If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
И да си плямпаш, и да не си плямпаш, цените на НИ си отиват надолу и това е. Големите агенции играят срещу малките и срещу купувача и това е факт, само форумни брокери като теб отказват да го признаят.
Аз съм обяснил механизна - когато някой продавач пусне обява, почват обаждания от брокери да си пусне имота през тяхната агенция. Когато отиде при тях, го убеждават колко му е хубав имота и как може да му вземе висока цена. И това само и само да изкарат по-голяма комисионна и да налапат малко горница. Големите брокери играят директно и с повечето строители и като се пуска ново, винаги дигат яко цената. И да вайкаш на умряло и да ревеш по форумите, това е положението Ровер. Докато банките даваха кредити на балъци, тая далавера вървеше, сега се промениха нещата
Факт е също така, че ако някой иска за панелката на баба си хиляди евро ще ги получи, ама друг път. Който брокер се адаптира на пазара и изкара добри имоти на хубави цени ще прави сделки, който върви срещу пазара ще си чака балъците и ще гледа отстрани.
Точно така, за6тон4о!
Към кокошкарската схема може да се добави и това, че брокитата си пускат недействителни обяви, с което да вдигат средните офертни цени. И като отиде някой балък при тях, те казват: Ето, вижте, на такива цени се предлага...Буха ха ха Най смешни са брокитата, които на едно място си пускат обява хем купува, хем продава едно и също нещо
И да си плямпаш, и да не си плямпаш, цените на НИ си отиват надолу и това е. Големите агенции играят срещу малките и срещу купувача и това е факт, само форумни брокери като теб отказват да го признаят.
Аз съм обяснил механизна - когато някой продавач пусне обява, почват обаждания от брокери да си пусне имота през тяхната агенция. Когато отиде при тях, го убеждават колко му е хубав имота и как може да му вземе висока цена. И това само и само да изкарат по-голяма комисионна и да налапат малко горница. Големите брокери играят директно и с повечето строители и като се пуска ново, винаги дигат яко цената. И да вайкаш на умряло и да ревеш по форумите, това е положението Ровер. Докато банките даваха кредити на балъци, тая далавера вървеше, сега се промениха нещата
Факт е също така, че ако някой иска за панелката на баба си хиляди евро ще ги получи, ама друг път. Който брокер се адаптира на пазара и изкара добри имоти на хубави цени ще прави сделки, който върви срещу пазара ще си чака балъците и ще гледа отстрани.
+ 1
цените на НИ от тук само само в една посока - надолу. а ако просължават така някои алчни брокери ще лапнат дръвцето. както и някои предприемачи . никога алчността не била добър спътник
..........................
Точно така, брокерите се стремят към сделка и в този смисъл всеки брокер според усещанията си и най-вече според наблюденията си на пазара преценява дали цената е висока или ниска. При ниска може комисионната да е по-малка, но е сигурно, че ще я има т.е. ще има сделка. Единственият интерес на брокерите е да има сделка.
Всички останали бръщолевения на хора с на които звездите им говорят, трябва да се пренебрегнат.
велика мисъл. чакай да си взема тефтера да си я запиша .
Точно така, брокерите се стремят към сделка и в този смисъл всеки брокер според усещанията си и най-вече според наблюденията си на пазара преценява дали цената е висока или ниска. При ниска може комисионната да е по-малка, но е сигурно, че ще я има т.е. ще има сделка. Единственият интерес на брокерите е да има сделка.
Аман от твойте глупости бе. Ти ли го измисли тоз механизъм. Знаеш ли колко брокери са ме карали да намаля цената, белким някой се навие да дойде на оглед поне.
Въсо,
теб те знаем,
ти си уникален и за теб общите принципи не важат
Сигурно си изплющял такава висока дори и за кокошките цена, че са се видели в чудо чак
Аман от твойте глупости бе. Ти ли го измисли тоз механизъм. Знаеш ли колко брокери са ме карали да намаля цената, белким някой се навие да дойде на оглед поне.
Всички останали бръщолевения на хора с на които звездите им говорят, трябва да се пренебрегнат.
Аз съм обяснил механизна - когато някой продавач пусне обява, почват обаждания от брокери да си пусне имота през тяхната агенция. Когато отиде при тях, го убеждават колко му е хубав имота и как може да му вземе висока цена. И това само и само да изкарат по-голяма комисионна и да налапат малко горница.
Кой е психопат и кой не е доста ясно за всички, дори и за такива епизодични участници като мен.
Относно информацията, която Защончо предлага, много благодарности, разбира се. Не, че е трудно достъпна, но е все пак наготово.
И все пак малко критика. Два имота никога не могат да бъдат напълно еквивалентни, но уместно ли е да се сравняват панелки с тухлени постройки? На замазка с напълно обзаведени? Ами ДДС?
Изглежда, че поне по-евтините имоти се реализират средно на около 10% над началната цена. Интересно би било ако някой има информация и за търговете в по-високите сегменти.
...И как стават така работите, че малките брокери били обявявали ниски цени, а големите ги мачкали с високи?
Да, цените са паднали и вероятно още ще падат. Факт е, че България се поопразни и има много излишни жилища. Но е факт, че никой не си е изкарал на безценица имота на сергията.
Добър вечер гащници! Сега видяхте ли, сега разбрахте ли че никога няма да си купите имот без пари? По какви критерии разбрахте, че някой ще ви продаде точно неговия имот и точно на вас? По излиянията на психопата Защончо. Лесно е да му вярвате, но знаете ли че се издирва от Екзарх Йосиф, Четвърти километър, Курило, Подгумер и още 30 лечебни заведения?
И как точно си се ориентирал, да кажем, от последния му пост? Представляващ някакво мрънкане, как големите изкривявали пазара. Абе това да не е Била, дето съсипвала кварталните магазини с ниски цени? И как стават така работите, че малките брокери били обявявали ниски цени, а големите ги мачкали с високи?
Да, цените са паднали и вероятно още ще падат. Факт е, че България се поопразни и има много излишни жилища. Но е факт, че никой не си е изкарал на безценица имота на сергията.
Доста луди има и в този сайт. На какви ли не дивотии се начетох тези дни.
Защонтчо, ти си професионален спамер. Не разбираш ли, че никой не ти чете глупостите, които пишеш?
аз му ги чета и са ми полезни спестяват ми време сам да правя такива сравнения от които да се ориентирам за пазара.....
опредлено постовете на защо точно са много по полезни за темата отколкто постовете на новорегистрирани потребители които се опитват да навият читателите че едвали не "влака тръгва - валяка мачка"
Тои валяка определено ще мачка ама ще е в посока надоулу най мекото приземяване с което може да свърши тази криза в БГ е с няколко годишно изгърбване на ипотекарите и ниски цени на имотите от там нататък колегите бяха писали и за по черни сценарии ...
Коментар