Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнениеЯ кажи, като сме толкова зле София и софиянците, ти що си търсиш апартамент в Лозенец, а? :-D
Коментар
-
хохо, ма и двамата сте енди образи, мани мани
ярки представители на бегетовица
единия най-голямата му гордост е че е куреняк, другия представата му за успял в живота е 5г нелегална работа в УСА за жилище (ама в ЦЕНТЪРА било)
и вече пробивен бил станал в софето, хохо, шъ ма убийти за пореден пътмил чинии 5 години сега тръгнал да пробива в шоплука... сигур си се изкачил до управител на дюнерджийница, хохохо....
пък куреняка хич даже няма ко да го коментирвамекога човек няма с какво да се гордее се гордее с постиженията на другите (в частност къде съм се родил, кой е тате, какъв имот наследих). ми тва е пробивния манталитет на бегееца... прав си че в шоплука манталитета е по-инакъв
кога си умиете усраните входове, кога спрете да мятате мръсни бомби през джама/терасата и кога натирите милиардите въшливи песове от улиците, тогас са фалете... дотогава само ша разсмивате публиката (особено тая дет списва от извън булгаристан)
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнениеЕми то форума е за това да си чешем езиците... Между другото това че ни си правиш труда да разбереш къде ще учи детето ти не показва нищо добро, защото има значение какво образование ще получи то и особено важна е с какви хора ще се събере.
Аз лично уважавам всички хора, които са серозни и се държат достойно, дори и цигани да са. Колкото за покупката на имота... работил съм, събирал съм, купил съм... Преди 10 години не беше трудно да събереш достатъчно пари за приличен апартамент особено от бригади в САЩ, както направих аз. Но тогава малко хора ходеха, а и курса $/лев беше друг. За да бъда точен-- за 3 години бях събрал за двустаен стаен апартамент в младост, но събирах още 2г. и си купих в центъра. Същото направиха и някои мои приятели от гимназията, но във Варна.
Всички тия постове ги пиша, защото съм се изморил от постоянния хейт към несофиянеца. А форума е за това - за да излееш там всичката помия дето си насъбрал при това анонимно (поне така е в БГ форумите). А това дали ми вярваш или не, мен не ме вълнува, ама никак даже. Щеше ми се темата да стане някаква дискусия, а то стана фекална яма заради група предразсъдаци.
Вземи уточни фактите, за да се получи по-смислена дискусия
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнениеТия лафчета ги разправяй на село на мегдана, да ти се радват съселяните и да цъкат с език колко си успял в Софето. На 24 години изработил сам за апартамент до НДК, забил коренячка - софиянка... Хехе, ти сам вярваш ли си? Аз пък не знам нито къде е 22-о, нито къде е 127-о, а синът ми ще учи в кварталното училище, чийто номер и име също не съм си дал труда да запомня. Фактът, че ми цитираш някакви (очевидно смятани за елитни) училища в София само показва какъв селски задръстеняк си.
Нямам нищо против хората от провинцията, нека идват в София да работят и да си търсят късмета. Смешно ми е, когато такива цървули като теб се правят на софиянци и ми обясняват за елитни локации, добри училища и престижни работни места.
Аз лично уважавам всички хора, които са серозни и се държат достойно, дори и цигани да са. Колкото за покупката на имота... работил съм, събирал съм, купил съм... Преди 10 години не беше трудно да събереш достатъчно пари за приличен апартамент особено от бригади в САЩ, както направих аз. Но тогава малко хора ходеха, а и курса $/лев беше друг. За да бъда точен-- за 3 години бях събрал за двустаен стаен апартамент в младост, но събирах още 2г. и си купих в центъра. Същото направиха и някои мои приятели от гимназията, но във Варна.
Всички тия постове ги пиша, защото съм се изморил от постоянния хейт към несофиянеца. А форума е за това - за да излееш там всичката помия дето си насъбрал при това анонимно (поне така е в БГ форумите). А това дали ми вярваш или не, мен не ме вълнува, ама никак даже. Щеше ми се темата да стане някаква дискусия, а то стана фекална яма заради група предразсъдаци.
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеyerdna, изложи се като кифладжия. Или може би точно като "софиянец", то затуй никъде не ги траят такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнениеТия лафчета ги разправяй на село на мегдана, да ти се радват съселяните и да цъкат с език колко си успял в Софето. На 24 години изработил сам за апартамент до НДК, забил коренячка - софиянка... Хехе, ти сам вярваш ли си? Аз пък не знам нито къде е 22-о, нито къде е 127-о, а синът ми ще учи в кварталното училище, чийто номер и име също не съм си дал труда да запомня. Фактът, че ми цитираш някакви (очевидно смятани за елитни) училища в София само показва какъв селски задръстеняк си.
Нямам нищо против хората от провинцията, нека идват в София да работят и да си търсят късмета. Смешно ми е, когато такива цървули като теб се правят на софиянци и ми обясняват за елитни локации, добри училища и престижни работни места.yerdna, изложи се като кифладжия. Или може би точно като "софиянец", то затуй никъде не ги траят такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСпорът столица провинция е глупав и се води само в банановите държави.Глупаци и невъзпитани хора наспорил Господ и в София и в провинцията.Умни също.Мизерията е навсякъде и панелните гета са еднакви.Не намирам никаква разлика навсякъде е България само претенциите на едните са по големи.
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнениеТо там е проблема, че злобарите това си мислят, а нещата не стоят по този начин. И не виждам нищо лошо в това да искам например да си намеря работа за 1000 лв. и да си купя жилище та било и с кредит, защото не искам да живея там където съм роден, там няма перспектива за развитие. В София се чувствам добре, имам жилище (без кредит), жена (софиянка коренячка забележи) и дете. Плащам си данъците, всички такси и не пътувам гратис в градсия транспорт и забележи знам къде е 22-ро, защото живея на има няма 5 мин. пеша от там. Даже след 2 г. ще записвам сина ми на училище, обаче в 127-мо.
Колкото за пробивните провинциалисти... май не познаваш точно такива или пак злобееш. Единственото голямо предимство в реалния живот на хората "кореняци" пред останалите е, че често имат собствено жилище. Затова хората, които нямат такова се борят да си купят и в това няма нищо лошо, но има завист, когато някой го направи. Мое лично наблюдение като "селянин" е че голяма част от "кореняците" са мрънкала. Разбира се има много готини и сериозни хора, които много уважавам.
Работата е много интересен момент. Дето викаш ние "селяните" за нищо не ставаме. Ама виж 90% от клиентите ми са си "кореняци" и нямат нищо против, че аз съм си от село. Ама тоя дето иска да е на моята позиция ме прави на 5 ст. от псувни и обиди, някои директно в очите ми (случвало се е за съжаление). Амап нали знаеш - живеем в свободен пазар на хора и капитали. Който каквото сам си надроби това е. Аз като съм си роден на "село" това не означава, че ще си остана там и ще се чудя какво да ям...
Нямам нищо против хората от провинцията, нека идват в София да работят и да си търсят късмета. Смешно ми е, когато такива цървули като теб се правят на софиянци и ми обясняват за елитни локации, добри училища и престижни работни места.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнениеАхахахаха, ти ли ми взимаш работата, бе сельо? Ти ли влизаш в университета вместо мен? Боже, боже... Нагледал съм се на такива като теб, амбициозни провинциалисти - много сте пробивни, много сте старателни... докато успеете да се нагласите на някое местенце с 1000 лева заплата, да купите 10-годишен Голф, Пасат или Ауди и да теглите 30-годишна ипотека за панел в Младост. И дотам ви е пробивността, дотам са ви и амбициите. След това си налягате парцалите и треперите да не ви бият шута от службата, че отиде ипотеката. То затова по държавната администрация е пълно с провинциалисти - сигурен, макар и малък доход, нищо не се работи, никой не те закача за нищо... Ей това сте вие - "пробивните" провинциалисти. Аз лично много ви се радвам, защото на вашия фон аз, ей така, без да правя нищо, само като си седя, изпъквам.
Колкото за пробивните провинциалисти... май не познаваш точно такива или пак злобееш. Единственото голямо предимство в реалния живот на хората "кореняци" пред останалите е, че често имат собствено жилище. Затова хората, които нямат такова се борят да си купят и в това няма нищо лошо, но има завист, когато някой го направи. Мое лично наблюдение като "селянин" е че голяма част от "кореняците" са мрънкала. Разбира се има много готини и сериозни хора, които много уважавам.
Работата е много интересен момент. Дето викаш ние "селяните" за нищо не ставаме. Ама виж 90% от клиентите ми са си "кореняци" и нямат нищо против, че аз съм си от село. Ама тоя дето иска да е на моята позиция ме прави на 5 ст. от псувни и обиди, някои директно в очите ми (случвало се е за съжаление). Амап нали знаеш - живеем в свободен пазар на хора и капитали. Който каквото сам си надроби това е. Аз като съм си роден на "село" това не означава, че ще си остана там и ще се чудя какво да ям...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение+1,24, златцето ми е налично и е купувано на около 600 доларчета унцийката, ама малко хора се усетиха, даже гуруто на сривльовците - бай Хасан 12345 рива кат турчин при Бунархисар, че златото било балон и щяло да спихне на 300 долареса и т.н., ама нъцки
Абе добре си е человек и златце да понаимва тъйцък
А иначе за балон е балон, особенно в евро EUR/XAU, но кога ще гръмне не е ясно още. Сорос щом влезе в златото над 1000$ си мисля, че може да отиде до 1500$ дори и до 2000$, при следващата вълна от кризата.
Не ми пречи и под хиляда да е, стига корелацията с долара да остане обратнопропорционална.Last edited by javcho; 24.06.2010, 11:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеЗЛАТО, даже гуруто на сривльовците - бай Хасан 12345 рива кат турчин при Бунархисар, че златото било балон и щяло да спихне на 300 долареса и т.н., ама нъцки
Абе добре си е человек и златце да понаимва тъйцъкNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Лошите кредити се увеличиха тройно за една година
Необслужваните жилищни заеми от 3% са станали 13.2 %
Цветелина Соколова
За една година - от май 2009 г. до сега, проблемните кредити са се увеличили три пъти. От публикуваната статистика на БНБ става ясно, че размерът им към 31 май е близо 5.7 млрд. лева срещу 1.8 млрд. преди година.
-------
За последния месец те са нараснали с нови 371 млн. лв. и вече стигат 14.6% от всички раздадени заеми. Това кара много банки да вдигат лихвите по заемите на старите си клиенти, независимо дали са изрядни платци или не. Така коректните кредитополучатели плащат цената за това, че преди 2-3 години банките безотговорно са раздавали кредити.
Проблемните заеми растат средно с около 300 млн. лв. на месец, като пикът бе през април - 424 млн. лв. По-притеснителното обаче е, че 1/6 от общо раздадените от банките заеми вече са проблемни. Това са т.нар. лоши и преструктурирани кредити, т.е. тези, по които има над 90 дни просрочие, и онези, които са предоговорени заради финансови трудности на клиента.
БНБ не публикува отделна статистика само за лошите кредити, но за тях от неофициални източници се знае, че са малко под 10%, което е притеснително. От БНБ обаче са категорични, че в момента банковата система има достатъчно буфери, за да поеме това и дори по-високо ниво на необслужваните заеми. Наскоро МВФ прогнозира, че лошите кредити в България до края на годината ще станат 10.5%.
Най-висок е делът на проблемните потребителски заеми - 15.16%, следвани от фирмените - 14.8%. През последните месеци обаче значително се увеличават и проблемните жилищни заеми, които до неотдавна се обслужваха редовно. Сега делът им се е вдигнал до 13.2%, а преди около година бяха едва към 3%.
От статистиката на БНБ става ясно, че твърденията за отпушване на кредитирането нямат много общо с реалността. Общо раздадените кредити на гражданите и бизнеса към края на май са 49.8 млрд. лв., като увеличението спрямо април е едва с около 70 млн. лв. При потребителските кредити дори има отрицателен ръст от 23 млн. лв., т.е. повече кредити са изплатени, отколкото взети. При фирмените кредити има нарастване със 72 млн. лв., а жилищните са се увеличили с 15 млн. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MRP Разгледай мнениеЛупчо само не забравяй, че имотите паднаха с 20-25 % докато БФБ-то падна с 90 %. Така че кое според тебе коя е била по-добрата инвестиция. Само да не кажеш депозитите щото само за 2007 и 2008 инфлацията е 25 %, а и тогава лихвите по депозити бяха ниски.
Повишението на лихвите по тези 90 му изяде "печалбата",а със спада с 30% на цената на залога му е изял първоначалния капитал от 10 и в момента е на МИНУС. Остава му да чака бъдещата инфлациика ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от MRP Разгледай мнениеЛупчо само не забравяй, че имотите паднаха с 20-25 % докато БФБ-то падна с 90 %. Така че кое според тебе коя е била по-добрата инвестиция. Само да не кажеш депозитите щото само за 2007 и 2008 инфлацията е 25 %, а и тогава лихвите по депозити бяха ниски.
Коментар
Коментар