IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Хахаха ...

А, бе мухльо панелен, моето семейство спестява под формата на чилякозастраховки 5-цифрена сума годишно в евра ( над 10 пъти от средното за ЕС ).

После, последния имот, който се строи и вече е почти готов на 2 пъти идваха нЕкви шопи като се предложиха 1.5 млн. и после другият 2 млн. ( ама как да им обясниш, че не се продава ).

За яхтата тоже си близо, щото се намира и такава.

Всичките ми прогнози са били съвсем искрени и балансирани, щото не съм партийна помия или в сивия сектор.

Точно такива озлобени мухльовци кат' тИбя са на път да ни изгонят, а аз давам на над 100 чиляка шанс за бизнес в БГ-стан. Тъпанар!!! Само, че няма да ме видиш с лъскава кола, лаптоп и т.н. щото не съм прост кат' теб да се радвам на панелки, а държа да си остана съвсем земен и обикновен чиляк.
    ...........
    Чудно е каква подлога трябва да си за да оцеляваш по форуми след такива изрази!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Такива мухльовци кат' тИбя, се чудят после що Бербатов не иска да денси за БГ-стан. Само обиди и простотии .... от нЕкви панелки.

Мен не ме мисли мухляк, преди 1 месец бях съвсем искрен като ти пожелах добронамерено час по скоро да излезеш от панелката ( ама ти тогава не ме разбра - няма да ме разбереш и сега ).

П.П. Колко спестяваш на година, я раздуй ( без значение формата )? Нали си пичка
      ...........
      Забравих, че имаш 10 вида амплоа. Утре ще ги представя всичките на широката публика за да си направи изводите за теб.

Коментар

• Не си ми на нивото мръсен изпостелял русофил.
        Като лъжеш така безсрамно какво очакваш от мен да ти кажа? Аз ако съм мухльо, ти трябва да си една гнида в козината на пръднал пор вдовец
        Не желая да контактувам с такова нищожество като теб в нито един форум. Запомни го добре.
        Но няма да мълча, като те видя да лъжеш и мамиш широката аудитория. Такива като теб опоскаха България. Виждам, че сега си на вълна животозастраховане. Може би някой се е смилил да вземе недоучен инженер за застраховател. Аз съм бил застраховател още през делечната 1995г. Така, че там където отиваш аз оттам се връщам бе опитно зайче байче. Дори и един кв.км. букви да изпишеш, за мен си ясен боклук без никаква визия за инвестиции или каквото и да е било. Хайде пак пиши по цяла нощ защото си бездеен. Аз си лягам, че утре ще правя пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Много си изпускаш нервите, много обидни изрази използваш - признак на безсилие и много лъжи избълва през последните 5 минути. Ти май си милионер в илюзии. Използваш русизми за да заблудиш някой че си богат ли или просто си някакъв мизерен бесарабин? Човек който непрекъснато плюе по имотите не може да ме заблуди нито мен нито някой трезвомислещ, че ги притежава. Защото да притежаваш имот е и емоция не само суха статистика на цифри и печалби. Понеже почна да лъжеш на едро с милиони ще ти кажа че едва ли някой може да повярва на неориентиран полово индивид, че има достатъчно тестостерон да изкара 2 лева.
          Лягай си за да сънуваш че даваш хляб на 100 души, че утре като се събудиш в мизерния кубрик, ще видиш 100 хлебарки или 100 плъха.
          Такива мухльовци кат' тИбя, се чудят после що Бербатов не иска да денси за БГ-стан. Само обиди и простотии .... от нЕкви панелки.

Мен не ме мисли мухляк, преди 1 месец бях съвсем искрен като ти пожелах добронамерено час по скоро да излезеш от панелката ( ама ти тогава не ме разбра - няма да ме разбереш и сега ).

П.П. Колко спестяваш на година, я раздуй ( без значение формата )? Нали си пичка

Коментар

• Много си изпускаш нервите, много обидни изрази използваш - признак на безсилие и много лъжи избълва през последните 5 минути. Ти май си милионер в илюзии. Използваш русизми за да заблудиш някой че си богат ли или просто си някакъв мизерен бесарабин? Човек който непрекъснато плюе по имотите не може да ме заблуди нито мен нито някой трезвомислещ, че ги притежава. Защото да притежаваш имот е и емоция не само суха статистика на цифри и печалби. Понеже почна да лъжеш на едро с милиони ще ти кажа че едва ли някой може да повярва на неориентиран полово индивид, че има достатъчно тестостерон да изкара 2 лева.
            Лягай си за да сънуваш че даваш хляб на 100 души, че утре като се събудиш в мизерния кубрик, ще видиш 100 хлебарки или 100 плъха.

Коментар

Абе кубрик, ти пак ли се появи да бълваш нонсенси? Видях че пишеш за тъпите имотки, но не спираш да ръсиш акъл точно в тема за тях.
              Това е доста показателно както и факта че си обикновен лъжец. На едно място пишеш че имаш 5 имота, но това как кореспондира с презрението ти към тях като цяло? Истината е че си построил 2 яхтени каюти и спиш в тях. Защо не си признаеш? Ще ти подшушна нещо - за имотите не се говори просто в брой а всеки имот се осмисля многократно от собственика. Мен тук ме принудиха да пиша за един от вече 8-те мои.
              Знам, че сега някой умник без пукнат грош ще се изтъпанчи и ще ми каже да не се надувам с 8 имоти защото това било признак на бедност. В имотния форум и на такова се нагледах,когато обявих, че имам 7. Даже чаках да получа социални помощи
              ....
              Един приятелски съвет- като си безимотен и с малки възможности, спри да пелтечиш глупотевини по форумите ами се стегни и изкарай някой лев с лов на миди.
              Хахаха ...

А, бе мухльо панелен, моето семейство спестява под формата на чилякозастраховки 5-цифрена сума годишно в евра ( над 10 пъти от средното за ЕС ).

После, последния имот, който се строи и вече е почти готов на 2 пъти идваха нЕкви шопи като се предложиха 1.5 млн. и после другият 2 млн. ( ама как да им обясниш, че не се продава ).

За яхтата тоже си близо, щото се намира и такава.

Всичките ми прогнози са били съвсем искрени и балансирани, щото не съм партийна помия или в сивия сектор.

Точно такива озлобени мухльовци кат' тИбя са на път да ни изгонят, а аз давам на над 100 чиляка шанс за бизнес в БГ-стан. Тъпанар!!! Само, че няма да ме видиш с лъскава кола, лаптоп и т.н. щото не съм прост кат' теб да се радвам на панелки, а държа да си остана съвсем земен и обикновен чиляк.
              Last edited by marandi; 06.10.2010, 00:17.

Коментар

1000 000- 150 000 на три влога по 50 000
                200 000 за инвестиция в производство.; 200 000 за приличен имот, 100 000 за инвестиционно злато и диаманти, 100 000 в петролни деривати;
                100 000 в правителствени облигации, 100 000 в акции на взаимни фондове и 50 000 за колица.

И след 1 година имаш около 500 000.

И да не вземе да го послуша някой този и да инвестира по схемата, ей.

Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Първите 2 години по 150лв.,следващи 2 по 170 , следващите 4 по двеста и на финала текущ доход:12480лв.или колкото заплатите ми за 8 месеца.
                Има едно правило, че инвестиране в повече от 5 неща е прекалена диверсификация. Оптималното е в 3 ако се осъзнават или най-добре хеджират или застраховат рисковете
                Last edited by javcho; 06.10.2010, 00:10.

Коментар

• Абе кубрик, ти пак ли се появи да бълваш нонсенси? Видях че пишеш за тъпите имотки, но не спираш да ръсиш акъл точно в тема за тях.
                  Това е доста показателно както и факта че си обикновен лъжец. На едно място пишеш че имаш 5 имота, но това как кореспондира с презрението ти към тях като цяло? Истината е че си построил 2 яхтени каюти и спиш в тях. Защо не си признаеш? Ще ти подшушна нещо - за имотите не се говори просто в брой а всеки имот се осмисля многократно от собственика. Мен тук ме принудиха да пиша за един от вече 8-те мои.
                  Знам, че сега някой умник без пукнат грош ще се изтъпанчи и ще ми каже да не се надувам с 8 имоти защото това било признак на бедност. В имотния форум и на такова се нагледах,когато обявих, че имам 7. Даже чаках да получа социални помощи
                  ....
                  Един приятелски съвет- като си безимотен и с малки възможности, спри да пелтечиш глупотевини по форумите ами се стегни и изкарай някой лев с лов на миди.

Коментар

• Бау-бау, добри 'орица!

Поради тоталното издивяване на тая темица, ще си позволя да направя следните забележки.

Към бебе Бонвиан - 7-8% годишна доходност ще ти я постигна само с една чилякозастраховка и даже ще я "бия" и тук обърни внимание, че партидите по чилякозастраховане са несеквестеруеми и неделими ( демек неприкосновени към кредитори и наследствена маса ). Т.е. няма как да ти ги издуха жената с един развод или децата кат' те изкарат малоумен, щото си им дал да теглят кредити.

Предполагам се сети, че да навираш тъпите имотки ( като всеки има поне по 2-3 при 90% от населението е малко несериозно ) и т'ва са приказки от шипковия храст.

Фасилити бизнеса не е лош ( т.е. по скромни сметки 25% е цената на имотЯ и 75% е в последствие издръжката му през имотния "живот" като разходи ). Но това не е за всеки и е безотговорно да се коментира, че било мноу лесно ...?

Ко прайш, ако не е тайна освен да мяташ простотии за митични старци-милионери?? Видно е, че даже ти не си милионер, щото ако беше нямаше да дрънкаш тия глупости! А, не ме питай аз откъде знам

С две думи да обобщя, няма как да накараш някой да "лети", като той не се е научил да ходи, налЕ?! Демек чилякът не е продал 2 кила краставици през живота си - ти го мяташ на имоти? Къде, бре .... как ще стане?

Демек, дадох ви статс за БГ-стан - 90% собственици на имотки и средна годишна премия по животозастраховане ... 22 евро/годишно при средно за ЕС над 1000 евра годишно на чиляк.

Ся, ще те помоля да ми обясниш как над 90% от тълпата ще спечели удара на живота си, като не може да спести даже и 40 кинта на година при средна 20-30 годишна доходност от 7%, дет' ти ги смяташ за перфектни?

Не са лоши 7-8% доходност, ама при живото-то са ти гарантирани и имаш държавна защита + светкавична ликвидност ( до 3 дни ), а при имотките какво имаш?

Сладките ти приказки от шипковия храст или ...?

Чиърс на бебетата сладки!

П.П. След 1-2 поколения ще се оправят нещата, дотогава ще чакаме "бай Иван" дет' щял да ни "освободи" само с една сделка в живота ни.

Иначе в БГ-стан бързо се учим от английския опит и вече си наглеждайте нотариалните актове, щото "половинката" ви може вече да ги продава и ако до 6 месеца не сте се "обадили", където трябва - сделката е законна. Т'ва нещо скромно се избягна от медиите, а на мен ми е бедна фантазията още колко разбити семейства ще има в БГ-стан. Важни са приходите от такси в перото на консолидирания бюджет, че нещо спихнаха рязко ...
                    Last edited by marandi; 05.10.2010, 22:52.

Коментар

• 1000 000- 150 000 на три влога по 50 000
                      200 000 за инвестиция в производство.; 200 000 за приличен имот, 100 000 за инвестиционно злато и диаманти, 100 000 в петролни деривати;
                      100 000 в правителствени облигации, 100 000 в акции на взаимни фондове и 50 000 за колица.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                        Сериозно? Ако ти имаш един милион би ли ги сложил на една сметка в една банка?
                        ХЕХЕХЕХЕ, ами още по-зле тогава - ако един човек има повечко влогове за големи суми, значи намалява общият брой на хората с готови пари (разбирай - на тези, които имат достатъчно пари,за да купят имот веднага и без кредит).
                        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          понеже визираш мен и мнението ми за Младост и Люлин нека да те поправя:
                          1. нямам 4 партамента в Сф,
                          2. в Младост живее селската интелигенция- т.е. хорица с комплекси, но пък за сметка на това имащи някакъв такт(акто изключим военните от Младост3)
                          3. в Люлин живеят хора, които те гледат все едно си им изял закуската и са едно ниво над орките от Перник. Естествено, има и изключения (примерно Импе-то), но като цяло в Люлин живеят маргинали - и "кУреняците" (първо поколение от Кремиковци, естествено) и дошляците от знайни и незнайни краища на Бг. Добре, че Бащицата ще построи магистралата, та да може пеУничани да минават само покрай любимия си квартал и да не се мотат из София - шегичка
                          4. това дето си го гледал да не е било някъде по Пиротска или Мария Луиза при арабелите, щот там пари да ти дават - бЕгай и не се обръщай, че трета турска манафска дивизия кат те погне е по-добре да не те стига

Ако искаш мнението ми за горе-долу ставащите квартали в София то това са: Яворов, Оборище, РЕдута, Гео Милев, Младост 1 и 1А(с условности), Изток, Изгрев (с условности), Дианабад, Лозенец (с условности), Хиподрума, Стрелбище, Иван Вазов, Бели брези и май е това (може и да пропускам нещо), но София на Север и Западот ЦУМ за нищо не става - лично мнение, неангажиращо
                          +1
                          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            Днес ходих на оглед на апартамент в центъра, на около 300м от централна банка !!! - около 600лв/м2....
                            Стара, стабилна кооперация миришеща на старост....Кочина , гнусотия и бедност прозираше от половината апартаменти...
                            Та, не си спомням, кой от имотните наследници на 3-4 апартамента в центъра, роден със сребърна лъжичка в .... пишеше за маргиналите и работниците в Люлин и Младост.
                            50% от центъра не става за живеене без тотален ремонт - до тухла и наново !!!
                            30% от апартаментите в центъра ще излезнат на пазара до 10г...и ръста ще бъде само в посока предлагане

Лорде, една вметка - и аз си купих вилата за 5к лв преди 10г и така ми харесва, че си я оценям на 50к лв , но какво от това....
                            Субективизъм
                            понеже визираш мен и мнението ми за Младост и Люлин нека да те поправя:
                            1. нямам 4 партамента в Сф,
                            2. в Младост живее селската интелигенция- т.е. хорица с комплекси, но пък за сметка на това имащи някакъв такт(акто изключим военните от Младост3)
                            3. в Люлин живеят хора, които те гледат все едно си им изял закуската и са едно ниво над орките от Перник. Естествено, има и изключения (примерно Импе-то), но като цяло в Люлин живеят маргинали - и "кУреняците" (първо поколение от Кремиковци, естествено) и дошляците от знайни и незнайни краища на Бг. Добре, че Бащицата ще построи магистралата, та да може пеУничани да минават само покрай любимия си квартал и да не се мотат из София - шегичка
                            4. това дето си го гледал да не е било някъде по Пиротска или Мария Луиза при арабелите, щот там пари да ти дават - бЕгай и не се обръщай, че трета турска манафска дивизия кат те погне е по-добре да не те стига

Ако искаш мнението ми за горе-долу ставащите квартали в София то това са: Яворов, Оборище, РЕдута, Гео Милев, Младост 1 и 1А(с условности), Изток, Изгрев (с условности), Дианабад, Лозенец (с условности), Хиподрума, Стрелбище, Иван Вазов, Бели брези и май е това (може и да пропускам нещо), но София на Север и Западот ЦУМ за нищо не става - лично мнение, неангажиращо
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• И ти си много "скромен". Управляваш само седем морета! Не съм надстройвал нищо, а съм довършвал груб строеж, но ако бях купил златото 2000г. и си го държах, щеше да му скочи много номинала, но нямаше да видя реален тукущ доход нито лев, а от имота за който споменах, само чрез отдаване на старата малка къщичка за слугите в задната част на двора 8 години и вземам наеми. Първите 2 години по 150лв.,следващи 2 по 170 , следващите 4 по двеста и на финала текущ доход:12480лв.или колкото заплатите ми за 8 месеца. И това без да отдавам основната къща а само ремонтирайки я! От златото колко щеше да измъкнеш ако си седеше така пасивно? Най-много да ти го гепят, а земята няма кой да ми я гепи и пренесе на гръб.

Коментар

А златото какъв текущ доход ти носи, че не мога да се сетя? Ако политне надолу и то, тогаз ще си останеш освен без тукущ доход, но и ще трябва бързо да се отървеш от него преди да си помислиш, че отново ще се качи.
                                .........
                                Иначе за качването за мен нищо необичайно не е за тези осем години. И къщата ми през 2002 беше 34000$ , сега е Е300 000.
                                Ако си и надстроил още два етажа - може. Моят апартамент от 18к$,стигна до около 54кевро(сега е по-малко), ама да ме убеждаваш във ръст 10 ПЪТИ... Иди в имоти.нет,опа,забравих,те от там са те изхвърлили като..... супер мега ъпър. Дори и там не са издържали чак такова въображение
                                А златото го споменавам като убежище за парите. Ако вместо НИ в центъра 2000г, беше купил злато.... Не ти говоря за наеми,наематели,ремонти данъци и.т.н.
                                Last edited by master of the seven seas; 05.10.2010, 21:19.

Коментар

Working...
                                X