IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
    бате аз мисля че те големите корпорации ни имат доверие да не повярваш но качестовото било добро и HP са обявили че ще наемат 2000 души преди 20 тина дни което си почти удвоявяне спрямо 3200 досега.... / апокрифно се говори че имало само един случай на уволнен от хп в които един клиент натоварил всичката техника която имал на един камион и я стоварил на паркинга
    о,тук не споря с теб.дори на приятелите ми в бг им казвах да се ориентират в компютърен съпорт,защото тва ще е единственото място,дето ще остане НЕрухнало......
    в ЕС има закон,че не може да се аутсорсва евро съпорт в други държави,освен в ЕС.....и бг като най бедна ще привлича такъв аутсорсинг.....
    ама тва е единственото място,защото няма как държавата да ти навреди,тва е интелектуална дейност в чужбина......
    обаче,тва е капка в морето-макроикономически този паричен поток не може да покрие дори 1/10 от загубите да речем в селското стопанско......влез в един магазин и виж колко от зеленчуците и плодовете са родно производство,после ми кажи колко чужди плодове и зеленчуци си спомняш,че си имал в магазините преди станишев да дойде на власт?
    пълния колапс на индустрията и земледелието няма как да се реваншират с няколко хиляди работни места в следствие на аутсорсинг на компютърен съпорт.....
    да не говориме,че тва не са високо платени софтуерни места,кодаджии в бг дори и да има,те бегат в сащ..........в бг остава "поддръжката"

Коментар

• бате аз мисля че те големите корпорации ни имат доверие да не повярваш но качестовото било добро и HP са обявили че ще наемат 2000 души преди 20 тина дни което си почти удвоявяне спрямо 3200 досега.... / апокрифно се говори че имало само един случай на уволнен от хп в които един клиент натоварил всичката техника която имал на един камион и я стоварил на паркинга

Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
      кое е лъжа?че тоягите нямат интелект,а хората имат?ами може би си прав,дянков и костов имат интелект на тояги.тук донякъде съм готов да се съглася с теб,че са тояги,та да не ги виниме!

кое друго е лъжа?че софийски градски съд обяви кремиковци в несъстоятелност с дата ,предходна датата на емитет на 250 милиона корпоративни бондове?ти въобще представяш ли си какъв юридически асурд е това?
      трябваше английски съд да "осъди" софийското решение и да се подадат документи в ЕВРО съда,че орешарски да се усети,че номера му няма да мине и да се обяви решението на софийския "съдия" да НЕСЪСТОЯТЕЛНО....ама не и преди да направят поредния световен скандал!
      алоооооу,тръгнали " наще ора" да ограбват най големите индустриялци в света и английски фондове,управляващи милярди?
      тая случка още петилетки ще се разнася из световните индустриялни и инвеститорски среди......чакай някой да дойде в бг
      само тарикати,които ще делкат държавата с държавни поръчки ще имаш.....ако си платят на политиците и делнат под масата далаверката,ощетяваща държавата с безумни контракти.......
      п.п.
      да не забравяме,че човека,който най много плюеше кремиковци в момента е примиер на бг!
      нареди пъзела,ако ти е трудно,да ти помогна?
      а най ме кефи бат бойко как намерил дянков:
      ".......отидох в сащ и на един правителствен обяд се срещнах с дянков и реших да го направя вице премиер и минисът на финансите...."
      мале,мале......ние сме расли в саксия.....фикуси сме.....
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
        Не ме мисли мене...
        Преди 10 години построих една кооперация и от тогава давам два от апартаментите под наем, другите продадох... . Тогава квадратния метър с довършителни работи излизаше грубо около $150... Сега нямам кредити, само сухо. В мой интерес е да не се строят и да не се купуват нови жилища, защото ще имам наематели...
        Разбираш ме на къде бия, и че наистина не ме интересува цената на имотите, защото нямам намерение да продавам...

Колкото за инфлацията... Има си клаузи по договорите за наема.
        Въобще те не мисля, с каквито и клаузи да пробваш - наемите вече паднаха и вдигане НЯМА
        Просто няма кой да плаща хехехехе!

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
          Не съм много съгласен, че у нас има дефлация.
          Освен НИ и някои услуги, всичко друго бесно поскъпва !!!!
          =================================
          http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
          Спасете Мирко !!!
          да има поскъпване заради цената на енергоносителите на някои неща НО не казвам че е евтино да се живее качествено в БГ но все пак аз не усетих поскъване... да някои храни са поскъпнали, но във високия сегмент не наблюдавам някаква промяна реално една шунка на тандем си я взимал на едни същи цени през различни месеци в които съм си идвал тази година... за хляба да можеби да е по сериозно но пак при черните хлебчета дето са здравословни /уж/ винаги са си били по лев и нещо за малки грамажи.... по скоро намирам доста добри цени и оферти за като се почне от техника и се стигне нощен живот в сф / специално за нощния живот в нечалга заведения виждам промота каквито не съм виждал от 2006

а и реално на марковите дрешки са им смъкнали цените тук там виждам цени близки до тези в сащ да не повярва човек
          Last edited by marketleverage; 19.11.2010, 18:12.
          mWPCloud.com

Коментар

• Идва края на годината и все повече и повече зачестяват облъчванията по телевизии и медии за ипотечни и потребителски кредити. За тези бъдещи новодомци, които имат възможността да изплащат вноските към банката и които имат желанието да ползват лукса на брокерските услуги, съм приготвил едно сравнение между лихвите в България и тези във Франция (или Германия или Англия).

ГПР на един ипотечен кредит във Франция варира между 2,5% до 5%. За да направим нашето сравнение, ще разгледаме една оферта с 4% ГПР. В България ГПР на ипотечните кредити е между 9,20% до 16%. За нашето сравнение ще разгледаме една оферта с 12% ГПР. Кредитът ще бъде за 100 000 лв за 25 години. Бъдещият ипотекар знае, че един кредит във Франция излиза по-евтино, отколкото в България, но не знае колко точно. Може би си мисли, че при 4% лихва ще плати общо лихви 4 000 лв., а при 12% общо 12 000 лв., или разликата между 4% и 12% за кредит 100 000 лв. ще е само 8 000 лв. По-голяма грешка от тази ипотекарят не може да допусне.

Ето затова ще направим и сравненията.

1. Общо изплатено на банката.
            При горните условия и 4% лихва общо изплатените пари на банката ще са 171 870 лв.
            При горните условия и 12% лихва общо изплатените пари на банката ще са 370 300 лв.
            Разлика в левове - 198 430 лв. повече, благодарение на 8%-те процента разлика в лихвите

2. Изплатени лихви на банката
            При 4% лихва имаме общо изплатени лихви 71 870 лв. По-малко от изтеглената главница.
            При 12% лихва имаме общо изплатени лихви 270 300 лв. Близо 2,7 пъти повече от изтеглената главница.

3. Изплатено на банката през първата година.
            При 4% лихва имаме общо изплатени 5 729 лв.
            При 12% лихва имаме общо изплатени 12 343 лв.
            Разлика за една година - 6 614 лв.

4. Изплатена главница през първата година.
            При 4% лихва имаме общо изплатена главница 1 761 лв.
            При 12% лихва имаме общо изплатена главница 363 лв.
            От общо изплатени 12 343 за покриване на дълга отиват едва 363 лв. Другите пари, 11 980 са чиста печалба на банката

5. Изплатена главница през първите десет години. Нека да видим какви са възможностите след 10 години да се прекрати ипотечния кредит и да се рефинансира с пари от друга банка.
            При 4% лихва имаме общо изплатена главница 21 216 лв. Това са 21% от началната сума, или трябва да се търси рефинансиране за грубо 80 000 лв.
            При 12% лихва имаме общо изплатена главница 6 582 лв. Това са 6,5% от началната сума, или трябва да се търси рефинансиране за грубо 95 000 лв.
            Запомнете, теглили сте 100 000 при лихва 12% и след 10 години плащане на вноска сте изплатили едва 6 500 от кредита си. Рефинансирането е все едно да теглите същия кредит отново Губейки значителна сума от 10 години плащания на лихви.

6. Общо изплатено на банката за първите десет години. Това е важна сметка, защото през първите години от изплащането инфлацията обезценява в малка степен плащанията и може да се пренебрегне.
            При 4% лихва имаме общо изплатени 57 290 лв. Внесена е сума колкото половината главница.
            При 12% лихва имаме общо изплатени 123 433. Внесена е сума, 1,2 пъти по-голяма от главницата.
            Върнали сте повече, отколкото сте взели от банката. И въпреки това отстават 15 години плащане

От горните сравнения надявам се става ясно колко голяма е разликата в печалбата за едни и същи отпуснати пари за един и същи срок. Всеки отпуснат кредит в България с висока лихва донася повече печалба за 10 години, отколкото отпуснатата главница.

На фона на такива печалби е просто смешно как някои банкери се оплакват от статуквото и искат механизми за финансиране от държавата, за да си спестят разходите за лихви. Дано вместо да се търсят начини за повтаряне на сценария от 1996 г. и изчистване на лошите кредити, се предприеме по-разумна позиция и озаптяване на банковия произвол. При такова развитие сигурно ще има и други смени на ръководни кадри в сектора, но е време за европейски практики в банковото дело. А такива не може да се прилагат с партийни и роднински кадри

А на бъдещите ипотекари, които са решили да теглят кредит - и в това им решение има смисъл. По този начин те подпомагат и банкерите, и брокерите, и нотариусите. Решават и своя жилищен проблем. Печелят те, печелят и всички На печелившите честито

Коментар

• Добре де... Споделих за мен как седят нещата...
              Все пак всеки си има глава на раменете, да си я ползва..
              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Прочети пак какво съм написал преди да злоядиш...

Човек, който дава всичките си пари за храна и консумативи няма да усети дефлацията, но тя е факт. В момента, който има кеш от преди кризата е бог, сега ще може за същите пари дето 2007 е можел да купи 1 апартамент, да купи два или пък вместо една акция да купи 10 на дадена компания...

До Месоядес... Точно това имах предвид, но ти го каза в две изречения...
                Казвам ти няма дефлация в БГ !!!
                Всичко е по-скъпо освен
                2-3 неща сред които са и НИ,
                обаче това не е толкоз важно дори
                и за т.н. инвеститори !!!
                А за БФБ не я споменавай,
                че смях ме напушва !!!
                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Я направи пак справка за спада на цените на имотите, строителството и проектирането, ЗАПЛАТИТЕ,цените на акциите, услугите, цените на стоките(дрехи, обувки), наеми, различни видове услуги, цените на колите (спад около 50% за 2 години)...
                  При тока, парното, мобилните услуги, бензина, газта и т.н. има монопол и там не може да очакваш спад.
                  Няма никаква дефлация, мажоринаря. Има дефлация само в един единствен сегмент и това е НИ и респективно строителството. Банките са ушили огромни невъзвращаеми кредити в тухли и бетон и сега не могат да кредитират нищо друго. Затова и лизингите пресъхнаха и са с много по-тежки условия, а на тях се държеше пазара на нови автомобили. За цената на акциите на БФБ-то няма да говорим като дефлационен фактор, че ме напушва смях...

Вземи си прегледай борсовите цени и ще видиш че всичко хвърчи нагоре - нефт и горива, зърно, меса, благородни, черни и цевтни метали, дървесина... изобщо за каквато и борсова стока да се сетиш тя е нагоре. А при борсовата търговия монополизъм не е възможен. НалЕ?
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Много глупости си написал пак.
                    Всички енергиини цени са по-високи.
                    Храните по-високи.
                    Облекслата са по-високи и тепърва
                    ще поскъпват(памука двоен)
                    По кръчмите също е по-скъпо!!!
                    Та поевтиняли НИ и таралясниците.
                    Много важно !!!
                    Спасете Мирко !!!
                    Прочети пак какво съм написал преди да злоядиш...

Човек, който дава всичките си пари за храна и консумативи няма да усети дефлацията, но тя е факт. В момента, който има кеш от преди кризата е бог, сега ще може за същите пари дето 2007 е можел да купи 1 апартамент, да купи два или пък вместо една акция да купи 10 на дадена компания...

До Месоядес... Точно това имах предвид, но ти го каза в две изречения...

Коментар

• тези дни министърът на финансите на Франция каза, че ще използват слабостта на Ирландия, за да я накарат да вдигне данъците. Ако успеят с Ирландия, ще се пробват и с източноевропейските страни.
                      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнение
                        Инфлацията се измерва с потребителска кошница , а в нея не могат да влязат по - големите неща , каквито са инвестициите .
                        И ако дребният потребител наречен консуматор е изложен на някой друг процент ин флация , то инвеститорът преживява в момента двуцифрени и трицифрени % дефлация.
                        За инвеститор съм горе доле съгласен,
                        макар , че пак много обобщено е !!!
                        Спасете Мирко !!!

Коментар

• Инфлацията се измерва с потребителска кошница , а в нея не могат да влязат по - големите неща , каквито са инвестициите .
                          И ако дребният потребител , наречен консуматор е изложен на някой друг процент ин флация , то инвеститорът преживява в момента двуцифрени и трицифрени % дефлация.
                          Last edited by Mesoiadess; 19.11.2010, 16:59.

Коментар

Я направи пак справка за спада на цените на имотите, строителството и проектирането, ЗАПЛАТИТЕ,цените на акциите, услугите, цените на стоките(дрехи, обувки), наеми, различни видове услуги, цените на колите (спад около 50% за 2 години)...
                            При тока, парното, мобилните услуги, бензина, газта и т.н. има монопол и там не може да очакваш спад.

Каква файда примерно, че ако цените на НИ са паднали с 50%, ако и заплатата ти е паднала примерно на половина или са те уволнили...Сееш ли се...
                            Много глупости си написал пак.
                            Всички енергиини цени са по-високи.
                            Храните по-високи.
                            Облекслата са по-високи и тепърва
                            ще поскъпват(памука двоен)
                            По кръчмите също е по-скъпо!!!
                            Та поевтиняли НИ и таралясниците.
                            Много важно !!!
                            Спасете Мирко !!!

Коментар

Не съм много съгласен, че у нас има дефлация.
                              Освен НИ и някои услуги, всичко друго бесно поскъпва !!!!
                              Спасете Мирко !!!

Каква файда примерно, че ако цените на НИ са паднали с 50%, ако и заплатата ти е паднала примерно на половина или са те уволнили...Сееш ли се...

Коментар

• ...

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                Връзва се и още как. С високите лихви по депозитите и кредитите банките намаляват ликвидността в системата и карат правителството/държавата да налива такава и съответно то(ние) да поема риска от повторна рецесия. Прийомите за натиск минават от парламента до синдикатите и браншовите организации.
                                Това е само една от причините за високите лихви по кредити и депозити. Има и други.
                                това не е поемане на риск от евентуална втора рецесия а си е директно спасяване на банките от фалит

европейските банки излгежда са осъзнали много добре 4е ако се действа по правилата/не ка4ване а сваляне на лихви//никога не мога да си съберат раздадените заеми от бг длъжника

още одавна като са видели как бясно нарастват лошите кредити/преди година и половина/ и са решили да вземат каквото могат по бързо и докато могат - а именно - депозит4ета,цоцане на бг длъжника с високи лихви и това в пакет с евентуало задействане на вариант за бг държавна помощ

този вариант хи4 не е бил евентуален даже а по скоро сигурен, тъй като банките майки знаят много добре 4е сегашното бг правителство ще направи обсолютно вси4ко възможно за да не фалира нито една банка тук

все пак единствено на банковата ни система се крепят вси4ките илюзии които останаха
                                Last edited by zloblivi_podritvaniq; 19.11.2010, 16:48.

Коментар

Working...
                                X