IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    Покупката на имот може и да е глупост, а може и да е вжно нещо в живота.

Работата е там, че с имотите и БФБ не свършва живота!Живота е много повече от тези неща!
    Абсолютно съм съгласен на 100%. Просто ми е странно как някои хора си живеят живота... Гаджета, заведения, екскурзии, не се лишават удоволствия и разни по-скъпи джаджи и лиготии. Но когато станат на 30 осъзнават, че трябва да се задомят, да направят семейство, деца и т.н. и разберат, че 1 кв.м. струва колкото брутната им заплата за 3-4 месеца, а техните спестявания са 0. После почват да пишат по форумите,че цените били безумни и т.н.
    Виж да си живеят под наем и да не се оплакват им правя евала... но уви такива хора не познавам.
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
      Като я чета тая тема да разбирам, че според масово пишещите покупката на имот е глупост и едва ли не грешка в живота.
      Тъжно... Работете бе хора... Със спекулации на БФБ-то пари за апартамент не се изкарват... Ако не ви харесват условията в България ходете в чужбина... Какво ви спира? Това като днешния протест на учениците за по дълга ваканция....Тъжно, тъжно... Вчера чета коментар в един форум, как някъв форумец не можел да си представи честен човек да има над 50 000 лв. кеш. Брат ми е на 23 години и прави по толкова на година...Какво да коментираме?
      Банките били виновни, властта, тоя идиот, оня идиот и т.н. В същото време обаче мрънкалото не прави нищо за да подобри състоянието си... Като няма възможност в родния си град ще ходи другаде. Имам познати на по 30-35 години оито правят същите неща, като когато са били на по 18 и мрънкат та мрънкат ама кервана си върви... имаше бум, после криза ---нищо не се е променило при тях за тия периоди...все мизерстват и пият бири в парка и толкова.
      Покупката на имот може и да е глупост, а може и да е вжно нещо в живота.

Работата е там, че с имотите и БФБ не свършва живота!Живота е много повече от тези неща!

Коментар

• Като я чета тая тема да разбирам, че според масово пишещите покупката на имот е глупост и едва ли не грешка в живота.
        Тъжно... Работете бе хора... Със спекулации на БФБ-то пари за апартамент не се изкарват... Ако не ви харесват условията в България ходете в чужбина... Какво ви спира? Това като днешния протест на учениците за по дълга ваканция....Тъжно, тъжно... Вчера чета коментар в един форум, как някъв форумец не можел да си представи честен човек да има над 50 000 лв. кеш. Брат ми е на 23 години и прави по толкова на година...Какво да коментираме?
        Банките били виновни, властта, тоя идиот, оня идиот и т.н. В същото време обаче мрънкалото не прави нищо за да подобри състоянието си... Като няма възможност в родния си град ще ходи другаде. Имам познати на по 30-35 години оито правят същите неща, като когато са били на по 18 и мрънкат та мрънкат ама кервана си върви... имаше бум, после криза ---нищо не се е променило при тях за тия периоди...все мизерстват и пият бири в парка и толкова.
        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Имаш ли идея колко по ниски са данъците в Турция , как ще стане да произвеждаш тук и да продаваш стоката по евтино от онази произведена - там. Не се случва независимо че заплатите там са високи - минималната е 500 български лева някъде. А и в Турция в момента има строителство , работят си.
          Ха ха ха,

кефиш ме, пак само повърхностни изводи правиш!

Е според теб ние в БГ какво да правим? Нас кучета ни яли?

И вземи чети по- внимателно, тука не става въпрос за това какви са данъците в БГ и в Турция, а това, че БГ производител произвежда стока на себестойност 5 кинта, а иска да я продава на 100 кинта. Що турците не го правят така, а? Знаеш ли?

П.П. Хич и не се съмнявам, че и идея си нямаш от данъците в Турция

Коментар

• Бебетата си гукат - т'ва е добре

Гледам оттук - оттам на някои започва да им светва ламБата, че ценовите флуктуации при имотките и при тази структура на икономиката в БГ-стан, основен фактор за посоката и равнищата им е държавата, после баМките и накрая участниците на самия маркет.

Търсене/предлагане, Пазар на продавача/купувача и прочие приказки от под шипковия храст мо'е ви дрънкат само фалирали брокита, които даже сами още не могат да си обяснят защо са фалирали. За да има качествен имотен консулт и брокитата да са фактор на пазарЯ има мно'у дълъг път за извървяване, за който аз не виждам индикации, че ще се случи скоро.

За целта се започва с диалог с правителството за ясен регламент, задължения, отговорности, етичен кодекс, застраховки "Професионална отговорност", развиване на собствени Акедемии за собствени кадри със собствено ноу-хау и тъ нъ и тъ нъ ...

Сегашната ситуация отдавна съм я описал в блогчето си, ама явно 'орицата са толкова самовлюбени от "познанията" си, че докато се гледат в огледалото кат' пауни, не могат да вдянат, че все още в категорията за "отстрел". Затова и нямат регулации от държавата и баМките, щот' идеята е да са, колкото се може по-тъпички

Имотни цинизми - част I

Най-успешни са онези измами, при които се създава илюзията, че на потенциалната жертва се предоставя възможност за избор....

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...chast-i.511479

Имотни цинизми - част II

Няма среда, която да не може да се манипулира или деформира в желана от нас посока, било то почиваща на либерални принципи или драстични регулации. Колкото е по-неразвит и незрял един сегмент, толкова е по-лесно да се моделира по зададен сценарий, поради липсата на опит и традиции.....

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...hast-ii.512673

Ай, Чиърс на бебетата сладки!

Бъдете вълци, а не оФце

Коментар

• Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнение
              Която банка първа се оттърве от заложените имоти - ще спечели , защото ще срине пазара. По нейния пример ще тръгнат и другите , но уви. Ще се получи като на ФБ.

Колкото повече се стискат и чакат толкова по интересно ще стане
              Една банка започнели разпродажбите след два дена ще са почнали други 5 банки и няма да имат време и възможност никой да продаде, защото пазара и без това е залят. Единствената им надежда е да търсят нови балами за да купуват и да освобождават старите балами от ипотеките им.

Коментар

• luboil

Имаш ли идея колко по ниски са данъците в Турция , как ще стане да произвеждаш тук и да продаваш стоката по евтино от онази произведена - там. Не се случва независимо че заплатите там са високи - минималната е 500 български лева някъде. А и в Турция в момента има строителство , работят си.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнение
                  Която банка първа се оттърве от заложените имоти - ще спечели , защото ще срине пазара.
                  Не, ще загуби най-малко

Коментар

• Която банка първа се оттърве от заложените имоти - ще спечели , защото ще срине пазара. По нейния пример ще тръгнат и другите , но уви. Ще се получи като на ФБ.

Колкото повече се стискат и чакат толкова по интересно ще стане

Коментар

• За съжаление банките в българия се държат като заложни къщи.Ако трябва да разследват измамите във финасовите среди , трябва да започнат с банковия картел.
                      Жалко , но както и другите картели в България , банковия е истински.
                      Моля онзи с голямата заплата и кривия нос от една все още италиянска банка да даде истинска информация , а не да хвърля лайна на вентилатора.
                      Благодари ме предварително
                      МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                        То порочното на тия кредити е че обезпечение е обекта на сделката... Тс обезпечение е самият недвижим имот... И банките на практика финансират 100% - 70% от цената на жилището която е надута с по висока оценка + 1-2 потребителски кредита на съпругата на купувача и то си стане..... И после всичко потъва.. А Банките все още не са притеснени, защото с последните промени по наредба 9 много им разхлабиха критериите за провизиране и на практика проблемните ипотечни кредити не им носят загуби - предоговарят ги, седят си в просрочие, съдят се итн, но обезпечението нетира провизиите и не им тежи....
                        А как стоят нещата при кредитите за "бизнеса" /еле па за оборотни средства/??

Коментар

• Лупчо, ти пак си тук. И добре, че е така. Защото тъкмо щях да се втурна да си купя НЕПОДВИЖЕН имот. Предпази ме от голяма грешка.
                          В понеделник ще си купя акции. Там ще да е далаверата. БФБ работи ли все още?
                          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Мнението ми е...
                            Категорично, строителният бум приключи и предстои да гледаме зрелищен срив в цените на имотите /и жилищни, и офис площи, и търговски площи/ по съпоставими цени!

В Япония този процес продължава вече 20 години като цените на имотите паднаха с 80% от върховите си нива...

А тук е още по-зле, защото българите са нацията на едно от първите места по показател живеещи в собствени жилища! Тука, наскоро един "капацитет" квичеше как всяко младо семейство искало да има собствено жилище и затова все щели да се търсят нови жилища... Та бих го попитал, родителите на тези млади хора, които живеят в собствено жилище, ако случайно вземат че умрат преди да са навършили 150 години, на кого биха оставили жилището си?
                            За това болднатото две мнения няма!

Рапана каза, че ако на някой българин му се изсипят пари, инвестицията за него е купуване на имот и това са поне 90% от българите. Ако не и повече. Това мисля че и ти го мислиш така, а не че ако на някой от 90-те% от българите му падне една пачка с пари ще тръгне да инвестира в бизнеса. Те сигурно 80% от българите не знаят какво е бизнес или имат криворазбрана представа за него. Примерно да правиш пръскачки за 5 лева и да ги продаваш за по 100лева, то нормално е турската стока да ги измести.
                            Last edited by luboil; 19.11.2010, 19:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                              обаче,тва е капка в морето-макроикономически този паричен поток не може да покрие дори 1/10 от загубите да речем в селското стопанско......влез в един магазин и виж колко от зеленчуците и плодовете са родно производство,после ми кажи колко чужди плодове и зеленчуци си спомняш,че си имал в магазините преди станишев да дойде на власт?
                              пълния колапс на индустрията и земледелието няма как да се реваншират с няколко хиляди работни места в следствие на аутсорсинг на компютърен съпорт.....
                              "
                              тук съм напълно съгласен . след "усилен труд"на нашите политици за 10-15 год. успяха да съсипят българското производство и сега внасяме боклуци от Европа . това със селското стопанство беше особено болезнено , тъй като България винаги се е славела като добър земеделски район и производител на качествени плодове и зеленчуци . стигнахме до там да внасяме ябълки от Италия и Гърция . това е дами и господа - 15-20 год. разсипия и крадене . кво пееха момчетата от Ъпсурт - Боже давай нагоре и искам нейкой ден да сера на тях....

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                                да има поскъпване заради цената на енергоносителите на някои неща НО не казвам че е евтино да се живее качествено в БГ но все пак аз не усетих поскъване... да някои храни са поскъпнали, но във високия сегмент не наблюдавам някаква промяна реално една шунка на тандем си я взимал на едни същи цени през различни месеци в които съм си идвал тази година... за хляба да можеби да е по сериозно но пак при черните хлебчета дето са здравословни /уж/ винаги са си били по лев и нещо за малки грамажи.... по скоро намирам доста добри цени и оферти за като се почне от техника и се стигне нощен живот в сф / специално за нощния живот в нечалга заведения виждам промота каквито не съм виждал от 2006

а и реално на марковите дрешки са им смъкнали цените тук там виждам цени близки до тези в сащ да не повярва човек
                                този пост цепи мрака . как можа да напишеш толкова глупости на едно място не ми е ясно.направо си е дар божи

Коментар

Working...
                                X