IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
    Веско ....

ВСЕКИ инж (който не е бягал от съпромат и механика) може да ти сметне малка сграда, бих казал и дори наум. Ще я сметне дори динамично , не само статика.

А за парите - ако е на село - винаги можеш да строиш кат.6 , хехе....
    Ми нали туй дъвчем де. Че правим едни смтки за строителство, пък без проект. И дали може или не може. И аз казвам че всеки може, ама за да минат одобренията пак трябва да си платиш цял проект. Щото ако нямаш проект оставаш със сайвант за котки. И проблема не е дали ще живееш в него ами дали е законно. Има някои неудобства ако ти липсва документа.
    И не смятам наум, ами правя "експертна оценка".

Коментар

• Веско ....

ВСЕКИ инж (който не е бягал от съпромат и механика) може да ти сметне малка сграда, бих казал и дори наум. Ще я сметне дори динамично , не само статика.

А за парите - ако е на село - винаги можеш да строиш кат.6 , хехе....

Например една хубава селскостопанска постройка в която ще си отглеждаш котките.

Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
      Смятал си на кораба ... фърчилото. Не се излагай във форуми, не знаеш кой е насреща. Припомни си определението за кораб, после разликата от судно и пак ела кажи кво си смятал
      Темата беше, че твойта специалност ти дава знания да проектираш почти всякаква сграда или съоръжение, обаче в милата ни родина трябва да се платят и едни парички на определени хора за да стане.

Коментар

• Ех джимка, джимка

Идеята е, че един инж. може освен да сметне конструкцията , и да надраска набързо скица как ще изглежда ЕДНОФАМИЛНАТА сграда или ВИЛА.

т.е архитекта е излишен за част от строежите кат.5 , също както е излишен (законово) за кат.6

Или още по точно - сгради и вили до 100-150 квм застроена площ са за 6-та категория, не са за 5-та.

Анадъмо ?

относто тезата ти - да, съгласен съм, но не и когато насила ме задължават да ползвам берберин, вместо да се подстригвам сам. ПРИМЕРНО ! Има една тънка разлика - никой засега не ме задължава законово да използвам услугите на изброените от тебе професии. Но коментирания случай е малко по различен.

п.с.

вица за архитектите мноо ми хареса....

Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
        Мдааааааа ...
        - За чий ти е на теб берберин, като можеш и сам да се подстрижеш и знаеш най-добре каква прическа искаш
        - За чий ти е адвокат, като и сам можеш да си прочетеш закона
        - За чий ти е автомонтьор, като можеш и сам да си смениш скоростната кутия
        - За чий ти е зъболекар, като и сам можеш да си извадиш зъба
        - За чий ти е доктор, като и сам можеш да си взимаш лекарства

Както е известно , булгара разбира от всичко , най-вече от футбол и политика.
        И булгара понеже разбира от всичко - за чий са му разни специалисти, като той може всичко сам да си направи като голем разбирач

А някви тъпаци от едни други страни са измислили някаква тъпа система , при която всеки се специализира и научава да прави определено нещо по-добре и за това взима едни пари, с които плаща на други хора, които разбират от друго нещо ...
        Ама те са тъпи и изостанали и даже са толкова прости, че някои не знаят къде се намира България.
        И никога не могат да ни стигнат тия нещастници - нас, разбиращите от всичко.

...
        "И като се обърна по гърба си, той почна да нанася такива немилостиви удари с нозете си по повърхността на разпенената вода, щото бризги летяха чак до тавана. Той завъртя бързо ръце, за да изрази колелото на парахода: "Тупа-лупа, тупа-лупа, фйюууу", и бай Ганьо изсвири с уста.
        Немците окаменяха на местата си. Те, по всяка вероятност, приеха моя другар за някой новодошъл, не постъпил още в лудницата възточен човек и аз забележих по лицата им не толкова негодувание, колкото съжаление. А бай Ганьо, вижда се, прочете по лицата им безкрайно удивление на неговото изкуство и затова възлезе бързишката по стълбата, изправи се малко разкрачен, изгледа високомерно немците, почна да се удря геройски по влакнатите гърди и извика победоносно:
        – Булгар! Булгаар! – и още по-силно се удари в гърдите.
        ...."

Алеко Константинов
        Last edited by SStoilov; 28.08.2010, 21:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
          Готин, няма да ти отговарям Направо ме унижи и размаза! Пък и не разбрах на кво се ежиш като казвам правдата?
          Само ако може да уточня и за наблюдателите, че не спя с тебе ами с жена ми и нейното мнение е по-важно кога да си продам хапартамента.
          Пък на Корабния регистър правилата по една случайност имам пръст в редакциите
          Бе, глупости, само не ми казвай, че си мноу чувствителен от разни форуми.

Виж, как добре забавляваме 'орицата, а това е важното - да има хумор

Иначе, създавал си правила, па после отсвирваш на друга сфера техните правила. Т'ва е интересно. Той и Левски е бил твоята зодийка - та, явно оттам ти влиза бунтарството

Гледай си семейството, здраве, мир и хармония ти желая, па на парите майната им, някой неща не могат да се оценят с кинти.

П.П. Хапливия ми език е срещу т.нар. система, където всичко се е наредило по цялата верига и потрива ръце. Държава, общини, , баМкери, норариуси, строители, инвеститори, АНИ-та и крайния ефект е видим с просто око. Демек, архитектурата няма как да "блесне" в подобни условия.

Бях почнал да подготвям една статия как държавата "помпи" цената на строителството чисто административно и то още предишната година, ама ми се отщя.

Още по-комични са т.нар. гаранции, за сградата 10 години, за инсталациите 5?? Ибаф мама, че то една флашка за 20 лв да си купиш, ще ти дадат 2 години гаранция, бря и то без да децата ти да живеят в нея?

За сравнение знаеш, че когато се проектира един пършив кораб, то още в началото е сметнат, че е непотопяем, демек доживотна гаранция на проекта. Като конструкция обикновено остаряват морално и ги спират поради промени в изискванията. Тук говорим за съоръжение и системите му, което работят нон-стоп в агресивна среда, щото най-скъпото за един корабособственик е, кораба му да спре да бачка ( имаш понятие от тарифките за престой на ден предполагам ).

В БГ-стан за сградите онли 10 години, щото лятото печяло слънце, а зимата валял сняг ... неам думи

Чиърс и за кого да стискам палци ся, за Морето или за Черноморец? - хихи
          Last edited by marandi; 28.08.2010, 19:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
            Това...фърчилото на кораба...нещо във връзка с ветроходите ли е?
            Така са казвали на аеропланите по корабите преди войната.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              ...Ай, със здраве!
              Готин, няма да ти отговарям Направо ме унижи и размаза! Пък и не разбрах на кво се ежиш като казвам правдата?
              Само ако може да уточня и за наблюдателите, че не спя с тебе ами с жена ми и нейното мнение е по-важно кога да си продам хапартамента.
              Пък на Корабния регистър правилата по една случайност имам пръст в редакциите

Коментар

• Това...фърчилото на кораба...нещо във връзка с ветроходите ли е?
                Партия была, есть и будет есть!

Коментар

Смятал си на кораба ... фърчилото. Не се излагай във форуми, не знаеш кой е насреща. Припомни си определението за кораб, после разликата от судно и пак ела кажи кво си смятал
                  Темата беше, че твойта специалност ти дава знания да проектираш почти всякаква сграда или съоръжение, обаче в милата ни родина трябва да се платят и едни парички на определени хора за да стане.
                  Готин,

аз съм деликатно бебе ( че и възпитано ), ама ти си решил да счупиш тъпомера и няма ти чупя хатъра ся.

Кое е кораб и кое е плаващо съоръжение не го решава Русата ми китара, а Българския Корабен регистър:

НАРЕДБА № 6 ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА БЪЛГАРСКИЯ КОРАБЕН РЕГИСТЪР
                  ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА

Обн. ДВ. бр.56 от 17 Юли 1984г., попр. ДВ. бр.60 от 31 Юли 1984г.

http://lex.bg/bg/laws_stoyan/ldoc/-553618944

Па, кой стои насреща ми е видно отвсякъде - поредния многознайко, дет' почна да ме "светва" аз какво съм учил.

Чудя се как не си забил 2 шамара на кметЯ, че са ти върнали рисунките за строеж, пардон проекта, де.

И понеже си мноу накикерен, ако ме беше послушал, когато цъфна в тоя форум и съвсем човешки си обясни случая с излишното жилище и аз тогава ти казах махай го веднага и ме беше послушал, нямаше да се кахариш за 4-5 бона за проект на къщичка. Щото го задържа година и половина отгоре и го издуха "малко".

И понеже после постовете ти станаха нагли и арогантни, съм те отсвирил отвсякъде.

П.П. Само за сравнение последната къщурка на братлето проекта му излезе 15к лева и никой не е ходил да се прави на циганин пред архитекта и екипа му, защо толкова му е поискал. Просто една от сградите на архитекта беше спечелила в една от предишните години и приз за номер едно в БГ. Демек чилякът си ги заслужаваше.

Брат ми, жена му, племенника ми и моя милост сме все корабни инженери, ама обясни ми сега ти кой беше? Може па да се впечатля ...??

Ай, със здраве!
                  Last edited by marandi; 28.08.2010, 16:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    Засега на фронта на ЧСИ е доста тихо.
                    Има оферти, но 85% са пълен т'ш'к, а останалите са на пазарни цени, че и по-високи. Според мен хубавите имоти не стигат до ЧСИ, а се договарят сделки. Факт е ,че има и хора с пари, които ги купуват.

Поздрави.
                    Прав сте, че не стигат доста, но това е защото банките нямат интерес да смъкнат цените като затрупат ЧСИ с НИ на ниски цени. Само дето банките се превръщат в собственици на НИ, вместо да осъществяват основната си дейност, а междувременно лошите и преструктурирани кредити официално гонят вече 16 %.

Поздрави.

Коментар

• Веско

Навсякъде е така , къде е това където ще допуснат неархитект да проектира сграда.Да не говорим , че е много трудно да се хване поръчка за проект от самите дипломирани с тази специалност там. Знаеш ли познавам архитект , който преди първия си проект на едно голямо летище е миел чинии и какво ли не като начин за препитание в Америка , после е проектирал и строил сгради с кредити и ги е давал под рента. В този смисъл това което се случва с финансовата система в САЩ в момента не е никак обичайно явление - банките да кажат обезпеченията по кредитите не струват толкова пари вече и хайде внесете ни едни големи пари , които хора работещи с кредити от тях просто няма откъде да вземат и не разполагат с такива пари по дефолт. Иначе за плащането на едни пари у нас си прав , проблема е че трябва все да се дават едни пари за нищо.
                      D.Y.F-091066

Коментар

Аз не съм учил за плаващи съоръжения, а съм инженер-корабостроене.... Демек, докато ние смятахме кораби, те смятаха нефтени платформи, плаващи докове и прочие ...
                        Видно е, че и за тия неща си нямаш хал-хабер, но успешно разводни темата с простотиите си, както обикновено.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                          Аз не съм учил за плаващи съоръжения, а съм инженер-корабостроене. От плаващи съоръжения не вдявам, щото те се водят морска техника кат' специалност. По мое време учехме с тях 6-7 семестъра заедно, но после ни разделиха с различни предмети. Демек, докато ние смятахме кораби, те смятаха нефтени платформи, плаващи докове и прочие ...

Видно е, че и за тия неща си нямаш хал-хабер, но успешно разводни темата с простотиите си, както обикновено.

Поздравления, за което!

П.П. Забравих да кажа колко си ми "интересен" и "остроумен" и да ме подсетиш да се посмея след 2 седмици на лафовете ти
                          Ти остави корабостроенете. Кажи що си избрал аватар с двама целуващи се мъже. Сигурно щото си фен на румънските Morandi, ама може и друга причина да има ... като гледам как се задиряш с Веско, чак почва да ме е страх да следя темата .

Коментар

Ам' чи видно е! Нали туй казвам. По-добре си купи законна, че не знаеш у нас за кво се хващаш. И да не се изказваш за плаващи съоръжения имах предвид.
                            Аз не съм учил за плаващи съоръжения, а съм инженер-корабостроене. От плаващи съоръжения не вдявам, щото те се водят морска техника кат' специалност. По мое време учехме с тях 6-7 семестъра заедно, но после ни разделиха с различни предмети. Демек, докато ние смятахме кораби, те смятаха нефтени платформи, плаващи докове и прочие ...

Поздравления, за което!

П.П. Забравих да кажа колко си ми "интересен" и "остроумен" и да ме подсетиш да се посмея след 2 седмици на лафовете ти
                            Last edited by marandi; 27.08.2010, 23:12.

Коментар

вЯско, пак решил да се вЯстне

Видно е, че не си узаконявал и къщичка за кучета, ама не ми пречиш да ми говориш аз как се излагам
                              Ам' чи видно е! Нали туй казвам. По-добре си купи законна, че не знаеш у нас за кво се хващаш. И да не се изказваш за плаващи съоръжения имах предвид.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan Разгледай мнение
                                Понеже си голям разбирач , ето да видиш що е то "строителна физика":

http://www.buildingphysics.com/bbp.htm

http://www.buildingphysics.com/

In building physics the state and operation of the building envelope is analyzed. This consists of building components such as walls, roofs and foundations. The physical processes in the building envelope components deal with heat, moisture and air transfer. These physical transport processes determine the performance of the building. This is why heat and mass (moisture and air) transfer is of fundamental interest.

Пък ако имаш проблеми с езика, в СУ има специалност "Английска филология" можеш да се посмееш и над нейната програма.

Но смеейки се, няма да знаеш нещо нито за архитектура, нито за градоустройство, нито пък английски език

Но пък ще си живееш весело, което май е целта на постовете ти
                                Страшилището на форума за имоти Йованка се появи с гръм и трясък след като се изниза като пръдня из гащи преди доста време, по разбираеми причини.
                                До тук нищо ново, но много интересно ми стана новата и специалност (специалности) - филология, физика, архитектура......
                                Които щателно прибавям към досега афишираните - икономика, статистика, демографски АНАЛиз и разбира се гвоздеят в програмата - цени на недвижимите имоти
                                Шоуто продължава с нова сила....

Коментар

Working...
                                X