IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
    Ако това е шаманство, твойто постване на статистика за минали периоди е чиста загуба на време по начина по който го правиш.
    Актуалната новина е тази, която знаеш преди да се е случила. Колкото до заплатите - я погледни динамиката им за последните 10 години? Примерно края 1999 спрямо края на 2009 Колко % е ръста им? Ще видиш, че е над 200% и изпреварва инфлацията, т.е. реалните доходи се повишават...
    За какви заплати говориш? Ти нещо май само собствения си двоб знаеш какво има
    За разлика от теб, аз знам и следя какви са заплатите на поне 50 000 българи, които имат еквивалентна заплата на поне 20 млн по света, което е значително по достоверна извадка от единствено твоя джоб.

Пък и какво съм седнал да се занимавам с човек, който твърди, че новина е това, което знаеш преди да се случи
    Ами ако не се случи тогава какво е? Може би дърта лъжа?

Аи сполай, и да знаеш, че те търкалям и мачкам на рейсъра със шейната на люк, че и със всички други шейни. Шейната ти е толкова инертна, колкото и акъла ти

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Нищо не излиза от тези сметки , банките са в дъното на цялата тази история и тя ще се превърне в ограбване на който успеят. Ще видиш че те имоти които са докопали няма да продадат реално с изключение на единици с цел да срутят цените и да обезкуражат клиентите си с ипотеки.Това е което става на мегдана , другото са фантазии. В момента са свъхкапитализирани навън и симулират недостиг на средства , европейските банки не се нуждаят и от една десета от средствата които все пак заявиха че им трябват - лъжат и прибират каквото докопат.У нас са сбарали всички бизнеси на мутроченгетата масови приватизатори , целите им бизнеси са вързани на банките и са до ушите вътре..те вече нямат нищо.Купиха им ги с написани цифри на компютрите , нищо не са дали за тях , доколкото съм в час никога вече няма да могат да се откупят.Жилищата са част от плана и чрез тях се наведе пазара , ама не за да си купят хора с малко скътани пари жилища..не нищо няма да си купят , на тях парите им ги прибраха за лихви , понеже много им трябват на банките.Всичко си тръгна от САЩ и Обама го избраха точно защото знаеха там какво ще се прави и да нямат проблеми с бунтове на черните.Иначе инфлация да искаш , жилището е една скъпа стока но реално се харчи най много за други неща и най много за нещата чиито цени въобще не паднаха.

Уууу! Тънка Българска и световна конспирация? В Русия съм.....

Коментар

Само да отбележа, че аз не говорех за периода 1997-2007
        Точно. Ти говориш за периода 1999-2009. А тъй като до 2007 доходите са наснали 100%, силно ме съмнява до 2009 да са наваксали до 200
        Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Примерно края 1999 спрямо края на 2009 Колко % е ръста им? Ще видиш, че е над 200% и изпреварва инфлацията, т.е. реалните доходи се повишават.
        Освен това туй за реалните доходи много ме притеснява. Звучи малко като потребителската кошница дето заедно се смятат и доматите и пералните. Само дето не си купувам всеки ден телевизор, ама тока тече денонощно. И онази бутилка "мека топлина" беше 3 лв преди 10 години, а сега провери сам колко е. Изобщо ако тогава от 300 лв, 100 отиваха за тока, храната, бензина и цигарите, сега от 600 там заминават поне 300. И "реалните доходи", от които трябва да изплащам къща са само с 50% повече в добрия случай, че още имаш работа.

Коментар

• No money, no credit

Нищо не излиза от тези сметки , банките са в дъното на цялата тази история и тя ще се превърне в ограбване на който успеят. Ще видиш че те имоти които са докопали няма да продадат реално с изключение на единици с цел да срутят цените и да обезкуражат клиентите си с ипотеки.Това е което става на мегдана , другото са фантазии. В момента са свъхкапитализирани навън и симулират недостиг на средства , европейските банки не се нуждаят и от една десета от средствата които все пак заявиха че им трябват - лъжат и прибират каквото докопат.У нас са сбарали всички бизнеси на мутроченгетата масови приватизатори , целите им бизнеси са вързани на банките и са до ушите вътре..те вече нямат нищо.Купиха им ги с написани цифри на компютрите , нищо не са дали за тях , доколкото съм в час никога вече няма да могат да се откупят.Жилищата са част от плана и чрез тях се наведе пазара , ама не за да си купят хора с малко скътани пари жилища..не нищо няма да си купят , на тях парите им ги прибраха за лихви , понеже много им трябват на банките.Всичко си тръгна от САЩ и Обама го избраха точно защото знаеха там какво ще се прави и да нямат проблеми с бунтове на черните.Иначе инфлация да искаш , жилището е една скъпа стока но реално се харчи най много за други неща и най много за нещата чиито цени въобще не паднаха.
          D.Y.F-091066

Коментар

• SEBULBA

Понеже приемаш че сме влезли в този период чисти откъм инфлация , и не е 70% а към 300 някъде.Всеки си я смята различно , има много методики , но хората усещат по разходите си за какво става въпрос - 70% е някаква некоректна стойност и то много некоректна.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
              "Само за периода 1999-2007 г. общият доход в номинално изражение средно на лице от домакинство нараства от 1502 на 3105 лв. годишно, или приблизително два пъти."

Само да отбележа, че доходите са нараснали 100%, а не 200.
              Пък ти ако искаш дай пример в кой бранш са се увеличили повече.
              Само да отбележа, че аз не говорех за периода 1997-2007

Коментар

И да свърша всичко това безплатно? Между другото, при ръст на заплатите за този период от над 200%, инфлацията с натрупване е малко над 70%. Факт
                "Само за периода 1999-2007 г. общият доход в номинално изражение средно на лице от домакинство нараства от 1502 на 3105 лв. годишно, или приблизително два пъти."

Само да отбележа, че доходите са нараснали 100%, а не 200.
                Пък ти ако искаш дай пример в кой бранш са се увеличили повече.

Коментар

• аз затова съм дал линкове да си ги сметнеш ти, но щом предпочиташ да се заяждаш ОК. Можеш и сам да сметнеш ръста на НИ в доларово изражение като смяташ заплатите и пенсиите. Аз излагам мнение и доказателства, ако искаш се съобразявай с тях. Времето ще покаже, кой е крив, кой е прав.
                  Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                    Аз ще го свърша вместо тебе и то безплатно, защото съм готин
                    http://www.investor.bg/price_statistics
                    31,дек. 1997- 31,дек.2007 ръст в цените на НИ 300%
                    http://www.nsi.bg/files/Cpi_Calc/NSI...tility_xsl.xml
                    Инфлация 84,3%

http://www.investor.bg/news/article/62606/5.html

реално нарастване на доходите на домакинствата 100-150% но да кажем че са двеста. то пак изилиза че НИ са поскъпнали неоправдано повече.
                    А-у колко си готин! Ама пусни статистика за последния 10 годишен период, а не за един удобно избран период, началото на който съвпада с най-страшната икономическа криза в България, а края му - с върха при имотния пазар.

Между другото, заплатите и пенсиите в доларово изражение за периода 1997 - 2007 (периода, който цитираш) са се повишили с около 2300% при инфлация 84% и ръст при имотите от нек'ви си 300%! От 10-12 долара заплата до 300 и нещо...Нещо да кажеш, а?
                    Last edited by SEBULBA; 12.07.2010, 10:27.

Коментар

• Аз ще го свърша вместо тебе и то безплатно, защото съм готин
                      http://www.investor.bg/price_statistics
                      31,дек. 1997- 31,дек.2007 ръст в цените на НИ 300%
                      http://www.nsi.bg/files/Cpi_Calc/NSI...tility_xsl.xml
                      Инфлация 84,3%

http://www.investor.bg/news/article/62606/5.html

реално нарастване на доходите на домакинствата 100-150% но да кажем че са двеста. то пак изилиза че НИ са поскъпнали неоправдано повече.

Коментар

Много добре видях какво е написано, сега ти ми кажи каква е била инфлацията за този период, какви са били растежите в цените на НИ за този период и каква част от доходите на хората е отишла не в реални активи, а в джобовете на банкерите? Тогава ще определим колко му е мръднала работата на българина, като все пак със сигурност ще има изключения.
                        И да свърша всичко това безплатно? Между другото, при ръст на заплатите за този период от над 200%, инфлацията с натрупване е малко над 70%. Факт

Коментар

• Ръст в доходите има, но ръста в цените на НИ също бе колосален. Българина си помисли, че щом всички купуват и аз ще мога да купя, което е така, но дали ще мога да го изплатя, дали ще съм здрав през следващите 20год. да работя и да плащам на банката, която не си поплюва с лихвите? Дали изобщо българина е мислил, че икономиката може да зацикли и колко ли е къса паметта на българина че за 10 години забрави Виденовата зима и глада дори избра същите крадци.

Коментар

Отговори си на въпроса "Що е инфлация?" и после прочети поста ми още веднъж, този път по-бавно и по-внимателно...

SEBULBA написа:
                            Много добре видях какво е написано, сега ти ми кажи каква е била инфлацията за този период, какви са били растежите в цените на НИ за този период и каква част от доходите на хората е отишла не в реални активи, а в джобовете на банкерите? Тогава ще определим колко му е мръднала работата на българина, като все пак със сигурност ще има изключения.

Коментар

А реалните разходи не се ли увеличават? Какви са цените на горивата, тока, храните преди десет години и сега? Дали се е променил съществено стандарта на живот на българина или е само илюзорно породено от нарастващи доходи и нарастващо кредитиране, което бе едва за 2-3 години. След този бурен период на икономически просперитет Българската икономика се върна към нормалното си състояние на летаргия.
                              Отговори си на въпроса "Що е инфлация?" и после прочети поста ми още веднъж, този път по-бавно и по-внимателно...

SEBULBA написа:
                              Ако това е шаманство, твойто постване на статистика за минали периоди е чиста загуба на време по начина по който го правиш.
                              Актуалната новина е тази, която знаеш преди да се е случила. Колкото до заплатите - я погледни динамиката им за последните 10 години? Примерно края 1999 спрямо края на 2009 Колко % е ръста им? Ще видиш, че е над 200% и изпреварва инфлацията, т.е. реалните доходи се повишават...
                              Last edited by SEBULBA; 12.07.2010, 09:30.

Коментар

А реалните разходи не се ли увеличават? Какви са цените на горивата, тока, храните преди десет години и сега? Дали се е променил съществено стандарта на живот на българина или е само илюзорно породено от нарастващи доходи и нарастващо кредитиране, което бе едва за 2-3 години. След този бурен период на икономически просперитет Българската икономика се върна към нормалното си състояние на летаргия.

Коментар

Working...
                                X