Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от panther Разгледай мнениеЧовек, стига писа глупости. В българските банки има около 1000 влога над 500 К ЛЕВА. И повечето от тези пари са на известни "другари". Цялата теория с дядовците милионери издиша от толкова места, че дори не ми се говори.
Коментар
-
Днес ходих на оглед на апартамент в центъра, на около 300м от централна банка !!! - около 600лв/м2....
Стара, стабилна кооперация миришеща на старост....Кочина , гнусотия и бедност прозираше от половината апартаменти...
Та, не си спомням, кой от имотните наследници на 3-4 апартамента в центъра, роден със сребърна лъжичка в .... пишеше за маргиналите и работниците в Люлин и Младост.
50% от центъра не става за живеене без тотален ремонт - до тухла и наново !!!
30% от апартаментите в центъра ще излезнат на пазара до 10г...и ръста ще бъде само в посока предлагане
Лорде, една вметка - и аз си купих вилата за 5к лв преди 10г и така ми харесва, че си я оценям на 50к лв, но какво от това....
Субективизъм
Коментар
-
Не очаквах,че вместо върху златото ще се концентрирате върху моята къща, но какво да се очаква от пишман инвеститори и злобни завистници
Та да си дойдем на дума за златото и то порастна за няколко години толкова колкото и имотите между 2000 и 2008 , но огромния му недостатък е че не носи текущ доход. От друга страна можеш да си го галиш и целуваш. Или като отзи чорбаджия от филма за Капитан Петко войвода да си вади гърнето от тайника и да си брои всеки ден жълтиците с нескрито удоволствие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеМного бъркаш, лично познавам повече, а в селото където живея има стотици такива - с поне няколко стотин хиляди, някои и над милион евра от ниви. А дори не е във Витошката яка. Друг е въпроса колко още имат пари, лесни пари лесно се харчат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеНай-много се доказа... златото. От 300$ през 2000г,на 1300$ сега
Нека обаче да видим същата картинка в евро. Преди 10 години цената на трой унция е била 370,76 €. Днес цената е 970,54 €. Ако приемем, че цената се е покачвала с постоянен темп през тия години, то ръста в цената на златото е 10,10%. Отново не е зле, но в долари е доста по-добре
Сега нека да разгледаме нещата до 2007 и след 2007 г.
На 05.10.2007 цената е била $ 737,00. Значи от 2000 до 2007 ръстът в цената е бил 15%, от 2007 до 2010 е бил 21,98%
. Направете справка кога се разбира за кризата в САЩ и кога се пускат "печатарките".
Сега да видим и в евро. На 05.10.2007 цената е била 521,36 €. Значи от 2000 до 2007 ръстът в цената е бил 4,99%. От 2007 до 2010 е бил 23,01%
. Направете справка и кога в Европа пускат "печатарките".
Та и Бернаке, и Трише са решили да напечатат парички и да стопят дълговете. Имотите се продънват 2007-08 и инвеститорите започват да търсят убежище в златото.
Или пък има друга картинка - спекулантите са теглили на ниски лихви и инвестират в имоти. Имотите се продънват 2007-08 и спекулантите започват да балонират златото.
Въпрос - кой от двата сценария се случва? И какво ще стане, когато ниските лихви спрат?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеИначе за качването за мен нищо необичайно не е за тези осем години. И къщата ми през 2002 беше 34000$ , сега е Е300 000.
да видиш дали верно некои ще ти
ги наброи !!!
=================================
http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
Спасете Мирко !!!--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеА златото какъв текущ доход ти носи, че не мога да се сетя? Ако политне надолу и то, тогаз ще си останеш освен без тукущ доход, но и ще трябва бързо да се отървеш от него преди да си помислиш, че отново ще се качи.
.........
Иначе за качването за мен нищо необичайно не е за тези осем години. И къщата ми през 2002 беше 34000$ , сега е Е300 000.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеИ къщата ми през 2002 беше 34000$ , сега е Е300 000.
Направи 3 000 000 Е
Коментар
-
А златото какъв текущ доход ти носи, че не мога да се сетя? Ако политне надолу и то, тогаз ще си останеш освен без тукущ доход, но и ще трябва бързо да се отървеш от него преди да си помислиш, че отново ще се качи.
.........
Иначе за качването за мен нищо необичайно не е за тези осем години. И къщата ми през 2002 беше 34000$ , сега е Е300 000.Last edited by LANDLORD 31; 05.10.2010, 18:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеНИ са се доказали, мдааа - я да видим от 2007-ма насам как се доказаха? Красота, какво ще кажешОня дето взима 7% от банката лихва си свирка - а ти дължиш данък над тия 7% печалба, имаш разноски за поддръжка и данъци по имота. В интерес на истината 7-8% за доход от НИ е приемливо, бих заложил по-слоро че си около 4-5% чисто в най-добрия случай
Коментар
-
[QUOTE=Бонвиван;1145365]Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеА за строгия контрол направо ми става смешно - имаше достатъчно случаи със срутени сгради в строеж именно от спестен или некачествен бетон.
QUOTE]
Тук не мога да се съглася с теб. Няма НИТО ЕДНА паднала плоча или колона от некачествен или спестен бетон. Има доста случай, когато по време на изливане са падали кофражи, но това е грешка на строителя и неукрепен кофраж, а не слаба армировка, лош или малко бетон. Който има понятие от бетонови дейности ще ме разбере.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениетреидъре
сметни ми доходност от двустаен купен за 45000 евро с ДДС, месечен наем 300 евро с ДДС. ЮЛ е рег. по ДДС.
Коментар
-
защото на българина му е лакомо окото...друго е да кажеш апп 120кв (няма значение, че реално е 85).
това по принцип няма никакво значение за хората , които могат да смятат. Важна е цената. Отиваш харесваш си апартамента - колко струва ... ами толкова .. ок правиш си сметката. Цената на кв. метър варира и според мен е една от причините хора да се набутват за калпави жилища само защото са с 20% по-ефтини на кв. от някой мислен и добре изпълнен проект.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеА защо просто не започнем както целия останал свят да обявяваме в офертите чистата площ?
Коментар
Коментар