IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    Не знам дали си вярват, ама се самонавиват усилено
    Оуууу, Въсо,

не те знам на коя луна живееш, ама това дето го говориш си го баяш от 2,5 години.

И аххх, изненада за теб!!!

Те имотЯта паднали с 50% през това време

Аи сегА кажи кой в какво вярва

П.П. Вчера се разходих до Варна, много ви е ударила кризата там...

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
      Не мога да разбера, дали в тая тема има хора, дето наистина искрено вярват, че цените на недвижимите имоти ще падат съществено още, или просто сте си устроили сектантско сборище да се самонавивате един друг?
      Не знам дали си вярват, ама се самонавиват усилено

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
        Е да де - крилатата мисъл на ипотекарите беше, че инфлацията ти "ядяла" парите и затова нямало смисъл да седят на депозит и спестяванията ти да се обезценяват, по-добре било да теглиш кредит и вноските ти да се обезценяват
        налучкали само първата част от уравнението - това с доходността от депозитите и инфлацията.
        само при хиперинфлация длъжниците печелят.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
          aз ти говоря за доходност от депозит , а не за кредит . въобще не знам кой кво ти е говорил а и не ме интересува.
          Е да де - крилатата мисъл на ипотекарите беше, че инфлацията ти "ядяла" парите и затова нямало смисъл да седят на депозит и спестяванията ти да се обезценяват, по-добре било да теглиш кредит и вноските ти да се обезценяват
          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Леле леле малката секира май ще излезе прав.Накъде отиваме?Да се застуди малко че да гътна прасето и едно теле да има сух сейджук и да сядам да гледам мача.Какъв ли мач ще е??????????!!!!!!!!!!
            Кои е малката секира и какво е казал?????
            Ония с 20-25 % ли ????
            =================================
            http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
            Спасете Мирко !!!
            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Леле леле малката секира май ще излезе прав.Накъде отиваме?Да се застуди малко че да гътна прасето и едно теле да има сух сейджук и да сядам да гледам мача.Какъв ли мач ще е??????????!!!!!!!!!!

Коментар

• =================================
                Спасете Мирко !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                  мисля, че примера ти е не само неудачен като сравняваш от Жан Виденовата хиперинфлация насам, но и просто лъжлив. цени от по $200 на квадратен метър не е имало никога от падането на комунизма насам за обитаемо жилище, дори и в малки градчета от по 15-20,000 души.
                  Имаше имаше!!!!
                  Ако не верваш на мен, издири
                  вестник Софийски имоти от времето
                  1997-2001 г и ще видиш , че е имало.
                  Даже големите бяха и по 160-170 $
                  =================================
                  Спасете Мирко !!!

Коментар

няма проблем някой път да го изпием . не че червеното Джони ми е любимо ,но ще се прежаля 1 път .
                    значи вижа сега - тези неща , които си ги написал по -принцип са си точно така само че изводът ,че има дефлация не знам от къде го взе . аз също не вяврвам на българските политици и НСИ обаче имам реален поглед над нещата тъй като съм в БГ в момента и виждам какво се случва . няма нужда от НСИ да обяввяват статистиката за да ми е ясно ,че инфлация има . бтв , според тях тя е на 3,9% на годишна база . нищо чудно и да е по висока.
                    и сега стигаме до най-интерсната част . инфлацията се усеща и удря джоба на всеки гражданин по следният начин( никой досега не го обясни просто, се ползват разни терминологии ,коит са напълно излишни в случая):

1. Цените на енергоносителите се покачват
                    2. Цените на хранителните продукти се покачват
                    3. Общо цената на живота се покачва .
                    ето от къде идва деструктивното влияние на високата инфлация . ха сега да видим дали това нещо се случва в БГ в момента? отговорът е да - категорично . и пак ще потретя защото почти никой явно не иска да разбере - БГ не се намира нито в дефлационен период нито в инфлационен , а в стагфлационен. а при стагфлация има инфлация .
                    Браво на Мранди и от мен!

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнение
                      Лошото е, че и по депозитите лихвите са високи и вместо да влязат в икономиката като инвестиции доста пари стоят на депозит и кръга става порочен... Но по-голям проблем от това, че лихвите са високи е че Българина е ОВЦА!!!
                      е да, тва с овцата е ясно . за това и ще го духаме и няма да се оправим още 100 год.
                      иначе си прав ,че уж има висока доходност от депозит , но тя е измамна и обясних защо . само че ситацията в БГ е такава ,че хората реално няма в кво да си вкарат парите в момента освен в депозит . кръгът е омагьосан - прав си .

Коментар

да но никъде няма и лихви от 10-20% . налЕ? както викаше тук един колега. високите лихви са проблем и то сериозен . за какво са ти 6-7 % като само инфлацията почти наполвина ти ги изяжда . смешно е да се твърди ,че в БГ депозитът носи прилична доходност . това е някакъв супер тъп мит .
                        Лошото е, че и по депозитите лихвите са високи и вместо да влязат в икономиката като инвестиции доста пари стоят на депозит и кръга става порочен... Но по-голям проблем от това, че лихвите са високи е че Българина е ОВЦА!!!

Коментар

Аааааа, т'ва с инфлацията, дето "ядяла" ипотечния кредит вече сме го чували! Ей, все едно съм в 2006/2007-а година! Всичките ми колеги - ипотекарчета изтъкваха това като основен довод за теглене на ипотека заедно с неоспоримите истини, че цените на имотите можели само да се вдигат, заплатите - и те, а лихвите - да падат.
                          aз ти говоря за доходност от депозит , а не за кредит . въобще не знам кой кво ти е говорил а и не ме интересува.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                            Въпроса е не дали са паднали или качили (повече е въпрос на това каква отправна точка ще вземеш), а дали ще падат. Всъщност цените не са паднали:
                            Апартамент на мой познат дето 98 година го купи за 11500 $, или 200$ на квадрат, сега струва около 57000$ (кризисна цена) и му е донесъл оттогава за 12,5 години около 21000 $ (чисти - около 15% от получените пари са приспаднати за данъци, текущи ремонти и др. разходи) от наеми. Апартамента е 57 квадрата в центъра на Варна. С колко му е паднала цената, казваш ?
                            мисля, че примера ти е не само неудачен като сравняваш от Жан Виденовата хиперинфлация насам, но и просто лъжлив. цени от по $200 на квадратен метър не е имало никога от падането на комунизма насам за обитаемо жилище, дори и в малки градчета от по 15-20,000 души.

Коментар

да но никъде няма и лихви от 10-20% . налЕ? както викаше тук един колега. високите лихви са проблем и то сериозен . за какво са ти 6-7 % като само инфлацията почти наполвина ти ги изяжда . смешно е да се твърди ,че в БГ депозитът носи прилична доходност . това е някакъв супер тъп мит .
                              Аааааа, т'ва с инфлацията, дето "ядяла" ипотечния кредит вече сме го чували! Ей, все едно съм в 2006/2007-а година! Всичките ми колеги - ипотекарчета изтъкваха това като основен довод за теглене на ипотека заедно с неоспоримите истини, че цените на имотите можели само да се вдигат, заплатите - и те, а лихвите - да падат.
                              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

А овците като теглиха кредити що не слушаха какво им се говори? Що подписваха договори за кредити с лихва БЛП + надбавка?
                                А високите лихви за едни са проклятие, а за други - благословия Никъде в Еврозоната няма депозити с годишна лихва 7%

Коментар

Working...
                                X