IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
    ===================================

Не, Оскарчо, просто ще вдигнем наемите с 10-15 лева на месец. И готово.
    Ако пък не сме ги дали под наем, за нас няколкостотин лева разход повече на година не са от особено значение. Което няма как да го разберат бедните и безимотни бачкатори-икономисти. Защото за тях 100 лева са си пари.
    Лудец, къде ги видя тези "бачкатори-икономисти". Ше бачкат, ше бачкат, колко мислиш ше бачкат Като видят, че няма пари в София ще се махнат. Ако виждаха, че има перспективи там щяха да купуват апартаменти, а не да живеят временно на квартира. Не наричай тъпанарчетата с диплома икономисти, защото един ден ще открият, че силата им е другаде, а не в икономиката и ще ти опразнят панела и ще отидат да берат гъби в Полша. Такива са ни икономистите Има 2-3 семейства с бебе, ама те нямат пари и за наем
    Помисли си пак, коя класа ще ти носи доходи със сигурност над 2 години

Коментар

• Crux

Няма такова нещо , наемите дори падат леко , а и без това не са високи понеже заплащането на труда в БГ въобще го няма.Почна се пак със заплати по 300 лв. за хора с образование при това.Най много падат заплатите от кризата , но официално никой няма да го признае. Вече учителска заплата от 500 лева си е добра заплата.
      D.Y.F-091066

Коментар

Ако пък не сме ги дали под наем, за нас няколкостотин лева разход повече на година не са от особено значение. Което няма как да го разберат бедните и безимотни бачкатори-икономисти. Защото за тях 100 лева са си пари.
        Те това е "бизнес по български по време на криза" - вместо да намалява цените и да направи всичко възможно да си задържи и без това оределите наематели, Ганьо вдига наема, за да си избие по-високия данък...
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Инвестициите в Германия са сигурни , защото ще видих как Германия ще напусне ЕС и валутата му , и ще продължи да плува много добре..пък всички други ще се издавят.
          И един мармот свива шоколад....
          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Отново дойде време за любимото ми сравнение между желани и реални цени. За да бъда коректен, ще кажа, че се наблюдават и завишени и нереални цени и сред обявите от ЧСИ. Дискутирано е много пъти за това нещо, обяснено е достатъчно подробно, но от многото коментари се е забутало далеч назад. Затова ще припомня, че сред обявите от ЧСИ се срещат много завишени цени, които са с до два пъти по-високи от офертните цени по сайтовете! Това се получава, защото банката, в чиято полза е ипотекиран имота, отначало пробва да си получи всички задължения + лихвите + печалба от цялата работа, надявайки се на някой неосведомен и наивен купувач (т.е. балък) да плати завишената цена. "Балъци" с много пари в брой обикновено няма, и след няколко търга нещата си идват на мястото.

И така, след това отклонение, ето една оферта от ЧСИ за апартамент 84 кв.м в кв. Дървеница за 80 400 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/17049
            Сигурно има вариант цената да пада още, но ще приемем тази цена, 80 400 лв., за реална.

Ето какви са офертните цени в известните брокерски сайтове:
            • Същият квартал, същата площ за 116 300 лв. Разлика с реалната цена 35 900 лв., благодарение на брокера Стартайм. Оха 35 900 лв.
              http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...905&f1=details
            • Същият квартал, същата площ за 136 600 лв. Разлика с реалната цена 56 200 лв., благодарение на брокера Имоти Доверие. Оха 56 200 лв.
              http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...181&f1=details
            • Същият квартал, същата площ за 172 300 лв. Разлика с реалната цена 91 900 лв., благодарение на брокера Рея интернешънъл. Оха 91 900 лв. Отделно, че ЧЖП е 67 кв.м
              http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...748&f1=details

Тези, които могат да си позволят лукса да ползват брокер и да си спестят досадното обикаляне и многото проверки по имота, могат да избират между поне 5 конкуретни оферти. Така е навсякъде по света - тези, които имат добри доходи и не искат да губят излишно време в търсене на жилище, нито пък в спестяване на средства и купуване на жилище на по-късен етап, ползват услугите на брокер за намиране не жилище и на банка за финансиране на покупката. Така от тях се иска единствено да си вършат работата и с част от спечелените пари да си покриват вноските. Този лукс идва със своята цена, но безплатен обяд няма. Като съвет за хората, които могат да си позволят лукса на брокерските услуги - Наближава края на годината, в момента има куп промоции по кредити и по брокерски къщи, така че сега е изгоден момент да се купи жилище от брокер с банков кредит.

Тези, които не искат или не могат да си позволят лукса на брокерските услуги, вече имат алтернатива, която е доста по-изгодна финансово. Благодарение на ЧСИ вече има алтернатива и не всеки е длъжен да ползва луксозните брокерски услуги. Жилище не се купува често и тези, които имат желание да намерят жилище на по-достъпна цена и не се блазнят от лукса на брокерските услуги, вече имат достъпна алтернатива.
            Last edited by Zashtontcho; 05.11.2010, 10:24.

Коментар

Ще вдигнеш наема и след месец ще си без наемател.
              И в имоти.нет пускат някакви кьорфишеци за вдигане на наемите, но на всички е пределно ясно, че посоката е друга...

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                Айдююю, сега с новите данъци за центъро, лалугерите дали ще почнат да продават по евтинко, а?

Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                  Незнайко, ама аз казвам,че цените ще падат, не ме нападай мене така вероломно
                  Тъй е, покрай оня злобливия и теб съм нападнал, sorry

Коментар

Инвестициите в Германия са сигурни , защото ще видих как Германия ще напусне ЕС и валутата му , и ще продължи да плува много добре..пък всички други ще се издавят.
                    А пьк Бавария, като напусне Германия. То баварските гулдени ще станат по-ценни от златото, а пьк германската валута няма да струва нищо.Ньцки.

Коментар

Това никой няма да го види
                      По скоро името на Евро съюза да се промени на Велика Германия
                      Хаил Меркел
                      Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                      私は最高のトレーダーだ

Коментар

• winner

D.Y.F-091066

Коментар

• winner написа:
                          ... Познавам един чичо в Дюселдорф, притежава като частно лице над 4000 апартамента. Не съм го питал има ли полици, но сигурно има. Вероятно е прост дървен немец, няма си счетоводители и адвокати ...

Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
                          Тука къртиш мивки пич!
                          Айде сега, имал е предвид 40 000.
                          Забравил е една нула по погрешка.
                          Случва се.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                            ... Познавам един чичо в Дюселдорф, притежава като частно лице над 4000 апартамента. Не съм го питал има ли полици, но сигурно има. Вероятно е прост дървен немец, няма си счетоводители и адвокати ...
                            Тука къртиш мивки пич!

Коментар

• Незнайко, ама аз казвам,че цените ще падат, не ме нападай мене така вероломно

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                                Скачаш ми, като че ли аз управлявам фасилити-бизнеса в Германия. Това е обслужващ бизнес на рентиерството и го дадох като пример, за да е ясно на какво ниво е организацията на отдаване на имоти под наем. Ако трябва да сравняваме като цяло доходите от рентиерство в немско с твойта 130-годишна фирма, последната вероятно ще трябва да се нареди на опашката за топла супа. Това са глупости, разбира се. Едното не замества другото. Не съм се интересувал, но няма да ми е чудно, ако Алианц се окаже един от едрите рентиери в Германия, а много от рентиерите да са си застраховали сградите и семействата точно във въпросната фирма. Познавам един чичо в Дюселдорф, притежава като частно лице над 4000 апартамента. Не съм го питал има ли полици, но сигурно има. Вероятно е прост дървен немец, няма си счетоводители и адвокати и от единият фетишизъм не се е сетил да набута всички кинти в животозастраховки с гарантирана доходност по-висока от имотната рента. Нищо против застрахователния бизнес, да не си помислиш друго! Нямам полица, не защото смятам това за неизгодно, а защото ми е некомфортно да слушам „железните аргументи” на всичките ми познати, които понякога ми звънят, за да обсъдим един „делови въпрос”. Имам ирационални предубеждения към мултилевъл маркетинга и просто не слушам. Нищо чудно да изпускам нещо важно, но откакто една свестна дама ми продаде часовник Rado за 30 лева + два безплатни, отсвирих всичко, което ми звучи по подобен начин. Тогава си купих въпросния часовник, защото нямаше как да откажа, беше ми близка и ми беше ясно, че прави това, за да изкара някой лев. Слушах я половин час и накрая и казах, че ми предлага много изгодна сделка и ще се възползвам, тъй като същият часовник в магазина струва поне 2000 лева. Мисля, че и тя схвана какво означава това, което и казвам и набързо си приключи сделката. Повече не ми се е обаждала, което не ми е приятно, тъй като я ценя много. По тази причина реших повече да не сключвам „сделки” от този род и да не губя приятели.

Относно „нето” доходността. Пак казвам: рентиерството е БИЗНЕС. Има приходи и разходи, при това са променливи. Нето доходът при немските имоти е около 80% от приходите, но е важно и какви други доходи има човек и какви разходи прави по имота си, как намира наематели, как ги задържа и какви задачи възлага на своя немски мениджър. Който се интересува наистина, знае какво да прави. Другото е просто любопитство.
                                Винеров,

свежарка си както винаги. Добре, че не си сложил никнейм "Водков", че тогава щях да полудея по тИбя - хихи

Иначе, ей там съм ти болднал, че 'убау сравняваш чилякозастрахователите с имотките, ама ти за първите чул ли си да са претърпели загуби през сегашната криза.

Та, мъ кефиш с кого ги сравняваш.

А, второто дет' съм ти болднал - 'убау думаш, че не вдяваш, щот' няма мултилевъл в чилякозастраховането. Пак е мрежов маркетинг, ама е друг. Сричай от време на време - нещата са забавни

Ай, успех в бизнеса от мИня!

П.П. Чиърс на бебетата сладки!

Коментар

Working...
                                X