва хейт към държавата...
          Аз съм на 29 години... сериозна част от хората с които съм израснал в момента правят същите неща, както когато са били на 18, дори си говорят за същите работи. Разликата е, че сега нямат пари, а преди не им дремеше. За да не остана голословен ще дам себе си за пример. Аз не съм от София, но на 24 години бях изкарал достатъчно пари да си купя апартамент до НДК, без кредит... Докато тия същите за които писах по горе го удряха на пънкария аз бачках, в България и чужбина. Също така учех. Сега ми е добре и не се оплаквам от нищо и честно да си кажа не ми дреме дали цените на жилищата вървят нагоре или надолу...
          Малко отделно, но понеже следя форума оставам с впечатлението, че идеята на повечето пишещи тук е НИ да се купуват с цел продажба и извличане на печалба. Е това просто не е така... или важи за по малко от 5% от сделките.
          Съгласен съм много с това мнение с малката забележка, че изводите които ги правиш са извлечени от реалните ти взаимоотношения с хора. Иначе просто да се твърди във форума, че някой когото не познаваш не разбирал, не бил отговорен и т.н. е единствено признак на безсилие в реалния живот и това да се дадат аргументи в твоя полза. Та затова толкова, а и ги подминавам с насмешка такива изказвания като на ровърчото.

Това последното което си написал е наистина интересно за дискусия. Мисля, че до времето на набалончването, над 50% от сделките бяха с цел препродаване с цел печалба. Но сега съм съгласен, че може би не повече от 5% са такива. Е, може някой с числа да покаже...

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
            40-50% от дохода за наем?! В София?! Нещо си се объркАл. Тристаен обзаведен в нормален квартал е 250-300 Евро. Такива се търсят най-много от семейства с деца. Средната заплата в София е около 500 Евро, тоест двама работещи са с 1000 Евро. Тоест наемът е 25-30% от дохода макс.
            А и София не е нито Лондон, нито Москва, нито Берлин.
            Навсякъде визирам доходи и разходи на 1 човек, не на домакинство! Може човек да живее сам, жената да се гриши за къщата и т.н. Така като си сметнеш, ще видиш, че в София отиват около 40-50% от дохода на човек (не на домакинство) за наем.

Заплатите в Лондон, които съм дал са реални - базират се на познати българи и чужденци работещи там. Това са масови средни заплати. И аз мога да дам линк за СОА архитекти във финансовия бранш, където ще ти се завие свят от възнагражденията им, но това са единици, не е масов случай. Аве средният бачкатор никъде не е прокопсал. Проумейте го и ще ви е по-лесно.

Коментар

• Ба си заплатите . започвам да се замислям за емиграция... въпреки евтиния паунд в момента.

Първоначално изпратено от Петър Караиванов Разгледай мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                В Лондон СТАЯ, не апартамент във втора зона е 450-500 паунда на месец без консумативите. Апартамент с три спални е 1300-1500 паунда. Заплата на младши архитект е 2000-2500 паунда на месец, докторант в престижен университет получава 1000-1200 паунда. Продавачка в МОЛ/магазин взема 1500-1800 паунда и т.н. Програмист в зависимост от технология и стаж 3000-3500 паунда. С една дума човек гърми около 50% от месечния си доход за жилище. Възвръщаемостта от даване под наем на жилище е до 3%, тъй като самите цени на жилищата са брутални. И ще питате защо е така? Ами оказва се, че годишните бонуси на финансовите брокита в Ситито отиват за покупка на жилища. Самите те не вярват в дериватчета, които продават на други.

Картинката в Германия е доста по-различна. Там наемът е 30% от месечните разходи на работещ човек. Възвръщаемостта от наем 6-8%. Масовата заплата е 1400-1900 евро чисто. Наем за къща без консумативите в средно предградие е около 600-800 евро. Отлична заплата се счита над 3000 евро чисто.

В Москва е лудница по отношение цени на наеми и жилища. Работещ на средна заплата, ако не притежава жилище, просто не може да си плати наема. Трябва да дели с още доста хора.

В София в момента ситуацията е нещо средно м/у Лондон и Германия. Възвръщаемост от наем от 4-5%, хората гърмят около 40-50% от доходите си за наем.

Това са фактите, всеки може да ги тълкува както си иска. Не забравяйте, че София и Варна са единствените градове в БГ в момента, където не достигат местата в детските градини. Тоест след 20 години все още ще има хора. За съжаление, това е за сметка на малките градчета, които в момента биват систематично унищожавани демографски. Там пазарът на имоти не го чакат добри дни ако не започнат да се заселват чужденци в БГ.
                40-50% от дохода за наем?! В София?! Нещо си се объркАл. Тристаен обзаведен в нормален квартал е 250-300 Евро. Такива се търсят най-много от семейства с деца. Средната заплата в София е около 500 Евро, тоест двама работещи са с 1000 Евро. Тоест наемът е 25-30% от дохода макс.
                А и София не е нито Лондон, нито Москва, нито Берлин.

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                  В Лондон СТАЯ, не апартамент във втора зона е 450-500 паунда на месец без консумативите. Апартамент с три спални е 1300-1500 паунда. Заплата на младши архитект е 2000-2500 паунда на месец, докторант в престижен университет получава 1000-1200 паунда. Продавачка в МОЛ/магазин взема 1500-1800 паунда и т.н. Програмист в зависимост от технология и стаж 3000-3500 паунда. С една дума човек гърми около 50% от месечния си доход за жилище. Възвръщаемостта от даване под наем на жилище е до 3%, тъй като самите цени на жилищата са брутални. И ще питате защо е така? Ами оказва се, че годишните бонуси на финансовите брокита в Ситито отиват за покупка на жилища. Самите те не вярват в дериватчета, които продават на други.

Коментар

• В Лондон СТАЯ, не апартамент във втора зона е 450-500 паунда на месец без консумативите. Апартамент с три спални е 1300-1500 паунда. Заплата на младши архитект е 2000-2500 паунда на месец, докторант в престижен университет получава 1000-1200 паунда. Продавачка в МОЛ/магазин взема 1500-1800 паунда и т.н. Програмист в зависимост от технология и стаж 3000-3500 паунда. С една дума човек гърми около 50% от месечния си доход за жилище. Възвръщаемостта от даване под наем на жилище е до 3%, тъй като самите цени на жилищата са брутални. И ще питате защо е така? Ами оказва се, че годишните бонуси на финансовите брокита в Ситито отиват за покупка на жилища. Самите те не вярват в дериватчета, които продават на други.

Картинката в Германия е доста по-различна. Там наемът е 30% от месечните разходи на работещ човек. Възвръщаемостта от наем 6-8%. Масовата заплата е 1400-1900 евро чисто. Наем за къща без консумативите в средно предградие е около 600-800 евро. Отлична заплата се счита над 3000 евро чисто.

В Москва е лудница по отношение цени на наеми и жилища. Работещ на средна заплата, ако не притежава жилище, просто не може да си плати наема. Трябва да дели с още доста хора.

В София в момента ситуацията е нещо средно м/у Лондон и Германия. Възвръщаемост от наем от 4-5%, хората гърмят около 40-50% от доходите си за наем.

Това са фактите, всеки може да ги тълкува както си иска. Не забравяйте, че София и Варна са единствените градове в БГ в момента, където не достигат местата в детските градини. Тоест след 20 години все още ще има хора. За съжаление, това е за сметка на малките градчета, които в момента биват систематично унищожавани демографски. Там пазарът на имоти не го чакат добри дни ако не започнат да се заселват чужденци в БГ.

Коментар

• be_google

Аз имам хора в Лондон , занимават се със строителство там. Купуват някакво жилище което е за ремонт - къща например , ремонтират я и я продават. Това работят от 4-5 години , преди бяха работници в строителни компании там.Преди години заедно строихме тук една сграда на която бях нещо като предприемач..абе изгоних стрителите които бях хванал да я правят и те са ми приятели ..всичките са с висше тех.образование , но бяха без работа та се хванахме на мястото на калпазаните дето ги изритах да строим.Грешна ти е информацията - това 1200 паунда е наем за 100 кв.м. в доста лош район , по високи са наемите.Защо са такива ? Моите приятели наемат работници , плаща се по 20-30 паунда за час , минималното заплащане е 13 паунда на час там официално.Хора които са със занаят и работят и не се мотат е така 20 до 30.1500 паунда не са чак толкова много пари , това е положението.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                        Ако нищо не си правил, няма начин да си сбъркал. Не си купувал НИ, не си купувал акции, не си купувал средства за производство... И сега раздаваш наляво и надясно оценки и квалификации. Защото си бил на някаква си заплатка някъде и всичко това минава покрай теб.
                        Някои дори не са за смях, а са жалки.
                        +1... В малко думи много смисъл. Но това да си на заплата не означава, че човека не е стока...
                        Но за съжаление голяма част от тези хора са наистина жалки бачкайки нещо само за да има какво да ядат без да им дреме за нищо друго. Ходи му обяснявай на такъв човек какво е отговорност . Личното ми впечатление е че именно тези хора са винаги най-недоволните от живота и най-много плюят, но в същото време не правят абсолютно нищо за да променят нещата... Пият биричка всяка вечер в парка, пушат тревица, купони, безделничене... И като станат на 30 се чудят защо нещата са на зле и започва хейт към държавата...
                        Аз съм на 29 години... сериозна част от хората с които съм израснал в момента правят същите неща, както когато са били на 18, дори си говорят за същите работи. Разликата е, че сега нямат пари, а преди не им дремеше. За да не остана голословен ще дам себе си за пример. Аз не съм от София, но на 24 години бях изкарал достатъчно пари да си купя апартамент до НДК, без кредит... Докато тия същите за които писах по горе го удряха на пънкария аз бачках, в България и чужбина. Също така учех. Сега ми е добре и не се оплаквам от нищо и честно да си кажа не ми дреме дали цените на жилищата вървят нагоре или надолу...
                        Малко отделно, но понеже следя форума оставам с впечатлението, че идеята на повечето пишещи тук е НИ да се купуват с цел продажба и извличане на печалба. Е това просто не е така... или важи за по малко от 5% от сделките.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
                          Гоогъл, нещо си се объркал, да нямаш предвид 100 наема на същото жилище ?! Щото заплатите варират от 240 лв до колкоти си избереш
                          Да така е, прав си....заблял съм се нещо
                          100 наема на същото, а в момента има огромна ножица в Европата по този показател- примерно в Лондон наемите на апартамент ок. 100 м2 с 2-3 спални са около 1000-1250 паудна, но такива цени нажилища няма, което май ще води до спад.....щото им искали ингилизите по 250-500 К в зависимост от локацията...
                          ще е интересно някой от Лондон да сподели повече...

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
                            аха, язе като говоря че народа е яко ограничен и проЗ съм нацелил истината на 101%. ей го образа ровер тя цялата полемика и вметки били да се тупаме и грдите че видиш ли магазини сме имали
                            еййййй бре бре брееее, гордостта на родата е нашия ровер бее
                            аз кат говоря че бегетовеца е ограничен и друго освен НИ не види точно за роверо явно съм говорел
                            бил купил не знам кога си (разбирай кога струваха по два и петдесе лева на метър) - демек гений самороден и финансов гуру на модерния свят....
                            ама нещо кофти ми се види, преди 2 години като си финансово културен шо се не освободи от маазините бре, генийо бегейски
                            та сега да не цивриш че и за 5 лева не моеш да продадеш ...
                            ейййй,ц ц ц
                            цяаааалата работа била да се изтъкнем кви сме били чорбаджии, пък останалите са "на заплата" хахахахаааа
                            толко ли няма веке на кой да се похвалиш на живо та у анонимен форум требе,а? ша пуска закачки, ша докача, само и само да мое да изтипоса "аз куга купувах маазин ти прав под масата си срал" .... брао
                            или другия вариант е маазините само като играем монополи с унуката да ги имаме та не върви на живо да се фалим с нещо дет го няма...

а ся кажи роверо, ква е истината
                            маазините на монополи ли само ги имаш, та се налага анонимно да се фалиш?
                            или си такава самотна и комплексирана душичка та на живо никой не ти връзва на хвалбите, а?

а признай, признай.... да се посмеем ние дето сме "на заплата"
                            еййййй, бегееца къв е готин, кат купи тухла и успява в живота ... как пъ идин не са пухвали че е уважаван в областта си, че е нещо направил с ъкъл, че тъкмо е записал докторантура в станфорд, че е НЕЩО, а не че ПРИТЕЖАВА МААЗИН!
                            бегеец, толко му акъла...
                            Хо хо хо,

не бях се смял така отдавна!
                            Жестоко!

П.П. И ако случайно новите тука не знаят, ровърчо е рожба на българската армия отпреди 1990г и е развил бизнеса си с купуване на магазини с така наречените червени куфарчета. Сами си правете извода защо е толкова настървен, когато благодетеля си иска своето, а ровърчо не му вървят пръскачките по 70 кинта, щото същите в Турция са по 3 долара и не може да си върне изискуемото, а пък кешеца го е заровил в магазини, дето никой не ги иска. Той куфарчодавача не иска магазини, той иска мангизи, които ровърчо ги няма...
                            Ех колко мъка по този свят

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
                              е пъ аз съм си от село, къф речник дириш? пък и съм "на заплата"
                              не знаех че тука е форум по бегейски език и литератъра... да ти цитирам пеньо яворов ли са...
                              Асене, що риташ падналите..?

Коментар

• До ровъра ..

Преди време банката ни убеждаваше, че живота е свиркане с уста и задаваше въпроса
                                "А защо не сега ?"
                                http://vbox7.com/play:a82b29b4

Ти се чуди защо прискачката е била 70, а сега 5 лева.

Същата банка сега пак рекламира мечти, но този път далаверата става с депозит (според банката)

Коментар

Working...
                                X