IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Ти ми кажи една, която е поскъпнала.
    Що да са ми странни стоките и услугите? Главно са от първа необходимост. Какво за лекарствата? Тях не ги ползвам (слава Богу), но поскъпват, защото явно има "търсене". Те не са обвързани с икономическото състояние на дадена икономика. Друго е ценообразуването при тях.
    климатикът не е стока 1ва необходимост - плюс това колегата по- долу правилно е отбелязал ,че примерът ти е крайно неуместен . да не говорим,че по Техномаркет и Технополис техниката е със зверски надценки и от чужибна може да се вземе на далеч по -ниски цени. инфлацията е официално 3.9% - не виждам какво не си разбрал .

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
      ами ти гледаш много странни стоки . според мен бъркаш стоките , които се гледат при инфлация . храната- това е реално , което е поскъпнало , както и лекарства . поскъпва живота- факт . това че ти не го забелязваш е друг въпрос . кажи ми една производствена стока , която е поевтиняла в БГ последната година . отново да отбележа - при криза е нормално цените да паднат , така става поне при истиснките пазарни икономики последните години . на годишна база инфлацията според НСИ е 3.9%, което поставя България фактически в стагфлация....
      Ти ми кажи една, която е поскъпнала.
      Що да са ми странни стоките и услугите? Главно са от първа необходимост. Какво за лекарствата? Тях не ги ползвам (слава Богу), но поскъпват, защото явно има "търсене". Те не са обвързани със състоянието на дадена икономика. Друго е ценообразуването при тях.
      Last edited by anon6706; 21.11.2010, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Често казано, аз не виждам къде точно ми поскъпва живота.
        - Да вземем разходите ми за бензин. Той може да се е повишил с 10%, но поради кризата (може и метрото) достигам от т.А до т.Б вместо за 45, за 30 минути и като цяло, разходите ми за бензин (в литри и лева) са спаднали. Не съм таксиметров шофьор и общо взето въртя близки и еднообразни маршрути, та и затова казвам субективно мнение, а и в малките градове и селата горното е неприложимо. Ама на мен к'во ми пука.

- Да видим за тока и отоплението. Ами повишили ги с 5-6%, да, ама климатика, който си бях харесал миналата година от 2 800лв., тази есен го сложих за 2 200. Тук избивам и от по-нататъшно спестяване на енергия, защото старият беше термопомпа, новият е инвертор и ще харчи поне 20% по-малко ток, съответно по-ефективен и за период от 1 година ще съм дал по-малко пари за ел. енергия, също и за парно + тези за климатик. На старите цени за климатика щях да съм на нула след 2-3, че дори 4 години.

- Храната. Тук някой говореше за "качествени" храни - тип шунка Тандем. Веселяк е човекът.
        Качествените колбаси ги ценообразувам по следния начин: колко ще ми струва месото живо тегло и колко ще ми вземат за работа бабите и дедовците . И двете компоненти са спаднали. Само това са качествени колбаси, да го запомнят младежите тук.
        Плодовете и зеленчуците сигурно са поскъпнали, но аз почти не ги употребявам и затова съм пак субективен.

НИ, автомобилите втора употреба и почти всички стоки с употреба над 3 години са поевтинели значително, а те съставляват голям процент от разходите на едно домакинство за един 10 годишен период.
        ами ти гледаш много странни стоки . според мен бъркаш стоките , които се гледат при инфлация . храната- това е реално , което е поскъпнало , както и лекарства . поскъпва живота- факт . това че ти не го забелязваш е друг въпрос . кажи ми една производствена стока , която е поевтиняла в БГ последната година . отново да отбележа - при криза е нормално цените да паднат , така става поне при истиснките пазарни икономики последните години . на годишна база инфлацията според НСИ е 3.9%, което поставя България фактически в стагфлация....

Коментар

• Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
          анон6707, да вметна, че не е коректно да пречупваш инфлацията през собствения си джоб, още повече, че климатикът ти е поевтинял не заради кризата, а щото така правят новите и скъпи технологични продукти - излизат на 2,8К и след година са на 2.2К. Сигурно има други климатици, нови, на 2.8К.
          Не, говоря за КЛАС климатик, не за същата марка и модел. Съответният клас климатици е поевтинял, къде скрито, къде не. Монтиране, демонтиране на стария..... тези неща се плащаха едно време.
          Last edited by anon6706; 21.11.2010, 18:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
            И защо, ако мога да попитам, трябва да имаш собствен имот, за да имаш ДОМ?
            100 пъти съм казвал - жилището трябва да служи на човека, а не човекът - на жилището. Тоест, човек трябва да обитава (не да притежава) такова жилище, което най-добре отговаря на нуждите му. Когато си млад и гарсониера ти е достатъчна. Станете ли двама - двустаен. Появи ли се и дете - тристаен. Второ, трето дете (дай Боже!) - многостаен. Остарявате, децата са пораснали и напускат дома - отново ви е дстатъчен двустаен. Естествено, никой не може да си позволи да си сменя жилището толкова често, ако е собственик. Много по-удобно е да живееш под наем и да купиш апартамент едва тогава, когато жилищните ти нужди ще останат непроменени дълго време. Българският галфон обаче, щом се види с малко пари или просто с по-височка заплата, моментално купува с кредит двустаен и се бие в гърдите, че е собственик.
            Абе те децата пораснали и уж напуснали, ама ей ги на тези долу - в Опела. Не е толкова просто както го пишеш. Да не говорим за проблемите с алчни хазяи, кофти съседи и т.н. Не си ли собственик, ти си почти нула за етажната собственост.

Коментар

• анон6707, да вметна, че не е коректно да пречупваш инфлацията през собствения си джоб, още повече, че климатикът ти е поевтинял не заради кризата, а щото така правят новите и скъпи технологични продукти - излизат на 2,8К и след година са на 2.2К. Сигурно има други климатици, нови, на 2.8К.

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                Явно нищо не си разбрал от поста ми. Всяко нещо трябва да се изживее с времето си. Изобщо не е нормално да имаш първокласник, когато си на 50. Нищо няма да можеш да му дадеш. Няма да имаш търпение и нерви да се занимаваш с него. Пак казвам, приятелите са до време, а след определена възраст хората се прибират на онова място вечер, което се нарича ДОМ. А за да го имаш, трябва да имаш собствен имот. И да го купиш, когато имаш парите. Това имане може да ти се случи в криза, при ниски, или високи цени на НИ. Кому когато се падне.
                И защо, ако мога да попитам, трябва да имаш собствен имот, за да имаш ДОМ?
                100 пъти съм казвал - жилището трябва да служи на човека, а не човекът - на жилището. Тоест, човек трябва да обитава (не да притежава) такова жилище, което най-добре отговаря на нуждите му. Когато си млад и гарсониера ти е достатъчна. Станете ли двама - двустаен. Появи ли се и дете - тристаен. Второ, трето дете (дай Боже!) - многостаен. Остарявате, децата са пораснали и напускат дома - отново ви е дстатъчен двустаен. Естествено, никой не може да си позволи да си сменя жилището толкова често, ако е собственик. Много по-удобно е да живееш под наем и да купиш апартамент едва тогава, когато жилищните ти нужди ще останат непроменени дълго време. Българският галфон обаче, щом се види с малко пари или просто с по-височка заплата, моментално купува с кредит двустаен и се бие в гърдите, че е собственик.
                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Пациент на Курило може да лансира подобни твърдения! Я виж и цените на службата по вписвания може и тя да е реална!!!
                  Боже Боже колко мъка има на тоя свят!

Докато чакаш реалните цени ето къде ще живееш::
                  ...............................
                  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=682318
                  .....................
                  Остави Модеребов като не иска НИ да спи спокойно на задната седалка с както сам потвърди-порастналите си деца. Те пораснали пораснали, амааа пак при тати в опела Да ги дундурка въпреки че вече не може да си плаща наема и то в Пазарджик!
                  Модеребов, Модеребов свободата ти такова мамата

Коментар

• ...............................
                    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=682318[/QUOTE]

Честно казано не ги съжалявам, ама въобще... Човек каквото сам си надроби никой не може да му го направи...
                    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                      според мен пък сега живота поскъпна още повече . и това , което мен лично ме дразни и ми е много чудно как така по време на криза има инфлация и цените непрекъснато растат . когато имаше бум нормално е да има някаква инфлация , но сега когато доходите стагнират и падат , а цените се увеличават - ето как реално обеднява българското населние . това показва изключително лошата и направо да си кажем нелепа дори комична икономическа политика водена от това правителство и в частност от господата отговарящи за финасите на държавата.
                      Често казано, аз не виждам къде точно ми поскъпва живота.
                      - Да вземем разходите ми за бензин. Той може да се е повишил с 10%, но поради кризата (може и метрото) достигам от т.А до т.Б вместо за 45, за 30 минути и като цяло, разходите ми за бензин (в литри и лева) са спаднали. Не съм таксиметров шофьор и общо взето въртя близки и еднообразни маршрути, та и затова казвам субективно мнение, а и в малките градове и селата горното е неприложимо. Ама на мен к'во ми пука.

- Да видим за тока и отоплението. Ами повишили ги с 5-6%, да, ама климатика, който си бях харесал миналата година от 2 800лв., тази есен го сложих за 2 200. Тук избивам и от по-нататъшно спестяване на енергия, защото старият беше термопомпа, новият е инвертор и ще харчи поне 20% по-малко ток, съответно по-ефективен и за период от 1 година ще съм дал по-малко пари за ел. енергия, също и за парно + тези за климатик. На старите цени за климатика щях да съм на нула след 2-3, че дори 4 години.

- Храната. Тук някой говореше за "качествени" храни - тип шунка Тандем. Веселяк е човекът.
                      Качествените колбаси ги ценообразувам по следния начин: колко ще ми струва месото живо тегло и колко ще ми вземат за работа бабите и дедовците . И двете компоненти са спаднали. Само това са качествени колбаси, да го запомнят младежите тук.
                      Плодовете и зеленчуците сигурно са поскъпнали, но аз почти не ги употребявам и затова съм пак субективен.

НИ, автомобилите втора употреба и почти всички стоки с употреба над 3 години са поевтинели значително, а те съставляват голям процент от разходите на едно домакинство за един 10 годишен период.

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                        Явно нищо не си разбрал от поста ми. Всяко нещо трябва да се изживее с времето си. Изобщо не е нормално да имаш първокласник, когато си на 50. Нищо няма да можеш да му дадеш. Няма да имаш търпение и нерви да се занимаваш с него. Пак казвам, приятелите са до време, а след определена възраст хората се прибират на онова място вечер, което се нарича ДОМ. А за да го имаш, трябва да имаш собствен имот. И да го купиш, когато имаш парите. Това имане може да ти се случи в криза, при ниски, или високи цени на НИ. Кому когато се падне.

Не съм ром. Абе ти да не си гей, че приятелите ще ти вършат работа?
                        Абе смотан, какво ще дадеш на едно дете когато си заблуден 19-годишен келеш - по злощастно стечение на обстоятелствата станал баща?
                        Че ти в тая възраст не знаеш къде си и кой си още Хеле пък търпение ще имаш хахахаха, само ще истеряса детето с такъв недозрял родител.
                        Туй за приятелите довреме и прибирането в черупката е мега-тъпо и е присъщо на хора без никаква идея за живота около тях. Аз не живея и няма да живея така, въпреки че имам деца вече и то поотрасли - та знам какво ти пиша.
                        И за чий ХУЙ ми е собствен имот на 300% от стойността му? Да се чувствам добре набутан, когато след година се окаже че съм затрил 40% от парите си с които съм го купил ли? Ега не чакам "да ми се падне" - моя живот не е рулетка като твоя, ГЕЙ СМОТАН Мога и твоята работа да свърша - ако жена ти е още млада и хубава хахахаха, макар че като те чета - по-скоро сте двойка мухлясали самотни ПЕНСИОНЕРИ с примити мозъци.

Толкова ли не схвана че НИ са СТОКА и никой с акъла си няма да плати абсурдна цена за нея, нито да си я купи без да му е нужна. Това че ти не можеш да смяташ не значи че всички не можем, аланкоолу
                        Last edited by moderebov; 21.11.2010, 17:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение

Много четеш за Джак Ричър! Все пак това е художествена измислица.
                          Тоя не го и познавам, ако ще да ти е среднощния кошмар

Коментар

................
                            Няма ги, няма ги там е работата. Сривльото ако ги имаше парите нямаше да реве като вдовица за Х......й че цените са били високи.
                            Всички сривльовци сте толкова еднакви и прозрачни. Портрет на сривльото: селянин от дълбокия прованс завършил гимназия или записал бакалавър и дошъл в големия град. Живее на квартира и му носят родителите буркани. През това време той се упражнява да мечтае за ниски цени на НИ докато още не е почнал да се бръсне. Същия този келеш си мисли че с някакъв бизнес ще превземе света, пък той бил 778 633-тия който има тази конкретна бизсес идея. Когато годинките натежават т.е. Сривльо е завършил почват да рухват заблудите му че е някой и нещо или някой ще го приеме с отворени обятия заради това че имал някакви бегли теоретични познания. Тогава сривльо запътил се към тридестте изпада в паника - няма стабилна работа няма собствен дом и семейство. Остава му утехата във форума в размишления за очаквания спад на жилищата и упражнения в пукане на несъществуващи балони.
                            Виж ся Хуй31, знам че те сърби около ГЗ защото гледаш как "активите" ти се топят като сняг на слънце. Обаче колкото и да се напъваш - това ще продължава ли продължава, така че единственото което ще видим от теб е клошар с претенции че имал НЕЩО което никой НЕ ИСКА

Коментар

Странна работа. Четирима възрастни в трудоспособна възраст, при толкова изоставени къщи и земи по селата....
                              Сигурно не могат "да се лишат" от някои заведения, магазини, познати и начин на "живот" етс.

Коментар

• Пациент на Курило може да лансира подобни твърдения! Я виж и цените на службата по вписвания може и тя да е реална!!!
                                Боже Боже колко мъка има на тоя свят!

Докато чакаш реалните цени ето къде ще живееш::
                                ...............................
                                http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=682318

Коментар

Working...
                                X