IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Деба, махни тая снимка с алпийското селце, че почвам да си мразя живота в гадния прашен център!!!!

Коментар

• Jimmy евала за долните постове, и мене много ме дразнят такива семкаджийски сметки, дет беше писал някой че му напомнят как едно време събота и неделя пред БЛОКА задължително се слиза да се човърка у автомобила, зер пари зе механици аз не давам хаха
      Не че не им се дразня и аз на тея монополи -такова нещо като минимална цена като чуя и ми иде им отвъртим един, ама пък добър архитект какви чудеса може да направи, дори с малко и гадно място!!!
      Но това със соц.чалга манталитета ме кефи определено:
      А относно кредитирането, от Булбанк оня ден ми се обаждаха да ми предлагата какво---кредит.Само казвам и ми дават до 150 бинки на 12 % годишна, тегла колкото искам и на тях плащам лихвата.Без никакви документи.Буквално думите им бяха-в момента разполагаме с пари.Така че, за мое големо съжаление, авно депозитният рай почва да свършва

Коментар

• И затова у нас селата изглеждат така:

А, да кажем в Австиря - така:

Don't work hard, work smart!

Коментар

• И затова у нас пътищата са такива:

А по на запад , ей такива:

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
            Жимии, много се впрягаш. Какви 10 специалиста, какви чистачки, какъв 1 месец за обикновена къща? Повечето от по-старите архитекти са червени дядковци, дето цъкат уискита и си живеят живота и само се подписват на проектите. Хващат някое студентче да препише и това е. Говорим за къща 100 кв.м, не говорим за архитектурни чудеса, небостъргачи или олимпийски стадиони

Тия проекти са само щото ги изисква закона, иначе са абсолютно безсмислени. За къща 100 кв.м тоя проект е предимно загуба на пари. За по-големи жилищни сгради има смисъл, за вили и еднофамилни къщи не

Какви сериозни архитекти и архитектурни бюра за еднофамилна сграда или вила 100 кв.м е? Ето го и тоя бърборанец да се изкаже. Един брад`чед да хванеш по-оправен и ще ти направи идеално виличката или къщата, ако пък е някой от нашите гурбетчии по-оправни, още по-добре. И всичко ще ти влиза в цената на изработката.
            Първоначално изпратено от 4i40
            Тук не става въпрос за арх. бюро и проектиране на наклонената сграда на изхода на София за Пловдив

За този проект се иска едно заснемане и два дни работа на двама души...
            Първоначално изпратено от SStoilov
            Малко се поизхвърляте с цената за проектиране на къщички.

И според мен единствения проектант заслужаващ парите си е конструктора.
            Явно съм се заблудил , аз мислех, че говорим за къща за живеене на 100 квадрата, а то ставало дума, че някой иска да си направи в двора един голям 100м2 кенеф, при това незаконен

Не знам това повече смешно ли е или е тъжно.
            Докато си караме с тоя чалгарско-соц. манталитет - все ще сме на опашката в Европа, пък и не само в Европа.

А примери - колкото щеш:
            - тръгнали ГБС да строят околовръстно шосе, правят го, откриват го с фанфари и дудуци, събрали се всякакив телевизи, обаче ... обаче някой голям "тарикат" решил да спести от предварителни проучвания и проектиране и се оказва, че ги няма съответните отводнителни съоръжения - в резултат след няма и месец шосето се наводнява, движението се спира и се почват ремонти.

- тръгнали Трейс да строят ЛОТ 1 на Тракия, откриват го, обаче ... обаче някой голям тарикат решил да спести от предварителни проучвания и проектиране и само след няколко месеца платното почва да потъва а на асфалта се образуват коловози ... а то там било оризище и земната основа имала понижена носимоспособност.
            И пак ще се наложат скъпи ремонти.

- решил чичо Пенчо от Полски Тръмбеш да си направи в местото гараж за 40-годишната си Лада ... решил, ама нали е голям тарикат не си прави проект, хваща местиня Баш Майстор и дигат гаражчето - бетон, арматура - всичко е на 6, майсторът си знае работата. Да ама само след месец комшията подава възражение в общината, защото гаражът не е на изискуемите по закон отстояния от границата на имота и в резултат чичо Пенчо трябва да бутне новопостреното.

- решил новобогаташът-мутра да си построи палат в Банкя ... хубаво решил, ама нали па той е най-големия тарикат - що да не спести от хидрогеоложки проучвания и проектиране. Иначе за излишни помещения, за кичозни облицовки и за скъпо (но неподходящо) обзавеждане не пести, но за "ония излишни папки с чертежи" пести здраво, зер - нали е баш тарикат
            Само след няколко месеца обаче в палата се появяват пукнатини ... Мутрата дига скандал на строителя, той праща уплашен майсторите и те замазват пукнатините за тяхна сметка. Да ама след седмица пусти пукнатини пак се появяват, и то не непременно щото строителят е строил лошо, а просто защото в зоната има свлачище, къщата сляга неравномерно и за да ги няма тия неща е нужно по-спицално фундиране. И се почват безкрайни ремонти и вече много по-трудно (и скъпо) коригиране на допуснатите грешки ...

Мога да изреждам още дълго, но няма смисъл ...
            Чалга-манталитетът е дълбоко вкоренен от соца, трудно изкореним, упорит и досаден като конска муха.

Затова в иначе хубавата като природа България открай време и винаги като се построи нещо и на другия ден почват ремонтите.
            Дето имаше една приказка:
            "Децата ни тук са хубави, ама тва е щото те не се правят с акъл и с ръце, а с х*й!"
            Last edited by Jimmy; 25.08.2010, 18:12.

Коментар

• 1. Лошите и преструктурирани фирмени кредити са с дял 16,54%, при потребителските процентът е 16,06%, а при жилищните кредити той е 13,92%.

2. Като цяло в по-престижните квартали на столицата наемите на двустайно жилище се движат между 300 и 500 лв.

3. За да купи апартамент с площ от 60 кв. метра, един българин трябва да работи средно около 285 месеца, или 23,7 години, а един унгарец - почти два пъти по-малко. В Румъния това би отнело средно 222 месеца, или 18,5 години, изчисляват анализатори, цитирани от румънското издание Gandul.

4. Банките закъсаха с жилищата на борчлиите. Дори и евтини, апартаментите трудно се продават на търгове, разказаха съдия-изпълнители. По закон наддаването за жилища започва от 75% от пазарна цена. Ако не се намери купувач, при следваща публична продан цената пада още.
              Пари нема, действайте!

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                Аз ако вярвах, че ще ходят на горе имотите, щях да купувам, ама не купувам. Споделял съм многократно прогнозата си за връщане към цени от 2003-2004 плюс евентуално някаква инфлация за периода или 400-600 евро за масовки тип Люлин/Младост и 800-1000 за места като р-н Изгрев, Център (някои части), Оборище, Лозенец, Иван Вазов ...

Ама ти искаш като в Кауфланд - кисело млеко за 9 стинки. Не съм нито ъпър, нито сривлю, а хард кор консерватор. И отчитам факта, че да живея в готиното си апартаментче ми е кеф и ми е струвало кинти да си го построя. Както и пропускаш момента, че ако хората разпродават основните си жилища на безценица, на килограм, то тогава последната ти грижа ще е да си купиш такова ... щото обстоятелствата накарали ги да предприемат тази стъпка, ще са се стоварили и върху твоята глава. Ти следваш философията:

"Аве тука имам аз спестени едни 5 лева и ако паднат зловещо хапартаментите, шъ си зема един, щот само аз имам 5 кинти и другите са прости и нима да си зимат."

С тая философия ми мязаш на ония сърби от Ъндърграунд дето си потрошиха живота в мазата, ако си гледал филма, ще знаеш за какво ти говоря.
                Ами че те цените в момента са точно такива, каквито ги цитираш - 400 - 600 Евро/кв. м за панелно гето и 800 - 1000 за центъра и околните квартали. И купувачите никакви ги няма.
                Това едно. Второ, не знам откъде ти хрумна, че хората масово ще си разпродават апартаментите, в които живеят. Това няма да се случи, както не се случи и през 96/97-а. Въпросът е какво ще става с хилядите (не 100 000, но все пак доста голяма бройка) апартаменти, обявени за продажба и висящи с години по сайтовете за имоти. Очевидно е, че дори при свалени с 30% спрямо пика цени купувачи пак няма.
                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  2. В софия има криза - има дренки, всички заведения са си яко фул и то през лятото (сигурно щото хората нямат кинти да идат на море), София не е Бг и в останалата част на страната има криза (тук мога да ти развивам дълга тема, ама ме мързи да пиша, а и си губя времето за това)
                  По тази точка имам забележка незнам как е по чалга дискотеките но аз като се прибрах и излизах в едно от най големите не чалга дискота да не кажа най голямото в сф... беше що годе пълно може да е от лятото но промоцията беше бутилка паспорт 0.7 за 40 лева......... това не е си го спомням преди колко години беше за последно да има такива по принцип най мизерното уиски винага и е тръгвало от 80
                  mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho
                    Се ще намерят други ъпъри да спорят и да поддържат малко дискусията. Не ви взима никой на сериозно вече с Груюв и Ихеуса, тръгвайте след Жуана и Афтърдарка.
                    Аз ако вярвах, че ще ходят на горе имотите, щях да купувам, ама не купувам. Споделял съм многократно прогнозата си за връщане към цени от 2003-2004 плюс евентуално някаква инфлация за периода или 400-600 евро за масовки тип Люлин/Младост и 800-1000 за места като р-н Изгрев, Център (някои части), Оборище, Лозенец, Иван Вазов ...

Ама ти искаш като в Кауфланд - кисело млеко за 9 стинки. Не съм нито ъпър, нито сривлю, а хард кор консерватор. И отчитам факта, че да живея в готиното си апартаментче ми е кеф и ми е струвало кинти да си го построя. Както и пропускаш момента, че ако хората разпродават основните си жилища на безценица, на килограм, то тогава последната ти грижа ще е да си купиш такова ... щото обстоятелствата накарали ги да предприемат тази стъпка, ще са се стоварили и върху твоята глава. Ти следваш философията:

"Аве тука имам аз спестени едни 5 лева и ако паднат зловещо хапартаментите, шъ си зема един, щот само аз имам 5 кинти и другите са прости и нима да си зимат."

С тая философия ми мязаш на ония сърби от Ъндърграунд дето си потрошиха живота в мазата, ако си гледал филма, ще знаеш за какво ти говоря.
                    Last edited by ixeos; 25.08.2010, 15:07.

Коментар

то излиза, че Софиянци живеем само в 100К жилища - уау, при 3-ма души живущи в жилище, то излиза, яе Софиянци, без живееещите под наем са 300-400К, бахти, тези ни върнаха в 1944, когато населнието на София е било горе-долу толкова (то вярно, че населението на Бг се върна като численост до към 1956, ама все пак)

Както вече казах - Уека и доходна

Епа Грую, колко мислиш сте Баш Шопете бе хахахаха
                      Малцинство - в "собствения" ви град.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                        Груев, хубаво си ги казал нещата и точно се канех да те питам що не си съблюдаваш подписа, гледам, че си обяснил. Да се спори с Whyasker-ите е ненужно. Такива обичат да си питат и да си отговарят сами, тъй като имотите, хората, космосът и всичко друго са им напълно ясни. Нещо като FAQ секция в някой сайт. Както виждаш, не търпят някой друг да им отговаря на въпросите.
                        +1 Особено когато някой новоизлюпен форумен комплексар с мания за величие се изживява като шеф-разпоредител и се опитва да определя кой, къде и какво да пише... ... не си струва да храниш трола...

Коментар

Знам си аз, че не трябва да отговарям с определени индивиди, нямащи да кажат нищо съществено ................
                          Груев, хубаво си ги казал нещата и точно се канех да те питам що не си съблюдаваш подписа, гледам, че си обяснил. Да се спори с Whyasker-ите е ненужно. Такива обичат да си питат и да си отговарят сами, тъй като имотите, хората, космосът и всичко друго са им напълно ясни. Нещо като FAQ секция в някой сайт. Както виждаш, не търпят някой друг да им отговаря на въпросите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груюв Разгледай мнение
                            ...въпрос, може и да ти отговоря...
                            Еми аз съм задал въпроси, на нищо не си отговорил. Айде, ще те питам пак:

1. Колко имота има за продан в София? Ясно е, че журналиста от Стандарт се е поизхвърлил с тия 300 000, но ти кажи колко имота са?
                            2. Усеща ли се кризата в София или не се усеща?
                            3. Колко тристайни апартамента са продадени в София през последните три месеца?

Коментар

Знам си аз, че не трябва да отговарям с определени индивиди, нямащи да кажат нищо съществено - от подписа ми се разбира защо, така че аз съм дотук с отговорите към теб, ако зададеш някакъв смислен въпрос, може и да ти отговоря....

10-те мита ги написах, защото са сред най-разпространените заблуди при покупко-продажбата на имоти (естествено има и други), но щом си решил, яе съм ги написал специално за опровержение на твои думи - вярвай си, няма лошо, то това е диагноза понякога, а безсмисленото тролене не ми е сред приоритетите.

За финал още един мит (досега още не е постнат, щото статията е от днес, но очаквам и това да стане, за да се покаже как в София наемите са по 3 хапартаментя за левче/щото нали жилищата са по 2 за левче/) барабар с източника му (Стандарт) и опровержението му (НСИ) - Предлагането на квартири в София е огромно - 300 000 жилища и веднага сравняваме със статистиката на НСИ, която твърди, че в София има 500К жилища, а като прибавим и другия мит, че в Сф има 100К жилища за продажба, то излиза, че Софиянци живеем само в 100К жилища - уау, при 3-ма души живущи в жилище, то излиза, яе Софиянци, без живееещите под наем са 300-400К, бахти, тези ни върнаха в 1944, когато населнието на София е било горе-долу толкова (то вярно, че населението на Бг се върна като численост до към 1956, ама все пак)

Както вече казах - Уека и доходна
                              Тука вече съвсем не си прав. Говоря от гледната точка на наемател от 2002-а година досега. Предлагането е наистина огромно, а цените паднаха с около 15-20% за последната година. В номинално левово изражение цените в момента са абсолютно същите като 2002-а.
                              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                                Защончо, повече трябва да четеш Грую и подобни...
                                Пиши си кротко Веско по форумчета, плямпай си заедно с Груюв и Ихеуса са плавно покачване и си гледкай високите цени в imot.bg и imoti.net. Чети си радостните статии за покачване и за завръщане на купувачите и споделяй с другите форумни брокерчета. Само дето не в тая тема. Избери си тема за повишаване, хващай под ръка Грую и Ихеуса и да ва няма оттука.

Се ще намерят други ъпъри да спорят и да поддържат малко дискусията. Не ви взима никой на сериозно вече с Груюв и Ихеуса, тръгвайте след Жуана и Афтърдарка.

Коментар

Working...
                                X