IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
    Със салам ЦЪК
    Хахаха... мдаааа... магьосници бе!

А някой случайно да е чувал, че в БГ се произвежда едва 15% от месото, което се влага в саламите които българите изяждат? Или викаш, месото не е най-важната съставка в саламите?!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Айде бе, не думай! И с какви родни земеделски стоки са пълни тировете?
      Със салам ЦЪК

Коментар

• Днес видях наживо, че доста хора са чели новината за кредитите и и вярват.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
          Тировете си хвърчат и не са празни!.
          Не съм казал, че са празни. Казах че се изнасят стоки, които след това под една или друга форма се внасят обратно в България!

Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
          Дори селското стопанство се модернизира и изнасят здраво..
          Айде бе, не думай! И с какви родни земеделски стоки са пълни тировете?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            А ако към тях прибавим "преструктурираните" кредити, колко общо ще стане %-та на нередовните кредити?

Тука що народ от правителството орева медиите, че кризата си отивала щото се бил увеличил кредитния портфейл на банките... Банките започнали вече да отпускат нови кредити?! Ами кво да правят горките? Ще отпускат ами, иначе ще трябва да пишат старите кредити за лоши и да заделят пари за провизиране!

А така, спускаш завеските върху прозорците на спрелия влак и започваш да клатиш вагоните, а публиката вътре унесена в дрямка си мисли че се приближава към края на тунела...

ПП - Същата работа като увеличения износ. То не било увеличен износ, ами било и куцо и сакато се хвърлило да източва ДДС чрез фалшив износ... То иначе откъде другаде може да се пИчели сега в държавицата?
            Е за увеличения износ си е вярно, не е само на хартия. В БГ има реално производство, пък било то и на ишлеме или като подизпълнители на големи компании!
            Тировете си хвърчат и не са празни!
            Дори селското стопанство се модернизира и изнасят здраво, да не забравяме че можем да произвеждаме няколко пъти повече храни от колкото са ни нужни!

За банките съм съгласен
            ама те не са Български...

Коментар

• Нивото на лошите кредити е между 20 и 25 %, заяви финансистът Стоян Александров.
              А ако към тях прибавим "преструктурираните" кредити, колко общо ще стане %-та на нередовните кредити?

Тука що народ от правителството орева медиите, че кризата си отивала щото се бил увеличил кредитния портфейл на банките... Банките започнали вече да отпускат нови кредити?! Ами кво да правят горките? Ще отпускат ами, иначе ще трябва да пишат старите кредити за лоши и да заделят пари за провизиране!

А така, спускаш завеските върху прозорците на спрелия влак и започваш да клатиш вагоните, а публиката вътре унесена в дрямка си мисли че се приближава към края на тунела...

ПП - Същата работа като увеличения износ. То не било увеличен износ, ами било и куцо и сакато се хвърлило да източва ДДС чрез фалшив износ... То иначе откъде другаде може да се пИчели сега в държавицата?
              Last edited by Forex Master; 18.11.2010, 15:58.

Коментар

• .....

а някой знае ли при 25% лоши кредити
                как възможно една банка да кредитира

нали се говори 4е много ги кредитират имотите

Коментар

• .....

ахаа
                  ясна е работата
                  затова все още си обявяват пе4алби банките
                  защото явно ще си 4акат лошите кредити да
                  стигнат 100% тъй като "имат лостове да преструктуритат" и тези лостове ще им позволяват и занапред да не заделят провизии за лоши кредити - т.е. да не от4итат рекордни загуби
                  Last edited by zloblivi_podritvaniq; 18.11.2010, 15:34.

Коментар

• "Защо да не се помисли за вариант, при който търговските банки да имат достъп до фискалния резерв, ... "

Александров много добре знае че фискалния резерв вече се използва от банките. Това е и смисъла на изказването му " Нивото на лошите кредити е между 20 и 25 %, заяви финансистът Стоян Александров." При 20% лоши (не лоши и преструктурирани а само лоши) кредити няма как банка да оцелее без външна помощ.

има 2 възможности за това какви са мотивите на александров
                    1. да се повдигне темата и да се разреши ползването на фискалния резерв от банките. така де факто ще се узакони вече съществуващото статукво.
                    2. като предлага фискалния резерв на банките и хвърля бомбата с 20-25% лоши кредити цели тандема искров и дянков да се изпокара, в патакламата той да стане я минфин я шеф на бнб. в този случай явно александров предвижда сериозни проблеми в банковата система...меко казано

поздрави
                    Last edited by vilavarna; 18.11.2010, 16:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Из материала:
                      "Ако трябва, ще заложат и акциите за определен период от време, тоест възможността да си загубят собствеността"

То бива наглост, ама чак такава.....
                      Ами и аз имам една фирма. Що не вземе държавата да ми приеме за гаранция акциите й и да ми даде достъп да резерва.
                      Щото си изпуснал момента да станеш банка.
                      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Интересно защо говори такива неща? Нали работи и в банка. Каква ли е целта?

Май и ние ще опреме до помощи скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
                          Нивото на лошите кредити е между 20 и 25 %, заяви финансистът Стоян Александров.
                          http://lev.bg/view_article.php?article_id=45845
                          Из материала:
                          "Ако трябва, ще заложат и акциите за определен период от време, тоест възможността да си загубят собствеността"

То бива наглост, ама чак такава.....
                          Ами и аз имам една фирма. Що не вземе държавата да ми приеме за гаранция акциите й и да ми даде достъп да резерва.

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
                            Нивото на лошите кредити е между 20 и 25 %, заяви финансистът Стоян Александров.
                            Искам да видя на асен1975 коментара

Коментар

• Нивото на лошите кредити е между 20 и 25 %, заяви финансистът Стоян Александров.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                                Бедни ми ,бедни Булби .....по--добре да си беше раздал семките за благотворителност отколкото да ги профукваш на комар на БФБ! !

За твое съжаление няма вече как да се зануля , освен ако не ме блъсне валяк ....Но даже и да се случи да се зануля , пазарът ще остане .....И винаги ще имам нов шанс .....

А вие бефебейците сте изначално обречени .....Предприятийцата отдавна са източени от собственниците си ( то те и затова са ги купили ,де ....за да ги окрадат ) .И ще те "открехна " защо са окрадени --- защото те предприятийцата предраги ми Булби са планирани и строени за " общественно -икономически отношения " от друг тип .....За тия до 1989 г.За икономическите условия след 1990 г. ,те не са пригодени,........не могат да работят и затова едно по едно си заминават в небитието

И поне кражбата им ще остане единственната материална полза от тях за цялата им ( и наша) стопанска история през последните 66 години !

Всъщност можеше цялата соц. материална база да не се " минава " по начина по който това всъщност се случи , но това е друга тема !

И още нещо Булби ... Една голяма част от окрадените мангизи т.нар . мажоритари набиха в недвижими имоти , и то тука в БГ ....И заедно с БФБ-балона , надуха и тоя с имотите .....Сега ако забелязваш борсичката на Солни пазар увисна като свинска опашка --- пукна се балончето ....Тепърва ше се сурнат и имотките ....Все още гладът не влязъл в канторите на брокерчетата ( строителчетата отдавна карат на студентски сандвичи и няма какво да ги коментираме ) .....

П>С : Не те знам колко си дърт и не ме интересува , но още след 1980 г. БКП мрънкаше по пленумите си ,че икономиката ни е енергоемка и че цели отрасли са нерентабилни . А тогава приоритетите ни в износа бяха основно по " Първо Направление " .
                                Голяма тирада, май те жегнах . Между другото, тука в България, почти нямам инвестиции в предприятия, създадени преди преди 90та година, а в тези, в които съм вложил, вече бачкат на предкризисните нива, а и редовно раздават дивиденти. И карай малко по-леко, все пак сме почти градски

Коментар

Working...
                                X