IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• .....

Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    За всички сривлогари помислили че сме в дефлация нека погледнат /прогледнат/
    ........................
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=684436
    в бгто е така
    при ка4ване на инфлацията лихвите падат
    и обратно

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      За всички сривлогари помислили че сме в дефлация нека погледнат /прогледнат/
      ........................
      Ние реалистите виждаме някакви надежди на АНОНИМЕН "финансов сектор" да има МИНИМАЛНА инфлация до края на годината.
      Това пише в статията, никой не е поел отговорност дори за това предположение. Вътре факти няма.

Коментар

• а при инфлация лихвите по кредтиите се качват ще е голяма веселба за хипотекарите
        mWPCloud.com

Коментар

• За всички сривлогари помислили че сме в дефлация нека погледнат /прогледнат/
          ........................

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
            Отдавна не бях писал, но бях много зает с търсене на жилище. След 2г търсене се случи , от 3 седмици съм в новото жилище.
            Такава криза е тук, че за мебелите трябва да чакам около 3 месеца

Тъсенето на сносни апартаменти тук е огромно. Получих мейл и го отворих петък преди обяд и поисках експозе, пратиха ми го, убедих се че имота е доста хубав,3стаен,среден, южен, етаж 3 от 4, 92г. обадих се за оглед около 14ч. и ми казаха, че вече има 6 огледа за събота и не могат да ми предложат такъв.По документи е 78квадрата, а в БГ ще е около 120 квадрата Да ама жената много го хареса, имахме адреса и тя отиде на своя глава, брокерката я пуснала все пак на оглед.
            Имало още 2 семейства с доста голям интерес. Жената ми се обади и резервирахме апартаментя до понеделник, за да мога и аз да го видя. Отидох, видях и поисках да го купим. Добре, че убедих брокерката, с помощта на финикийските знаци , че ние сме правилните купувачи, Още едни искаха да го купят.
            Банката ми отпусна 10г. кредит на 3,03% фиксирана и непроменяма лихва
            Ми то доскоро имах на почти 12% лихва депозит у Бг, е сега е по малко ама се живее.
            според теб ако кредита се правърне в лош след време, жена ти дали ще те напусне?

според мен не
            защото за нея не вси4ко е материално и най ве4е цени това 4е ти си един добър 4овек
            Last edited by zloblivi_podritvaniq; 24.11.2010, 18:35.

Коментар

• Аз някъде бях чел че една банка била сипала имотите на килограм на едни копмании на БФБ дето мажортря им си бил прибрал парите и си тръгнал... което направо може да си знак че почва надцакването Кои сипе първи ще вземе най много

ама по принцип това не е препоръка за покупко продажба на каквото и да е

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Прегледай коментарите ми в статията за прогнозата ми ( последния линк, който пуснах ).

Там съм споменал, че сякаш се появи сценарий за бул-трап в Q1 на 2011 г. после 2-3 тримесечия на уж достигнато дъно и нова корекция надолЕ.

Т'ва е, ако се запази политическата стабилност в страната и баМките не започнат да изсипват дотогава имотки. Прегледай коментарите ми най-добре.

Поздрави и на сладко бебе Силистра! Найс ту си ю и сорка, че напреди не успях да кажа Хай, мну бързах - хихи
              mWPCloud.com

Коментар

Отдавна не бях писал, но бях много зает с търсене на жилище. След 2г търсене се случи , от 3 седмици съм в новото жилище.
                Ааа ... новодомец! Чек' да си сипна значи - хихи

С пожелание жена ти да му вкара нужната доза уют, за да стане ДОМ!

Довечера я засилвай да ти врътне един бобец, щот' нъл' знайш - готвеното внасяло уют - хихи

Шегувам се - наздраве!

П.П. Питанка, темата кат' е за имотки не значи ли да се коментира икономиката, бря? Или те имотките нЕмат нищо общо с нея, ърмм ..? Стана броки и ти май - те така хортуват: "Мани я икономиката, чек да ти разкажа за имотките ся."

Коментар

• .....

The median sales price fell a record 14%, hitting $194,900 in October, the lowest level since 2003.

хехе
                  това е за щатите
                  а в бгто имотната инфлация тепърва се задава
                  Last edited by zloblivi_podritvaniq; 24.11.2010, 18:18.

Коментар

• Отдавна не бях писал, но бях много зает с търсене на жилище. След 2г търсене се случи , от 3 седмици съм в новото жилище.
                    Такава криза е тук, че за мебелите трябва да чакам около 3 месеца

Тъсенето на сносни апартаменти тук е огромно. Получих мейл и го отворих петък преди обяд и поисках експозе, пратиха ми го, убедих се че имота е доста хубав,3стаен,среден, южен, етаж 3 от 4, 92г. обадих се за оглед около 14ч. и ми казаха, че вече има 6 огледа за събота и не могат да ми предложат такъв.По документи е 78квадрата, а в БГ ще е около 120 квадрата Да ама жената много го хареса, имахме адреса и тя отиде на своя глава, брокерката я пуснала все пак на оглед.
                    Имало още 2 семейства с доста голям интерес. Жената ми се обади и резервирахме апартаментя до понеделник, за да мога и аз да го видя. Отидох, видях и поисках да го купим. Добре, че убедих брокерката, с помощта на финикийските знаци , че ние сме правилните купувачи, Още едни искаха да го купят.
                    Банката ми отпусна 10г. кредит на 3,03% фиксирана и непроменяма лихва
                    Ми то доскоро имах на почти 12% лихва депозит у Бг, е сега е по малко ама се живее.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      За да постигнеш правилни изводи при анализа ти, трябва да дефинираш групите хора, които продават имоти и защо. (цената е търсене/предлагане, а ти разглеждаш само търсенето).
                      Предлагането в тоя случай го приеми като функция на търсенето. Повече търсене, повече предлагане.
                      Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                      маранди,стагфлацията е отрицателен,до нулев растеж +инфалционни процеси,а не нулев или положителен ръст +инфлация...
                      Чшш, ей вие двамата с Марадни пишете си ги тия прогнози в друга тема, това е темата за ПОНИЖЕНИЕТО на НИ, не за икономически теории.
                      рецесията е нормален процес,който балансира минали грешки-главно монетарни.....и икономиката ги прайздва в последствие. в случая с бг това бе мощно кредитиране на население,което не може да си позволи дори кредит за кола на старо,каму ли имоти по 1000 евро кв...
                      Населението има повече доходи, отколкото отчита НСИ, не си правете илюзии. Има гурбетчии, които освен да правят преводи, идват и с пари кеш.
                      става балон-неправилен монетаризъм спрямо икономически фактори,идва момента в който балона гърми и следва рецесия-първо падат нещата,които са неправилно балансирани-тва в случая са първо имотите,колите и други луксозни стоки,а после следват и бизнесите,които са свързани с тях-строители,мебелни заводи,циментови заводи,магазини и т.н.ако балона е прекалено голям,тогава се е получил фалшив ръст в БВП в следствие на дълг-трансфера на пари в икономиката води да фалшиво чувство за богатство
                      Тук е правилна логиката, с изключение на колите, които слагаш като луксозни стоки. В България коли не се правят, всичко е внос, освен това колите са излючително мобилни, и се амортизират бързо. Цените на колите в България са си точно каквито трябва, при тях балон не е имало никога, 1:1 е корелацията с другите пазари. Това, че някои търгашковци на корейски и френски пластмасови играчки не са си направили сметките и пускат промоции, не трябва да те кара да мислиш, че цената на новите коли спада
                      появяват се и странични бизнеси-ресторанти,кафета,хотели и т.н. ,които могат да съществуват само в случай,че имаш постояннен ръст,който в случая не само е невъзможен,ами и ще се върне в първоначалния си вид при пукане...
                      Не е верно, че тези "странични" бизнеси могат да съществуват само в случай на постоянен ръст. Нито много материали са нужни за поддържането на такъв бизнес, нито много капитал. Заплатите могат и да се намалят, разходите за поддръжка да се свиват и бизнеса пак да си върви. Особено в курортните селище, където има постоянна клиентела, този бизнес си генерира постоянни и стабилни приходи.
                      производството рязко спада,проблема е,че дянков допълнително оскъпява тва производство,от където бг стоките се превземат от чужди,които стават по евтини...
                      България отдавна не е индустриална и производствена страна, тук много бъркаш. Ток и горива така или иначе пак се изнасят и се потребяват, оттук държавата е стабилна и няма предпоставки за проблемите, които вещаеш. Голяма част от населението работи извън България, но праща парите си тук, така осигурявайки постоянен приток на капитал. Българските стоки никога няма да станат по-евтини от китайските или по-качествени от немските, това са реалностите. Изнасяме земеделска продукция, която е конкурентна на пазара. Тези черни прогнози просто няма да се случат.
                      Разбира се, неудачните инвестиции и прекомерното задлъжняване на определени икономически субекти ще бъде наказано. Валутният борд ще изиграе много важна роля в това "наказание". Вместо да се обезцени националната валута и да се платят с вълшебна пръчица дълговете на кредитните милионери, както стана през 1996 г., сега ни чака правилния, но много по-болезнен път за излизане от кризата. Тези, които са задлъжняли, ще платят висока цена и най-вероятно ще излязат от бизнеса. На тяхно място ще дойдат други, по-способни, които ще вземат техните пазари и ще управляват бизнеса си далеч по-кадърно. Вместо да се обезцени валутата, ще се обезценят тези активи, чиито цени са били умишлено надути, а активите, които не са били надценени, няма да претърпят спад в цените. Това е далеч по-справедливо, отколкото обезценяване на националната валута и масово обедняване на всички за сметка на хората, търсили спекулативни печалби.

Коментар

Бат Маранди, ши падат ли ошти имотите
                        Прегледай коментарите ми в статията за прогнозата ми ( последния линк, който пуснах ).

Там съм споменал, че сякаш се появи сценарий за бул-трап в Q1 на 2011 г. после 2-3 тримесечия на уж достигнато дъно и нова корекция надолЕ.

Т'ва е, ако се запази политическата стабилност в страната и баМките не започнат да изсипват дотогава имотки. Прегледай коментарите ми най-добре.

Поздрави и на сладко бебе Силистра! Найс ту си ю и сорка, че напреди не успях да кажа Хай, мну бързах - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Ако има и други питанки с удоволствие ще отговоря.
                          Бат Маранди, ши падат ли ошти имотите

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                            марадни,междудругото преди месец ,два,те четох,че смяташ,че единственото нещо ,което не си познал е ,че си смятал,че БВП ще падне с 8% ,а той не паднал.......гарантирам ти,че и там си познал!
                            та,когато фактите говорят,не ставай жертва на най големия лъжец в света-дянков.
                            даже вече не знам дали правилно го определям като лъжец-лъжец е човек,който от време на време лъже-колкото повече лъже,толкова по голям лъжец е.....но дори и най големия човек понякога казва истината........а дянков точно там има проблем-на можеш да определиш нивото на лъжа в даден човек,когато той НИКОГА НЕ КАЗВА ИСТИНАТА........
                            Знам, че е паднал с колкото бях казал. Не си ми чел продължението на прогнозата. Там обяснявам кат' на БаМковисти, демек даже и такива кат' него да ме схванат - хихи

Даже съм дал и 10-годишна картинка защо трябва да се очаква поредния трик на статистиката, когато става въпрос за БВП в БГ-стан и той се случи

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...-godina.618963

Поздрави пак!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                              маранди,стагфлацията е отрицателен,до нулев растеж +инфалционни процеси,а не нулев или положителен ръст +инфлация...
                              такова нещо може да се получи изключително рядко и е убийствено-тва е най големия проблем в дадена икономика......най вече се получава от външни фактори,или супер идиотско правителство.
                              ..........
                              Тъй, ти четеш ли ме въобще какво пиша или ...?

НалЕ, това пиша, че БаМкоФф нямаше други ходове с цел да запази макро-показателите. Демек, тръгна да хитрее, вместо да си отчете 10% спад на БВП + 20% безработица кат' вземе да прайка реформи. И накрая хитрата сврака с двата крака

Тия неща съм ги "пял" отдавна дет' се мъчиш да ми ги казваш и даже не са и основното. А, вече основното е тайминг-а, т.е. че нищо-правенето удължава дисбалансите на микро-ниво и те преливат на макро и е нагледен пример как може да се скапе една държава за норматив.

Ако, бяха тръгнали веднага с реформиране на икономиката и особено в публичния сектор, труса като числа щеше да е доста по-стряскащ отсега, но рецесията щеше да трае максимум 3 тримесечия и дотогава реалния сектор щеше да се е пренастроил към новите условия и щяхме отдавна да сме се отласнали от дъното. А, в момента нищо-правенето щот' свети Бойко е добър чиляк и не иска да оритва 'орица на пътя, прави така, че се заразява и читавата част на икономиката и отраслите, които имахме, защото няма как няколко отрасъла и коректни сегменти да обслужват 70% бракувана и неформирана икономика. Та, времето вече не е стига и отиваме на твърдо приземяване и то от позицията на що годе читава икономика до преди едва 2 години.

Т'ва скапване да го направиш трЕбе да си гений и нагоре.

П.П. Иначе ето ти подобна писанка от моя статия пак, където с 2 думи обяснявам същото, което и ти на цял чаршаф. Само, че аз това съм го писал преди годинка още

"Примерите с балтийските страни, които също са в условия на борд показват същите проблеми, които се случват и у нас. Или накратко, превзема се финансовата система на дадена страна, провежда се кредитна експанзия, методично се закриват националните производства и се подменят със западните търговски марки. Стимулира се потребление срещу дълг и се напомпват имотни балони. В същото време тия процеси се засилват допълнително чрез свръх-централизация, както е в България да кажем и когато еуфорията стане всеобща, рязко се “дръпва” чергата и поредната, тежка криза е налице."

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...lgariia.533630

Поздрави, Асенка!
                              Last edited by marandi; 24.11.2010, 16:34.

Коментар

• марадни,междудругото преди месец ,два,те четох,че смяташ,че единственото нещо ,което не си познал е ,че си смятал,че БВП ще падне с 8% ,а той не паднал.......гарантирам ти,че и там си познал!
                                та,когато фактите говорят,не ставай жертва на най големия лъжец в света-дянков.
                                даже вече не знам дали правилно го определям като лъжец-лъжец е човек,който от време на време лъже-колкото повече лъже,толкова по голям лъжец е.....но дори и най големия човек понякога казва истината........а дянков точно там има проблем-на можеш да определиш нивото на лъжа в даден човек,когато той НИКОГА НЕ КАЗВА ИСТИНАТА........

Коментар

Working...
                                X