IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
    хаха е нали знаете вица:
    - от къде си
    - от софия
    - е и аз, ама иначе
    та така
    Не мога ви разбера бе хора... Ако съм роден в Зимбабве, но живея у Софето, какво да викам, че съм от Зимбабве ли....

Коментар

• Цените в строителството няма накъде вече да падат

http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=7233962

Поредният Нострадамус.

Коментар

• Имотния балон се разду за 3-4 години и то без никаква съпротива от страна на стадото .

Нормално е издишането да отнеме също толкова време и дори повече , ако не и двойно
        заради предприетите мерки от правителствата и заради нежеланието да се гледа надолу.

Коментар

• Rover, изглеждаш ми разумен човек, който знае цената на парите. В такъв случай няма как да не се съгласиш, че цените на жилищата продължават да бъдат твърде високи, особено на фона на доходите в България. Точно по тази причина все още не съм си купил жилище - не защото нямам възможност, а защото не искам да пълня гушите на строители и брокери

===================================

Напълно съм съгласен, че цените на жилищата в страната са високи. Още преди няколко години разговарях с един брокер и изразих това мнение. Той беше напълно съгласен с мен. При ниското ниво на заплатите повишаването на цените не беше обосновано с нищо. Освен с простотията, изказана от друг брокер, мой приятел - " цените ще растат, защото влизаме в ЕС".
          !!!!!!!!!!!!!
          Самият аз бях ударен от имотния балон. Защото се наложи да плащам двойни цени за единица площ и да се състезавам с хора, които нямат лев, а се натискат да купуват със заеми. Сега доста от тях се мъчат и имат проблеми с плащанията на вноските. Но не мога да злорадствам, а ме е яд, защото се наложи и аз да плащам двойно и тройно.
          Въпреки всичко отчитам, че цените не падат така, както очаквах. Има намаление, но то е на разни недвижимости, които бяха обявени на супернереални цени. И само високите лихви и несигурността в утрешния ден спират овцете да не се юрнат пак.
          Last edited by rover; 21.06.2010, 18:51.
          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Ако някой си мисли, че в момента има задържане на цените на имотите е в голяма грешка.

Проследете с колко са се качили от началото на годината:

долар, петрол, злото, мед, желязо, пшеница, царевица, захар

Резултата е спад от над 30% за имотите.

Коментар

• хаха е нали знаете вица:
              - от къде си
              - от софия
              - е и аз, ама иначе
              та така

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                Еми ето то отговора - цените трябва да са 1/3 от средните цени в ЕС

Според мен цените трябва да са наполовината от едната трета от средните цени в ЕС, та да могат и Yerdna i Luboil да си закупят някаква недвижимост.
                Така ще бъде справедливо.
                Rover, изглеждаш ми разумен човек, който знае цената на парите. В такъв случай няма как да не се съгласиш, че цените на жилищата продължават да бъдат твърде високи, особено на фона на доходите в България. Точно по тази причина все още не съм си купил жилище - не защото нямам възможност, а защото не искам да пълня гушите на строители и брокери.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение
                  .... Аз не съм от София, но на 24 години бях изкарал достатъчно пари да си купя апартамент до НДК, без кредит...
                  Ивко, баце, миналата година беше от София, да не ти е откраднал някой акаунта?

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
                    Аз да кажа? Нещо си се объркал! Нямам такива претенции да определям цените в цял град! Трябва да се обърнеш към други съфорумци! А колкото до Герджиков едва ли би се объркал толкова елементарно!!!
                    Явно Герджиков е или малоумник или (доста плитък) манипулатор. Всеки да си избере вариант. За хората които му се връзват на приказките няма да пиша.

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                      Навсякъде визирам доходи и разходи на 1 човек, не на домакинство! Може човек да живее сам, жената да се гриши за къщата и т.н. Така като си сметнеш, ще видиш, че в София отиват около 40-50% от дохода на човек (не на домакинство) за наем.

Заплатите в Лондон, които съм дал са реални - базират се на познати българи и чужденци работещи там. Това са масови средни заплати. И аз мога да дам линк за СОА архитекти във финансовия бранш, където ще ти се завие свят от възнагражденията им, но това са единици, не е масов случай. Аве средният бачкатор никъде не е прокопсал. Проумейте го и ще ви е по-лесно.
                      Аз пък дадох примера с тристайния, защото визирах семейство с двама работещи. На сам човек не му трябва тристаен, гарсониера или макс. двустаен са напълно достатъчни. Отделно почти никой не живее сам под наем, обикновено се кооперират двама-трима-четирирма души и си делят наема и режийните.

Коментар

• то тоя дето го каза това позамлъкна

айде че мачовете почват, тряа да надуваме вувузелите

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение

затова да кажеш - "няма ликвидност, и без пари да продавам няма да се купи" е грешно.
                          Това не съм го казал аз!

Та затова е...неразбирателството...

Поздрави!

Коментар

• лубойл,
                            ликвидността е една на дадоно ценово ниво и друга на по-високо/ниско ценово ниво. това искаше да каже колегата съфорумник по долу.
                            на 1000е в младост ликвидност няма, има мечти. на 500 обаче ще е друго, а на 1500 трето.
                            нормално пазара ще си стигне нива при които има добра ликвидност, дали по високи или по ниски - Божа работа...

затова да кажеш - "няма ликвидност, и без пари да продавам няма да се купи" е грешно.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                              абсолютно не съм съгласен с това твърдение!

Пример: Бананите на 5 лева няма как да се продават. на 0.50 лв. в Карфур Пенсиите се избиват....
                              !?!?!?

Не те разбирам,

ликвидността се определя от търсенето и цените.

И не разбирам,

ти искаш да кажеш че при НИ има ликвидност в момента?!?!

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                                Ех,

хората досега му обясняваха как няма никаква ликвидност на НИ, ама няма кой да го прочете.
                                абсолютно не съм съгласен с това твърдение!

Пример: Бананите на 5 лева няма как да се продават. на 0.50 лв. в Карфур Пенсиите се избиват....

Коментар

Working...
                                X