Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеами ти гледаш много странни стоки . според мен бъркаш стоките , които се гледат при инфлация . храната- това е реално , което е поскъпнало , както и лекарства . поскъпва живота- факт . това че ти не го забелязваш е друг въпрос . кажи ми една производствена стока , която е поевтиняла в БГ последната година . отново да отбележа - при криза е нормално цените да паднат , така става поне при истиснките пазарни икономики последните години . на годишна база инфлацията според НСИ е 3.9%, което поставя България фактически в стагфлация....
Що да са ми странни стоките и услугите? Главно са от първа необходимост. Какво за лекарствата? Тях не ги ползвам (слава Богу), но поскъпват, защото явно има "търсене". Те не са обвързани със състоянието на дадена икономика. Друго е ценообразуването при тях.Last edited by anon6706; 21.11.2010, 18:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЧесто казано, аз не виждам къде точно ми поскъпва живота.
- Да вземем разходите ми за бензин. Той може да се е повишил с 10%, но поради кризата (може и метрото) достигам от т.А до т.Б вместо за 45, за 30 минути и като цяло, разходите ми за бензин (в литри и лева) са спаднали. Не съм таксиметров шофьор и общо взето въртя близки и еднообразни маршрути, та и затова казвам субективно мнение, а и в малките градове и селата горното е неприложимо. Ама на мен к'во ми пука.
- Да видим за тока и отоплението. Ами повишили ги с 5-6%, да, ама климатика, който си бях харесал миналата година от 2 800лв., тази есен го сложих за 2 200. Тук избивам и от по-нататъшно спестяване на енергия, защото старият беше термопомпа, новият е инвертор и ще харчи поне 20% по-малко ток, съответно по-ефективен и за период от 1 година ще съм дал по-малко пари за ел. енергия, също и за парно + тези за климатик. На старите цени за климатика щях да съм на нула след 2-3, че дори 4 години.
- Храната. Тук някой говореше за "качествени" храни - тип шунка Тандем. Веселяк е човекът.
Качествените колбаси ги ценообразувам по следния начин: колко ще ми струва месото живо тегло и колко ще ми вземат за работа бабите и дедовците . И двете компоненти са спаднали. Само това са качествени колбаси, да го запомнят младежите тук.
Плодовете и зеленчуците сигурно са поскъпнали, но аз почти не ги употребявам и затова съм пак субективен.
НИ, автомобилите втора употреба и почти всички стоки с употреба над 3 години са поевтинели значително, а те съставляват голям процент от разходите на едно домакинство за един 10 годишен период.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VP Разгледай мнениеанон6707, да вметна, че не е коректно да пречупваш инфлацията през собствения си джоб, още повече, че климатикът ти е поевтинял не заради кризата, а щото така правят новите и скъпи технологични продукти - излизат на 2,8К и след година са на 2.2К. Сигурно има други климатици, нови, на 2.8К.Last edited by anon6706; 21.11.2010, 18:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеИ защо, ако мога да попитам, трябва да имаш собствен имот, за да имаш ДОМ?
100 пъти съм казвал - жилището трябва да служи на човека, а не човекът - на жилището. Тоест, човек трябва да обитава (не да притежава) такова жилище, което най-добре отговаря на нуждите му. Когато си млад и гарсониера ти е достатъчна. Станете ли двама - двустаен. Появи ли се и дете - тристаен. Второ, трето дете (дай Боже!) - многостаен. Остарявате, децата са пораснали и напускат дома - отново ви е дстатъчен двустаен. Естествено, никой не може да си позволи да си сменя жилището толкова често, ако е собственик. Много по-удобно е да живееш под наем и да купиш апартамент едва тогава, когато жилищните ти нужди ще останат непроменени дълго време. Българският галфон обаче, щом се види с малко пари или просто с по-височка заплата, моментално купува с кредит двустаен и се бие в гърдите, че е собственик.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеЯвно нищо не си разбрал от поста ми. Всяко нещо трябва да се изживее с времето си. Изобщо не е нормално да имаш първокласник, когато си на 50. Нищо няма да можеш да му дадеш. Няма да имаш търпение и нерви да се занимаваш с него. Пак казвам, приятелите са до време, а след определена възраст хората се прибират на онова място вечер, което се нарича ДОМ. А за да го имаш, трябва да имаш собствен имот. И да го купиш, когато имаш парите. Това имане може да ти се случи в криза, при ниски, или високи цени на НИ. Кому когато се падне.
100 пъти съм казвал - жилището трябва да служи на човека, а не човекът - на жилището. Тоест, човек трябва да обитава (не да притежава) такова жилище, което най-добре отговаря на нуждите му. Когато си млад и гарсониера ти е достатъчна. Станете ли двама - двустаен. Появи ли се и дете - тристаен. Второ, трето дете (дай Боже!) - многостаен. Остарявате, децата са пораснали и напускат дома - отново ви е дстатъчен двустаен. Естествено, никой не може да си позволи да си сменя жилището толкова често, ако е собственик. Много по-удобно е да живееш под наем и да купиш апартамент едва тогава, когато жилищните ти нужди ще останат непроменени дълго време. Българският галфон обаче, щом се види с малко пари или просто с по-височка заплата, моментално купува с кредит двустаен и се бие в гърдите, че е собственик.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеПациент на Курило може да лансира подобни твърдения! Я виж и цените на службата по вписвания може и тя да е реална!!!
Боже Боже колко мъка има на тоя свят!
Докато чакаш реалните цени ето къде ще живееш::
...............................
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=682318
Остави Модеребов като не иска НИ да спи спокойно на задната седалка с както сам потвърди-порастналите си деца. Те пораснали пораснали, амааа пак при тати в опелаДа ги дундурка въпреки че вече не може да си плаща наема и то в Пазарджик!
Модеребов, Модеребов свободата ти такова мамата
Коментар
-
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=682318[/QUOTE]
Честно казано не ги съжалявам, ама въобще... Човек каквото сам си надроби никой не може да му го направи...Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеспоред мен пък сега живота поскъпна още повече . и това , което мен лично ме дразни и ми е много чудно как така по време на криза има инфлация и цените непрекъснато растат . когато имаше бум нормално е да има някаква инфлация , но сега когато доходите стагнират и падат , а цените се увеличават - ето как реално обеднява българското населние . това показва изключително лошата и направо да си кажем нелепа дори комична икономическа политика водена от това правителство и в частност от господата отговарящи за финасите на държавата.
- Да вземем разходите ми за бензин. Той може да се е повишил с 10%, но поради кризата (може и метрото) достигам от т.А до т.Б вместо за 45, за 30 минути и като цяло, разходите ми за бензин (в литри и лева) са спаднали. Не съм таксиметров шофьор и общо взето въртя близки и еднообразни маршрути, та и затова казвам субективно мнение, а и в малките градове и селата горното е неприложимо. Ама на мен к'во ми пука.
- Да видим за тока и отоплението. Ами повишили ги с 5-6%, да, ама климатика, който си бях харесал миналата година от 2 800лв., тази есен го сложих за 2 200. Тук избивам и от по-нататъшно спестяване на енергия, защото старият беше термопомпа, новият е инвертор и ще харчи поне 20% по-малко ток, съответно по-ефективен и за период от 1 година ще съм дал по-малко пари за ел. енергия, също и за парно + тези за климатик. На старите цени за климатика щях да съм на нула след 2-3, че дори 4 години.
- Храната. Тук някой говореше за "качествени" храни - тип шунка Тандем. Веселяк е човекът.
Качествените колбаси ги ценообразувам по следния начин: колко ще ми струва месото живо тегло и колко ще ми вземат за работа бабите и дедовците . И двете компоненти са спаднали. Само това са качествени колбаси, да го запомнят младежите тук.
Плодовете и зеленчуците сигурно са поскъпнали, но аз почти не ги употребявам и затова съм пак субективен.
НИ, автомобилите втора употреба и почти всички стоки с употреба над 3 години са поевтинели значително, а те съставляват голям процент от разходите на едно домакинство за един 10 годишен период.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеЯвно нищо не си разбрал от поста ми. Всяко нещо трябва да се изживее с времето си. Изобщо не е нормално да имаш първокласник, когато си на 50. Нищо няма да можеш да му дадеш. Няма да имаш търпение и нерви да се занимаваш с него. Пак казвам, приятелите са до време, а след определена възраст хората се прибират на онова място вечер, което се нарича ДОМ. А за да го имаш, трябва да имаш собствен имот. И да го купиш, когато имаш парите. Това имане може да ти се случи в криза, при ниски, или високи цени на НИ. Кому когато се падне.
Не съм ром. Абе ти да не си гей, че приятелите ще ти вършат работа?
Че ти в тая възраст не знаеш къде си и кой си ощеХеле пък търпение ще имаш хахахаха, само ще истеряса детето с такъв недозрял родител.
Туй за приятелите довреме и прибирането в черупката е мега-тъпо и е присъщо на хора без никаква идея за живота около тях. Аз не живея и няма да живея така, въпреки че имам деца вече и то поотрасли - та знам какво ти пиша.
И за чий ХУЙ ми е собствен имот на 300% от стойността му? Да се чувствам добре набутан, когато след година се окаже че съм затрил 40% от парите си с които съм го купил ли? Ега не чакам "да ми се падне" - моя живот не е рулетка като твоя, ГЕЙ СМОТАНМога и твоята работа да свърша - ако жена ти е още млада и хубава хахахаха, макар че като те чета - по-скоро сте двойка мухлясали самотни ПЕНСИОНЕРИ с примити мозъци.
Толкова ли не схвана че НИ са СТОКА и никой с акъла си няма да плати абсурдна цена за нея, нито да си я купи без да му е нужна. Това че ти не можеш да смяташ не значи че всички не можем, аланкоолуLast edited by moderebov; 21.11.2010, 17:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
Много четеш за Джак Ричър! Все пак това е художествена измислица.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение................
Няма ги, няма ги там е работата. Сривльото ако ги имаше парите нямаше да реве като вдовица за Х......й че цените са били високи.
Всички сривльовци сте толкова еднакви и прозрачни. Портрет на сривльото: селянин от дълбокия прованс завършил гимназия или записал бакалавър и дошъл в големия град. Живее на квартира и му носят родителите буркани. През това време той се упражнява да мечтае за ниски цени на НИ докато още не е почнал да се бръсне. Същия този келеш си мисли че с някакъв бизнес ще превземе света, пък той бил 778 633-тия който има тази конкретна бизсес идея. Когато годинките натежават т.е. Сривльо е завършил почват да рухват заблудите му че е някой и нещо или някой ще го приеме с отворени обятия заради това че имал някакви бегли теоретични познания. Тогава сривльо запътил се към тридестте изпада в паника - няма стабилна работа няма собствен дом и семейство. Остава му утехата във форума в размишления за очаквания спад на жилищата и упражнения в пукане на несъществуващи балони.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
Сигурно не могат "да се лишат" от някои заведения, магазини, познати и начин на "живот" етс.
Коментар
-
Пациент на Курило може да лансира подобни твърдения! Я виж и цените на службата по вписвания може и тя да е реална!!!
Боже Боже колко мъка има на тоя свят!
Докато чакаш реалните цени ето къде ще живееш::
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=682318
Коментар
Коментар