IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ixeos

Не вярвай на подобни теории , тях ако слушаш да инвестираш само в Азия ! Вярно че Китай се превърнаха в глобалния монополист - производител , но така както си имаше начало това не може да продължи вечно. Отупват брашното от чувала.Валутните курсове към момента са несправедливи и много се месят когато разумни хора искат да ги попроменят.Чакаме включване от страа на арабите в защита на някоя валута и ще ги подпукват валутите да се отпушат нещата с икономиките. Ще видиш централни банки скак ще продават собствените си валути на пазара и ще им забиват цените поради липса на избир и да си осигурят възможността на някакво ниво да си защитят валутите.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
      Това което казах за Франция и Русия беше образно и по-скоро като шега , много ясно е,че сега такива резки движения в преразпределението на капитала са невъзможни( не забравяйте ,че руския император е бил най-богатият човек в света по онова време) и за това основна заслуга имат "умните" хора които са се сетили,че вместо да експлоатират плебея явно, е по-добре да му създадат усещане за ситост и значимост(така е възникнала първо дребната буржоазия и после "средната класа") и най-важното да го вържат със здрави "котви" към действителноста.Такива котви са "високо" платена работа за 15-20000 лева годишно за БГ или дребен частен бизнес,скъпоценно жилище със съответната още по-скъпоценна ипотека,хубавата кола на лизинг,няколко депозита,някоя акция,частното училище на децата,жената с нейните вечни желания за ремонти и обзавеждане и т.н.Но най-голямата ни котва е непрестанното ни желание да имаме по-хубава кола от съседа,по-голяма къща и по-,по-, най- от всичко и това подплатено от илюзията,че всичко е възможно и е в нашите ръце и от смразяващия страх,че можеш да го загубиш!!! Но както казва един приятел "всичко е за сметка на тия които ходят по улиците", ще го перефразирам "всичко е за сметка на тия които пишат по форумите" и ще чакам моята сметка!
      +101-В друга тема споделих горе-долу същите възгледи,но някои на които им е дадена възможноста да си играят със залъгалките,така и не видяха цялата картина-
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
        Ипотекарите са съвсем друга бира и не ми е ясно що само за тях говорите всичките тук. Явно на повечето им е стоял изборът ипотека vs. наем и затова ипотекари, та ипотекари. Мен не ме интересува дали ипотеките им ще изчезнат, дали Вуте ще бъде прецакан или не. Интересува ме дали моите спестени кинти реално ще ги има, или няма да ги има след 3-5 години. И след доста рисърч по темата и четене на книжки, стигам до извода, че всички тия приказки за спукване на балона на глобализацията, колапс на дълговете (хартиените парите), структурни и демографски трудности, изместване на световния център от Европа/САЩ към Китай/Индия/Азия като цяло, може и да се окажат верни. И това ще бъде глобален процес, в който БГ като страна ще бъде пасивен участник. Някои от прогнозите на тия автори от политико-икономическата школа на Принстън почват да стават реалност. Преди време бях цитирал част от тях. Писани са в началото на 2006-та. И вече са факт. Растяща безработица, дългова експлозия, девалвация на валутите спрямо суровините, дебалонизиране на недвижимостите, отдръпване на държавите от пенсионно, здравно и осигурителните им отговорности.

Та единствената причина да следя тая тема е да прочета смислени мнения дали си заслужава да си вложа част от парите при дъно в недвижим имот в БГ като алтернатива на банковия депозит. Стратегията ми при суровините горе долу изкристализира. Е закъснях там, но някои твърдят, че влакчето тепърва започва. За съжаление по първата точка с имотите нема нищо интересно - едни и същи хора, драскащи едни и същи декларации без смисъл и аргументация, и каращи се на всички около тях, що не мислят като тях.
        Не си заслужава.

Напиши защо смяташ, че ще се качват цените и защо смяташ, че ще уцелиш дъното.

Имотите в България ще са най-лошата инвестиция за бъдещите 5-10 години. Няма почти никакви фактори за нагоре, всички сочат надолу, като сложиш и ниската ликвидност инвестирането се превръща във финансово камикадзе. Шансовете за печалба минимални, риска огромен.

Но знам, че няма да ме послушаш, защото проверих кои теми четеш и пишеш и о, изненада, от целия форум се интересуваш само от тази тема.
        Last edited by javcho; 29.06.2010, 13:39.

Коментар

Та единствената причина да следя тая тема е да прочета смислени мнения дали си заслужава да си вложа част от парите при дъно в недвижим имот в БГ като алтернатива на банковия депозит. Стратегията ми при суровините горе долу изкристализира. Е закъснях там, но някои твърдят, че влакчето тепърва започва. За съжаление по първата точка с имотите нема нищо интересно - едни и същи хора, драскащи едни и същи декларации без смисъл и аргументация, и каращи се на всички около тях, що не мислят като тях.
          Не.

Коментар

• ...

тези които о4акват пока4ване на НИ искам
            да ги попитам защо бг рейт стои на тия рекордно ниски нива

не е ли логи4но да запо4нат инвеститорите да вкарват капитали в бг фонд4етата щом
            имотите ще рипат

отделно има рекорден спад на разрешителните за строителство
            нали НИ ще рипат, защо никой не строи?

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
              Но както казва един приятел "всичко е за сметка на тия които ходят по улиците", ще го перефразирам "всичко е за сметка на тия които пишат по форумите" и ще чакам моята сметка!
              Тъй де, ти пишеш по форумите, та какво е за твоя сметка да се пооблажем и ние

Коментар

Ипотекарите са съвсем друга бира и не ми е ясно що само за тях говорите всичките тук. Явно на повечето им е стоял изборът ипотека vs. наем и затова ипотекари, та ипотекари. Мен не ме интересува дали ипотеките им ще изчезнат, дали Вуте ще бъде прецакан или не. Интересува ме дали моите спестени кинти реално ще ги има, или няма да ги има след 3-5 години. И след доста рисърч по темата и четене на книжки, стигам до извода, че всички тия приказки за спукване на балона на глобализацията, колапс на дълговете (хартиените парите), структурни и демографски трудности, изместване на световния център от Европа/САЩ към Китай/Индия/Азия като цяло, може и да се окажат верни. И това ще бъде глобален процес, в който БГ като страна ще бъде пасивен участник. Някои от прогнозите на тия автори от политико-икономическата школа на Принстън почват да стават реалност. Преди време бях цитирал част от тях. Писани са в началото на 2006-та. И вече са факт. Растяща безработица, дългова експлозия, девалвация на валутите спрямо суровините, дебалонизиране на недвижимостите, отдръпване на държавите от пенсионно, здравно и осигурителните им отговорности.

Тази тема определено не е за теб. Ти искаш да инвестираш в имоти, а основните дискусии тука са дали си заслужава да си купиш жилище с ипотека или да живееш под наем, кога е моментът да се купува, какви са условията по ипотеките и прочие - тоест, тук основно дискутират хора, които гледат на жилището като на място за живеене, а не като на инвестиция.

Коментар

• Това което казах за Франция и Русия беше образно и по-скоро като шега , много ясно е,че сега такива резки движения в преразпределението на капитала са невъзможни( не забравяйте ,че руския император е бил най-богатият човек в света по онова време) и за това основна заслуга имат "умните" хора които са се сетили,че вместо да експлоатират плебея явно, е по-добре да му създадат усещане за ситост и значимост(така е възникнала първо дребната буржоазия и после "средната класа") и най-важното да го вържат със здрави "котви" към действителноста.Такива котви са "високо" платена работа за 15-20000 лева годишно за БГ или дребен частен бизнес,скъпоценно жилище със съответната още по-скъпоценна ипотека,хубавата кола на лизинг,няколко депозита,някоя акция,частното училище на децата,жената с нейните вечни желания за ремонти и обзавеждане и т.н.Но най-голямата ни котва е непрестанното ни желание да имаме по-хубава кола от съседа,по-голяма къща и по-,по-, най- от всичко и това подплатено от илюзията,че всичко е възможно и е в нашите ръце и от смразяващия страх,че можеш да го загубиш!!! Но както казва един приятел "всичко е за сметка на тия които ходят по улиците", ще го перефразирам "всичко е за сметка на тия които пишат по форумите" и ще чакам моята сметка!
                  Last edited by ангел петков; 29.06.2010, 12:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                    Идеята на хипотекарчетата, доколкото аз я схващам, е че ще прецакат банката, защото високата инфлация ще изяде хем депозитите на депозитарите, хем ипотеките на ипотекарите и така депозитарите ще останат без нищо, а ипотекарите - с имот, купен дефакто на безценица.

Last edited by ixeos; 29.06.2010, 12:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
                      ъъъ, то ней ли едно и също? рано или късно всеки ипотекар става брокер, а кът види че няма да му се отвори парашутя почва да мечтае за хиперинфлация
                      обратното също е валидно - всеки брокер рано или късно става ипотекар, щот пазаря винаги е ъп
                      Хммммм, не подозираш колко си прав - много, ама наистина много брокери станаха ипотекари, щото нали цените винаги растат, заплатите и те, лихвите падат, а инфлацията "яде" ипотеката... А и в "златните години" 2004 - 2008 имаше и доста продажби, падаха тлъсти комисионни... Та мнозина си помислиха, че UP-ът ще е вечен, а цените в София до 10 години ще станат като на Елисейските полета

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                        Анон, аз си знам достатъчно и акъл от вас не искам. Най-малко от тебе, дето се опитва да оценява кой е компетентен и кой не, а сам не вижда по-далече от носа си...
                        Айде със здраве, че ме чакат по-смислени занимания...
                        Казах, че може и да научите. Аз съм последният, който ще ви налива знания в главите.
                        Със здраве и на теб!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Не бъркай "различното мнение" с "крещяща некомпетентност".
                          По-добре питайте, когато не знаете, вместо да обиждате. Може и да научите нещо.
                          Анон, аз си знам достатъчно и акъл от вас не искам. Най-малко от тебе, дето се опитва да оценява кой е компетентен и кой не, а сам не вижда по-далече от носа си...
                          Айде със здраве, че ме чакат по-смислени занимания...

Коментар

Абсолютно прав си, човече! Този подфорум мяза на сектантско сборище. Различно мнение от това, което им се иска от това, в което сектата на сривлюците ВЯРВА, не се приема. По-рано беше модно инакомислещите да бъдат обявени за брокери, а сега ги обявяват за "ипотекарчета"...
                            ъъъ, то ней ли едно и също? рано или късно всеки ипотекар става брокер, а кът види че няма да му се отвори парашутя почва да мечтае за хиперинфлация
                            обратното също е валидно - всеки брокер рано или късно става ипотекар, щот пазаря винаги е ъп

Коментар

Абсолютно прав си, човече! Този подфорум мяза на сектантско сборище. Различно мнение от това, което им се иска от това, в което сектата на сривлюците ВЯРВА, не се приема. По-рано беше модно инакомислещите да бъдат обявени за брокери, а сега ги обявяват за "ипотекарчета"...
                              Не бъркай "различното мнение" с "крещяща некомпетентност".
                              По-добре питайте, когато не знаете, вместо да обиждате. Може и да научите нещо.

Коментар

Удряш го на лични нападки и обиди. Типичен българин си ти - злоба, посредственост и ненавист. Дано не я предадеш на децата си, щото е заразна да знаеш.

Явно тук повечето тролчета сте така - обсебили сте един подфорум и който се опита да каже нещо смислено и аргументирано, което противоречи на "това, което ви иска", става лош. Иначе, каквото и да каже един трол с 1000 или 8000 мнения, аз само мога да си го изместя от единия крачол в другия ...
                                Абсолютно прав си, човече! Този подфорум мяза на сектантско сборище. Различно мнение от това, което им се иска от това, и от това, в което сектата на сривлюците ВЯРВА, не се приема. По-рано беше модно инакомислещите да бъдат обявени за брокери на недвижими имоти, а сега ги обявяват за "ипотекарчета"...
                                Last edited by SEBULBA; 29.06.2010, 12:27.

Коментар

Working...
                                X