IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
    Ааабе,
    как може да е прецакан тоя, които има кинти, за сметка на тоя, който няма и един спукан грош в джоба, а има тонове дългове ?
    При тая инфлация, която толкова я чакате, дребните длъжници, и то баш по ипотеки, ще го издухат отвсякъде. Ще има ред такси, ред лихви, ред бой.
    кофти

Коментар

• Ааабе,
      как може да е прецакан тоя, които има кинти, за сметка на тоя, който няма и един спукан грош в джоба, а има тонове дългове ?
      При тая инфлация, която толкова я чакате, дребните длъжници, и то баш по ипотеки, ще го издухат отвсякъде. Ще има ред такси, ред лихви, ред бой.

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
        Наскоро, не повече от 2 месеца, четох някаква статия, че парите във фонда за гарантиране на влоговете бяха тъкмо прехвърлили 1 милиард лева, при обща стойност на влоговете май 35 милиарда. Не съм твърде сигурен за цифрите, ама в този порядък бяха +/- 50% . С една дума тоя гаранционнен фонд не покрива и 5% от от всички пари.

Значи, аз продължавам да твърдя, че в дъното на уравнението ще последва една хубава контролирана инфлация и в ЕС и в САЩ, с която ще се изчистят дълговете за сметка на кредиторите и ще се направи рестарт на системата. Просто ако аз имам 500 лева заплата и дължа 50 000 лева, да ме бият, заплашват, всичко да ми вземат, не могат да си избият парите от мен. Та тази инфлация ще се случи. Преди нея ще има изтощителни опити да се замаже положението с рязане на харчове, което ще доведе до структурна дефлация на първо време. Та според мен в следващите 2-3 години, ще гледаме филма "спестовност + дефлация". След това "абе тая работа така не става, печатай бруте!". Накрая стойност ще имат акциите на добри компании в стоки от първа необходимост, суровините (почти всички) и някои по-читави имоти (без тия от затворен тип с много скъпа месечна издръжка и голям на брой живущи).

Най-прецакани ще се явят кешовиците накрая. Което ме навежда на мисълта дали да инвестирам в акции или суровини, предвид, че покрив над главата си имам ...
        Аз досега не знам случай в нормална държава кредиторите да са го издухали. Длъжниците на фалиралите банки в Щатите примерно продължават да си дължат парите на тези банки, които са поели бизнеса на фалиралите. Същото се отнася и за депозитите.
        Който е теглил кредит с надеждата да се повтори 96-а и да връща на банката обезценени хартийки, много се е излъгал. Тоя път няма измъкване и стригането ще бъде до кожа
        P.S. И не ми е много ясно какво се разбира под "контролирана инфлация". Ако някой се надява на 1000% годишна инфлация като 96-а, пак жестоко се е излъгал. Дори да има висока инфлация в развитите страни, тя ще е от рода на 4-5%, което за Европа и Америка си е много, и общо взето по никакъв начин няма да облекчи изплащането на кредитите.
        Last edited by harpoon; 28.06.2010, 11:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Мен пък ме навежда на мисълта, че нямаш кеш.
          Знаеш ли кои са кредиторите, че да ги прецакаш?
          +1 Точно това щях да попитам и аз. И ми спестете обяснения за евреите.
          Всички са с дълг, а от къде идва от марсиянците?

Коментар

Най-прецакани ще се явят кешовиците накрая. Което ме навежда на мисълта дали да инвестирам в акции или суровини, предвид, че покрив над главата си имам ...
            Мен пък ме навежда на мисълта, че нямаш кеш.
            Знаеш ли кои са кредиторите, че да ги прецакаш?

Коментар

• ixeos, мислиш ли че банкерите и тяхното лоби ще позволят кредиторите да го издухат? Освен ако кредиторите пак не са данъкоплатците. И ако беше всичко толкова лесно, защо досега не са ги оставили кредиторите да го духат, ами им наливат пари и помощи, стимули или както искаш го наречи.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader
                Междувпрочем можеш ли да намериш информация колко милиарда евро са събрали банките като депозити откакто е приет закона за Фонда за гарантирането им ?
                Наскоро, не повече от 2 месеца, четох някаква статия, че парите във фонда за гарантиране на влоговете бяха тъкмо прехвърлили 1 милиард лева, при обща стойност на влоговете май 35 милиарда. Не съм твърде сигурен за цифрите, ама в този порядък бяха +/- 50% . С една дума тоя гаранционнен фонд не покрива и 5% от от всички пари.

Значи, аз продължавам да твърдя, че в дъното на уравнението ще последва една хубава контролирана инфлация и в ЕС и в САЩ, с която ще се изчистят дълговете за сметка на кредиторите и ще се направи рестарт на системата. Просто ако аз имам 500 лева заплата и дължа 50 000 лева, да ме бият, заплашват, всичко да ми вземат, не могат да си избият парите от мен. Та тази инфлация ще се случи. Преди нея ще има изтощителни опити да се замаже положението с рязане на харчове, което ще доведе до структурна дефлация на първо време. Та според мен в следващите 2-3 години, ще гледаме филма "спестовност + дефлация". След това "абе тая работа така не става, печатай бруте!". Накрая стойност ще имат акциите на добри компании в стоки от първа необходимост, суровините (почти всички) и някои по-читави имоти (без тия от затворен тип с много скъпа месечна издръжка и голям на брой живущи).

Коментар

• Междувпрочем можеш ли да намериш информация колко милиарда евро са събрали банките като депозити откакто е приет закона за Фонда за гарантирането им ? Точно каква е стойността им и да преценяваме.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• luboil

Защо мислиш , че не е възможно. Не съм казал подобно нещо , но по принцип не е невъзможно и не са право корелативни наемите с цените на имотите чак толкова.Няма нищо гарантирано , невероятно изглежда да се случи. Добре как са пораснали цените в големите градове толкова много без да се повишат наемите подобаващо..и да ги следват точно.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      В България има места където двустаен апартамент струва 12 хиляди , ако е ремонтиран със сменена дограма , врати и всичко ..наема му е 150 лв. и се търси под наем защото хората са с по 600-800лв. заплати.Половината от хората живеят в големите градове , има и малки градове и не всичко е София. Мит е че в София се живее по добре и високите доходи са гарантирани. В криза точно в София заплатите падат безобразно , преди в София се намираха хора да работят за 200 лв. а никъде нямаше вече толкова ниско заплащане. С какво ще си плащат наемите софийските наематели като хлохне кризата след година с пълна пара , с ниските си заплати ли ? И като ги изпосъкратят...
                      Днес си мъдър

Съгласен съм с теб, ама то какво излиза, че според теб наемите ще падат, а цените на имотите ще растат?

Коментар

• yerdna

В България има места където двустаен апартамент струва 12 хиляди , ако е ремонтиран със сменена дограма , врати и всичко ..наема му е 150 лв. и се търси под наем защото хората са с по 600-800лв. заплати.Половината от хората живеят в големите градове , има и малки градове и не всичко е София. Мит е че в София се живее по добре и високите доходи са гарантирани. В криза точно в София заплатите падат безобразно , преди в София се намираха хора да работят за 200 лв. а никъде нямаше вече толкова ниско заплащане. С какво ще си плащат наемите софийските наематели като хлохне кризата след година с пълна пара , с ниските си заплати ли ? И като ги изпосъкратят...
                        D.Y.F-091066

Коментар

17 г. нужни за печалба от имот под наем в БГ

Решили сте да инвестирате в недвижим имот в някоя европейска страна и очаквате печалба?
                          Ако целта ви е да получавате малка, но стабилна печалба от даване под наем на жилището например в Монако обаче, ще трябва да се запасите с търпение, пише руското електронно издание finmarket.ru, цитирано от БТА. Пълното изплащане на инвестиция в недвижим имот там отнема близо век.

Така че, ако времето ви притиска, можете да инвестирате в Турция или Украйна, където инвестицията се изплаща седем пъти по-бързо. В България това става за близо 17 години.

Експертите от специализирания сайт ГдеЭтотДом.ру анализират стойността на жилищата спрямо размера на наемите и срока, за който недвижимият имот може да бъде изплатен и да донесе печалба чрез даване под наем в отделните европейски страни. Най-продължителен период отнема връщането на инвестициите в Монако, Франция и Андора, а най-малко трябва да чакат инвестиралите в Турция, Украйна и Германия. България е сред страните с най-бърза възвращаемост на инвестициите.

Ето и класацията:
                          1. Турция - 13,5 години (при средна стойност на кв. метър 1778 евро и наем 706 евро месечно);
                          2. Германия - близо 15 години (2180 евро, 797 евро);
                          3. Австрия - над 15 години (2032 евро, 727 евро);
                          4. България - почти 17 години (1185 евро, 380 евро);
                          5. Русия - 19 години (3757 евро, 1070 евро);
                          6. Испания - 19 години (3084 евро, 870 евро);
                          7. Македония - 20 години (1044 евро, 284 евро);
                          8. Швейцария - над 20,5 години (6908 евро, 1795 евро);
                          9. Холандия - над 21 години (4096 евро, 1060 евро);
                          10. Румъния - близо 22 години (1665 евро, 422 евро);
                          11. Великобритания - 26 години (8072 евро, 1664 евро);
                          12. Гърция - 26 години (3728 евро, 782 евро);
                          13. Италия - 29 години (5580 евро, 1036 евро);
                          14. Франция - 34 години (7294 евро, 1152 евро);
                          15. Монако - 92 години (29512 евро, 1751 евро).

http://dnes.dir.bg/news/imoti-6634100?nt=4#cmts
                          Чудно ми е малко откъде я сложиха тая средна цена на кв. м от 1185 Евро, при условие, че според НСИ средната цена на кв. м в България е 978.66 ЛЕВА...

Коментар

17 г. нужни за печалба от имот под наем в БГ

Решили сте да инвестирате в недвижим имот в някоя европейска страна и очаквате печалба?
                            Ако целта ви е да получавате малка, но стабилна печалба от даване под наем на жилището например в Монако обаче, ще трябва да се запасите с търпение, пише руското електронно издание finmarket.ru, цитирано от БТА. Пълното изплащане на инвестиция в недвижим имот там отнема близо век.

Така че, ако времето ви притиска, можете да инвестирате в Турция или Украйна, където инвестицията се изплаща седем пъти по-бързо. В България това става за близо 17 години.

Експертите от специализирания сайт ГдеЭтотДом.ру анализират стойността на жилищата спрямо размера на наемите и срока, за който недвижимият имот може да бъде изплатен и да донесе печалба чрез даване под наем в отделните европейски страни. Най-продължителен период отнема връщането на инвестициите в Монако, Франция и Андора, а най-малко трябва да чакат инвестиралите в Турция, Украйна и Германия. България е сред страните с най-бърза възвращаемост на инвестициите.

Ето и класацията:
                            1. Турция - 13,5 години (при средна стойност на кв. метър 1778 евро и наем 706 евро месечно);
                            2. Германия - близо 15 години (2180 евро, 797 евро);
                            3. Австрия - над 15 години (2032 евро, 727 евро);
                            4. България - почти 17 години (1185 евро, 380 евро);
                            5. Русия - 19 години (3757 евро, 1070 евро);
                            6. Испания - 19 години (3084 евро, 870 евро);
                            7. Македония - 20 години (1044 евро, 284 евро);
                            8. Швейцария - над 20,5 години (6908 евро, 1795 евро);
                            9. Холандия - над 21 години (4096 евро, 1060 евро);
                            10. Румъния - близо 22 години (1665 евро, 422 евро);
                            11. Великобритания - 26 години (8072 евро, 1664 евро);
                            12. Гърция - 26 години (3728 евро, 782 евро);
                            13. Италия - 29 години (5580 евро, 1036 евро);
                            14. Франция - 34 години (7294 евро, 1152 евро);
                            15. Монако - 92 години (29512 евро, 1751 евро).

http://dnes.dir.bg/news/imoti-6634100?nt=4#cmts

Странно, как може да се сравнява германският квадрат жилищно строителство, който включва само реалната жилищна площ даже без тераси и стени, да не говорим за общи части. И българския квадрат - включващ всичко? само от тук се получава разлика от поне 50%. Освен това при българските жилища всичко се продава на шпакловка и замаска...

Или 100 германски квадрата отиват към сигурно 180-200 български. Та правете си сметката колко са реални тия 17 години за изплащане на инвестициите... дали пък не са по близо до 30?
                            http://mickideas.blogspot.com

Коментар

• Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Нямало накъде повече да падат
                              Много били паднали

То и БФБ-то нЕмаше накъде повече да пада 2007 и 2008 а какво стана!?!

А тоя паляк, дето се самонарекъл председател на камарата на строителите да вземе да си намери реална работа, а не да плещи глупости по TV-то.

Ще падат като зрели круши, имотките

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                                не слагаи Монако в списъка защото там като купиш ти дават гражданство и си редуцираш данъците върху дохода ако човек печели по няколко милиона на година в с покупка в Монако може да е напред още първата година

Хубаво е жилищата в бг да паднат до инвестиционни коефиценти това ще е оздравително за сектора
                                Това с Монако става но,но зависи какви данъци плащаш дали са корпоративни или лични защото ако искаш да направиш номера с личните данъци може да ти се наложи да докажеш,че пребиваваш там минимум 183 дни в годината особено ако си германец (справка Б.Бекер и Щ.Граф).И гражданството въобще не е определящо за мястото на плащане на данъци.Определящо е местожителството и регистрацията на бизнеса ти! То ако беше така както казваш щяха да идват тука,да купят една селска къща за 2000 лв. и да плащат 10% данък,мисля ,че е за предпочитане вместо 1 млн.евро за гарсониера в Монако!!!

Коментар

Working...
                                X