IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гледайте само, гледайте....

http://www.monitor.bg/article?id=249399
    Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
      Окончателно се убедих в ниското интелектуално ниво на част от форумците. Един от нас се подигра на човек, ходил на бригади в САЩ, трудил се там и изкарал пари да си купи собствено жилище. Браво за което!

За същият този ( хохо ли беше, хахо ли?) идеалът е докторантура в Станфорд. Без изобщо да му идва наум, че много хора си живеят щастливо и без да са били там.
      Онзи ден написах, че не трябва да се сеят обиди и омраза. Днес - пак същата работа. Някои избиват комплекси. Да са живи и здрави.
      Не виждам смисъл от такива постове, колкото и доброжелателни да са, по простата причина, че авторът му не е безпристрастен.

Аи ровъре, виж ти колко омраза и обиди си излял. Ако се извиниш, може и да заровим томаховката на войната...

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
        Тъй наречения "ъпър" няма мислене... Той е просто един дебил, викащ "Нагоре" и често съвместява това викане с професията "брокер"! Не по-малък дебил е и тъй наречения "сривльо" по същата причина - той също няма мислене!
        Я, ама това бебе Джулс ли е?

Къде се беше загубило? Или като баба Джоанка само минава да забърка някой скандал и да забегне пак

А бе бебе Джулс не беше ли онова арогантно хлапе, дето обиждаше наляво и надясно всеки който изкаже сатанинското мнение, че имотите бяха надути?

Май е същия, и е много лицемерно сега да се прави на разумния и уравновесен реалист.

Буха ха ха, не бил ъпър Джулс-а.

Е, не си, вече не си ъпър а си вече ревльо

Коментар

• На пазара в презастроените локации в Сф следващите 2 години на труднодостъпен кредит ще се появяват оферти под пазарна цена от строители които си пазят по 10+ апартамента за трудните времена им трябва малко свеж кеш
          точно както в момента изпадат такива оферти на Банско ... които дебне може да му изпадне нещо изгодно

а ъп няма да има докато няма лесени кредити а имотите е хубаво да паднат докато цените им станат с нормални инвестиционни коефиценти.... иначе пак ще има изревали със кредити бивши ъпари ...
          Last edited by marketleverage; 24.06.2010, 18:56.
          mWPCloud.com

Коментар

• Окончателно се убедих в ниското интелектуално ниво на част от форумците. Един от нас се подигра на човек, ходил на бригади в САЩ, трудил се там и изкарал пари да си купи собствено жилище. Браво за което!

За същият този ( хохо ли беше, хахо ли?) идеалът е докторантура в Станфорд. Без изобщо да му идва наум, че много хора си живеят щастливо и без да са били там.
            Онзи ден написах, че не трябва да се сеят обиди и омраза. Днес - пак същата работа. Някои избиват комплекси. Да са живи и здрави.
            Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
              Ето ти типичното Ъпърско мислене - който няма жилище, завижда на тези, дето имат, а няма жилище, защото не може да си го позволи и затова злобее
              Тъй наречения "ъпър" няма мислене... Той е просто един дебил, викащ "Нагоре" и често съвместява това викане с професията "брокер"! Не по-малък дебил е и тъй наречения "сривльо" по същата причина - той също няма мислене!

Това, което съм написал е на база на това, което сам си писал за себе си в този форум - как искаш, как изкарваш не малко пари, но ти е скъпо и затова няма да им пълниш джобовете на строителите и т.н. Дотук нищо против... но да се изцепиш на човек, който ти казва какво и как е постигнал (независимо дали е малко/голямо) с израза: "Ти вярваш ли си?"... ... най-малкото не говори за наличие на разум, камо ли на здрав! Оттам нататък с изпадането в словесни гимнастики от рода, че разбираш ли: "Това било типичното ъпърско мислене" не можеш и в най-малка степен да замажеш положението.

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                Злобата в тоя форум дето си хвърляте един към друг не ви ли идва малко повече? Не мога да разбера психиката на куп патологични от психиатрична гледна точка екземпляри тук с по 1000-5000-10000 мнения. Ивчо си е взел апартамент, завършил е във ВИАС архитектура, задомил се е, има си дете. Живее на място, което харесва, не крие откъде идва. Радвайте се за него! Защо трябва да вгорчите живота на Вуте, след като вие не сте успели?

Дал 1000$ на квадрат през 2005. И какво? Колко би дал сега? 100$? Не, ще си даде като поп поне 1000$ и нагоре. А наемите за тези 5 години (60 месеца) са 60 * 300 = 18000 евро. За тях ли ви е яд? Щото много под наем са ги дали на хазайката дето ги е изплюскала и от тях нищо не е останало.
                А не ти ли хрумва, че героичната история на трудолюбивия и успял Ivkoo всъщност е съшита с бели конци и няма нищо общо с истината?
                Аз самият съм ходил на студентска бригада (вярно, не в Щатите) и имам поне 10 познати, които са ходили на такава бригада в Америка. Всички са единодушни, че да изкараш 15К долара за един сезон е пълна фантастика. Абсолютният максимум е 4К долара, и то ако наистина си скъсаш задника от работа на две-три места.
                Най-вероятно след 5 години здраво бачкане момчето е спестило 20-ина хиляди долара, след това се е задомило и младото семейство е събрало де що има пари от двата рода и е купило лелеяния едностаен до НДК, който в техните очи е легитимация за успех в живота.

Коментар

• Злобата в тоя форум дето си хвърляте един към друг не ви ли идва малко повече? Не мога да разбера психиката на куп патологични от психиатрична гледна точка екземпляри тук с по 1000-5000-10000 мнения. Ивчо си е взел апартамент, завършил е във ВИАС архитектура, задомил се е, има си дете. Живее на място, което харесва, не крие откъде идва. Радвайте се за него! Защо трябва да вгорчите живота на Вуте, след като вие не сте успели?

Дал 1000$ на квадрат през 2005. И какво? Колко би дал сега? 100$? Не, ще си даде като поп поне 1000$ и нагоре. А наемите за тези 5 години (60 месеца) са 60 * 300 = 18000 евро. За тях ли ви е яд? Щото много под наем са ги дали на хазайката дето ги е изплюскала и от тях нищо не е останало.

Бил съм и от двете страни - и като наемател и като собственик на основното жилище, в което живея. Наемател съм бил и извън БГ преди доста години докато съм учил. Предпочитам да съм собственик щото утре ако стане някаква злополука, например някой келеш с тунингован Голф ме смели на пешеходна пътека и не мога да се грижа за близките ми, поне няма хазайката да ги изсели от квартирата. Вие какво ще оставите? Депозити в БГ банки дето имат 10% провизии при 15% лоши кредити? Акции от БФБ, дето има оборот по-малък от Илиянци? Радвайте се за успелите покрай вас. Да мразиш Вуте и да лееш злоба, щото има повече от теб е гадост преди всичко към самия себе си.

Тука се дърлите кой бил кореняк и кой бил от провинцията. Като излете от БГ и почнете да работите с чужденци, на тях им е точно през шнура кой от къде е. Виждал съм коренячка да се хвали на американци, че е коренячка и не е "провинциалистка". Хората я гледаха и мигаха на парцали тая наред ли е ...

Коментар

Иначе евала на Иво, че е бачкал от рано, че е изкарал пари, а не е лежал на мама, тати и пр., и хич да не му пука за коментарите на Андрей (или някой друг) от типа че: "На 24 години изработил сам за апартамент до НДК... Хехе, ти сам вярваш ли си?"... по простата причина, че никакви опити за словесни еквилибристики за замазване на казаното впоследствие не могат да скрият елементарната завист стояща зад тях... най-малкото поради факта, че самият Андрей е под наем! И напъните, че може да си купи по всяко време и едва ли не на всяка цена (щото бил сисадмин и взимал сума ти пари и т.н. и т.н.) не са нищо друго освен компенсаторен механизъм в опит да притъпи фактите от реалността - ЧЕ НЕ Е ТОВА, КОЕТО ИСКА ДА Е... ИЛИ ЧЕ НЯМА ТОВА, КОЕТО ИСКА ДА ИМА!
                    Ето ти типичното Ъпърско мислене - който няма жилище, завижда на тези, дето имат, а няма жилище, защото не може да си го позволи и затова злобее
                    Last edited by harpoon; 24.06.2010, 17:08.

Коментар

• Айде и аз да изкажем некои съобръжения
                      като кУреняк
                      В интерес на истината позицията на колегата Ивко ми харесва, защото той не е дошъл в София да живее, работи за повече пари , излиза в най-добрите заведения, вечеря в гурме ресторанти, пазарува в най-добрите магазини, спортува в най добрите зали и т-н и в същото време да се оплаква колко гаден град всъщност е София!Не, харесва му и го заявява, за което ЕВАЛА!
                      Само кУреняк може да критикува София, а че има за какво, имаМога да изреждам минуси цял ден.
                      Отново в интерес на истината зимата бях с чужденци във Варна, бяхме в един хотел точно срещу катедралата, страхотна гледка, целият град беше осветен, празнично.На тях им хареса повече от София.
                      Но, аз като кУреняк, си харесвам града и специално квартала около НДК, където съм израстнал.
                      Имам въпрос към Ивко, като към градски и квартален даже вече
                      Ако се огранизира събиране на пари за възстановяване на реката и водопада в Детския кът в НДК, ТИ , лично би ли участвал.???

Коментар

...
                        Сриииииииииив

Коментар

• Еваллата, Груйо! Добре си ги описал.

Проблема остава другаде - дори те самите да успеят да се видят така, както ти ги виждаш... дори и да приемем, че ще бъдат искрени (но не в смисъла, който обикновено се влага в тази дума, а безжалостно искрени) към себе си... те пак не съм сигурен, че ще вземат решение да променят някой от тези си черти... още по-малко пък защото знаят как!

Принципа "Малко да е - мое да е!" идва още от преди Oсвобождението - и е описан от редица народопсихолози! И за съжаление този отколешен принцип ще продължава да властва в съзнанието още дълги години вероятно... или мъртвото ще продължава да властва над живото (а явно и да определя пазарни цени...)!

Иначе евала на Иво, че е бачкал от рано, че е изкарал пари, а не е лежал на мама, тати и пр., и хич да не му пука за коментарите на Андрей (или някой друг) от типа че: "На 24 години изработил сам за апартамент до НДК... Хехе, ти сам вярваш ли си?"... по простата причина, че никакви опити за словесни еквилибристики за замазване на казаното впоследствие не могат да скрият елементарната завист стояща зад тях... най-малкото поради факта, че самият Андрей е под наем! И напъните, че може да си купи по всяко време и едва ли не на всяка цена (щото бил сисадмин и взимал сума ти пари и т.н. и т.н.) не са нищо друго освен компенсаторен механизъм в опит да притъпи фактите от реалността - ЧЕ НЕ Е ТОВА, КОЕТО ИСКА ДА Е... ИЛИ ЧЕ НЯМА ТОВА, КОЕТО ИСКА ДА ИМА!

Към SA - относно въпроса ти към Грую "Защо среден етаж?"... Oт времето на първата поговорка идва и друга: "Напред не избързвай, назад не изоставай, по средата калабалък не прави!" - това е бил начина на оцеляване в онези години - да си бил НЕЗАБЕЛЕЖИМ!... И много хора и в днешно време целия им живот минава в това да се съобразяват в това, какво другите са казали или пък какво могат да кажат и т.н. Самите те са били продукт на такова погрешно възпитание (и среда) и те самите стават проводници на такъв начин на мислене, поведение и пр. Но тъй като в природата винаги съществува баланс, махалото като се залюлее в противоположна посока и се ражда типичния наш парадокс: "И сам да съм в трамвая - па че се ръгам!"

п.с.
                          Като има подобни смислени коментари, по си струва човек да драсне някой ред...
                          90% от останалато е шума: Любчо реве "Срииив"... някакъв друг му вика: "Ей, глей как му се сбъдват прогнозите(?) на тоя"!
                          Цъ, цъ, цъ... и толкоз.
                          Last edited by Julius; 24.06.2010, 16:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Понеже всички ръсят безплатен акъл туканка, да взема и аз да се включа с опит за два психопортрета на Андрес и Ивко, пък може и някой да се разпознае в тях, дори и да не си признае

Андрей - кУреняк-софиянец и това му е особен повод за гордост и едновремнно с това сривльо - странна комбинация, но явно не е получил добро наследство
                            Колко са кУреняци сегашните софиянци, може всеки сам да си направи изводите от следната статистика (по спомени) - към 1878, град София наброява около 11 000 жители, като оъ тях около 25% са турци, около 17% еврейци и останалото Бгстанци-шопи, мангустите не се казва колко са, а е всеизвестен фактът, че Левски е обесен от мангуста-мюсюлманин. в същото време село Батак дава между 3 000 и 5 000 жертви по време на Априлското въстание Викам да се поспрем малко с това кУреняци, а????
                            Та на кУреняците основното им е, че понеже са кУреняце, значи всички са им задължени за нещо, защото те са свръхчовеци, събрали де що има положителни черти в човечеството, а лошите и гадните неща в София - е, те са дело на шибаните дошляци от провинцията, т. нар селяни, които като едни орки са плъпнали из Софето (да не се бъркат с феновете на Manowar, Sepultura, Slayer и т.н., нито пък с оригиналните орки от ПеУник ) и не само не са благодарни, че имат работа в Сф, ми и за шефски позиции драпат, пък и на софийските харни моми се напинят, изедниците му нйедни. Бахти, кога пак ще върнат софийското жителство, че да си останем само кУреняците в Сф
                            От друга страна Андрей е сривльо - защитил си е кинтите, спестил е и сега си чака дъното, за да купи - супер похвални качества (без грам ирония в случая). Не сиак да го гърбят с данъци, заради малоумните ъпъри и смята, че е справедливо те да бъдат наказани за алчостта и глупостта си - и това е много правилно разсъждение. За съжаление на Андрей, в подобни кризи винаги са го духали дребните и тъй като в момента едрите рибоци имат повече кредити, отколкото депозити, то (за съжаление) пак ще го духат рибоците-депозанти, по един или друг начин - например като вдигнат данъците на всички или пък отпуснат данъчни привилегии на "бедните, немили-недраги" ъпърчета - гадничко малко, ама във финансите няма справедливост....
                            Ивко - типичната селска интелигенция, дето е дошла в София на принципа - Само веднъж да дойда, само туй ми е зора и ни мож мъ върнат Когато селската интелигенция се прибира на село през уикенда (не, не, за да запълни запасите от туршия, кисело зеле и заветната кора с яйца, щото от плащането на ипотеката не е останало за папо, не, вие пък как си го помислихте изобщо), та като ходи на селски туризъм, въпросната интелигенция, при мама и тати, тя е особено горда, че и викат Ивко-Софиянеца, а на дедето му - Софиянчето, а мама се хвали на пейката пред блока - Ей, туй наш'то къ са изучи - гууем чувек стана, чак и софиянци командва, шъ знаиш
                            Та Ивко ходил 3-4 години в УСА (как не е останал там е друга бира, ама явно е бил патриотин), бачкал като скот и посъбрал кинта - това е похвалнио ( и тук без капка ирония), но вместо да се върне на село и да стартира бизнес, той решил да става гражданя, а кое е първото нещо, което парви един гражданя - ми да си купи хапартамент, разбира се, зер само голтаците живуркат под наем. Това бизнес, това инвестиране, абе я бегай от тука, искам си варта, тулата и бетоня и толкоз - само прошляците живеят под наем, пък било то и в мезонет, аз си купувам 50 квадрата, дето няма къде да се завъртиш, ама са си мои, сривльовци нйедни и голтаци, такива. И наш Ивко става ъпър, щото как беше: Най-страшното за българина е да не се мине (купил на по-високо от сегашното ниво) или да не го минат (цените се качили, пък аз не съм си взел).

В заключение - всеки си гледа от неговата камбанарияи си има неговия wishful thinking, поради което и меннията на всеки имат доста голяма доза пристраствност. Моето лично мнение на кУреняк, с достатъчно имоти (наследствени) и без всякакви амбиции в бранша (нито купувам, нито продавам, нито отдавам/търся под наем) е, че цената на имотите в Сф ще пада, но нива от 500 евро за "топ локации" няма да има, освен ако не настене световен срив (което не е изключено, но емалко вероятно и догава имотите ще са последен проблем) - все пак Бг е в ЕС и ккаквито и малоумници да я управляват тук няма да стане като в Афганистан. Естествено скоро (да речем в следващите 3-4 години) няма да има и ъп до нивата от 2008, въпреки фетиша на българина към имотите.
                            Моето лично мнение е, че ако човек няма кинта и иска да купува с кредит, сега е горе-долу добър момент за покупка (бях дал пример за жилище закупено от мой познат - горе-долу "тпо локация", с гараж, мазе, на среден етаж, на парк и т.н. за 800 евро/квадрата), ако има кинтата заделена е по-добре да изчака естествено - винаги ще се намерят по-добри оферти, стига да не зависиш от банково кредитиране.

Успехи, уважаеми кУреняци, и ти, уважаема селска интелигенцио, с каквото и да се занимавате и повече усмивки - пазарът не зависи от напъните и драсканиците на който и да е от вас
                            Добро описание!
                            Леко допълнение - аз не смятам, че някой ми е задължен за нещо. Нито пък имам нещо против хората от провинцията, дошли в София - всеки е в правото си да търси щастието и успеха където намери за добре. Но се дразня, когато някой, дошъл преди година в София, се държи все едно пъпът му е бил хвърлен на жълтите павета и авторитетно ми обяснява кое било топ локация и кое даскало било елитно, как щял да ми вземе работата и да учи в университета на моето място (все едно има квота за кУреняци в университетите и при работодателите)

Коментар

• Ццц, Грую много зъл...

Само едно нещо никога не ми се е изяснявало - защо среден етаж?
                              1. Тропат ти.
                              2. Ако те наводнят и са калпави съседи, трябва да се разправяш или да търпиш неволи с години.
                              3. В един голям град, колкото по-ниско, толкова по-мръсен въздух (прах, CO2, каквото се сетиш) и по-шумно.
                              4. От по-висок етаж, има по-добър изглед и от там повече простор.

Коментар

• Понеже всички ръсят безплатен акъл туканка, да взема и аз да се включа с опит за два психопортрета на Андрес и Ивко, пък може и някой да се разпознае в тях, дори и да не си признае

Андрей - кУреняк-софиянец и това му е особен повод за гордост и едновремнно с това сривльо - странна комбинация, но явно не е получил добро наследство
                                Колко са кУреняци сегашните софиянци, може всеки сам да си направи изводите от следната статистика (по спомени) - към 1878, град София наброява около 11 000 жители, като оъ тях около 25% са турци, около 17% еврейци и останалото Бгстанци-шопи, мангустите не се казва колко са, а е всеизвестен фактът, че Левски е обесен от мангуста-мюсюлманин. в същото време село Батак дава между 3 000 и 5 000 жертви по време на Априлското въстание Викам да се поспрем малко с това кУреняци, а????
                                Та на кУреняците основното им е, че понеже са кУреняце, значи всички са им задължени за нещо, защото те са свръхчовеци, събрали де що има положителни черти в човечеството, а лошите и гадните неща в София - е, те са дело на шибаните дошляци от провинцията, т. нар селяни, които като едни орки са плъпнали из Софето (да не се бъркат с феновете на Manowar, Sepultura, Slayer и т.н., нито пък с оригиналните орки от ПеУник ) и не само не са благодарни, че имат работа в Сф, ми и за шефски позиции драпат, пък и на софийските харни моми се напинят, изедниците му нйедни. Бахти, кога пак ще върнат софийското жителство, че да си останем само кУреняците в Сф
                                От друга страна Андрей е сривльо - защитил си е кинтите, спестил е и сега си чака дъното, за да купи - супер похвални качества (без грам ирония в случая). Не сиак да го гърбят с данъци, заради малоумните ъпъри и смята, че е справедливо те да бъдат наказани за алчостта и глупостта си - и това е много правилно разсъждение. За съжаление на Андрей, в подобни кризи винаги са го духали дребните и тъй като в момента едрите рибоци имат повече кредити, отколкото депозити, то (за съжаление) пак ще го духат рибоците-депозанти, по един или друг начин - например като вдигнат данъците на всички или пък отпуснат данъчни привилегии на "бедните, немили-недраги" ъпърчета - гадничко малко, ама във финансите няма справедливост....
                                Ивко - типичната селска интелигенция, дето е дошла в София на принципа - Само веднъж да дойда, само туй ми е зора и ни мож мъ върнат Когато селската интелигенция се прибира на село през уикенда (не, не, за да запълни запасите от туршия, кисело зеле и заветната кора с яйца, щото от плащането на ипотеката не е останало за папо, не, вие пък как си го помислихте изобщо), та като ходи на селски туризъм, въпросната интелигенция, при мама и тати, тя е особено горда, че и викат Ивко-Софиянеца, а на дедето му - Софиянчето, а мама се хвали на пейката пред блока - Ей, туй наш'то къ са изучи - гууем чувек стана, чак и софиянци командва, шъ знаиш
                                Та Ивко ходил 3-4 години в УСА (как не е останал там е друга бира, ама явно е бил патриотин), бачкал като скот и посъбрал кинта - това е похвалнио ( и тук без капка ирония), но вместо да се върне на село и да стартира бизнес, той решил да става гражданя, а кое е първото нещо, което парви един гражданя - ми да си купи хапартамент, разбира се, зер само голтаците живуркат под наем. Това бизнес, това инвестиране, абе я бегай от тука, искам си варта, тулата и бетоня и толкоз - само прошляците живеят под наем, пък било то и в мезонет, аз си купувам 50 квадрата, дето няма къде да се завъртиш, ама са си мои, сривльовци нйедни и голтаци, такива. И наш Ивко става ъпър, щото как беше: Най-страшното за българина е да не се мине (купил на по-високо от сегашното ниво) или да не го минат (цените се качили, пък аз не съм си взел).

В заключение - всеки си гледа от неговата камбанарияи си има неговия wishful thinking, поради което и меннията на всеки имат доста голяма доза пристраствност. Моето лично мнение на кУреняк, с достатъчно имоти (наследствени) и без всякакви амбиции в бранша (нито купувам, нито продавам, нито отдавам/търся под наем) е, че цената на имотите в Сф ще пада, но нива от 500 евро за "топ локации" няма да има, освен ако не настене световен срив (което не е изключено, но емалко вероятно и догава имотите ще са последен проблем) - все пак Бг е в ЕС и ккаквито и малоумници да я управляват тук няма да стане като в Афганистан. Естествено скоро (да речем в следващите 3-4 години) няма да има и ъп до нивата от 2008, въпреки фетиша на българина към имотите.
                                Моето лично мнение е, че ако човек няма кинта и иска да купува с кредит, сега е горе-долу добър момент за покупка (бях дал пример за жилище закупено от мой познат - горе-долу "тпо локация", с гараж, мазе, на среден етаж, на парк и т.н. за 800 евро/квадрата), ако има кинтата заделена е по-добре да изчака естествено - винаги ще се намерят по-добри оферти, стига да не зависиш от банково кредитиране.

Успехи, уважаеми кУреняци, и ти, уважаема селска интелигенцио, с каквото и да се занимавате и повече усмивки - пазарът не зависи от напъните и драсканиците на който и да е от вас
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X