If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Когато си на 20 и няколко си - гледаш си само живота. А той е пред теб. Не се нуждаеш от никого, имаш много приятели. Полека-лека те се пръскат, "стават роби на традициите" ( демек женят се и създават деца). Така е от хилядолетия - семейство, деца, роднини.... Някой си се родил през 1985 година и мисли, че светът започва от него. Нямал нужда от семейство, нямал нужда от имот, живеел на хотел.
Ами живей си. Сам, самотен. Изплюскай всичко. И няма да усетиш, как един ден си се превърнал в самотно живеещ мизантроп. В една мръсна и мизерна квартира. Или в една педантично подредена - няма значение. И нито един близък човек край теб. Като гледам, в този форум има обещаващи персонажи. Подиграващи се на имащите. Ами подигравайте се, мизерното и самотно бъдеще е пред вас.Някои ще имат шанс. Ще се осъзнаят на стари години. И ще водят децата си на училище, а там ще се срещат с наборите, които си водят внуците. На 50 ще имат първокласници. Радост в къщи.
Всичко е спекула , включително и това че Светът се е глобализирал - измамно е ! Дори Европа не е цяла и скоро пак ще тръгне тенденция на разделяне , няма да сме в една икономика всички.Сигурен съм 100% , глобализацията е поредната утопия.
И аз на скоро четох една подобна дипломна работа, базирана на изследвания и публикации във на именити икономисти, статистици и социолози - Та основната идея беше че освен икономическите различия, има куп деруги социално фактори, които няма да позволят на ЕС да просъществува дълго в исторически план (разбирай на фона на историята и 2-3 века са нищо време). Та и този сценарии е възможен - не изключвам възможноста в следващите 20 години (например) да станем свидетели на обратното движение - страните да се затворят, може и някоя война да стане (все пак в исторически план има някаква статистическа последователност, а да говорим че нашето време е неповтоиримо и уникално е много наивно)......... Та като цяло интересни времена предстоят и интересното е че всеки който се опита да прави прогнози, както се казваше в един виц "най много да разсмее господ"..........
..................................
Аз клошарите отдавна съм ги разобличил в един друг Форум, но и тука виждам такива в изобилие. "Не спазвам традициите" на сривльовски означава, че "Нямам пет стотинки в джоба и силно се надявам някой ден жълтите ми стотинки да придобият лъвска себестойност Аман от мухльовци
Всичко е спекула , включително и това че Светът се е глобализирал - измамно е ! Дори Европа не е цяла и скоро пак ще тръгне тенденция на разделяне , няма да сме в една икономика всички.Сигурен съм 100% , глобализацията е поредната утопия.
То има и други хора които цял живот стискат и спестяват - до някоя Виденова зима
ПП: Безумните цени и балоните нямат общо с това кой какви спестявания събрал. Знам че ти е трудничко да го проумееш - спокойно, никой не го и очаква от тебе.
Трябва да се задомиш, трябва да си купиш НИ... да бе, ама друг път Нищо не трябва, всичко е въпрос на собствен избор за начина на живот. Сега ще почнеш да ми говориш за традициите - предстои ти да откриеш че и те не са като по Тошово време. Нарича се естествен отбор - глупаците не оцеляват, традициите не се следват сляпо.
Естествено.. Радвам се че има и хора като теб дето вече го осъзнават. Света вече е глобален, дори в рамката на отделните държави човек си сменя постоянно местожителството и местоработата.... Българина обикновено му трябва двойно повече време да се промени, но рано или късно и на него ще му дойде прозрението и е ясно какво ще стане.....Просто това което се случи с недвижимите имоти и събирането на хората в големите градове беше следствие на промените след 10ти ноември.... И така разни хора дето не са си и представяли, разпродадоха нивоите и дворовете на дядовците си, построиха по едно блокче и си помислиха че са бизнесмени (90% от случаите)........ Аз също като кореняк софиянец имам наследствени имоти, но не отчитам това като мое постижение... Имам и инвестиции в имоти, но идеите ми за развитието им са взаимствани от развитите държави и най вероятно ще донесат печалби след години....Живял съм много време дори на хотел (8 месеца), когато работих в централата в чужбина на Банката на която бях служител.... Това е бъдещето - човек живее където работи... - да купиш имот (от типа бетонена кутийка в "жна София или до морската във Варна) с инвестиционна цел ше стана изкл'чително неефективна инвестиция с почти нулева възвръщаемост. Ако пък решиш да си живееш в имота си мъртвец - особенно в София може да се озовеш в ситуацията да губиш по 3 часа на ден за път, разходите за това дори не мога да ги калкулирам при цена на бензина 2.18 и очаквана 2.50 до края на 2011 г....
Аз клошарите отдавна съм ги разобличил в един друг Форум, но и тука виждам такива в изобилие. "Не спазвам традициите" на сривльовски означава, че "Нямам пет стотинки в джоба и силно се надявам някой ден жълтите ми стотинки да придобият лъвска себестойност Аман от мухльовци
То затуй и си фира в оня друг форум
От друга страна няма лошо да си продължаваш с доходност по-малка от инфлацията, трябва и някой да се набутва на тоя пазар
Като я чета тая тема да разбирам, че според масово пишещите покупката на имот е глупост и едва ли не грешка в живота.
Тъжно... Работете бе хора... Със спекулации на БФБ-то пари за апартамент не се изкарват... Ако не ви харесват условията в България ходете в чужбина... Какво ви спира? Това като днешния протест на учениците за по дълга ваканция....Тъжно, тъжно... Вчера чета коментар в един форум, как някъв форумец не можел да си представи честен човек да има над 50 000 лв. кеш. Брат ми е на 23 години и прави по толкова на година...Какво да коментираме?
Банките били виновни, властта, тоя идиот, оня идиот и т.н. В същото време обаче мрънкалото не прави нищо за да подобри състоянието си... Като няма възможност в родния си град ще ходи другаде. Имам познати на по 30-35 години оито правят същите неща, като когато са били на по 18 и мрънкат та мрънкат ама кервана си върви... имаше бум, после криза ---нищо не се е променило при тях за тия периоди...все мизерстват и пият бири в парка и толкова.
Да, при настоящите цени и условия за кредитиране покупката на имот е пълна глупост.
Never underestimate the predictability of stupidity
Абсолютно съм съгласен на 100%. Просто ми е странно как някои хора си живеят живота... Гаджета, заведения, екскурзии, не се лишават удоволствия и разни по-скъпи джаджи и лиготии. Но когато станат на 30 осъзнават, че трябва да се задомят, да направят семейство, деца и т.н. и разберат, че 1 кв.м. струва колкото брутната им заплата за 3-4 месеца, а техните спестявания са 0. После почват да пишат по форумите,че цените били безумни и т.н.
Виж да си живеят под наем и да не се оплакват им правя евала... но уви такива хора не познавам.
Абсолютно съм съгласен на 100%. Просто ми е странно как някои хора си живеят живота... Гаджета, заведения, екскурзии, не се лишават удоволствия и разни по-скъпи джаджи и лиготии. Но когато станат на 30 осъзнават, че трябва да се задомят, да направят семейство, деца и т.н. и разберат, че 1 кв.м. струва колкото брутната им заплата за 3-4 месеца, а техните спестявания са 0. После почват да пишат по форумите,че цените били безумни и т.н.
Виж да си живеят под наем и да не се оплакват им правя евала... но уви такива хора не познавам.
То има и други хора които цял живот стискат и спестяват - до някоя Виденова зима
ПП: Безумните цени и балоните нямат общо с това кой какви спестявания събрал. Знам че ти е трудничко да го проумееш - спокойно, никой не го и очаква от тебе.
Трябва да се задомиш, трябва да си купиш НИ... да бе, ама друг път Нищо не трябва, всичко е въпрос на собствен избор за начина на живот. Сега ще почнеш да ми говориш за традициите - предстои ти да откриеш че и те не са като по Тошово време. Нарича се естествен отбор - глупаците не оцеляват, традициите не се следват сляпо.
бате аз мисля че те големите корпорации ни имат доверие да не повярваш но качестовото било добро и HP са обявили че ще наемат 2000 души преди 20 тина дни което си почти удвоявяне спрямо 3200 досега.... / апокрифно се говори че имало само един случай на уволнен от хп в които един клиент натоварил всичката техника която имал на един камион и я стоварил на паркинга
Неапокрифно - далеч не е само един, достатъчно е да се поинтересуваш и как са били наети много от досегашните им кадри (на какви договори).
Също така неапокрифно - в БГ поделение на друга голяма корпорация довтасал един от босовете и казал на събраните люде че не работят. Толкова и за доверието и качеството.
Коментар