IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• .....

ок
    да предположиме 4е из4акват новините в китай
    щом ги из4акват зна4и има вероятност тези новини да променят нещо
    в слу4ая да се повиши риска от ка4ване на лихви

и пак не мога да разбера защо ка4ването на лихви в китай да е по важно от потребителя в сащ?

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Погледни графиката USD/HKD от днес. Ще намериш отговори за Китай.
      по тази валута ли се ориентираш за сантимента преди новините в китай

явно в о4акванията за търговския баланс е при4ината за спада
      защото специално днес друга при4ина не виждам

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
        e там игрите са много големи . кой на кого, какво , защо нали знаеш ,че ти и аз няма как да знаем .
        Следвай "Теорията за хлебарките" (Cockroach theory) и в 9 от 10 случая няма да сбъркаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Наскоро се продаваха разни дялове в разни банки и това не събуди подозрения. Май и тема не се появи в Инвестор.
          e там игрите са много големи . кой на кого, какво , защо нали знаеш ,че ти и аз няма как да знаем .

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Как мислиш ! Възможно ли е парите по депозити да са всъщност пари взети като кредити от самите банки и тези кредити да са необслужвани и тлъсти суми..
            Знам само, че е невъзможен такъв растеж по депозитите.
            Банките са достатъчно добри финансови акробати, за да оповестят достатъчно добри активи от депозити.
            Ако депозитите са реални, тогава може да последва един лош сценарий....
            Ако са фиктивни, тогава отново отлагат гилотината.
            Наскоро се продаваха разни дялове в разни банки и това не събуди подозрения. Май и тема не се появи в Инвестор.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Как мислиш ! Възможно ли е парите по депозити да са всъщност пари взети като кредити от самите банки и тези кредити да са необслужвани и тлъсти суми..
              Всичко е възможно,

важно е каква е действителността...

Коментар

• anon6706

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                  явно ще се пънат пазарите щом фундамента не подейства до сега

при положителна нагласа за американския консуматор в следствие на добра заетост + тотално избиване на рибата в заетостта и в австралия смятам 4е беше напълно нормално
                  да тръгнат нагоре преди новините от китай въпреки 4е може да се повиши риска за вдигане на лихви там
                  тоест консуматора в сащ е по важен от лихвите в китай
                  Погледни графиката USD/HKD от днес. Ще намериш отговори за Китай.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                    Специално за БГ и аз мисля, че хората обедняват, а това не е на добре...
                    не е добре , но сами сме си виновни . позволихме управляващите ни правителства да затрият българското производство .
                    с бездарната си иконмическа политика сегашното пък е на път да изгони всякакви инвеститори от БГ . Ще се емигрира както е тръгнало , в един момент няма вече накъде и абсурдите идват малко в повечко.

Коментар

• .....

явно ще се пънат пазарите щом фундамента не подейства до сега

при положителна нагласа за американския консуматор в следствие на добра заетост + тотално избиване на рибата в заетостта и в австралия смятам 4е беше напълно нормално
                      да тръгнат нагоре преди новините от китай въпреки 4е може да се повиши риска за вдигане на лихви там
                      тоест консуматора в сащ е по важен от лихвите в китай

Коментар

По принцип е така и съм съгласен. Дали е инфлация от 1% или дефлация от 1% мисля, че не е важно.

В случая има два варианта:

1.Хората обедняват
                        2.Парите се обезценяват

Кое е вярно в нашия случай? И доколко обедняват хората или парите се обезценяват?
                        Най-лошото е, че се случват едновременно и двата варианта.
                        Парите за ежедневни нужди се обезценяват, а тъй като хората нямат голям финансов буфер от спестявания или източник на доходи, те и обедняват.

П.П. Само не ми тръгвайте с ГОЛЕМИТЕ милиарди левове по депозити. Това е поредната магия.
                        Last edited by anon6706; 09.12.2010, 22:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                          При нас специално е първото . тъй като сме във валутен борд левът не може да се обезцени . в смисъл БНБ не може да прави глупостите , които твореше преди и да печата пари . за сметка на това падат реалните доходи на хората или си седят на едно равнище , докато инфлацията , която официално е 3.9%( не знам дали да вярвам на НСИ) яде от доходите им с по-висок темп отколкото растат заплатите им , който даже намаляват на някои. ето реално как обеднява българинът в момента .

при американците мисля ,че е 2рото . тъй като ФЕД печата здраво долара се обезценява и така им пада покупателната спосбност . тъй като реално долара се превръща в хартия нямаща почти никаква стойност . е все още има , но скоро няма да има....
                          Специално за БГ и аз мисля, че хората обедняват, а това не е на добре...

Коментар

По принцип е така и съм съгласен. Дали е инфлация от 1% или дефлация от 1% мисля, че не е важно.

В случая има два варианта:

1.Хората обедняват
                            2.Парите се обезценяват

Кое е вярно в нашия случай? И доколко обедняват хората или парите се обезценяват?
                            При нас специално е първото . тъй като сме във валутен борд левът не може да се обезцени . в смисъл БНБ не може да прави глупостите , които твореше преди и да печата пари . за сметка на това падат реалните доходи на хората или си седят на едно равнище , докато инфлацията , която официално е 3.9%( не знам дали да вярвам на НСИ) яде от доходите им с по-висок темп отколкото растат заплатите им , който даже намаляват на някои. ето реално как обеднява българинът в момента .

при американците мисля ,че е 2рото . тъй като ФЕД печата здраво долара се обезценява и така им пада покупателната спосбност . тъй като реално долара се превръща в хартия нямаща почти никаква стойност . е все още има , но скоро няма да има....

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                              лихвите по ипотеките се ка4ват то4но когато запо4наха проблемите в ирландия - на4алото на ноември
                              либора не се ка4ва зна4и притеснието е за дългосро4ната тенденция/ипотеките/ и най вероятно идва то4но от дълговата криза
                              Тук си прав - метастазите се появяват на най-малко очакваните места.

Коментар

• .....

при по краткосро4ните заеми гледам няма повишен риск

http://realestate.yahoo.com/loans

Коментар

Working...
                                X