Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Цените в строителството няма накъде вече да падат
http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=7233962
Поредният Нострадамус.
Коментар
-
Rover, изглеждаш ми разумен човек, който знае цената на парите. В такъв случай няма как да не се съгласиш, че цените на жилищата продължават да бъдат твърде високи, особено на фона на доходите в България. Точно по тази причина все още не съм си купил жилище - не защото нямам възможност, а защото не искам да пълня гушите на строители и брокери
===================================
Напълно съм съгласен, че цените на жилищата в страната са високи. Още преди няколко години разговарях с един брокер и изразих това мнение. Той беше напълно съгласен с мен. При ниското ниво на заплатите повишаването на цените не беше обосновано с нищо. Освен с простотията, изказана от друг брокер, мой приятел - " цените ще растат, защото влизаме в ЕС".
!!!!!!!!!!!!!
Самият аз бях ударен от имотния балон. Защото се наложи да плащам двойни цени за единица площ и да се състезавам с хора, които нямат лев, а се натискат да купуват със заеми. Сега доста от тях се мъчат и имат проблеми с плащанията на вноските. Но не мога да злорадствам, а ме е яд, защото се наложи и аз да плащам двойно и тройно.
Въпреки всичко отчитам, че цените не падат така, както очаквах. Има намаление, но то е на разни недвижимости, които бяха обявени на супернереални цени. И само високите лихви и несигурността в утрешния ден спират овцете да не се юрнат пак.Last edited by rover; 21.06.2010, 18:51.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеЕми ето то отговора - цените трябва да са 1/3 от средните цени в ЕС
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение.... Аз не съм от София, но на 24 години бях изкарал достатъчно пари да си купя апартамент до НДК, без кредит...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнениеАз да кажа? Нещо си се объркал! Нямам такива претенции да определям цените в цял град! Трябва да се обърнеш към други съфорумци! А колкото до Герджиков едва ли би се объркал толкова елементарно!!!
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнениеНавсякъде визирам доходи и разходи на 1 човек, не на домакинство! Може човек да живее сам, жената да се гриши за къщата и т.н. Така като си сметнеш, ще видиш, че в София отиват около 40-50% от дохода на човек (не на домакинство) за наем.
Заплатите в Лондон, които съм дал са реални - базират се на познати българи и чужденци работещи там. Това са масови средни заплати. И аз мога да дам линк за СОА архитекти във финансовия бранш, където ще ти се завие свят от възнагражденията им, но това са единици, не е масов случай. Аве средният бачкатор никъде не е прокопсал. Проумейте го и ще ви е по-лесно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
затова да кажеш - "няма ликвидност, и без пари да продавам няма да се купи" е грешно.
Та затова е...неразбирателството...
Поздрави!
Коментар
-
лубойл,
ликвидността е една на дадоно ценово ниво и друга на по-високо/ниско ценово ниво. това искаше да каже колегата съфорумник по долу.
на 1000е в младост ликвидност няма, има мечти. на 500 обаче ще е друго, а на 1500 трето.
нормално пазара ще си стигне нива при които има добра ликвидност, дали по високи или по ниски - Божа работа...
затова да кажеш - "няма ликвидност, и без пари да продавам няма да се купи" е грешно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеабсолютно не съм съгласен с това твърдение!
Пример: Бананите на 5 лева няма как да се продават. на 0.50 лв. в Карфур Пенсиите се избиват....
Не те разбирам,
ликвидността се определя от търсенето и цените.
И не разбирам,
ти искаш да кажеш че при НИ има ликвидност в момента?!?!
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЕх,
хората досега му обясняваха как няма никаква ликвидност на НИ, ама няма кой да го прочете.
Пример: Бананите на 5 лева няма как да се продават. на 0.50 лв. в Карфур Пенсиите се избиват....
Коментар
Коментар