IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
    няма никога да им ги платят ... след като една местна пияна мутра се гаври с въпросния немец и го унижава публично в продължение на няколко часа. Пари никога няма да видят

Мила българска картинка.

Видяха ни колко сме велики в цял сват

Кой с кого се е гаврил няма нищо общо с бизнеса. Което не пречи пак да изпофалират фирми де

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Така и така сте се събрали все имотни хора, да имате едно малко апартаментче в Париж - 4,5,6 квартал за една година ?!
      Може и да се дели , ако е по-големичко.....
      Ако някой се обади-мен ми трябва за 5-6 дни-жената каза,че ако види Париж можела спокойно да хвърли топа-та съм решил да и помогна.
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• ......
        Last edited by zalagania; 18.08.2010, 17:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Така и така сте се събрали все имотни хора, да имате едно малко апартаментче в Париж - 4,5,6 квартал за една година ?!
          хубаво ли е в Паариж? Не съм ходил във Виена не ми хареса ама бях само два дена. Виж Будапеща ми хареса? Имам познат,който учи в Париж и ми каза,4е голям студ

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
            няма никога да им ги платят ... след като една местна пияна мутра се гаври с въпросния немец и го унижава публично в продължение на няколко часа. Пари никога няма да видят

Мила българска картинка.

Я разкажи по-подробно коя е тая мутра ? и как се е гаврила с тях

Коментар

• Така и така сте се събрали все имотни хора, да имате едно малко апартаментче в Париж - 4,5,6 квартал за една година ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                Мнението ти налага някои пояснения :

В Мюнхен средната заплата не е 2304 Евро, а далеч повече. Такова нещо аз в предишните си постове не съм писал.
                Все някоя провинция, все някой град трябва да "неутрализира" слабото заплащане в новите провинции и точно Мюнхен заема челно място в ранглистата на градовете, неутрализиращи мизерията в бившето ГДР.
                Други такива градове са Хамбург, Дюселдорф, Франкфурт, Щутгарт итн.

Да, много е скъпо в Мюнхен, услугите са скъпи. Някои услуги си заслужават цената, други са неоправдано скъпи, а има и такива които избщо не си заслужават цената.

Няма как градът с най-качествената инфраструктура в Европа и втора в света след тази на Сингапур, да е с евтин градски транспорт, при условие че имаш суперразвита мрежа на метрото и на S-Bahn,перфектни пътища с почти навсякъде велоалеи, при условие че имаш среден и далечен обход на града (Mittlerer und Aussenring) итн итн. С най-доброто летище в Европа за трета поредна година и 3 в света след това в Сингапур и Хонк Конг.
                Няма как цената на билета за градски транспорт да е левче.(нали толкова е в София. София и Мюнхен са съзмерими по население, но не и по площ) Няма как да са евтини и наемите и цените на недвижимите имоти.Просто няма как да е евтино в такъв град.

Билета на Експо Реал ти дава право на безплатен транспорт из мрежата на MMV. Така че няма какво да се оплакваш.
                Между другото тази година билета на Expo Real за трите дена ще 320 евро, а за два 250.

P.S. Аз не си падам по Октоберфест и по правило отказвам покани да ходя там, независимо че живея в Мюнхен от доста време.

Само споделям впечатления.. Нямам база за компетентно мнение...... Иначе за Експото това което казваш ще ми преосмисли плановете тази година. Ние сме поне 10 човека по 320 евро....... + спане, айде в някое сателитно градче (май Балдхам се казваше дето спах за последно) на юбана да се съберем в по 70 - 100 евро, щото в града ще е смърт......... + командировъчни + разходите там. Абе пак не излиза сметката....По добре да купим нещо за офиса.. И без това Експото става по тъпо с всяка следваща година... Иначе аз наистина (както е забелязал Джейми) не съм точният критерий за дадено населено място, защото аз и в Перник да ида пак си харча доста или поне доста над обичайното за хората, защото така ми е устроен начина на живот. Естествено като всички хора живеещи така съм имал моменти дето съм ходел пеша до работата щото нямам пари за билетче ама веднъж се живее....

Коментар

• Първоначално изпратено от zalagania Разгледай мнение
                  Готвели блокада на "Петолъчката", за да си получат парите за US базата в Ново село
                  Немци водят 15 фирми към фалит
                  Заради "Билфингер Бергер" строители не могат да си вземат от 200 до 900 хил. лв.

US базата е надеждата за препитание не само за хората от Ново село, но и на целия регион
                  Фото "Стандарт"
                  Един мениджър бави строителството на US базата в България. За изграждането на отбранителното съоръжение на полигона "Ново село" източно от Сливен са отпуснати 60 милиона долара. Основен изпълнител е немската фирма "Билфингер Бергер АГ". Неин главен контрагент е бургаското дружество "Доломит М".
                  ККАКВО СТАНА ИЗПЛАТИХА ЛИ ИМ ПАРИТЕ?

Мила българска картинка.

Коментар

• .......
                    Last edited by zalagania; 18.08.2010, 17:07.

Коментар

• Тоя линк е доста интересен:

http://www.nytimes.com/interactive/b...alculator.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar
                        Пак ще повторя : при 2304 Евро средномесечна брутна заплата, нетото е към 1500 евро, както и да го въртиш. Има си brutto netto калкулатори в нета, колкото щеш и сам можеш да си сметнеш нетото.
                        Сигурно е толкова колкото казваш щом се позоваваш на официалната статистика. Цифрите дето съм посочил са от лични впечатления от приятели и познати. Аз много отдавна не живея в Германия и нямам непосредствени актуални наблюдения. Иначе, се сещам за един познат немец (не е с висше) бачкащ средна работа за 1500 евро в Мюнхен. Като цяло колегите от унито дето бях през 90-те масово са на заплати от по 2000-4000 евро. Странното е, че голяма част от тях се разкараха от Германия във всякакви посоки - Латинска Америка, САЩ, Канада, Австралия, Африка, УК. Голяма страст към пътуването има в тия немци. Не бягат от немотия, ама една част от тях нещо ги дразни в Германия. Сякаш търсят някаква космополитност, която изглежда им липсва в Германия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                          Абе добре смятате.... И познавате Германия очевидно... И аз относително често ходя.. Да не кажа всяка година в последните 4-5 на Бирфеста в Мюнхен и после на Експо Реал та изкарвам по две седмици... Прави впечатление че цените в Мюнхен са нечовешки, а хората харчат здраво.... По най тъпата логика това не са хора на по 1 500 евро пари.... Една бира си е 9 евро.....За нощните барове и тарифите на разните източно европейки не ми се говори.... Всичко е много скъпо, особенно услугите - подстригване, автосервиз итн. Ми 9 евро е дневната карта за транспорта за всички пояси и видове транспорт. Па билета за Експо реал беше 150 евро за трите дни... Та според мен средната заплата се изчислява малко както навремето в Булбанк се майтапехме, че средната заплата в Банката била 20 100 лв, защото изпълнителният директор взимал 40 000 а чистачката 200 лв. Та и явно в Германия отчитат много ниски заплати, явно много паплач работи само за да оце;ява и дъни здраво на кредити. Иначе по Банките като им гледам стандарта на ниво мидъл мениджър, при тия цени тези хора взимат при всички случаи поне 5-6 000 евро чисто,....
                          Вече казах, а и Пешо Немския също обясни - от провинция до провинция и от град до град има големи разлики. Мюнхен е, ако се не лъжа, най-скъпият град в Германия и не може да бъде мерило за цени и заплати.
                          Работил съм в Мюнхен на студентска бригада през далечната вече 1995-а и ставката беше 18.89 DM на час - обща работа (Industriehelfer) в завода на BMW. Това си беше висока ставка на фона на другите оферти, примерно бране на краставици в некво забутано село за 5 DM/час
                          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Абе добре смятате.... И познавате Германия очевидно... И аз относително често ходя.. Да не кажа всяка година в последните 4-5 на Бирфеста в Мюнхен и после на Експо Реал та изкарвам по две седмици... Прави впечатление че цените в Мюнхен са нечовешки, а хората харчат здраво.... По най тъпата логика това не са хора на по 1 500 евро пари.... Една бира си е 9 евро.....За нощните барове и тарифите на разните източно европейки не ми се говори.... Всичко е много скъпо, особенно услугите - подстригване, автосервиз итн. Ми 9 евро е дневната карта за транспорта за всички пояси и видове транспорт. Па билета за Експо реал беше 150 евро за трите дни... Та според мен средната заплата се изчислява малко както навремето в Булбанк се майтапехме, че средната заплата в Банката била 20 100 лв, защото изпълнителният директор взимал 40 000 а чистачката 200 лв. Та и явно в Германия отчитат много ниски заплати, явно много паплач работи само за да оце;ява и дъни здраво на кредити. Иначе по Банките като им гледам стандарта на ниво мидъл мениджър, при тия цени тези хора взимат при всички случаи поне 5-6 000 евро чисто,....

Рапанеско, постинга ти подвежда хората.
                            9Е ти е дневна карта, единичен билет може и 2.2Е да ти е - но месечната е 40-60Е (зависи в кой точно град си).
                            Второ и по-важно дори - ти гледаш на нещата като момче българче. Средния немец не виси по кръчмите, нито обикаля наред фестовете и изложенията. В нощни особено заведения ТРЯБВА да е скъпо, в бирариите - също. Това е друг тип нагласа и няма нищо общо с България, язък че си киснал по 2 седмици и нищо не си разбрал

Коментар

Мнението ти налага някои пояснения :

В Мюнхен средната заплата не е 2304 Евро, а далеч повече. Такова нещо аз в предишните си постове не съм писал.
                              Все някоя провинция, все някой град трябва да "неутрализира" слабото заплащане в новите провинции и точно Мюнхен заема челно място в ранглистата на градовете, неутрализиращи мизерията в бившето ГДР.
                              Други такива градове са Хамбург, Дюселдорф, Франкфурт, Щутгарт итн.

Да, много е скъпо в Мюнхен, услугите са скъпи. Някои услуги си заслужават цената, други са неоправдано скъпи, а има и такива които избщо не си заслужават цената.

Няма как градът с най-качествената инфраструктура в Европа и втора в света след тази на Сингапур, да е с евтин градски транспорт, при условие че имаш суперразвита мрежа на метрото и на S-Bahn,перфектни пътища с почти навсякъде велоалеи, при условие че имаш среден и далечен обход на града (Mittlerer und Aussenring) итн итн. С най-доброто летище в Европа за трета поредна година и 3 в света след това в Сингапур и Хонк Конг.
                              Няма как цената на билета за градски транспорт да е левче.(нали толкова е в София. София и Мюнхен са съзмерими по население, но не и по площ) Няма как да са евтини и наемите и цените на недвижимите имоти.Просто няма как да е евтино в такъв град.

Билета на Експо Реал ти дава право на безплатен транспорт из мрежата на MMV. Така че няма какво да се оплакваш.
                              Между другото тази година билета на Expo Real за трите дена ще 320 евро, а за два 250.

P.S. Аз не си падам по Октоберфест и по правило отказвам покани да ходя там, независимо че живея в Мюнхен от доста време.

Коментар

• Абе добре смятате.... И познавате Германия очевидно... И аз относително често ходя.. Да не кажа всяка година в последните 4-5 на Бирфеста в Мюнхен и после на Експо Реал та изкарвам по две седмици... Прави впечатление че цените в Мюнхен са нечовешки, а хората харчат здраво.... По най тъпата логика това не са хора на по 1 500 евро пари.... Една бира си е 9 евро.....За нощните барове и тарифите на разните източно европейки не ми се говори.... Всичко е много скъпо, особенно услугите - подстригване, автосервиз итн. Ми 9 евро е дневната карта за транспорта за всички пояси и видове транспорт. Па билета за Експо реал беше 150 евро за трите дни... Та според мен средната заплата се изчислява малко както навремето в Булбанк се майтапехме, че средната заплата в Банката била 20 100 лв, защото изпълнителният директор взимал 40 000 а чистачката 200 лв. Та и явно в Германия отчитат много ниски заплати, явно много паплач работи само за да оце;ява и дъни здраво на кредити. Иначе по Банките като им гледам стандарта на ниво мидъл мениджър, при тия цени тези хора взимат при всички случаи поне 5-6 000 евро чисто,....

Коментар

Working...
                                X