IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Днес ходих на оглед на апартамент в центъра, на около 300м от централна банка !!! - около 600лв/м2....
    Стара, стабилна кооперация миришеща на старост....Кочина , гнусотия и бедност прозираше от половината апартаменти...
    Та, не си спомням, кой от имотните наследници на 3-4 апартамента в центъра, роден със сребърна лъжичка в .... пишеше за маргиналите и работниците в Люлин и Младост.
    50% от центъра не става за живеене без тотален ремонт - до тухла и наново !!!
    30% от апартаментите в центъра ще излезнат на пазара до 10г...и ръста ще бъде само в посока предлагане

Лорде, една вметка - и аз си купих вилата за 5к лв преди 10г и така ми харесва, че си я оценям на 50к лв , но какво от това....
    Субективизъм
    + ако искаш да стане приятно за обитаване трябва да правиш сам общите части (вход, тръби, а ако си на последен етаж и покрив)
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от panther Разгледай мнение
      Човек, стига писа глупости. В българските банки има около 1000 влога над 500 К ЛЕВА. И повечето от тези пари са на известни "другари". Цялата теория с дядовците милионери издиша от толкова места, че дори не ми се говори.
      Сериозно? Ако ти имаш един милион би ли ги сложил на една сметка в една банка?

Коментар

• Днес ходих на оглед на апартамент в центъра, на около 300м от централна банка !!! - около 600лв/м2....
        Стара, стабилна кооперация миришеща на старост....Кочина , гнусотия и бедност прозираше от половината апартаменти...
        Та, не си спомням, кой от имотните наследници на 3-4 апартамента в центъра, роден със сребърна лъжичка в .... пишеше за маргиналите и работниците в Люлин и Младост.
        50% от центъра не става за живеене без тотален ремонт - до тухла и наново !!!
        30% от апартаментите в центъра ще излезнат на пазара до 10г...и ръста ще бъде само в посока предлагане

Лорде, една вметка - и аз си купих вилата за 5к лв преди 10г и така ми харесва, че си я оценям на 50к лв , но какво от това....
        Субективизъм

Коментар

• Не очаквах,че вместо върху златото ще се концентрирате върху моята къща, но какво да се очаква от пишман инвеститори и злобни завистници
          Та да си дойдем на дума за златото и то порастна за няколко години толкова колкото и имотите между 2000 и 2008 , но огромния му недостатък е че не носи текущ доход. От друга страна можеш да си го галиш и целуваш. Или като отзи чорбаджия от филма за Капитан Петко войвода да си вади гърнето от тайника и да си брои всеки ден жълтиците с нескрито удоволствие.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
            Много бъркаш, лично познавам повече, а в селото където живея има стотици такива - с поне няколко стотин хиляди, някои и над милион евра от ниви. А дори не е във Витошката яка. Друг е въпроса колко още имат пари, лесни пари лесно се харчат.
            Човек, стига писа глупости. В българските банки има около 1000 влога над 500 К ЛЕВА. И повечето от тези пари са на известни "другари". Цялата теория с дядовците милионери издиша от толкова места, че дори не ми се говори.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
              Най-много се доказа... златото. От 300$ през 2000г,на 1300$ сега
              Интересен факт. Значи на тази дата преди 10 години цената на трой унция е била $ 270,40. Днес цената е $ 1 337,40. Ако приемем, че цената се е покачвала с постоянен темп през тия години, то ръста в цената на златото е 17,33%. Доста добро покачване

Нека обаче да видим същата картинка в евро. Преди 10 години цената на трой унция е била 370,76 €. Днес цената е 970,54 €. Ако приемем, че цената се е покачвала с постоянен темп през тия години, то ръста в цената на златото е 10,10%. Отново не е зле, но в долари е доста по-добре

Сега нека да разгледаме нещата до 2007 и след 2007 г.

На 05.10.2007 цената е била $ 737,00. Значи от 2000 до 2007 ръстът в цената е бил 15%, от 2007 до 2010 е бил 21,98%. Направете справка кога се разбира за кризата в САЩ и кога се пускат "печатарките".

Сега да видим и в евро. На 05.10.2007 цената е била 521,36 €. Значи от 2000 до 2007 ръстът в цената е бил 4,99%. От 2007 до 2010 е бил 23,01%. Направете справка и кога в Европа пускат "печатарките".

Та и Бернаке, и Трише са решили да напечатат парички и да стопят дълговете. Имотите се продънват 2007-08 и инвеститорите започват да търсят убежище в златото.
              Или пък има друга картинка - спекулантите са теглили на ниски лихви и инвестират в имоти. Имотите се продънват 2007-08 и спекулантите започват да балонират златото.

Въпрос - кой от двата сценария се случва? И какво ще стане, когато ниските лихви спрат?

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Иначе за качването за мен нищо необичайно не е за тези осем години. И къщата ми през 2002 беше 34000$ , сега е Е300 000.
                Пробвай да и вземеш тия 300 000 Е
                да видиш дали верно некои ще ти
                ги наброи !!!
                =================================
                http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                Спасете Мирко !!!
                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

А златото какъв текущ доход ти носи, че не мога да се сетя? Ако политне надолу и то, тогаз ще си останеш освен без тукущ доход, но и ще трябва бързо да се отървеш от него преди да си помислиш, че отново ще се качи.
                  .........
                  Иначе за качването за мен нищо необичайно не е за тези осем години. И къщата ми през 2002 беше 34000$ , сега е Е300 000.
                  за къщата ти и 5 евро нема кой да даде

Коментар

И къщата ми през 2002 беше 34000$ , сега е Е300 000.
                    Нагоре, не си играй на дребно
                    Направи 3 000 000 Е

Коментар

• А златото какъв текущ доход ти носи, че не мога да се сетя? Ако политне надолу и то, тогаз ще си останеш освен без тукущ доход, но и ще трябва бързо да се отървеш от него преди да си помислиш, че отново ще се качи.
                      .........
                      Last edited by LANDLORD 31; 05.10.2010, 18:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                        НИ са се доказали, мдааа - я да видим от 2007-ма насам как се доказаха? Красота, какво ще кажеш Оня дето взима 7% от банката лихва си свирка - а ти дължиш данък над тия 7% печалба, имаш разноски за поддръжка и данъци по имота. В интерес на истината 7-8% за доход от НИ е приемливо, бих заложил по-слоро че си около 4-5% чисто в най-добрия случай
                        Най-много се доказа... златото. От 300$ през 2000г,на 1300$ сега

Коментар

• [QUOTE=Бонвиван;1145365]
                          Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                          А за строгия контрол направо ми става смешно - имаше достатъчно случаи със срутени сгради в строеж именно от спестен или некачествен бетон.
                          QUOTE]

Тук не мога да се съглася с теб. Няма НИТО ЕДНА паднала плоча или колона от некачествен или спестен бетон. Има доста случай, когато по време на изливане са падали кофражи, но това е грешка на строителя и неукрепен кофраж, а не слаба армировка, лош или малко бетон. Който има понятие от бетонови дейности ще ме разбере.
                          Има паднала плоча.До нас

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                            треидъре
                            сметни ми доходност от двустаен купен за 45000 евро с ДДС, месечен наем 300 евро с ДДС. ЮЛ е рег. по ДДС.
                            Малко нереално висок ми се вижда този наем. браво ако наистина си успял да намериш такъв наемател дългосрочно( не можеш да ме убедиш че 6те взема6 този наем още 5г)

Коментар

• защото на българина му е лакомо окото...друго е да кажеш апп 120кв (няма значение, че реално е 85).

това по принцип няма никакво значение за хората , които могат да смятат. Важна е цената. Отиваш харесваш си апартамента - колко струва ... ами толкова .. ок правиш си сметката. Цената на кв. метър варира и според мен е една от причините хора да се набутват за калпави жилища само защото са с 20% по-ефтини на кв. от някой мислен и добре изпълнен проект.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                                А защо просто не започнем както целия останал свят да обявяваме в офертите чистата площ?
                                Защото тогава всички ще се усетят колко малко ни дели, като цена, от градове от типа на Виена.

Коментар

Working...
                                X