IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ...

от тук може да заклю4име 4е ако икономиката в бг е зле то имотите са 10 пъти по зле поради простата при4ина
    4е само 2 , 3 % от хората плащат кеш за по скъпите стоки

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение
      За цената: Съгласен съм, че апартамента е малък - Има всекидневна с кухненски бокс, двойна спалня, малък коридор и малка тераска. Но това ми позволяваха средствата. Локацията е добра - има 6 училища (22-ро,127мо, 20то,44то,6то,7мо), СУ и ВИАС са на 20 мин. пеша, Пирогов и мед академия са на 10 мин.пеша , а в радиус от 1 км. има 3 метростанции (2 в процес на изграждане в момента) и масов градски транспорт. Само паркирането е проблем.

За работата: Аз бачках за пари, а не за престиж... Аз съм архитект и в момента с това и се занимавам, но целта оправдава средствата и действията. Ако трябваше и лайна щях да рина, ако ми плащаха по $50k на сезон...
      Именно бе пич, заради метрото човек няма нужда да се бута в центъра понеже му е на 10 минутки само. Туй с целта дето оправдавала средствата .. хич ама никак не съм съгласен. Ама така пък на някои живота им преминава в ринене на лайна де, хора всякакви.

ПП: Като не ти позволяват средствата повече - пази си парите и живей по-качествен живот под наем. В България доходността от наеми е смешна и е много по-изгодно така, дори в момента един тъп депозит дава повече (и без да гледаме срива в цените на НИ, понеже тогава доходността идва вече отрицателна).

Коментар

• ...

няколко неща могат да предизвикат ръзтеж
        в една икономика
        в бгто вси4ките липсват

кредитно проникване

поток от инвестиции - както вътрешни така
        и външни

правителствени стимули

износ

вътрешно потребеление

като първите три от изброените не само
        4е ги няма ами са отрицателни
        от което страдат и последните 2
        Last edited by zloblivi_podritvaniq; 24.06.2010, 15:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
          Така си е! Реално такива цени са по-скоро инцидентни и когато се появят са или за артистичен таван или за историческа сграда на М. Луиза за ремонт.
          Но аз твърдо вярвам на сривльовците и ще си чакам 500 евра, пък ако ще и да е през 2080та
          Хе хе хе,

същия този ревлЮ Веско миналата година твърдо декларираше как чакал цените в Лозенец да станели 1000 евра, че и комисионна давал!!!
          Те хората му обясняваха, че цените си бяха 1000 евра, а ако се поразтършува и по надолу ще намери.

Обаче забелязвате ли само как мазно-мазно приятелчето Веско тихомълком си сваля целта на 500 евра?

Е, та такъв човек и 150 евра да станат цените, вместо да си купи ще реве как другите го лъгали колко били паднали цените

Амин

Коментар

• ...

Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
            Така си е! Реално такива цени са по-скоро инцидентни и когато се появят са или за артистичен таван или за историческа сграда на М. Луиза за ремонт.
            Но аз твърдо вярвам на сривльовците и ще си чакам 500 евра, пък ако ще и да е през 2080та

какви ти 500 евра за центъра
            знаеш ли 4е продава4ите само могат
            да сънуват тия цифри

виж 4е в сащ без стимули пазара на жилища им се срива веднага
            в последната година са продали 1 милион жилища благодарение на тези програми, а цените грам не са мраднали
            нагоре
            и при все 4е имат перфектна фискална и монетарна политика целяща стимулиране на икономиката

та в бгтовицата ли
            където като продадат 1 жилище в цяла софия и после пишат статии по вси4ки вестици затова

100,200 евро да им извадиш в момента ще те гледат като гръмнати щото не са виждали толко пари от 2години и половина

ама няма кой и толкова да им извади щото пари ве4е няма има само дълг

при това който е купил го е направил през време на икономи4еската експанзия
            когато се спекулираше 4е вси4ко ще е ве4но ъп, а и безработицата беше рекордно ниска

та сега ли ке ти купи некой
            как?
            Last edited by zloblivi_podritvaniq; 24.06.2010, 14:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
              Ей Веско ти кат къв се оприличаваш, може би Ъпар? щото за сега сривльовците са много по-точни в прогнозите си, за разлика от лаладжии като теб. Ако търсиш нешо на далавера, може да отвориш сайта на ЧСИ, ще те заринат от обяви. Ако обаче искаш в имоти.нет може да си радваш окото на цени над 1000Е за всякви коптори

Коментар

...Освен това една цена от 850-900 Евро на кв.м. за покупка в идеален център никък не ми се струва лоша инвестияция . Нека бъдем реалисти.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                  Затова ли е тоя рев да не падат цените. Защото единствената ти инвестиция се обезценява и работата намалява всеки ден. Май за да си купиш тристаен, пак на бригади ще се ходи.
                  Да съм честен работата е малко да. А за това какво ще правя мога да ти кажа, че както и да се развият нещата няма да седя опрян до стената и да се тръшкам и мрънкам... А кога съм писал, че искам само да се вдигат имотите... Виж няколко поста назад там пише , че не ми дреме дали цените се качват или падат, защото нямам никакво намерение да продавам...Освен това една цена от 850-900 Евро на кв.м. за покупка в идеален център никък не ми се струва лоша инвестияция . Нека бъдем реалисти.

Коментар

За цената: Съгласен съм, че апартамента е малък - Има всекидневна с кухненски бокс, двойна спалня, малък коридор и малка тераска. Но това ми позволяваха средствата. Локацията е добра - има 6 училища (22-ро,127мо, 20то,44то,6то,7мо), СУ и ВИАС са на 20 мин. пеша, Пирогов и мед академия са на 10 мин.пеша , а в радиус от 1 км. има 3 метростанции (2 в процес на изграждане в момента) и масов градски транспорт. Само паркирането е проблем.

За работата: Аз бачках за пари, а не за престиж... Аз съм архитект и в момента с това и се занимавам, но целта оправдава средствата и действията. Ако трябваше и лайна щях да рина, ако ми плащаха по $50k на сезон...
                    Затова ли е тоя рев да не падат цените. Защото единствената ти инвестиция се обезценява и работата намалява всеки ден. Май за да си купиш тристаен, пак на бригади ще се ходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
                      Я кажи, като сме толкова зле София и софиянците, ти що си търсиш апартамент в Лозенец, а? :-D
                      Хе, хе. Ако почна да ти обяснявам всички причини ще трябва цяла тема да напълня. С две думи, свръхцентрализацията на банановата ни република прави разликата във възможностите за реализация в София и останалата част на страната ОГРОМНА. Всичко минава оттам и най-вече пари.
                      Последния пример беше наскоро, когато занесох едни документи в НОИ и ми казаха, че такива се обработват само в София, ама ще трябва да почакам около месец
                      И не съм казал, че сте зле, ами че трудно се търпите!

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                        Поправи ме ако греша:
                        1. купил си 50м2, но било до НДК защото там има всичко което в родното ти градче го няма? Евала, показателно (пп: и моето родно градче не е София). Все пак добре, можеше да си купиш и някое около Шератон
                        Цената няма да я коментирам - на теб сигурно ти се струва изгодна. Особено на фона на 15% повече при останалите наоколо - по онова време.
                        Размера ...общо взето в такъв размер семейство не може да създаде човек, за сам е добре, за двама вече отеснява, а с дете е пълна мизерия.
                        2. работил си в ресторант+такси - и обясняваш за елитните училища, изиграли важна роля в твоя избор? За елитен сервитьор ли учеше - или за елитен таксиджия?

Коментар

Добре все пак темата е за имоти - да говорим за това. Апартамента, който купих струваше $58 000 лятото на 2005 г. дириктно от продавача. Падаше се грубо около $1100 на кв. м. А за бригадата в САЩ... Първата година направих чисти $8000 ледващите не съм се връщал с по-малко от $15k... Работих по 4-5 месеца, като последната година останах даже няколко месеца нелегално. Мястото е о-в Нантъкет, Масачузетц. С изклучение на първата година всички останали работих на едни и същи места. Сутрин до обяд работех в ресторант, а после карах такси. Само от таксито там се правят по $10k+ на сезон, поне така беше преди. Курса на $/лев 2004-2005 беше 1,55-1,60, но аз платих в долари кеш. Цената беше добра, защото наоколо жилищата бяха с около 10-15% по скъпи... За същите пари имах оферта тогава да купя 90 кв. апартамент в Люлин 2, панелно строителство. Избор имаше, но купих малък апартамент в центъра, защото там има всичко, което в родното ми градче го няма. И колкото и невероятно да звучи иминно тези "Елитни училища" дето викаш изиграха доста важна роля в моя избор...
                          Поправи ме ако греша:
                          1. купил си 50м2, но било до НДК защото там има всичко което в родното ти градче го няма? Евала, показателно (пп: и моето родно градче не е София). Все пак добре, можеше да си купиш и някое около Шератон
                          Цената няма да я коментирам - на теб сигурно ти се струва изгодна. Особено на фона на 15% повече при останалите наоколо - по онова време.
                          Размера ...общо взето в такъв размер семейство не може да създаде човек, за сам е добре, за двама вече отеснява, а с дете е пълна мизерия. Не схванах онова с жена ти - коренячка софиянка (забележи!), но не знам къде го гледаш това семейство - на 50м2 апартамент се падат по 10м2 на човек чиста площ (сигурно ще се наложи да ти обяснявам и защо) при норма на комфорт 30+м2. Не виждам повод за гордост, по-добре да го беше спестил като изцепка.
                          2. работил си в ресторант+такси - и обясняваш за елитните училища, изиграли важна роля в твоя избор? За елитен сервитьор ли учеше - или за елитен таксиджия?
                          Last edited by jamiemirror; 24.06.2010, 13:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                            Къде зачезна Веско от Варна, скоро не съм чел мъдростите във форума? Да не е купил заветния апартамент на сина си в Лозенец?
                            Ей го там по-надолу, вместо кимито си, взел че продава кифли за некой хапартамент в Лозето

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
                              Чакай сега, нали сега си на 29, а апартамента си го купил, като си бил на 24, значи преди 5 години. Защо ми цитираш цени отпреди 10 години? 2000 година цените бяха едни, 2005-а - съвсем, съвсем други. Курсът на долара - също. От студентски бригади се докарват преко сили 3-4 000 долара, за 5 години макс. 20 000. Няма начин да си купил 2005-а апартамент на НДК за 20К долара, ако ще да е едностаен.
                              Вземи уточни фактите, за да се получи по-смислена дискусия
                              Добре все пак темата е за имоти - да говорим за това. Апартамента, който купих струваше $58 000 лятото на 2005 г. дириктно от продавача. Падаше се грубо около $1100 на кв. м. А за бригадата в САЩ... Първата година направих чисти $8000 ледващите не съм се връщал с по-малко от $15k... Работих по 4-5 месеца, като последната година останах даже няколко месеца нелегално. Мястото е о-в Нантъкет, Масачузетц. С изклучение на първата година всички останали работих на едни и същи места. Сутрин до обяд работех в ресторант, а после карах такси. Само от таксито там се правят по $10k+ на сезон, поне така беше преди. Курса на $/лев 2004-2005 беше 1,55-1,60, но аз платих в долари кеш. Цената беше добра, защото наоколо жилищата бяха с около 10-15% по скъпи... За същите пари имах оферта тогава да купя 90 кв. апартамент в Люлин 2, панелно строителство. Избор имаше, но купих малък апартамент в центъра, защото там има всичко, което в родното ми градче го няма. И колкото и невероятно да звучи иминно тези "Елитни училища" дето викаш изиграха доста важна роля в моя избор...

Коментар

• Къде зачезна Веско от Варна, скоро не съм чел мъдростите във форума? Да не е купил заветния апартамент на сина си в Лозенец?

Коментар

Working...
                                X