IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Ти тия цени на ЧСИ за реални ли ги броиш? Като отидеш в заложна къща да си заложиш колата на 1/3 от цената по шваке - това за реална цена ли го смяташ? Ей много поболели тука бре!
    Тар`кат еФтин, по автокъщите цените на колите да не са по Шваке? Всички цени са много по-ниски от по Шваке. Там пазарът не прощава - като не ти харесва Mobile.bg има Mobile.de.

Като и вие се сетите да давате реални цени по брокерските сайтове, тогава ще почне да се вижда началото на края

Коментар

• Ти тия цени на ЧСИ за реални ли ги броиш? Като отидеш в заложна къща да си заложиш колата на 1/3 от цената по шваке - това за реална цена ли го смяташ? Ей много поболели тука бре!

Коментар

• Наближава 30 ноември 2010 когато е конференцията на АНИ брокерите и банкерите и от която започва голямото и постоянно и неотменно покачване на недвижимите имоти. С наближаването на конференцията форумните брокери се активизираха и масово заливат с теориите си де що има форум
        През това време в обичаната ни държава безработните се увеличават, макар и с по-бавни темпове, потреблението спада и FMCG търговците се опитват да компенсират загубените обороти с по-високи цени, докато останалите търговци нямат и това предимство и просто намаляват повсеместно цените си. Само брокерите и банкерите отказват да приемат новите реалности и продължават да упорстват. Банкерите бяха намалили лихвите, но всяко чудо за три дни и отново имаме нарастване на лихвите и по депозити, и по кредити. Разбира се, в рекламите за кредити лихвите винаги са ниски. Стават високи, когато започнеш да ги плащаш

Нека да видим какви са реалните и офертните цени на пазара на НИ, поне докато не е дошло Голямото покачване. Апартамент 97 кв.м в Студентски град за 109 372 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/17845

Ето какви цени искат брокерите за същите квадрати в същия квартал:
        Виждате, че даже един и същи брокер пуска по няколко оферти с различни цени на едно и също нещо, за да види на коя ще кълват най-много ипотекарите!

Тези, които имат много пари и могат да дават по 40 000 - 50 000 лв. повече за брокерски услуги и луксозно обслужване, имат богат избор на апартаменти. Тези, които не ги е страх от нищо, даже и от банката, може да теглят кредит и да си купят апартамент, както и да ползват луксозните брокерски услуги. Тези, които не искат да дават 50 000 лв. за брокерски услуги, може да си купят имот от ЧСИ. Това са реалностите на пазара, другото е форумни писания на брокери и ипотекари

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
          овъре, колкото и деца да имаш - това не ти гарантира радост вкъщи на старини
          Човек е самотен ако сам си го направи, не са му нужни роднини за целта - и приятелите вършат работа. Да не говорим че първокласници с бащи на 50 е НОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ в развитите държави - и не личи да пречи на някого. Какво предлагаш - да правим деца още на 18-19 ли, абе ти да не си РОМ?
          =======================================
          Явно нищо не си разбрал от поста ми. Всяко нещо трябва да се изживее с времето си. Изобщо не е нормално да имаш първокласник, когато си на 50. Нищо няма да можеш да му дадеш. Няма да имаш търпение и нерви да се занимаваш с него. Пак казвам, приятелите са до време, а след определена възраст хората се прибират на онова място вечер, което се нарича ДОМ. А за да го имаш, трябва да имаш собствен имот. И да го купиш, когато имаш парите. Това имане може да ти се случи в криза, при ниски, или високи цени на НИ. Кому когато се падне.

Не съм ром. Абе ти да не си гей, че приятелите ще ти вършат работа?

Колега, бъркаш се.. Тс твоята истина не е вярна за други хора, но те не са по-малко прави от теб.... Не е адължително да имаш купена бетонена кутийка за да кажеш че имаш дом - има много семейства (вкл моето) което с нарастването на доходите и смяната на различните местоработи си сменя и жилището... Жилището е като колата или пералнята.. То не определя семейството или някакви морални ценности... Българите се привързваме прекалено много към бетона..

За възраста и децата - пак ръзсъждаваш много тясно.. Естествено че всички искат да имат три деца и прекрасна съпруга / супруг , до 30-35 годишна възраст, но живота е шарен.... Децата не стават със щракване с пръсти (освен при циганите), подходящ партньор също трудно се намира, особенно ако градиш кариера (50% от браковете звършват с разводи - статистика).... Та детето е късмет и надежда за която повечето хора се надяват цял живот, щом е станало на 50 - няма лошо... Вярно че надали е най удачното стечение на обстоятелствата но е по-доброто възможно от съвсем негативните сценарии...

Коментар

• Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнение
            Прав си!
            Ти си заклещен, сривлюто е свободен. Определено има разлика
            Да ти го кажа така, понеже не го разбираш очевидно - ти имаш НИ, сривлюто има парите еквивалентни на тези НИ. На твое място не бих се гордял с това
            То и клошаря е абсолютно свободен и независим...
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• овъре, колкото и деца да имаш - това не ти гарантира радост вкъщи на старини
              Човек е самотен ако сам си го направи, не са му нужни роднини за целта - и приятелите вършат работа. Да не говорим че първокласници с бащи на 50 е НОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ в развитите държави - и не личи да пречи на някого. Какво предлагаш - да правим деца още на 18-19 ли, абе ти да не си РОМ?
              =======================================
              Явно нищо не си разбрал от поста ми. Всяко нещо трябва да се изживее с времето си. Изобщо не е нормално да имаш първокласник, когато си на 50. Нищо няма да можеш да му дадеш. Няма да имаш търпение и нерви да се занимаваш с него. Пак казвам, приятелите са до време, а след определена възраст хората се прибират на онова място вечер, което се нарича ДОМ. А за да го имаш, трябва да имаш собствен имот. И да го купиш, когато имаш парите. Това имане може да ти се случи в криза, при ниски, или високи цени на НИ. Кому когато се падне.

Не съм ром. Абе ти да не си гей, че приятелите ще ти вършат работа?
              Партия была, есть и будет есть!

Коментар

Прав си!
                Да ти го кажа така, понеже не го разбираш очевидно - ти имаш НИ, сривлюто има парите еквивалентни на тези НИ. На твое място не бих се гордял с това

Много четеш за Джак Ричър! Все пак това е художествена измислица.

Коментар

Прав си!
                  ................
                  Няма ги, няма ги там е работата. Сривльото ако ги имаше парите нямаше да реве като вдовица за Х......й че цените са били високи.
                  Всички сривльовци сте толкова еднакви и прозрачни. Портрет на сривльото: селянин от дълбокия прованс завършил гимназия или записал бакалавър и дошъл в големия град. Живее на квартира и му носят родителите буркани. През това време той се упражнява да мечтае за ниски цени на НИ докато още не е почнал да се бръсне. Същия този келеш си мисли че с някакъв бизнес ще превземе света, пък той бил 778 633-тия който има тази конкретна бизсес идея. Когато годинките натежават т.е. Сривльо е завършил почват да рухват заблудите му че е някой и нещо или някой ще го приеме с отворени обятия заради това че имал някакви бегли теоретични познания. Тогава сривльо запътил се към тридестте изпада в паника - няма стабилна работа няма собствен дом и семейство. Остава му утехата във форума в размишления за очаквания спад на жилищата и упражнения в пукане на несъществуващи балони.

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                    Когато си на 20 и няколко си - гледаш си само живота. А той е пред теб. Не се нуждаеш от никого, имаш много приятели. Полека-лека те се пръскат, "стават роби на традициите" ( демек женят се и създават деца). Така е от хилядолетия - семейство, деца, роднини.... Някой си се родил през 1985 година и мисли, че светът започва от него. Нямал нужда от семейство, нямал нужда от имот, живеел на хотел.
                    Ами живей си. Сам, самотен. Изплюскай всичко. И няма да усетиш, как един ден си се превърнал в самотно живеещ мизантроп. В една мръсна и мизерна квартира. Или в една педантично подредена - няма значение. И нито един близък човек край теб. Като гледам, в този форум има обещаващи персонажи. Подиграващи се на имащите. Ами подигравайте се, мизерното и самотно бъдеще е пред вас.Някои ще имат шанс. Ще се осъзнаят на стари години. И ще водят децата си на училище, а там ще се срещат с наборите, които си водят внуците. На 50 ще имат първокласници. Радост в къщи.
                    Ровъре, колкото и деца да имаш - това не ти гарантира радост вкъщи на старини

ПП: Тая глава там ти е за мислене, започни да я използваш

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                      Разликата между мен и един сривльо е че аз ИМАМ, а той НЯМА...
                      Кажи ми, че не съм прав...
                      Прав си!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Т.е. за мен животът беше доста по-скъп преди 2-3 години, отколкото сега. Това, естествено, не ме прави сривльо, но определено бях възмутен от бясно покачващите се цени на стоки и услуги и то не заради повишаване производителността на труда, а най-вече от притока на ПЧИ и безхаберните строителство и кредитиране.
                        според мен пък сега живота поскъпна още повече . и това , което мен лично ме дразни и ми е много чудно как така по време на криза има инфлация и цените непрекъснато растат . когато имаше бум нормално е да има някаква инфлация , но сега когато доходите стагнират и падат , а цените се увеличават - ето как реално обеднява българското населние . това показва изключително лошата и направо да си кажем нелепа дори комична икономическа политика водена от това правителство и в частност от господата отговарящи за финасите на държавата.

Коментар

Прав си, но все пак си говорим грубо и обобщено...
                          Като даваме индивидуални примери пак ще посоча себе си. През периода 2005-2008 доходите ми бяха 2,5-3 пъти по-високи от колкото са в момента. Цената на нещата, които бих закупил и съм закупувал е паднала с около 10-15% от тогава, а на няко дори се вдигнала. Излиза, че по време на бума съм имал по-голяма покупвателна способност отколкото в момента и въобще не ме топли, че цената на имотите е паднала, което важи за повечето хора, като цяло...
                          Ето тук сме на двата бряга.
                          Моите доходи по никакъв начин не зависят от състоянието на икономиката ни (за добро или лошо), но разходите ДА. Т.е. за мен животът беше доста по-скъп преди 2-3 години, отколкото сега. Това, естествено, не ме прави сривльо, но определено бях възмутен от бясно покачващите се цени на стоки и услуги и то не заради повишаване производителността на труда, а най-вече от притока на ПЧИ и безхаберните строителство и кредитиране.
                          Прав си, че има и сривльовци, които няма да могат да си купят жилище и на 50 евро/м и то защото след това няма да могат да му плащат данъците и таксите, но пък и не е правилно да мериш всички с един аршин.
                          При вас (ъпърите) също има различни породи. Такива, с напълно собствени жилища и без кредити, изобщо не ме дразнят. Те си отстояват инвестицията - правилна или не. Но тези с по две-три ипотеки и продължаващи да тръбят едно и също ме дразнят.
                          Last edited by anon6706; 21.11.2010, 13:39.

Коментар

Като даваме индивидуални примери пак ще посоча себе си. През периода 2005-2008 доходите ми бяха 2,5-3 пъти по-високи от колкото са в момента. Цената на нещата, които бих закупил и съм закупувал е паднала с около 10-15% от тогава, а на няко дори се вдигнала. Излиза, че по време на бума съм имал по-голяма покупвателна способност отколкото в момента и въобще не ме топли, че цената на имотите е паднала, което важи за повечето хора, като цяло...
                            Ситуацията през 2010 е послеследствие от ситуацията от предходните години.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              По твоите думи илиза, че когато Бъфет казва, че доларът е надценен и няма да го купува, то той НЯМА?
                              Прави разлика между надцененост на един актив и възможности за покупката му.
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Разликата между мен и един сривльо е че аз ИМАМ, а той НЯМА...
                                Кажи ми, че не съм прав...
                                По твоите думи илиза, че когато Бъфет казва, че доларът е надценен и няма да го купува, то той НЯМА?
                                Прави разлика между надцененост на един актив и възможности за покупката му.

Коментар

Working...
                                X